ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Συνάδελφοι-ισσες

Η Ετήσια εκλογοαπολογιστική Τακτική  Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας θα γίνει την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017 στις 8.30 π.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ηλιούπολης (Φλέμιγκ 1). Για τη μέρα αυτή θα δοθεί άδεια για όσους συναδέλφους είναι μέλη του Συλλόγου. Οι συνάδελφοι που δεν είναι μέλη του Συλλόγου ή ανήκουν σε άλλο Σύλλογο πρέπει να εργάζονται στα σχολεία τους.

Ημερήσια διάταξη :

 •  Εκλογή προεδρείου και εφορευτικής επιτροπής.
 • Απολογισμός των αντιπροσώπων του Συλλόγου στην 86η  Γ.Σ. του Κλάδου.
 • Οικονομικός απολογισμός Ταμείου και  Απεργιακού Ταμείου και ψήφισή τους.
 • Απολογισμός απερχόμενου Δ.Σ. Συλλόγου – Κριτική Πεπραγμένων και Ψήφισή τους.
 • Προτάσεις μελών για τη νέα συνδ. χρονιά – Ψήφιση των προτάσεων – Ψηφίσματα.
 • Θέσεις τοποθετήσεις εκπροσώπων των παρατάξεων και μεμονωμένων υποψηφίων.
 • Αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. και Ε.Ε. του Συλλόγου.

 

Η Γενική Συνέλευση θα ολοκληρωθεί στις 1.00 μ.μ.

Η ψηφοφορία για την εκλογή νέου Δ.Σ. θα γίνει από 13.30 ως 18.30.

Υπενθυμίζουμε ότι για την ψηφοφορία είναι απαραίτητη η αστυνομική ταυτότητα.

 

Μέλη του Συλλόγου μας είναι ή μπορούν να γίνουν όσοι εκπαιδευτικοί εργάζονται στα Δημοτικά σχολεία και Νηπιαγωγεία του Συλλόγου μας, με οποιαδήποτε  ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΣΧΕΣΗ  (μόνιμοι, αποσπασμένοι, μεταταγμένοι, αναπληρωτές, ΕΣΠΑ, Π.Δ.Ε. κ.λ.π). Απαραίτητη προϋπόθεση για να γίνει κάποιος μέλος του Συλλόγου είναι να έχει πληρώσει τη συνδρομή του. Η συνδρομή για τους μόνιμους εκπ/κούς  είναι 28 ευρώ ενώ για τους αναπληρωτές είναι 15 ευρώ και μπορούμε να τη δίνουμε έως την ημέρα της συνέλευσης. Οι αναπληρωτές, επίσης, χρειάζεται να ζητούν και να παραλαμβάνουν βεβαίωση συμμετοχής και να την καταθέσουν στο σχολείο όπου υπηρετούν.

 

 Δικαίωμα υποβολής υποψηφιότητας – σαν παρατάξεις ή μεμονωμένοι υποψήφιοι – έχουν όλα τα μέλη του Συλλόγου Τα ψηφοδέλτια θα σταλούν στο Δ.Σ. ως την Παρασκευή 24/11  στο email του Συλλόγου.

 

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να πάρουν μαζικά μέρος στη Γενική Συνέλευση.

Το μοναδικό μας όπλο απέναντι στην πολύπλευρη επίθεση που δεχόμαστε είναι το σωματείο μας.

Η παρουσία όλων μας είναι απαραίτητη και είναι ο μοναδικός τρόπος να συνεχίσουμε τον αγώνα και τη συλλογική μας ζωή και δράση.    

ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ

 Π.Ε. ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ  ΓΙΑ Δ.Σ.

ΓΟΥΡΝΑ ΤΑΣΙΑ

ΜΑΡΗ ΟΥΡΑΝΙΑ

ΜΕΡΑΜΒΕΛΙΩΤΑΚΗ ΧΡΥΣΟΥΛΑ

ΜΠΕΚΙΑΡΗΣ ΠΑΥΛΟΣ

ΜΠΙΖΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

ΧΗΡΑ ΑΓΑΘΗ

 

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ  ΓΙΑ  Ε.Ε.

ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ

——————————————————————-

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΣΕ ΔΡΑΣΗ

Π.Ε. ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

 

 

ΑΜΟΙΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ

ΖΑΡΚΙΝΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ (ΒΑΣΩ)

ΘΑΛΑΣΣΗ ΕΥΘΥΜΙΑ (ΕΦΗ)

ΜΠΙΧΑΡΙΚΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΔΟΞΙΑ (ΕΥΗ)

ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ

ΤΑΖΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΔΡΟΝΙΚΗ (ΝΙΚΗ)

ΧΡΙΣΤΑΚΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

 

ΓΙΑ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΠΑΥΛΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ

 

——————————————————————-

 

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

                                                                   

Υποψήφιοι για Δ.Σ.

 

 1.   Βάγγαλης Παναγιώτης
 2.   Κουρέλης Κωνσταντίνος
 3.   Μάλλιος Λεωνίδας
 4.   Μπαλινάκου Άντα
 5.   Πανταζόπουλος Δημήτριος
 6.   Φουρνόδαυλος Κωνσταντίνος
 7.   Χρυσού Χριστίνα

 

 ——————————————————————-

ΔΑΚΕ Π.Ε. ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

 

ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ

 

ΓΙΑ ΔΣ

 1. Γεωργακοπούλου Νάνσυ
 2. Μαρίνης Μιχάλης
 3. Νούλης Ιωάννης
 4. Ρούσσου Μαρία

Το ψηφοδέλτιο της Ανοιχτής Κίνησης, από ΑνΚιν

Την Παρασκευή τρέχοντος μηνός είναι η καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση ψηφοδελτίων των εκλογών του Συλλόγου μας. Το ψηφοδέλτιο της «Ανοιχτής Κίνησης Εκπαιδευτικών» , εκτός τεράστιου απροόπτου, δεν θα είναι “εκεί”.  Θεωρώ ότι ο κύκλος ο δικός μου στο Δ.Σ. έκλεισε και δεν νομίζω ότι μπορώ, ή ότι έχω, να προσφέρω κάτι άλλο, άρα και αποσύρομαι.

Δεν έχω σκοπό να κάνω τώρα απολογισμό όλων αυτών των χρόνων μου στα συλλογικά μας κοινά αλλά δεν μπορώ να μην εκφράσω την λύπη μου που δεν βρέθηκε κανένας άλλος συνάδελφος να συνεχίσει αυτή την προσπάθεια. Μάλλον, δεν κατάφερα να πείσω ότι τα κόμματα (και οι παρατάξεις) μόνο ζημιά φέρνουν στο πρωτοβάθμιο σωματείο μας. Ήθελα πάρα πολύ να βρεθούν άτομα , εκτός και μακριά των κομμάτων, μόνο με την δική τους αγνή προσπάθεια και με ΜΟΝΑΔΙΚΟ γνώμονα το καλό του «δασκάλου» (αλλά  και του κοινωνικού συνόλου γενικότερα), να εμπλακούν στα κοινά μας και να προσφέρουν ό,τι μπορούν. Δεν βρέθηκαν όμως. Είμαστε τόσο βαθιά ποτισμένοι από την ιδέα ότι Σωματείο  σημαίνει Κόμματα που , αν και πιστεύω, ότι αρκετοί θα ήθελαν να ασχοληθούν με τον σύλλογο, δεν τολμάνε να ξεπεράσουν αυτή την ιδέα-τροχοπέδη και μένουν άπραγοι. Κρίμα

Κλείνω αυτή την «επιστολή» με την ευχή να βρεθούν  τέτοια άτομα, έστω και την ύστατη  στιγμή και να είναι σίγουροι ότι ο απλός συνάδελφος θα τους τιμήσει και θα τους στηρίξει. Έτσι ή αλλιώς, ευχαριστώ πάρα πολύ.

 ΑΝΟΙΧΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ                                                                         Γιάννης Χαλακατεβάκης

ΣΥΛΛΗΠΗΤΗΡΙΑ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για τον τόσο πρόωρο χαμό της συναδέλφου του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ηλιούπολης Διαμαντή Μαριάννας.

Εκφράζει επίσης, τα ειλικρινή  του συλλυπητήρια στην οικογένεια, στους οικείους της, στους μαθητές της,  στην Διευθύντρια και στους εκπαιδευτικούς του σχολείου.

 

Τα μέλη του Δ.Σ. θα παραστούν στη νεκρώσιμη ακολουθία της συναδέλφου, που θα γίνει αύριο  Σάββατο 18-11-2017, στις 12.30μμ από το κοιμητήριο Ηλιούπολης.

 

Θερμά συλλυπητήρια.

