Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης

"Μιχάλης Παπαμαύρος"

Απαράδεκτη η πραγματοποίηση σεμιναρίων ΠΕΚ για την παράλληλη στήριξη εκτός ωραρίου, απο ΔΟΕ

 

Θέμα: Απαράδεκτη και παράνομη η πραγματοποίηση των σεμιναρίων ΠΕΚ για τους εκπαιδευτικούς της παράλληλης στήριξης με παραβίαση του εργασιακού τους ωραρίου

 

Με έγγραφό του, στις 27/2/2015, το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., έπειτα από τις καταγγελίες Συλλόγων Εκπαιδευτικών Π.Ε. σχετικά με την πραγματοποίηση σεμιναρίων ΠΕΚ εκτός εργασιακού ωραρίου για τους     αναπληρωτές της παράλληλης στήριξης στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Πελοποννήσου και Κρήτης, τόνισε για πολλοστή φορά ότι η συγκεκριμένη πρακτική είναι απαράδεκτη απαιτώντας τα σεμινάρια, να γίνουν εντός του εργασιακού ωραρίου με απαλλαγή των εκπαιδευτικών από τα διδακτικά τους καθήκοντα.

  Παρ’ όλα αυτά, όπως καταγγέλλουν με ανακοίνωσή τους τα Δ.Σ. των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Π.Ε. του Νομού Λακωνίας, το ΠΕΚ Τρίπολης ικανοποίησε μεν το αίτημα των αναπληρωτών παράλληλης στήριξης που έχουν τοποθετηθεί στη Λακωνία (το οποίο είχε θέσει ως αίτημα και το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.) στο σκέλος που αφορά το να συγκροτηθεί εξακτινωμένο τμήμα επιμόρφωσης στη Σκάλα του Δήμου Ευρώτα ωστόσο όρισε ως χρόνο διεξαγωγής τους μη εργάσιμες ημέρες και συγκεκριμένα το Σάββατο 7/3/15, την Κυριακή 8/3/15, το Σάββατο 14/3/15 και την Κυριακή 15/3/15.

  Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καλεί για μια ακόμη φορά την Περιφερειακή Διεύθυνση Πελοποννήσου και το ΠΕΚ Τρίπολης (καθώς και κάθε Περιφερειακή Διεύθυνση, Διεύθυνση Εκπαίδευσης και ΠΕΚ) να λειτουργήσουν σύννομα, να ορίσουν νέες ημερομηνίες και ώρες πραγματοποίησης των σεμιναρίων εντός του εργασιακού ωραρίου των εκπαιδευτικών. Σε αντίθετη περίπτωση, είναι ξεκάθαρο, πως προβαίνουν σε παραβίαση των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών λειτουργώντας παράνομα.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. επισυνάπτει τη γνωμοδότηση της νομικής του συμβούλου σχετικά με το ωράριο των εκπαιδευτικών καθώς και γνωμοδοτικό σημείωμα που αναφέρεται στη συγκεκριμένη περίπτωση και τονίζει πως σε καμία περίπτωση οι συνάδελφοι δεν είναι υποχρεωμένοι να συμμετέχουν στα σεμινάρια που πραγματοποιούνται εκτός εργασιακού ωραρίου και έχουν, σε αυτή την κατεύθυνση,  την πλήρη συνδικαλιστική και νομική κάλυψη της Δ.Ο.Ε.

Το  ΔΣ  της ΔΟΕ

Σε κατάσταση διάλυσης τα ολοήμερα τμήματα, από αιρετούς

Σε κατάσταση διάλυσης τα ολοήμερα τμήματα

SOS εκπέμπουν τα ολοήμερα τμήματα στην Α Αθήνας!!!

Σε εφαρμογή της μνημονιακής πολιτικής της διάλυσης του δημόσιου σχολείου μόνο στην Α Αθήνας σε 47 σχολεία Ε.Α.Ε.Π. δεν υπάρχει δάσκαλος για τη μελέτη και την προετοιμασία των παιδιών για την επόμενη μέρα, ο βασικός σκοπός υποτίθεται λειτουργίας του θεσμού του ολοήμερου σχολείου.

Από αυτά τα 30 από την αρχή της σχολικής χρονιάς δεν είχαν δάσκαλο.

Υπενθυμίζουμε ότι η Α Αθήνας έχει 91 σχολεία Ε.Α.Ε.Π.

Στα σχολεία κλασικού προγράμματος υπάρχουν 33 κενά δασκάλων με αποτέλεσμα να υπολειτουργούν τα ολοήμερα τμήματα.

Στις περισσότερες περιπτώσεις τα ολοήμερα τμήματα υπολειτουργούν είτε μόνο με ειδικότητες, είτε με λιγότερα τμήματα από αυτά που έχουν ανάγκη είτε με σύμπτυξη ωραρίου.

Κι όλα αυτά εφαρμόζοντας η διεύθυνση τα όσα ορίζει στο με αριθμό 137359/Γ1/2-9-2015 έγγραφο του υπουργείου Παιδείας. Κυρίως όμως εξαιτίας των μηδενικών διορισμών μονίμων εκπαιδευτικών αλλά και του μικρού αριθμού αναπληρωτών σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες των σχολείων.

Την ίδια στιγμή υπάρχουν 9 κενά δασκάλων σε τάξεις πρωινού προγράμματος και 6 κενά νηπιαγωγών τα οποία δεν μπορούν με κανένα τρόπο να καλυφθούν!!!!

Η αποψίλωση των ολοήμερων τμημάτων έγινε για να καλυφθούν κενά στο πρωινό πρόγραμμα με αποφάσεις της διευθύντριας εκπαίδευσης – κάνοντας χρήση του δικαιώματος που δίνει ο νόμος Διαμαντοπούλου για δίμηνες υποχρεωτικές αποσπάσεις για τις «ανάγκες» της υπηρεσίας- χωρίς συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ. Και όταν εκ των υστέρων ερχόντουσαν για «νομιμοποίηση» στο ΠΥΣΠΕ οι αιρετοί καταψήφισαν αλλά τα διορισμένα μέλη συναινούσαν σε αυτή τη λογική. Και έτσι οι « έκτακτες ανάγκες της υπηρεσίας» γίνονται μόνιμες!!!!!

Στην πραγματικότητα, με τον τρόπο αυτό καταργείται κάθε έννοια εργασιακού δικαιώματος των εκπαιδευτικών, μπαίνουν σε καθεστώς μόνιμης ανασφάλειας και «κινητικότητας», και απλώς καλύπτουν κάποια κενά για κάποιο χρονικό διάστημα με ότι αυτό σημαίνει και για την παιδαγωγική αποτελεσματικότητα ενός τέτοιου μέτρου.

Απαιτούμε :

Μαζικούς διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών

Άμεση πρόσληψη αναπληρωτών από τον κρατικό προϋπολογισμό

Κατάργηση του εγγράφου με αριθμό 137359/Γ1/ 2-9-2015 του Υπουργείου

Κατάργηση του λεγόμενου διευθυντικού δικαιώματος για αυθαίρετες μετακινήσεις

Λουκάς Καβακλής

Αιρετός Α Αθήνας

Παρεμβάσεις – Κινήσεις – Συσπειρώσεις

Τηλ. 6949294781