Παραπομπή της αιρετού Ελισάβετ Παπαδοπούλου σε πειθαρχικό συμβούλιο, από ΔΟΕ

 

Θέμα: παραπομπή της αιρετού Ελισάβετ Παπαδοπούλου σε Πειθαρχικό Συμβούλιο

 

Η Διεύθυνση Π.Ε. Λακωνίας κλιμακώνει τη συνδικαλιστική δίωξη ενάντια στην πρόεδρο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών «Γιάννης Ρίτσος» και αιρετό μέλος του Π.Υ.Σ.Π.Ε. Λακωνίας Ελισάβετ Παπαδοπούλου, παραπέμποντάς την (μετά την ΕΔΕ όπου κλήθηκε σε απολογία χωρίς καν να έχει ενημερωθεί για το κατηγορητήριο) στο Πειθαρχικό Συμβούλιο με κατηγορίες που αν δεν υπέκρυπταν επικίνδυνες συνδικαλιστικές, εκπαιδευτικές και πολιτικές σκοπιμότητες θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως «αστείες».

Η παραπομπή αποτελεί αποκορύφωμα αυταρχικής – αυθαίρετης και αντισυνδικαλιστικής συμπεριφοράς, αφού από το κατηγορητήριο και το έγγραφο παραπομπής αποκαλύπτεται πως, ουσιαστικά, δεν υπάρχουν παραπτώματα, αλλά γενικόλογες αναφορές που «ανακαλύφθηκαν» με σκοπό να στοχοποιήσουν – ενοχοποιήσουν τη συνάδελφο και να σταματήσουν τη συνδικαλιστική της δράση και παρέμβαση στα ζητήματα διοίκησης της Π.Ε. Λακωνίας.  Το μόνο που έκανε η Ελισάβετ Παπαδοπούλου, όπως είχε υποχρέωση, ήταν να υπερασπιστεί τους εκπαιδευτικούς, το διδακτικό τους ωράριο και τις συλλογικές αποφάσεις του κλάδου και της Δ.Ο.Ε.

Η Διεύθυνση Π.Ε. Λακωνίας δεν έχει συνηθίσει ,φαίνεται, και δεν αποδέχεται τον έλεγχο και την παρέμβαση του συνδικαλιστικού κινήματος και των αιρετών στα θέματα λειτουργίας των σχολείων και της διοίκησης. Γι’ αυτό και δε θεωρεί σύννομη τη συγκέντρωση στοιχείων από την αιρετό, τις ερωτήσεις για τη δημοκρατική λειτουργία του συλλόγου διδασκόντων, την παρέμβαση για το σταμάτημα της κατάργησης των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών και εκτιμά πως αυτή η δράση «προσβάλλει, απαξιώνει και αμφισβητεί τη διοίκηση»!!!!

Το Δ.Σ. της ΔΟΕ τονίζει πως η συνάδελφος διώκεται γιατί ως πρόεδρος και αιρετός, υπερασπίστηκε τα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων, αποκάλυψε τις αυθαιρεσίες της διοίκησης καθώς και την πραγματικότητα των σχολικών μονάδων και της λειτουργίας τους (κενά, κλπ).

Είναι απολύτως ξεκάθαρο πως η δίωξή της είναι συνδικαλιστική, πολιτική και εκπαιδευτική:

Δίωξη συνδικαλιστική γιατί επιδιώκει να ποινικοποιήσει την συνδικαλιστική δράση και τον έλεγχο στις πράξεις της διοίκησης, η οποία  θέλει, προφανώς, αιρετούς και συνδικαλιστές που να εκφράζουν ίδια γνώμη με αυτήν και να μην ελέγχουν τις πράξεις της διοικητικής ιεραρχίας. Θέλει τους συνδικαλιστές μακριά από τα σχολεία ώστε να υλοποιεί απρόσκοπτα την αντιεκπαιδευτική πολιτική. Δίωξη συνδικαλιστική γιατί, κατ’ επανάληψη, στο κατηγορητήριο αναφέρεται το γεγονός πως η διωκόμενη είναι αιρετός και ο λόγος της έχει βαρύτητα. Δηλαδή διώκεται γιατί εκπροσωπεί, ως εκλεγμένη, τους εκπαιδευτικούς της περιοχής της και ο λόγος της «χαλάει» την ηρεμία του αντιεκπαιδευτικού έργου της διοίκησης.

