Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης

"Μιχάλης Παπαμαύρος"

Το κλείσιμο του 9ου Δ/Σ Ηλιούπολης

με την ανωτέρω , καλοσχεδιασμένη από τα πριν ΥΑ έκλεισαν ένα σχολείο . Πότε θα σταματήσει άραγε αυτή η νομική και θεσμική κατρακύλα εκβαρβαρισμού της πατρίδας μας;;

ΑΝΟΙΧΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Γιάννης Χαλακατεβάκης

Αυθαιρεσίες του ΥΠΑΙΘ και κινητικότητα

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΥΠΑΙΘ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ

 

Είναι φανερό ότι το Υπουργείο Παιδείας, πιστό σε εκτός νομιμότητας, μεθόδους, έχει αποφασίσει να κρίνει και να θέσει σε μία νέα κινητικότητα πλήθος εκπαιδευτικών, διαλύοντας ταυτόχρονα το θεσμό του ολοήμερου σχολείου.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καταγγέλλει τις αντιεκπαιδευτικές μεθόδους και καλεί τους συλλόγους διδασκόντων, τα στελέχη της εκπ/σης και τα μέλη των ΠΥΣΠΕ να μην υποκύψουν στις πιέσεις και να αρνηθούν να υπολογίσουν πλεονάσματα κλείνοντας τα ολοήμερα τμήματα. Να μη συμπληρωθούν οι πίνακες που αποστέλλονται με βάση το έγγραφο του ΥΠΑΙΘ.

Η διαδικασία αυτή να σταματήσει τώρα.

Καλούμε τους συναδέλφους στη συγκέντρωση στην περιφέρεια εκπ/σης Αττικής την Παρασκευή 13/9/2013 και ώρα 14.00. Ανάλογες συγκεντρώσεις να πραγματοποιηθούν σε όλες τις περιφέρεις εκπαίδευσης.

 

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ

Για το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.

Ο Πρόεδρος                                                               Ο Γενικός Γραμματέας

    Κόκκινος Χαράλαμπος                                                                Κικινής Θανάσης

Κλείνουν ολοήμερα !!!!!!!!

ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ!

ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΟΛΟΗΜΕΡΑ

ΒΓΑΖΟΥΝ  ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΟΥΣ  ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι

Η εγκύκλιος που έστειλε  στις 9/9/2013 το Υπουργείο στα σχολεία τινάζει κυριολεκτικά στον αέρα τη λειτουργία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Συγκεκριμένα με την εγκύκλιο:

  • Ανοίγει ο δρόμος για να κλείσουν τα ολοήμερα τμήματα στα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία. Οι δάσκαλοι στα ολοήμερα θα τοποθετηθούν στο κανονικό πρόγραμμα για να καλύψουν τα κενά, ενώ στο ολοήμερο θα πάνε –αν θα πάνε- εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων ή δάσκαλοι για συμπλήρωση ωραρίου. Το ολοήμερο μετατρέπεται σε παιδοφυλακτήριο, ο μαθητής δεν θα μαθαίνει τίποτα αλλά θα κάθεται εκεί και θα τον επιβλέπουν.
  • Χιλιάδες εκπαιδευτικοί θα βρεθούν χωρίς οργανική θέση, θα καταργηθούν νέες και στην πορεία θα ανοίξει η πόρτα στη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις.

 

Παράλληλα, έρχεται από παντού η είδηση ότι οι Διευθύνσεις καλούν «άτυπα» τους νηπιαγωγούς να διώξουν όσα προνήπια έχουν γραφτεί στα νηπιαγωγεία.

Η εξέλιξη αυτή φέρνει άλλη μια φορά στην επιφάνεια ότι η παιδεία είναι λαϊκό πρόβλημα. Τα παιδιά που πετιούνται εκτός ολοήμερου προστίθενται στον κατάλογο των χιλιάδων παιδιών που βρίσκονται εκτός παιδικών σταθμών, στους νέους που θέλει να διώξει από το σχολείο η κυβέρνηση της πλουτοκρατίας για να τους στείλει στη μαθητεία της τζάμπα εργασίας.

 

ΚΑΛΟΥΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ και ΩΡΑ 14:00

ΣΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΤΣΟΧΑ)

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΠΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

 

Απαιτούμε:

  • Να αποσυρθεί τώρα η εγκύκλιος.
  • Να μην κλείσει κανένα σχολείο! Καμιά απόλυση! Καμιά συζήτηση για χάσιμο οργανικών θέσεων.
  • Στα ολοήμερα τμήματα να εξασφαλιστούν:

1)  Πλήρης σίτιση όλων των μαθητών στο σχολείο, με μαγειρεία και τραπεζαρία,

2)  Χώροι κατάλληλοι για την ξεκούραση και το παιχνίδι των μαθητών,

3) 15 μαθητές/τμήμα κι ένας δάσκαλος να τα βοηθά στην προετοιμασία της μελέτης για την επόμενη μέρα.

  • Καμία τάξη με πάνω από 20 μαθητές. Καμία κατάργηση, σύμπτυξη-συγχώνευση σχολείων και τμημάτων. Κανένα σχολείο χωρίς εκπαιδευτικούς και βιβλία.
  • Ούτε ένα ευρώ από τις τσέπες των γονιών για τη λειτουργία των σχολείων.
  • Καμία απόλυση-καμία διαθεσιμότητα. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Όλοι οι εκπαιδευτικοί με οργανική θέση. Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί τώρα για την κάλυψη όλων των κενών.

 

Το ΔΣ