Με αφορμή την απόλυση αναπληρωτριών εκπαιδευτικών με σκλήρυνση κατά πλάκας

Με αφορμή την απόλυση αναπληρωτριών εκπαιδευτικών με σκλήρυνση κατά πλάκας

ή

Όταν η βαρβαρότητα και η αναλγησία βαφτίζονται…ευαισθησία!!!

 

Σε λίγες μέρες γιορτάζεται η 3η Δεκέμβρη, η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Αν επισκεφτεί κάποιος την ιστοσελίδα του Υπουργείου  Παιδείας, θα πληροφορηθεί ότι καλούνται εν όψει του γιορτασμού όλες οι σχολικές μονάδες  να υλοποιήσουν μία σειρά εκδηλώσεων-δράσεων που σκοπό έχουν όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην εγκύκλιο «να ευαισθητοποιήσουν την εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και το σύνολο της κοινωνίας επί ζητημάτων ισότιμης πρόσβασης των ατόμων με αναπηρία στην εκπαίδευση και, αφετέρου, να αναδείξουν καλές πρακτικές στο πεδίο της ειδικής αγωγής και της ενταξιακής εκπαίδευσης». Κι εδώ θα μπορούσε κάποιος να πει … «ε, και τι είναι αυτό που σας ενόχλησε;» δεν θα πρέπει να γίνουν παρόμοιες δράσεις;

Φυσικά και πρέπει να γίνουν, όμως όταν καλείς κάποιον να είναι «ευαίσθητος» στα ζητήματα των Ατόμων με αναπηρίες θα πρέπει να είσαι ο πρώτος διδάξας. Κι εδώ η πολιτική του  Υπουργείου και της, κυβέρνησης «μπάζει» από παντού.

Ας πάρουμε έναν-έναν τους στόχους που θέλει να αναδείξει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας σε σχέση με τα Άτομα με αναπηρίες, προκειμένου να φανεί όχι απλά η ασυνέπεια λόγων και έργων αλλά και η απανθρωπιά αυτής της πολιτικής, που από τη μια χαρίζει δισεκατομμύρια σε μεγαλοεπιχερηματίες και εφοπλιστές και από την άλλη κόβει και την τελευταία παροχή σε εργαζόμενους και  αδύναμες κοινωνικές ομάδες :