Δίωξη εκπαιδευτική διότι μπορεί να  χρησιμοποιηθεί ως μοντέλο ώστε να ανοίξει βιομηχανία διώξεων σε κάθε περίπτωση που οι εκπαιδευτικοί θα υπερασπίζονται με λόγο και πράξη τα εργασιακά και άλλα δικαιώματά τους.

Δίωξη πολιτική γιατί «καταδικάζεται» για τις απόψεις της και κάθε δίωξη γνώμης είναι ξεκάθαρο στοιχείο αντιδημοκρατικής λειτουργίας, που ιδιαίτερα σήμερα, εποχή των μνημονίων και του αυταρχισμού, προβάλλει όλο και περισσότερο με βασικό στόχο να σπείρει το φόβο στο χώρο του σχολείου και σ’ όσους αγωνίζονται.

Το Δ.Σ. της ΔΟΕ τονίζει πως η συνέχιση της δίωξης της αιρετού και προέδρου του συλλόγου «Γιάννης Ρίτσος», είναι πρωτοφανής και αποτελεί βήμα στην κατεύθυνση φίμωσης,  τρομοκράτησης και ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης από τη μεριά της διοίκησης που στέλνει μήνυμα παντού πως οι σύλλογοι και οι αιρετοί θα μπορούν στο εξής, να εκφέρουν άποψη  μόνο εάν αυτή συμφωνεί με αυτή της διοίκησης!

Σύσσωμο το εκπαιδευτικό κίνημα αλλά και τα συνδικαλιστικά όργανα (ΔΟΕ-ΟΛΜΕ – ΑΔΕΔΥ) έχουν καταγγείλει και απαιτούν την άμεση παύση της διαδικασίας δίωξης της συναδέλφου καθώς ή συνέχισή της είναι αιτία πολέμου για το εκπαιδευτικό κίνημα αφού θα αποτελεί «δεδικασμένο» και πρότυπο για ανάλογες διώξεις στο μέλλον.

Τόσο το Υπουργείο Παιδείας όσο και η περιφέρεια Πελοποννήσου έχουν τεράστια ευθύνη και καλούνται να παρέμβουν και να σταματήσουν τη δίωξη.

.

 

Η ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΤΗΣ ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!!!

 

ΑΠΟ ΤΗ Δ.Ο.Ε.

 

Έλεγχος νομιμότητας πτυχίων, από ΔΟΕ

 

Θέμα:  Έλεγχος νομιμότητας πτυχίων

 

Στις 16-12-2013, το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης όρισε πως «Οι αρμόδιοι προϊστάμενοι των Διευθύνσεων Διοικητικού / Προσωπικού των Υπηρεσιών, καλούνται εντός τριών (3) μηνών να ελέγξουν τη νομιμότητα πρόσληψης/μετάταξηςκαι μετατροπής της εργασιακής σχέσης σε αορίστου χρόνου των υπαλλήλων».

Στις 21-1-2012, το Υπουργείο Παιδείας, καλεί με έγγραφό του τις Περιφερειακές Διευθύνσεις και Διευθύνσεις Εκπαίδευσης να προβούν άμεσα στο σχετικό έλεγχο καθιστώντας τους Διευθυντές των σχολείων υπεύθυνους για την ενυπόγραφη ενημέρωση των εκπαιδευτικών.

