Αυταρχικές μετακινήσεις εκπαιδευτικών, από ΔΟΕ

ΜΕ ΑΥΤΑΡΧΙΚΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΕΝ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ

ΤΑ ΚΕΝΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

 

Βρισκόμαστε ήδη στη δεύτερη εβδομάδα «λειτουργίας» των σχολείων και η κατάσταση είναι πραγματικά τραγική. Τα «ανοιχτά» σχολεία της πολιτικής ηγεσίας περιμένουν ακόμη τους εκπαιδευτικούς.

Οι εκπαιδευτικοί ,από την άλλη πλευρά, περιμένουν να μάθουν με ποια αντιεκπαιδευτική, παράνομη κι αυταρχικού χαρακτήρα απόφαση θα βρεθούν ως «πλεόνασμα» σε κάποιο σχολείο κάποιου άλλου ΠΥΣΠΕ απ’ αυτό στο οποίο ανήκουν κι εργάζονται εδώ και χρόνια.

Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ έχει επιλέξει τον ολισθηρό δρόμο της αποσάθρωσης του Ολοήμερου Σχολείου, των Τμημάτων Ένταξης, της Ενισχυτικής Διδασκαλίας και κάθε υποστηρικτικής δομής του δημόσιου σχολείου. Έχει επιλέξει να μετατρέψει τους εκπαιδευτικούς της Α/θμιας Εκπαίδευσης σε πλεονάζον, ευέλικτο προσωπικό ενάντια στη νομιμότητα αλλά και την κοινή λογική.

Μέθοδοι που θυμίζουν άλλες εποχές έχουν επιστρατευθεί. Πιέσεις Περιφερειακών Διευθυντών και Διευθυντών Εκπαίδευσης προς τους Διευθυντές και τους Συλλόγους Διδασκόντων των σχολείων να χαρακτηρίσουν ως «υπεράριθμους» εκπαιδευτικούς που, αν το σχολείο λειτουργήσει σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τη νομοθεσία, φυσικά και δεν μπορεί να χαρακτηρισθούν έτσι.

Κορυφαίο δείγμα όλου αυτού του κλίματος, τα όσα συμβαίνουν στην Περιφέρεια Αττικής. Αναπληρωτές Διευθυντές Εκπαίδευσης ορίζονται δίχως απόφαση του ΑΠΥΣΠΕ κι έπειτα ανακαλείται ο ορισμός, όταν αποκαλύπτονται οι μεθοδεύσεις. Πίνακες τοποθετήσεων της Ειδικής Αγωγής που έχει διενεργήσει το ΠΥΣΠΕ ανακαλούνται με το «έτσι θέλω». Οι εκπαιδευτικοί της διάθεσης δεν τοποθετούνται σύμφωνα με τα πραγματικά λειτουργικά κενά αλλά αναμένουν τις παράνομες μετακινήσεις τους. Κι ο ίδιος ο Περιφερειακός Διευθυντής σε συνάντηση με το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. και τα Δ.Σ. των Συλλόγων χαρακτηρίζει ως «βόλεμα κάποιων» αυτά που εμφανίζονται ως κενά και αντιμετωπίζει τους συνομιλητές του με απαξιωτικό τρόπο.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καταγγέλλει την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ για την τραγική κατάσταση που έχει δημιουργήσει στην Α/θμια Εκπαίδευση με τις παράνομες πράξεις και τις παλινωδίες της καθώς και εκείνα τα στελέχη της εκπαίδευσης που δεν εκτελούν το πραγματικό τους καθήκον, το να ενεργούν νομίμως για το αληθινό συμφέρον της εκπαίδευσης, αλλά συμβάλλουν με τις αποφάσεις τους στη διάλυση του δημόσιου σχολείου και την ταλαιπωρία μαθητών κι εκπαιδευτικών.

Δηλώνουμε πως θα κινηθούμε ενάντια σε όλα αυτά τα φαινόμενα με κάθε συνδικαλιστικό και νομικό μέσο και καλούμε τώρα, έστω κι αν είναι πολύ αργά, την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ να αναλογιστεί τις ευθύνες της και τις συνέπειες των ενεργειών της στην εκπαίδευση  και τον εκπαιδευτικό κόσμο.

Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς συσπειρωμένους κοντά στην Ομοσπονδία και τους Συλλόγους ν’ αντιδράσουν για την απαράδεκτη αυτή κατάσταση.

Συμμετέχουμε δυναμικά στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στις Περιφερειακές Διευθύνσεις και στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

Δυναμώνουμε τη φωνή του Κλάδου με τη μαζική συμμετοχή στην 48ωρη απεργία στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου, στην απεργιακή συγκέντρωση της  ΑΔΕΔΥ (Αθήνα, Πλ. Κλαυθμώνος 11:30 π.μ.), στις απεργιακές συγκεντρώσεις όλης της χώρας καθώς και στις Γενικές Συνελεύσεις των Συλλόγων.

 

 

Για το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.