 1. Οι εκδηλώσεις- δράσεις έχουν στόχο «την ευαισθητοποίηση της εκπαιδευτικής κοινότητας επί θεμάτων αναπηρίας, διαφορετικότητας & δικαιωμάτων.» Τα λέει αυτά το Υπουργείο, που πριν λίγες μέρες και σε διάρκεια μιας βδομάδας, με τον πιο ξεδιάντροπο τρόπο πέταξε στο δρόμο τρεις αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που ανήκουν σε ειδική κατηγορία λόγω ανίατης νόσου. Ο λόγος μάλιστα της απόλυσης, δεν οφείλεται στο ότι δεν μπορούσαν να ανταπεξέλθουν στα εκπαιδευτικά τους καθήκοντα αλλά στο ότι τα έγγραφα που πιστοποιούσαν ότι εντάσσονται σε ειδική κατηγορία είχαν λήξει. Η ευθύνη δεν βρίσκεται στις συναδέλφισσες. Είναι γνωστό ότι τα ΚΕΠΑ (Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας) κάνουν μήνες για να εκδώσουν τα σχετικά πιστοποιητικά. Έτσι ενώ οι συγκεκριμένες συναδέλφισσες που απολύθηκαν, έκαναν έγκαιρα όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, δεν κατάφεραν να έχουν έγκαιρα στα χέρια τους τα πιστοποιητικά λόγω της υποστελέχωσης από την κυβέρνηση των υπηρεσιών υγείας και φυσικά,  σ’ αυτό το διάστημα δεν γιατρεύτηκαν, γιατί οι χρόνιες παθήσεις δυστυχώς … είναι χρόνιες και οι περισσότερες απ΄ αυτές εκφυλιστικές.                      Διαπιστώνεται έμπρακτα, ότι τα ΚΕΠΑ που ιδρύθηκαν με νόμο του ΠΑΣΟΚ το 2011 αντικαθιστώντας τις Υγειονομικές Επιτροπές του ΙΚΑ/ΕΤΑΜκαι τις Α/βάθμιες Υγειονομικές Επιτροπές των Νομαρχιών, λειτούργησαν επί κυβέρνησης ΝΔ και λειτουργούν σήμερα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ως «κόφτης»επιδομάτων και παροχών. Είναι γεγονός, ότι όλα τα χρόνια λειτουργίας τους μέσω της μείωσης ποσοστών αναπηρίας, άφησαν δεκάδες χιλιάδεςανάπηρους, χρόνια πάσχοντες, χωρίς επίδομα, σύνταξη αναπηρίας, αλλά και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
 2. Με τις δράσεις του το Υπουργείο αποσκοπεί,  όπως αναφέρει η εγκύκλιος, «στην ανάδειξη της φωνής & την ενδυνάμωση των μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες» και «την προώθηση ενταξιακών πρακτικών και μίας κουλτούρας αλληλεγγύης και αποδοχής της διαφορετικότητας».  Η υποκρισία και σ’ αυτόν τον τομέα ξεχειλίζει. Η κυβέρνηση που αφήνει μέχρι σήμερα τα ειδικά σχολεία χωρίς τις απαραίτητες ειδικότητες, που αυξάνει τον αριθμό των μαθητών ανά τάξη, που έχει μέχρι σήμερα χιλιάδες παιδιά, Άτομα με αναπηρίες, χωρίς Παράλληλη Στήριξη, γιατί όπως δήλωσε στη  συνάντηση με τη ΔΟΕ  «τα δημοσιονομικά του κράτους δε μπορούν να καλύψουν τέτοιο κόστος»  επειδή «για τις 6000 αιτήσεις που έγιναν θα χρειάζονταν 3.500 προσλήψεις (;;; είναι η «ΣΥΡΙΖέικη Παιδαγωγική» που λέει ότι η Παράλληλη Στήριξη μπορεί να μοιράζεται σε 2 και 3 παιδιά)» όντας η ίδια …τόσο ευαίσθητη, τώρα έρχεται να ευαισθητοποιήσει και την κοινωνία για τα δικαιώματα των ΑμΕΑ.» Αυτή είναι η «κοινωνική δικαιοσύνη», η «δίκαιη ανάπτυξη» και το σύγχρονο «εργασιακό τοπίο» για τα οποία διαρρηγνύει τα ιμάτιά της, ενώ την ίδια στιγμή ετοιμάζει νέα σφαγή λαϊκών κι  εργατικών δικαιωμάτων, την κατάργηση των προνοιακών επιδομάτων, με την 3η αξιολόγηση. Κόστος τελικά γι΄ αυτή την πολιτική είναι οι λαϊκές ανάγκες και τα δικαιώματα.
 3. Τέλος, για να καταλάβει κανείς το μέγεθος του εμπαιγμού και αυτής της κυβέρνησης προς τα Άτομα με αναπηρίες και τους οικείους τους, να αναφέρουμε ενδεικτικά την εγκύκλιο ΔΙΔΑΔ/Φ.69/92/οικ.24248/21-7-2017 που αφοράτους μόνιμους Δημοσίους Υπαλλήλους «που έχουν παιδιά με πνευματική, ψυχική ή σωματική αναπηρία σε ποσοστό 67% και άνω ή παιδιά έως 15 ετών που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη ινσουλινοεξαρτώμενο ή τύπου 1 με ποσοστό αναπηρίας 50% και άνω ή σύζυγο με αναπηρία 80% και άνω τον οποίο συντηρεί» που αφορά τη μείωση ωραρίου εργασίας κατά μια ώρα ημερησίως. Η μείωση αυτή δεν δίνεται στους εκπαιδευτικούς, γιατί σύμφωνα με διευκρινιστικές του Υπουργείου: «η μείωση αυτή δεν αφορά το εκπαιδευτικό αλλά το εργασιακό ωράριο».

 

«Τίποτα δεν γίνεται αν μένεις απαθής – όλα ανατρέπονται αν ξεσηκωθείς» λέει ένα σύνθημα που ακούγεται όλο και πιο συχνά το τελευταίο διάστημα στις διαδηλώσεις ενάντια σ’ αυτή την πολιτική της  κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που έχοντας την απόλυτη στήριξη των άλλων αστικών κομμάτων όπως της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, προετοιμάζει νέα βάρβαρα μέτρα ενόψει του κλεισίματος της «3ης αξιολόγησης».

Αυτό επιβεβαιώνεται και από την ανάκληση των απολύσεων των συναδέλφων από την κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας, που έγινε κάτω από την πίεση των κινητοποιήσεων, των διαμαρτυριών, των ψηφισμάτων κατακραυγής δεκάδων σωματείων, την κατάληψη της Δ/νσης Β/θμιας Εκπαίδευσης Πειραιά.

