«Οικονομική ενίσχυση μαθητών»

Κατόπιν σχετικής πληροφόρησής μας από Δημοτικό Σχολείο της Ηλιούπολης, παρακαλούμε για την οικονομική ενίσχυση δύο μαθητών του σχολείου λόγω θανάτου της μητέρας τους.

Γνωρίζοντας την ευαισθησία σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Κάθε σχολείο που θα ανταποκριθεί στο κάλεσμα για βοήθεια, παρακαλούμε να παραδώσει το ποσό που συγκεντρώθηκε στα μέλη του δ.σ. του Συλλόγου μας μέχρι- και κατά τη διάρκεια της ΤΓΣ, την Πέμπτη 30/11.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΗΝ ΗΡΙΑΝΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙΚΛΗ

Η δικαστική απόφαση της 16ης Οκτώβρη 2017 για τη συνέχιση της φυλάκισης της Ηριάννας και του Περικλή παραβιάζει κάθε έννοια δικαιοσύνης. Αποτελεί μια ακραία πράξη κρατικού και δικαστικού αυταρχισμού, μια ακραία πράξη των κατασταλτικών μηχανισμών.

 

Η κυβέρνηση φέρει βαρύτατες ευθύνες γι’ αυτήν την εξέλιξη αφού διατηρεί σε ισχύ τον τρομονόμο και το καθεστώς αυθαιρεσίας σε σχέση με τη λήψη DNA.

 

Αγωνιζόμαστε ενάντια στον κρατικό αυταρχισμό, δυναμώνουμε το κίνημα αλληλεγγύης στην Ηριάννα και τον Περικλή διεκδικώντας την απελευθέρωσή τους.

Για τη ρατσιστική επίθεση στο σπίτι του Αφγανού μαθητή στη Δάφνη

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας  καταγγέλλει την απαράδεκτη ρατσιστική επίθεση που δέχτηκε νύχτα, μέσα στο σπίτι του, ο μικρός Αμίρ από το Αφγανιστάν, μαθητής του 6ου Δημοτικού Σχολείου Δάφνης.

Τα θρασύδειλα φασιστοειδή επιτέθηκαν με πέτρες και μπουκάλια στο σπίτι που διαμένει ο Αμίρ και η οικογένεια του, προκαλώντας φθορές και θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια της οικογένειας.

Ο Αμίρ και η οικογένειά του, οι πρόσφυγες και μετανάστες, που είναι τα μεγαλύτερα θύματα του πολέμου και της εκμετάλλευσης, δεν είναι μόνοι τους και δε θα μείνουν απροστάτευτοι. Οι εκπαιδευτικοί, το οργανωμένο γονεΐκό κίνημα, όλοι οι εργαζόμενοι, έχουμε ευθύνη να ορθώσουμε τείχος αδιαπέραστο απέναντι στον φασισμό και το ρατσιστικό δηλητήριο.

Δε θα επιτρέψουμε τα παιδιά μας, οι μαθητές μας να συνηθίσουν στο μίσος, τον φόβο και τον ρατσισμό.

Ιδιαίτερη ευθύνη για την εξέλιξη που πήρε τελικά το ζήτημα με τον μικρό μαθητή από το Αφγανιστάν έχουν όλοι όσοι με ανεύθυνο και τυχοδιωκτικό τρόπο, με αφορμή την επιλογή σημαιοφόρου για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, στοχοποίησαν τον Διευθυντή του σχολείου και τον Σύλλογο Διδασκόντων, εκτόξευσαν συκοφαντίες για ρατσιστική συμπεριφορά.

Η όποια υπόνοια για ρατσιστική συμπεριφορά από πλευράς των εκπαιδευτικών  είναι  απαράδεκτη και δημιουργεί σοβαρά ερωτηματικά για τις πραγματικές στοχεύσεις όσων την αναπαράγουν. Τα πραγματικά γεγονότα για την επιλογή σημαιοφόρου – και όχι τα μυθεύματα περί «αφαίρεσης σημαίας» που αναπαράγονται στα ΜΜΕ – δεν επιβεβαιώνουν καμία ρατσιστική ενέργεια. Αυτό επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι ο μαθητής που τελικά κράτησε τη σημαία είναι Αλβανικής καταγωγής.

Σοβαρή ευθύνη έχει, ιδιαίτερα, το Υπουργείο Παιδείας το οποίο, ενώ γνώριζε τα πραγματικά γεγονότα σε σχέση με την επιλογή σημαιοφόρου, ενώ γνώριζε τον τρόπο που χειρίστηκε το θέμα ο Διευθυντής του σχολείου, με την ανακοίνωσή του για έναρξη προκαταρκτικής εξέτασης, έδωσε το δικαίωμα να αναπαράγεται μια ανυπόστατη είδηση από τα ΜΜΕ, να στοχοποιείται όχι απλά τα σχολείο αλλά και το ίδιο το παιδί.

Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας:

  • Έχουν την ευθύνη ΑΜΕΣΑ να αποκαταστήσουν την αλήθεια, να σταματήσουν κάθε απόπειρα δίωξης των συναδέλφων του 6ου Δημοτικού Δάφνης.
  • Έχουν την ευθύνη να πάρουν όλα τα μέτρα για την ουσιαστική ένταξη των παιδιών προσφύγων και μεταναστών στο σχολείο, με δημιουργία Τάξεων Υποδοχής, με προσλήψεις εκπαιδευτικών, με στήριξη των σχολείων με υποδομές και χρηματοδότηση, χωρίς εμπλοκή ΜΚΟ και άλλων φορέων. Να πάρει μέτρα στήριξης των οικογενειών των προσφυγόπουλων.

ΕΞΩ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ!!

ΜΟΡΦΩΣΗ, ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!!