Συνάντηση με σχολικούς συμβούλους

 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ  ΔΕΛΤΙΟ

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δ.Σ. με τους Σχολικούς Συμβούλους με θέματα το ωράριο ( διδακτικό – εργασιακό ) των εκπαιδευτικών, προβλήματα στο Ολοήμερο και εκπαιδευτικά προγράμματα.

Οι θέσεις του συλλόγου και του κλάδου γενικότερα ως προς το ωράριο είναι γνωστές

( σας έχουμε στείλει το ενημερωτικό της ΔΟΕ, υπάρχει και στην ιστοσελίδα του Συλλόγου μας ).

  1. Δεν υπάρχει προς το παρόν νομοθεσία που να υποχρεώνει τον εκπαιδευτικό να παραμένει στο Σχολείο στα κενά του ή πέραν του διδακτικού ωραρίου του εκτός και αν του ανατεθεί συγκεκριμένη δουλειά από τα όργανα διοίκησης του σχολείου , διευθυντή και σύλλογο διδασκόντων. Επισημάναμε και βρήκαμε τη σύμφωνη γνώμη των Σχ. Συμβούλων σχετικά με την ανάγκη λειτουργίας του Συλλόγου Διδασκόντων σε θέματα που καθορίζονται από τις αρμοδιότητές του. Ο σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου αποτελεί κύτταρο Δημοκρατικής Διαδικασίας, γι αυτό καλούμε όλους τους συναδέλφους και τους συλλόγους διδασκόντων να υπερασπίζουν το πλαίσιο εργασιακών δικαιωμάτων, να επαγρυπνούν, να μην επιτρέπουν την καταστρατήγησή του και, όπως πάγια υποστηρίζουμε, να ενημερώνουν άμεσα το σύλλογο για κάθε τέτοια περίπτωση. Η παρουσία του συλλόγου «Μ. Παπαμαύρος», όπου και όταν τίθενται τέτοια ζητήματα, αποτελεί στοιχειώδη υποχρέωση απέναντι σε κάθε σύλλογο διδασκόντων και σε καθένα συνάδελφο που υπερασπίζει τις συλλογικές μας θέσεις.

 

 

  1. Η σίτιση στο ολοήμερο θεωρείται διδακτική ώρα και δεν επιβαρύνει τους συναδέλφους που έχουν ώρες στο ολοήμερο. Πρέπει να χρεώνεται σαν διδακτική ώρα σε κάθε συνάδελφο που απασχολείται με τη σίτιση των παιδιών κι όχι μόνο στον υπεύθυνο του ολοήμερου. Σε περίπτωση επιβολής από το διευθυντή της επιβάρυνσης, ο Σύλλογος καλεί τους συναδέλφους να μην πειθαρχήσουν και θα προχωρήσει σε μέτρα κάλυψης. Ταυτόχρονα δεν πρέπει να συμβάλλουμε στην ανάθεση 60-80-100 παιδιών στους συναδέλφους υπεύθυνους του ολοήμερου.

 

Όσον αφορά τα προγράμματα καταθέσαμε τη θέση του Συλλόγου, τονίζοντας την αναγκαιότητα να ασχοληθούμε όλοι μας, εκπαιδευτικοί και σχολικοί σύμβουλοι με το περιεχόμενο της εκπαίδευσης και όχι με αποσπασματικά προγράμματα που στόχο έχουν την απόκτηση δεξιοτήτων κατάρτισης και όχι την ουσιαστική ανάπτυξη των παιδιών.

 

Συνάδελφοι αντισταθείτε !   Οι νόμοι που ετοιμάζονται πρέπει να ακυρωθούν στην πράξη. Η οποιαδήποτε υποταγή στην αφαίρεση δικαιωμάτων μας είναι βήματα υποχώρησης και αδυνατίσματος του συνδικαλιστικού κινήματος. Δώστε δύναμη και περιεχόμενο στους συλλόγους διδασκόντων μετατρέποντάς τους  σε πυρήνες υπεράσπισης των εργασιακών μας δικαιωμάτων και του παιδαγωγικού χαρακτήρα του Σχολείου.

