Γενική συνέλευση και άδειες

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Σε μια περίοδο που η κυβέρνηση  τσακίζει μισθούς, κοινωνικές κατακτήσεις, απολύει εργαζόμενους, ενισχύει τον αυταρχισμό και την τρομοκρατία, βγάζει παράνομες τις απεργίες, ενοχοποιεί το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, ήταν σχεδόν  αναμενόμενη και δεν μας ξενίζει η  απόφαση του Υφυπουργού, Σ. Κεδίκογλου, για την αφαίρεση της συνδικαλιστικής  άδειας.

 

Η απόφαση αυτή είναι ένας ακόμα κρίκος στην προσπάθεια της κυβέρνησης να καθυποτάξει το συνδικαλιστικό κίνημα. Είναι συνέχεια των δηλώσεων Βρούτση και Μητσοτάκη για αλλαγή της δομής του συνδικαλιστικού κινήματος, για να μπορέσουν να βάλουν στο χέρι τα συνδικάτα.

 

Είναι μια ακόμη υποκρισία της κυβέρνησης για τις χαμένες διδακτικές ώρες την ίδια στιγμή που χιλιάδες ώρες, χάνονται καθημερινά στα σχολεία, λόγω των ελλείψεων εκπαιδευτικών. Με τέτοια τερτίπια δεν μπορούν φυσικά να κρύψουν τη ζοφερή κατάσταση των κενών, των συγχωνεύσεων, των διαρκών μετακινήσεων εκπαιδευτικών από νομό σε νομό, το θλιβερό γεγονός των πεινασμένων παιδιών, την  εξόντωση της νέας γενιάς με την εκπαίδευση των δεξιοτήτων, της μαθητείας, του σχολείου της αγοράς.

 

Συνάδελφοι,

Η καλύτερη απάντηση  στη γενικευμένη επίθεση που δεχόμαστε είναι η συσπείρωση στα συνδικάτα και τους συλλόγους, είναι η συμμαχία με το γονεϊκό κίνημα, με τα εργατικά συνδικάτα, τις οργανώσεις των μικρομεσαίων ΕΒΕ, είναι η συμπόρευση με όλο το λαό που σήμερα πλήττεται από τα αντιλαϊκά μέτρα

Πρέπει επιτέλους να σπάσουμε τη λογική των αγώνων δια αντιπροσώπων, να σταματήσουμε το φαινόμενο των άμαζων συνελεύσεων και των απεργιών χωρίς  απεργούς.

 

Παίρνουμε μέτρα για την επιτυχία της Γενικής μας Συνέλευσης και των εκλογών του συλλόγου μας στις 12 Δεκέμβρη στο 4ο Δημοτικό Ηλιούπολης.

Η παρουσία και η συμμετοχή ΟΛΩΝ μας  θα είναι αποστομωτική απάντηση σε όσους ονειρεύονται να τσακίσουν τη δύναμή μας.  Κανένας εκπρόσωπος των βιομηχάνων και της  κυβέρνησης δεν μπορεί να καταργήσει την ταξική πάλη. Την πάλη κόντρα στην πολιτική ης Ε.Ε και  της κυβέρνησης που μας εξαθλιώνει κόντρα στην πολιτική που  κάνει την εκπαίδευση όπλο εξόντωσης μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών.

Το  ΔΣ

Παράσταση διαμαρτυρίας για το 7ο Ν/Γ Ηλιούπολης

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ  ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

 

 

Προς: Την Προϊσταμένη Α΄ Δ/νσης Π.Ε. Αθηνών κ. Xατζημανώλη Δήμητρα.