Όλη αυτή η δραστηριότητα δείχνει το δρόμο και τον τρόπο διεκδίκησης σε κάθε Σωματείο, σε κάθε συνειδητό συνδικαλιστή, σε κάθε έντιμο εκπαιδευτικό, ότι δεν μπορεί και δεν πρέπει ν’ αφήνεται κανένας συνάδελφος, κανένας εργαζόμενος χωρίς αλληλεγγύη, όμηρος στα χέρια αυτών των πολιτικών.

Αποδεικνύει ότι οι εργαζόμενοι έχουν τη δύναμη να τα καταφέρουν, μπορούν με συλλογικό και οργανωμένο αγώνα να φέρουν αποτελέσματα.

Με οδηγό την πείρα από την επίθεση που δεχόμαστε καθημερινά στους χώρους δουλειάς αλλά και τις πρόσφατες κινητοποιήσεις για την επαναπρόσληψη των συμβασιούχων αναπληρωτών χρειάζεται να οργανώσουμε την ενίσχυση των αγώνων για την αντεπίθεση.

Για όλους τους εργαζόμενους και φυσικά για μας τους εκπαιδευτικούς δεν θα πρέπει να υπάρχει η παραμικρή αυταπάτη σχετικά με το «κλείσιμο της 3ης αξιολόγησης». Είναι ένα νέο πακέτο αντιλαϊκών μέτρων, ένα ακόμα μνημόνιο που θα προστεθεί στα προηγούμενα και που θα κάνει τη ζωή των εργαζομένων ακόμα χειρότερη. Σημαίνει τζάμπα και ζεστό χρήμα για το κεφάλαιο, νέος αντιλαϊκός κρατικός προϋπολογισμός, περικοπές επιδομάτων, νέο μαχαίρι σε 600.000 συντάξεις, ουσιαστική κατάργηση του αφορολόγητου, γενίκευση της ελαστικής εργασίας και των πλειστηριασμών στις λαϊκές κατοικίες.

Χρειάζεται να δυναμώσει ο αγώνας  για την μόρφωση και τη δουλειά με δικαιώματα, για τα δικαιώματα συμβασιούχων – αναπληρωτών που αποτελούν τα μεγαλύτερα θύματα αυτής της πολιτικής.

Να δυναμώσει η πάλη και η διεκδίκηση για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία. Να συνεχίσουν να θεωρούνται «χρόνια πάσχοντες» οι έχοντες το πιστοποιητικό με σημειωμένη την προδιατυπωμένη φράση. Να εξασφαλιστεί η δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη όλων των αναπήρων και χρόνια πασχόντων με ευθύνη του κράτους, χωρίς συμμετοχή στις πληρωμές, με κατάργηση των εισφορών στον κλάδο Υγείας. Να αρθεί η αδικία και οι αποφάσεις του υπουργείου Παιδείας που βάζουν εμπόδια στην πρόσληψη ως αναπληρωτών, ωρομίσθιων εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής για το έτος 2017/2018 ατόμων με αναπηρίες. Κανένα παιδί Άτομο με αναπηρίες χωρίς εκπαιδευτική υποστήριξη. Κανένα Ατόμο με αναπηρίες και κανένας ασθενής με χρόνια πάθηση χωρίς σύγχρονη δωρεάν θεραπεία, φάρμακα και τεχνικά βοηθήματα.

Κι επειδή όλα τα παραπάνω προϋποθέτουν ισχυρό κίνημα, ταξικά προσανατολισμένο, που μπορεί να απαιτεί και ν’ αποσπά κατακτήσεις, είναι ζωτική ανάγκη η αλλαγή συσχετισμών στις εκλογές που αυτό το διάστημα γίνονται σε Συλλόγους και ΕΛΜΕ. Να στηριχτούν μαζικά τα ψηφοδέλτια της Αγωνιστικής Συσπείρωση Εκπαιδευτικών (που στηρίζει το ΠΑΜΕ), οι εκπαιδευτικοί να συμπορευτούν με το ΠΑΜΕ σε κοινό αγώνα με όλα τα λαϊκά στρώματα ενάντια στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής, για ριζικές αλλαγές προς όφελος των εργαζομένων

 Τόκας Τάσος
Μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ν. Ιωαννίνων,
μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