Έκτακτη Γενική Συνέλευση

ΕΚΤΑΚΤΗ  ΓΕΝΙΚΗ  ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

ΤΕΤΑΡΤΗ 30/10/2013, 7.00 μ.μ., 5ο Δ. ΣΧ.Ηλιούπολης (Αγαμέμνωνος 1)

 

Το Δ.Σ. σας καλεί σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση, ενόψει της πανεργατικής, πανελλαδικής απεργίας, που θα γίνει στις 6/11/2013.

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, στην αντιλαϊκή και αντιεκπαιδευτική επίθεση κανείς δεν πρέπει να μένει αμέτοχος. Κανένας δε θα γλιτώσει από τα βάρβαρα μέτρα. Μόνο μέσα από συλλογική και οργανωμένη πάλη μπορεί να ανατραπεί αυτή η πολιτική. Με την ενεργητική συμμετοχή όλων στα σωματεία και με Πανεργατικό Αγώνα μπορούμε να τους νικήσουμε. Έχουμε τη δύναμη. Το οφείλουμε στα παιδιά μας, στους μαθητές μας.

 

Πάρτε όλοι μέρος στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας ,

που θα γίνει την Τετάρτη 30/10/2013, στις 7.00 μ.μ., στο 5ο Δ.ΣΧχ. Ηλιούπολης, Αγαμέμνωνος 1 (Πίσω από το 1ο Γυμνάσιο – Λύκειο).

 

 

ΤΟ  Δ.Σ.

Οδοντοστοματολογικές εξετάσεις από τον Δήμο

Σχετικά με τις στοματολογικές εξετάσεις

Συνάδελφοι

Ο Δήμος Ηλιούπολης  κοινοποίησε στους  Διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων  την απόφασή να δρομολογήσει την  διενέργεια προληπτικού στοματοοδοντολογικού ελέγχου με τη συνεργασία της ιδιωτικής εταιρίας ΑΙΜ και ιδιωτών οδοντιάτρων της πόλης μας. Την εξέταση επέλεξαν να πραγματοποιήσουν κατά τη διάρκεια λειτουργίας των σχολικών μονάδων στηριζόμενοι στην έγκριση που πήρανε από τη Διεύθυνση Σπουδών.

Ο Σύλλογος μας θεωρεί ότι στις δύσκολες εποχές των μνημονίων και της κρίσης που βιώνει ο ελληνικός  λαός περισσότερο από ποτέ πρέπει να είμαστε ψιλιασμένοι σε τέτοιου είδους εγχειρήματα και να μη συνηγορούμε στα άμεσα ή έμμεσα ωφέλη των πολυεθνικών – στην προκειμένη περίπτωση της ΑΙΜ – και στην προβολή  όσων, αξιοποιούν τον εθελοντισμό για να διαφημιστούν ή για να διευκολύνουν την πολιτεία να απαλλαγεί από την ευθύνη της για κάλυψη όλων μας των αναγκών μέσα από δημόσιες και δωρεάν δομές.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΥΠΟΝΟΜΕΥΕΙ ΤΗ ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑ  ΠΑΙΔΕΙΑ.

 Η διάθεση της δημοτικής αρχής να συνεργαστεί με οποιαδήποτε πολυεθνική εταιρεία δεν μας εκπλήσσει, είναι γνωστή και ξεκαθαρισμένη η θέση της.

Συνάδελφοι χρειάζεται να επιμείνουμε

  • Κάθε χρόνο συνεργεία του ΕΟΠΥΥ ακολουθώντας όλες τις δημόσιες και δωρεάν διαδικασίες να επισκέπτονται τα σχολεία και να διενεργούν προληπτικούς στοματοοδοντολογικούς ελέγχους αλλά και ότι άλλο είναι απαραίτητο για την υγιή ανάπτυξη των παιδιών.
  • Η πρόληψη και θεραπεία ή αποκατάσταση να είναι για όλους τους μαθητές εντελώς δωρεάν και να εκπονείται αποκλειστικά από δημόσια εργαστήρια και υπηρεσίες
  • Η σχολική υγιεινή και πρόληψη είναι αίτημα σύμφυτο με το περιεχόμενο της εκπαίδευσης και τα προβλήματα των εκπαιδευτικών.
  • Οι πολυεθνικές και τα μονοπώλια δεν μπορούν να μετατραπούν σε ευεργέτες και σωτήρες για να έχουμε  εμείς,  οι μαθητές μας, όλος ο λαός, δωρεάν, πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και πρόληψη γιατί απλούστατα έχουν οικονομικό συμφέρον να είναι η υγεία ιδιωτική και στα χέρια τους.