 

Κοινοποίηση: εκπαιδευτικούς των σχολείων Ηλιούπολης

   Συλλόγους γονέων Ηλιούπολης

   ΔΟΕ

 

 

Παράσταση διαμαρτυρίας  για τη μη αναπλήρωση νηπιαγωγού, που απουσιάζει από το κλασικό τμήμα του 7ου Νηπιαγωγείου Ηλιούπολης, λόγω ασθένειας , θα πραγματοποιήσει ο σύλλογος εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης «Μ.Παπαμαύρος» μαζί με γονείς από το 7ο  Νηπιαγωγείο Ηλιούπολης ,τη Δευτέρα 2/12/2013 στις 14.00 στη Δ/νση Π.Ε. Α΄ Αθήνας ( Δώρου 9 )

 

Μπλόκο στην αξιολόγηση στο Ηράκλειο.

Ευτυχώς υπάρχουν και καλά νέα.

Εκπαιδευτικοί έδιωξαν τους αξιολογητές από σεμινάριο επιμόρφωσης στο Ηράκλειο

 

ΗΡΑΚΛΕΙΟ Του Μάριου Διονέλλη

 

Να μπλοκάρουν τη διαδικασία επιμόρφωσης των αξιολογητών τους κατάφεραν εκπαιδευτικοί από όλη την Κρήτη που συγκεντρώθηκαν χθες το πρωί στο Περιφερειακό Επιμορφωτικό Κέντρο του Ηρακλείου. Στο συγκεκριμένο κτίριο επρόκειτο να προσέλθουν οι σχολικοί σύμβουλοι της Κρήτης, ώστε να παρακολουθήσουν σεμινάριο για τις διαδικασίες και τις προϋποθέσεις με βάση τις οποίες θα αξιολογήσουν τους συναδέλφους τους, όπως προβλέπει το σχετικό προεδρικό διάταγμα.

 

Πλήθος δασκάλων και καθηγητών περίμενε από πολύ νωρίς τους «εν δυνάμει» αξιολογητές στην είσοδο του κέντρου και τους ζήτησαν να μη συμμετάσχουν σε μια διαδικασία που αποτελεί προάγγελο για διαθεσιμότητες και απολύσεις. «Δεν είμαστε αντίθετοι στην έννοια της αξιολόγησης, αλλά εδώ τα κριτήρια είναι μόνο ποσοτικά και όχι ποιοτικά. Είμαστε οι πρώτοι που επιζητούμε την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, την οποία η ίδια η κυβέρνηση ακυρώνει, ενώ με τις συγκεκριμένες διαδικασίες προωθείται μόνο η μισθολογική μας καθίζηση και εν τέλει οι απολύσεις» δήλωσε ο πρόεδρος του συλλόγου δασκάλων Ηρακλείου Γιώργος Μακράκης.

 

Οι εκπαιδευτικοί κάλεσαν τους συναδέλφους τους, σχολικούς συμβούλους, να αποχωρήσουν από τη διαδικασία, όπως και έγινε τελικά, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης θα οριστεί άλλο ραντεβού για την πραγματοποίηση του σεμιναρίου τις επόμενες ημέρες.

 

Οι δάσκαλοι είναι αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν τη διαδικασία αυτή, δηλώνει ο αιρετός υπηρεσιακός σύμβουλος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, Θεόφιλος Λαμπρογιαννάκης, τονίζοντας ότι, μετά τη συνεχή κατάργηση δομών, το υπουργείο προβάλλει ως λύση για τα προβλήματα της εκπαίδευσης την αξιολόγηση. Μάλιστα, ο ίδιος έδωσε στοιχεία για τη διαδικασία που έχει σχεδιάσει το υπουργείο και η οποία προβλέπει την αξιολόγηση εκατοντάδων εκπαιδευτικών από έναν από τους συμβούλους.

 

«Χαρακτηριστικό των προθέσεων και της σοβαρότητας με την οποία αντιμετωπίζει την υπόθεση το υπουργείο είναι το παράδειγμα της Ειδικής Αγωγής όπου ένας σύμβουλος θα κληθεί να αξιολογήσει συνολικά 600 άτομα…» λέει ο κ. Λαμπρογιαννάκης.

Πηγή: Εφημ. Συντακτών