Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης

"Μιχάλης Παπαμαύρος"

Έκτακτη Γενική Συνέλευση

ΕΚΤΑΚΤΗ  ΓΕΝΙΚΗ  ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

 

Σας καλούμε σε έκτακτη γενική συνέλευση την Τετάρτη, 11/9/2013, στις 7.30 μ.μ., στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Ηλιούπολης με θέμα τις σοβαρές εξελίξεις στην εκπαίδευση και στη ζωή μας γενικότερα.

Η παρουσία σας είναι απαραίτητη. Η συνέλευση πρέπει να έχει απαρτία για να παρθεί απόφαση που θα μεταφερθεί στην ολομέλεια των προέδρων, που θα γίνει την Πέμπτη 12/9/2013.

Εργασιακά δικαιώματα εκπαιδευτικών

 

Εργασιακά Δικαιώματα Εκπαιδευτικών

Ακόμα δεν άνοιξαν τα σχολεία κι άρχισαν τα «παρατράγουδα» από κάποιους διευθυντές που με «υπερβάλλοντα ζήλο» επιχειρούν να στρώσουν το έδαφος για ακόμα μεγαλύτερες αντιδραστικές αλλαγές στο σχολείο ( ωράριο 8 – 2, νέες απειλές για τους ελεγκτές δημόσιας δίοικησης, υποχρεωτικές υπερωρίες, πιέσεις για δηλώσεις υπεραριθμίας, υποχρεωτικές μετακινήσεις μαθητών   κ.ά. ). Το ότι «συμπτωματικά» διάφοροι διευθυντές σε διάφορα σχολεία, λένε τα ίδια, δείχνει ότι όλοι «έχουν πάρει γραμμή» από την ίδια «πηγή» : είναι κυβερνητική γραμμή, για «ντε φάκτο» επιβολή νέων αντιδραστικών συνθηκών εργασίας στο σχολείο.  Μάλιστα, μάθαμε ότι με τους σχεδιασμούς που κάνουν «βγαίνουν από τη Β΄ Αθηνας γύρω στους 80 υπεράριθμους», δικαιώνοντας τις περσινές προειδοποιήσεις και κινητοποιήσεις του Συλλόγου μας για το θέμα.

Για όλα τα θέματα, ο Σύλλογός μας έχει επανειλημμένα ενημερώσει για το ποια είναι η νομοθεσία.  Δεν μπορεί κανείς διευθυντής να επικαλείται ότι «δεν ήξερε». Παρ΄ όλα αυτά επισυνάπτουμε πάλι τη σχετική εγκύκλιο της ΔΟΕ για τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών.

Παρακαλούμε προσέξτε ιδιαίτερα στην εγκύκλιο αυτή, τα θέματα : Ωράριο Εκπαιδευτικών, Υποχρεωτικές Υπερωρίες, Ολοήμερο σχολείο, Αριθμός μαθητών στα τμήματα, Νηπιαγωγεία (7-8, προνήπια κλπ),  Μετακίνηση συναδέλφου, Ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί, Σύλλογος Διδασκόντων.

Πάντως, σε κάθε περίπτωση, χρειάζεται οι συνάδελφοι

  1. Na μην εφαρμόζουν ό,τι τους λένε χωρίς αντίσταση. Μη διευκολύνετε τη διοίκηση να απολύσει συναδέλφους. Αντισταθείτε ό,σο μπορείτε, με κάθε τρόπο.
  2. Να αποφασίζουν κάθε τέτοιου είδους θέμα στο Σύλλογο Διδασκόντων (που αυτός έχει την ευθύνη για τη λειτουργία του Σχολείου κι όχι ο Διευθυντής).
  3. Να ζητούν όλες τις εντολές της διοίκησης γραπτά πριν τις εκτελέσουν
  4. Να απευθύνονται αμέσως στο Σύλλογο

 

ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΣ ΚΙ Η ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ

Για να δείτε το κείμενο της ΔΟΕ με τα εργασιακά μας δικαιώματα , όπως επικαιροποιήθηκε το 2013 πατήστε    ΔΟΕ_Εργασιακά_δικαιώματα_εκπαιδευτικών_2013