Ο Πρόεδρος                                           Ο Γενικός Γραμματέας

                      Κόκκινος Χαράλαμπος                                   Κικινής Θανάσης

Όσα αφορούν τη λήψη απόφασης σε Γεν. Συνέλευση, από ΔΟΕ

 

48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΙΗΣΗ 18 & 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΕΝΙΚΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ

   Στα πλαίσια της προετοιμασίας για την 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση της 18ης και 19ης Σεπτεμβρίου το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. προχώρησε στην πραγματοποίηση περιφερειακών συσκέψεων με την παρουσία μελών του Δ.Σ. και των αιρετών εκπροσώπων του κλάδου.

Για την ορθότερη εκτίμηση της επιτυχίας των απεργιακών κινητοποιήσεων, καλούνται τα Δ.Σ. των Συλλόγων Εκπ/κών Π.Ε. να αποστείλουν, τόσο την Τετάρτη 18/9 όσο και την Πέμπτη 19/9, τα στοιχεία συμμετοχής των συναδέλφων συμπληρώνοντας τον σχετικό επισυναπτόμενο πίνακα, στο e-mail ή στο φαξ της Δ.Ο.Ε.

Σύμφωνα με την απόφαση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. της 12/9/2013, οι Σύλλογοι καλούνται να πραγματοποιήσουν έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις το πρωί της 19ης Σεπτεμβρίου. Τα στοιχεία συμμετοχής στη Γενική Συνέλευση καθώς και τα όσα αφορούν την απόφαση που θα ληφθεί θα σταλούν στη Δ.Ο.Ε. μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης 19 Σεπτεμβρίου ώστε να συνεκτιμηθούν για τον καλύτερο προγραμματισμό της Ολομέλειας των Προέδρων και των αποφάσεων που θα ληφθούν.

Υπενθυμίζουμε ότι για τη Γ.Σ. ισχύουν τα προβλεπόμενα από τον κανονισμό λειτουργίας της Ολομέλειας των Προέδρων

«…η Γενική Συνέλευση του συλλόγου, που συγκαλείται για τη λήψη απόφασης επί των θεμάτων της Ολομέλειας των προέδρων, βρίσκεται σε απαρτία όταν ενυπόγραφα συμμετέχει το 1/5 τουλάχιστον των μελών του (στην τρίτη κατά σειρά συνέλευση) και η απόφαση που λαμβάνεται για κάθε θέμα πρέπει να συγκεντρώνει τα 3/4 συν ένα των παρόντων (που δεν μπορεί να είναι κατά την ώρα της ψηφοφορίας λιγότεροι από το 1/5 των μελών του συλλόγου), διαφορετικά δεν θεωρείται απόφαση

Για το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.

Ο Πρόεδρος                                           Ο Γενικός Γραμματέας

Κόκκινος Χαράλαμπος                                     Κικινής Θανάσης

ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Όλοι και όλες στη 48ωρη πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία και στα απεργιακά Συλλαλητήρια

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Αυτή η βάρβαρη αντιλαϊκή, αντιεκπαιδευτική πολιτική κεφαλαίου, Ε.Ε., συγκυβέρνησης Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ, που προωθεί το «νέο» σχολείο το οποίο τσακίζει τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας και τα εργασιακά μας δικαιώματα, δεν ανατρέπεται από μόνη της, δεν αντιπαλεύεται από τον καθένα χωριστά.  Απαιτείται οργάνωση και αγώνας στο σχολείο, στο Σύλλογο. Απαιτεί συμμαχίες με τους γονείς και τους άλλους εργαζόμενους. Απαιτείται η μέγιστη δυνατή συμμετοχή στη Γ.Σ., την απεργία, το συλλαλητήριο. Απαιτεί ταξικό προσανατολισμό στο κίνημα. Μόνο έτσι μπορούμε.

Όλες και όλοι συμμετέχουμε στις προγραμματισμένες αγωνιστικές δράσεις:

ΤΕΤΑΡΤΗ ΚΑΙ ΠΕΜΠΤΗ 18 και 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ

ΠΕΜΠΤΗ 19 Σεπτέμβρη 2013 ΝΕΑ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Νέα Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου στις 10 π.μ. στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Ηλιούπολης για αποτίμηση του αγώνα μας και λήψη απόφασης για την παραπέρα πορεία του. Να είμαστε εκεί.

Απαιτούμε:

  • Να καταργηθεί ο νόμος για αναδιάρθρωση της Δ.Ε.
  • Να αποσυρθεί η εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας για 28άρια τμήμα, κλείσιμο ολοήμερων, τμημάτων ένταξης και υποδοχής, κατάργηση ενισχυτικής.
  • Καμία κατάργηση, σύμπτυξη, συγχώνευση σχολείων και τμημάτων. Κανένα τμήμα πάνω από 20 μαθητές.
  • Ενιαίο αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σχολείο για όλα τα παιδιά.
  • Ούτε ένα ευρώ από τις τσέπες των γονιών για τη λειτουργία των σχολείων.
  • Όχι στην αυτοαξιολόγηση σχολικής μονάδας και στην αξιολόγηση των εκπ/κών.
  • Καμία απόλυση-καμία διαθεσιμότητα. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
  • Αποκλειστικά Δημόσιο και δωρεάν κοινωνικοασφαλιστικό  σύστημα για όλους.

 

ΚΟΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΟΝΙΩΝ–ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ -ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

 

Το ΔΣ