Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης

"Μιχάλης Παπαμαύρος"

Οι συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί Ηλιούπολης αγωνιζόμενοι

Οι φωτογραφίες είναι από την παρέμβαση στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους στη Διεύθυνση κανονισμού και εντολής πληρωμών πολιτικών συντάξεων, έγινε  το πρωί της Πέμπτης 19/3  από εκπροσώπους του συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ηλιούπολης και του Συνδέσμου Συνταξιούχων Δ. Υπαλλήλων Αθήνας.

Στη συνάντηση τέθηκε το θέμα της υπερβολικής καθυστέρησης έκδοσης οριστικής σύνταξης στους εκπαιδευτικούς της Α διεύθυνσης πρωτοβάθμιας που υπέβαλαν αίτηση τον Απρίλη του 14 σε αντίθεση με άλλε διευθύνσεις και άλλα υπουργεία που αν και υπέβαλαν αιτήσεις μέχρι και τον 11 του 2014 έχουν συνταξιοδοτηθεί κανονικά

Ο διευθυντής Κος Χριστοδούλου επικαλέστηκε την τεράστια έλλειψη προσωπικού που όντως υπάρχει και το φόρτο δουλειάς που έχουν οι εναπομείναντες που οδηγεί αναπόφευκτα στην καθυστέρηση

Στη συνάντηση δεν  υπήρξε καμία δέσμευσή αν και αναγνωρίσθηκε ότι η συγκεκριμένη οργανωτική δομή  αφήνει περιθώρια ανισοτιμίας μεταξύ των Δ.Υ

 

 

Αίτημα για ελεύθερη είσοδο σε Μουσεία με την κάρτα της ΔΟΕ, από ΔΟΕ

ΘΕΜΑ: Ελεύθερη είσοδος σε Μουσεία – Αρχαιολογικούς χώρους με τις κάρτες της ΔΟΕ και ΟΛΜΕ

 

Κύριε Υπουργέ,

 

Είναι νομίζουμε αυτονόητο πως η επαφή των εκπαιδευτικών με το περιεχόμενο των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων στη χώρα μας αποτελεί μέρος του επαγγέλματος του εκπαιδευτικού.

Με την υπ. Αριθμ. ΥΠΑΙΘΠΑ/ΓΔΑΠΚ/ΔΜΕΡΠ/ΤΜΔΠ/Φ32-Φ56/22714/10510/1259/27β που εκδόθηκε στις 4/3/2013.

Επιτρέπεται η ελεύθερη είσοδος των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων σε όλα τα μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους που ανήκουν στο Δημόσιο.

Σας ζητούμε εκτός από τη δυνατότητα αυτή, να επιτραπεί η ελεύθερη είσοδος να ισχύει και με την επίδειξη της κάρτας της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ.

Σας ενημερώνουμε πως η ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ εκδίδουν κάθε χρόνο κάρτα μέλους για τους εκπαιδευτικούς μέλη τους, με φωτογραφία.

Η κάρτα αυτή που αναγνωρίζεται σε πολλά μουσεία σε όλο τον κόσμο μιας και οι ομοσπονδίες μας είναι μέλη της Education International.

Πιστεύουμε αυτό το μέτρο βοηθά και τη μείωση της γραφειοκρατίας από τις υπηρεσίες του Υπ. Πολιτισμού. Επίσης, να σας ενημερώσουμε ότι αυτό ίσχυε με απόφαση του Γ. Γ. ΥΠΠΟ στις 4/11/2008 (αριθμ. Πρωτ. 3091) αλλά καταργήθηκε μετέπειτα.

Ζητάμε λοιπόν την έκδοση δική σας απόφασης – εγκυκλίου που να επιτρέπει την ελεύθερη είσοδο εκπαιδευτικών σε μουσεία – αρχαιολογικούς χώρους κ.λπ. με τις κάρτες μέλους ΔΟΕ- ΟΛΜΕ.

Τα Δ.Σ.  Δ.Ο.Ε. και Ο.Λ.Μ.Ε.