Αυτό, όμως, που στην πράξη συμβαίνει είναι οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης να έχουν αναθέσει όλο το φόρτο της συγκέντρωσης, επικύρωσης και ελέγχου των τίτλων στους Διευθυντές των σχολικών μονάδων και να βάζουν τους εκπαιδευτικούς σε μια διαδικασία να προσκομίζουν για μια ακόμη φορά στην υπηρεσία, τίτλους που έχουν καταθέσει ήδη (εκτός αν θεωρείται ότι όταν τους προσκόμισαν οι υπηρεσίες έκαναν πλημμελή έλεγχο).

Οι διευθυντές των σχολείων, δίχως καμία γραμματειακή υποστήριξη, είναι ήδη επιφορτισμένοι με τη διεκπεραίωση απίστευτου όγκου υπηρεσιακής και μη ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (αφού το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο δεν προχωρά σε ένα στοιχειώδες, έστω, φιλτράρισμα των εγγράφων που ο οποιοσδήποτε στέλνει στα σχολεία) και με το τεράστιο σε όγκο, εργατοώρες και ευθύνη έργο της καταχώρησης των στοιχείων στην πλατφόρμα my school,  μια απίστευτη γραφειοκρατική διαδικασία που τους υποχρεώνει να δαπανούν πάρα πολλές ώρες προσωπικού – οικογενειακού χρόνου δίχως, φυσικά, καμία αμοιβή.

Είναι σαφές ότι δεν προκύπτει από τις εγκυκλίους τόσο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης όσο και του Υπουργείου Παιδείας ότι οι διευθυντές των σχολικών μονάδων θα πρέπει να επιφορτιστούν και με αυτή την ευθύνη. Αυτός άλλωστε είναι, προφανώς, και ο λόγος που οδήγησε το Υπουργείο Παιδείας στο να ζητήσει η διαδικασία να ολοκληρωθεί σε οκτώ (8) αντί τρεις (3) μήνες.

Είναι, επίσης, σαφές ότι η όλη διαδικασία δεν παρέχει εγγυήσεις ουσιαστικού ελέγχου και εντοπισμού πλαστών τίτλων, θέμα που η Δ.Ο.Ε. έχει αναδείξει με παρεμβάσεις και ανακοινώσεις της.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καλεί την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να δώσει άμεσα εντολή στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης να αποσύρουν τις εντολές που έχουν αποστείλει στις σχολικές μονάδες. Ο  έλεγχος θα πρέπει να διενεργηθεί από το Υπουργείο και τις Διευθύνσεις με βάση  τα έγγραφα που υπάρχουν στους προσωπικούς φακέλους των εκπαιδευτικών αφού οι φάκελοι μας βρίσκονται στην υπηρεσία. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί σε κάποιο φάκελο έλλειψη των επιστημονικών προσόντων διορισμού ή μετέπειτα εξέλιξης, τότε μόνο να ζητηθούν από το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό, όπως θα πρέπει να ζητηθούν νέοι τίτλοι που δεν υπάρχουν στην υπηρεσία.

Αλληλεγγύη στο λαό της Κεφαλονιάς

Αλληλεγγύη στο Λαό της Κεφαλονιάς 

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Ηλιούπολης «Μ. Παπαμαυρος» εκφράζει την αλληλεγγύη του, στους εργαζόμενους, στους άνεργους, στους συνταξιούχους, στο λαό της Κεφαλονιάς στις δύσκολες ώρες που περνάει από τα χτυπήματα του σεισμού στην περιοχή. Για άλλη μια φορά έγινε φανερή η έλλειψη αντισεισμικής θωράκισης και η εγκληματική πολιτική των κυβερνήσεων, που δίνουν ζεστό χρήμα στα επιχειρηματικά συμφέροντα ενώ από την άλλη αρνούνται δαπάνες για δημόσιες υποδομές όπως σχολεία, νοσοκομεία και εργατικές κατοικίες.

Η αντισεισμική θωράκιση της χώρας, η ασφάλεια της ζωής των εργαζομένων, του λαού είναι ζωτικής σημασίας, είναι έργο υποδομής.