Ενημερώνουμε ότι στα σχολεία έχει σταλεί πρόγραμμα από τον  Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό για προληπτικό στοματοοδοντολογικό έλεγχο αλλά και για άλλους προληπτικούς ελέγχους όπως για την όραση, τη φυματίωση και για γενικότερες παιδιατρικές εξετάσεις.

 Ο αγώνας για δημόσια και αποκλειστικά δωρεάν υγεία παιδεία για όλο το λαό είναι αγώνας που μας αφορά ως εκπαιδευτικούς, είναι αγώνας στον οποίο πρέπει όλοι να βάλουμε πλάτη

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

            Η  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                         Ο  Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΧΡΥΣΟΥΛΑ  ΛΑΜΠΟΥΔΗ                             ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ  ΛΥΜΠΕΡΗΣ

Προσπάθεια κατάργησης Γενικών Συνελεύσεων; από ΔΟΕ

Κύριε Υφυπουργέ,

Από την εφαρμογή του Ν. 1264/82 και μετά, στις πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις των εκπαιδευτικών, για την πραγματοποίηση των Τακτικών Γενικών Συνελεύσεών τους, χορηγούνται δύο ημέρες άδεια, (μια κατά τους μήνες Οκτώβριο – Νοέμβριο και μια κατά τους μήνες Μάιο – Ιούνιο).

Έχουν γίνει γνωστά στην Ομοσπονδία μας ερωτήματα Διευθυντών Εκπαίδευσης (Διευθυντής Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας) προς το ΥΠΑΙΘ με τα οποία ζητούν από την πολιτική ηγεσία να απαντήσει στο αν θα πρέπει να χορηγήσουν στους Συλλόγους Π.Ε. την άδεια αυτή.

Σας καλούμε, με βάση την πάγια πρακτική που εφαρμόζεται όλα αυτά τα χρόνια, να συνεχίσετε να εγκρίνετε τη χορήγηση άδειας στους Διδασκαλικούς Συλλόγους της Χώρας, προκειμένου να πραγματοποιήσουν τις Τακτικές Γενικές τους Συνελεύσεις.

Το  ΔΣ  ΔΟΕ

Απεργιακές κινητοποιήσεις , από ΔΟΕ

ΟΛΟΙ

  • ΣΤΟ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 31/10/2013 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ
  • ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 6/11/2013

ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ ΣΤΙΣ 11:00 π.μ.

 

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,

Κλιμακώνουμε – δυναμώνουμε και διευρύνουμε τον αγώνα μας. Αντιστεκόμαστε στις ανάλγητες, άδικες και αντιλαϊκές μνημονιακές πολιτικές που θέλουν να «γονατίσουν» τους εργαζόμενους και να «κλέψουν» τη ζωή μας.

        Αντιστεκόμαστε στις πολιτικές που «συρρικνώνουν» τα δημόσια κοινωνικά αγαθά, που δημιουργούν στρατιές ανέργων, σκορπούν και καλλιεργούν φοβικά σύνδρομα και οδηγούν την κοινωνία μας στην εξαθλίωση.

        Οι Έλληνες εκπαιδευτικοί βιώνουν καθημερινά αυτή την πολιτική που διαλύει τη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση, τους υποβαθμίζει οικονομικά και επιστημονικά, «εξαφανίζει» τα συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, φέρνει αδιοριστία και ανεργία.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. σε καλεί να συμμετέχεις:

  • Στα πλαίσια των κοινών πανεκπαιδευτικών αγώνων στο συλλαλητήριο που συνδιοργανώνουν Δ.Ο.Ε. και Ο.Λ.Μ.Ε. στις 31/10/2013 το απόγευμα στην Αθήνα (6:00 μ.μ.) στα Προπύλαια αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.
  • Στη Γενική Απεργιακή Κινητοποίηση στις 6/11/2013 που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ με τη ΓΣΕΕ κάνοντας μεταξύ άλλων δεκτή την πρόταση – απόφαση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. (όπως αυτή καταγράφηκε στις 18/10/2013), να συντονίσει τον κοινό αγώνα όλων των εργαζομένων απέναντι στις καταστροφικές μνημονιακές κυβερνητικές πολιτικές που βιώνει ο τόπος.

Το   ΔΣ    ΔΟΕ