Απαιτούμε να γίνει πλήρης αποκατάσταση των ζημιών και να παρθούν μέτρα στήριξης των πληγέντων από το σεισμό, να γίνει ουσιαστικός έλεγχος όλων των κτιρίων και των υποδομών στο νησί.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας, απευθύνει κάλεσμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης σε όλους τους εκπαιδευτικούς και γονείς. Παίρνει πρωτοβουλία, για συγκέντρωση απαραίτητων ειδών πρώτης ανάγκης και προώθησή τους στο δοκιμαζόμενο λαό μέσω του Εργατικού Κέντρου Κεφαλονιάς.

 

ΥΛΙΚΑ που ζητήθηκαν

1η Κατηγορία

Οινόπνευμα λευκό

Πάνες για ανθρώπους μεγάλης ηλικίας

Πάνες για παιδιά

Υποσέντονα μιας χρήσης

Χαρτί υγείας

Χλωρίνες

Γάζες Άκοπες

Φυσιολογικούς ορούς 1000 ml

Betadin solution

Betadin scrable

Γάντια μιας χρήσης μέγεθος small

 

            2η Κατηγορία – Τρόφιμα

Γάλα εβαπορέ

Φρυγανιές

Άνθος αραβοσίτου βανίλια

Κομπόστες

Ζάχαρη

Ντοματοπολτός

Διάφορα

πλαστικά ποτήρια, πιρούνια

κουβέρτες

κλινοσκεπάσματα

ράντζα

 

Καλούμε όλους τους Συλλόγους Διδασκόντων και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων να συγκεντρώσουν υλικά σε  κάθε σχολική μονάδα. Ο Σύλλογος σε συνεννόηση με το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς θα αναλάβει να στείλει  τα υλικά που θα μαζευτούν στο νησί  για να τα διαθέσει το ίδιο το Εργατικό Κέντρο.

Συγκέντρωση μέχρι Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου. Την Παρασκευή14/2/2014 θα γίνει παραλαβή από τα σχολεία.

Για τον τρόπο παραλαβής από τα σχολεία θα λάβετε νέα ανακοίνωση.

 

Το ΔΣ

Ματαίωση σεμιναρίου αξιολόγησης

Ματαιώθηκε το σεμινάριο αυτοαξιολόγησης για τα ειδικά σχολεία !

 

Καλούμε σε διαρκή επαγρύπνηση

 

Μετά την απόφαση της ΔΟΕ για τρίωρη στάση εργασίας και τις αποφάσεις των κατά τόπους συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ο σχολικός σύμβουλος ΕΑΕ κ. Τζίμας  ανακοίνωσε την αναβολή/ματαίωση της συνάντησης επισημαίνοντας όμως ότι  «για κάθε διευκρίνιση, συνεργασία, περαιτέρω ενημέρωση και υποστήριξη του έργου σας, σχετικά με την ΑΕΕ, θα είμαι στη διάθεσή σας, μετά από συνεννόηση με email, για να μπορώ να προγραμματίζω».

Από την πλευρά μας δηλώνουμε τα εξής :

 

  • Προχωράμε στην αναστολή της στάσης εργασίας και της κινητοποίησης καλώντας ταυτόχρονα τους συναδέλφους σε διαρκή ετοιμότητα και επαγρύπνηση για κάθε ενδεχόμενη διοργάνωση σεμιναρίου από σχολικούς συμβούλους.
  • Συνεχίζουμε την οργάνωση της δράσης μας ενάντια στην ΑΕΕ και την αξιολόγηση και καλούμε τους συναδέλφους μέσα από τις διαδικασίες των συλλόγων διδασκόντων να μπλοκάρουμε κάθε προσπάθεια του υπουργείου να προωθήσει την αξιολόγηση με βάση τις κατευθύνσεις και τις αποφάσεις των ΓΣ μας.

 

 

ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                          Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΛΑΜΠΟΥΔΗ ΧΡΥΣΟΥΛΑ                                                                       ΣΚΛΑΒΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