Με αφορμή την απόλυση αναπληρωτριών εκπαιδευτικών με σκλήρυνση κατά πλάκας

Με αφορμή την απόλυση αναπληρωτριών εκπαιδευτικών με σκλήρυνση κατά πλάκας

ή

Όταν η βαρβαρότητα και η αναλγησία βαφτίζονται…ευαισθησία!!!

 

Σε λίγες μέρες γιορτάζεται η 3η Δεκέμβρη, η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Αν επισκεφτεί κάποιος την ιστοσελίδα του Υπουργείου  Παιδείας, θα πληροφορηθεί ότι καλούνται εν όψει του γιορτασμού όλες οι σχολικές μονάδες  να υλοποιήσουν μία σειρά εκδηλώσεων-δράσεων που σκοπό έχουν όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην εγκύκλιο «να ευαισθητοποιήσουν την εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και το σύνολο της κοινωνίας επί ζητημάτων ισότιμης πρόσβασης των ατόμων με αναπηρία στην εκπαίδευση και, αφετέρου, να αναδείξουν καλές πρακτικές στο πεδίο της ειδικής αγωγής και της ενταξιακής εκπαίδευσης». Κι εδώ θα μπορούσε κάποιος να πει … «ε, και τι είναι αυτό που σας ενόχλησε;» δεν θα πρέπει να γίνουν παρόμοιες δράσεις;

Φυσικά και πρέπει να γίνουν, όμως όταν καλείς κάποιον να είναι «ευαίσθητος» στα ζητήματα των Ατόμων με αναπηρίες θα πρέπει να είσαι ο πρώτος διδάξας. Κι εδώ η πολιτική του  Υπουργείου και της, κυβέρνησης «μπάζει» από παντού.

Ας πάρουμε έναν-έναν τους στόχους που θέλει να αναδείξει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας σε σχέση με τα Άτομα με αναπηρίες, προκειμένου να φανεί όχι απλά η ασυνέπεια λόγων και έργων αλλά και η απανθρωπιά αυτής της πολιτικής, που από τη μια χαρίζει δισεκατομμύρια σε μεγαλοεπιχερηματίες και εφοπλιστές και από την άλλη κόβει και την τελευταία παροχή σε εργαζόμενους και  αδύναμες κοινωνικές ομάδες :

  1. Οι εκδηλώσεις- δράσεις έχουν στόχο «την ευαισθητοποίηση της εκπαιδευτικής κοινότητας επί θεμάτων αναπηρίας, διαφορετικότητας & δικαιωμάτων.» Τα λέει αυτά το Υπουργείο, που πριν λίγες μέρες και σε διάρκεια μιας βδομάδας, με τον πιο ξεδιάντροπο τρόπο πέταξε στο δρόμο τρεις αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που ανήκουν σε ειδική κατηγορία λόγω ανίατης νόσου. Ο λόγος μάλιστα της απόλυσης, δεν οφείλεται στο ότι δεν μπορούσαν να ανταπεξέλθουν στα εκπαιδευτικά τους καθήκοντα αλλά στο ότι τα έγγραφα που πιστοποιούσαν ότι εντάσσονται σε ειδική κατηγορία είχαν λήξει. Η ευθύνη δεν βρίσκεται στις συναδέλφισσες. Είναι γνωστό ότι τα ΚΕΠΑ (Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας) κάνουν μήνες για να εκδώσουν τα σχετικά πιστοποιητικά. Έτσι ενώ οι συγκεκριμένες συναδέλφισσες που απολύθηκαν, έκαναν έγκαιρα όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, δεν κατάφεραν να έχουν έγκαιρα στα χέρια τους τα πιστοποιητικά λόγω της υποστελέχωσης από την κυβέρνηση των υπηρεσιών υγείας και φυσικά,  σ’ αυτό το διάστημα δεν γιατρεύτηκαν, γιατί οι χρόνιες παθήσεις δυστυχώς … είναι χρόνιες και οι περισσότερες απ΄ αυτές εκφυλιστικές.                      Διαπιστώνεται έμπρακτα, ότι τα ΚΕΠΑ που ιδρύθηκαν με νόμο του ΠΑΣΟΚ το 2011 αντικαθιστώντας τις Υγειονομικές Επιτροπές του ΙΚΑ/ΕΤΑΜκαι τις Α/βάθμιες Υγειονομικές Επιτροπές των Νομαρχιών, λειτούργησαν επί κυβέρνησης ΝΔ και λειτουργούν σήμερα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ως «κόφτης»επιδομάτων και παροχών. Είναι γεγονός, ότι όλα τα χρόνια λειτουργίας τους μέσω της μείωσης ποσοστών αναπηρίας, άφησαν δεκάδες χιλιάδεςανάπηρους, χρόνια πάσχοντες, χωρίς επίδομα, σύνταξη αναπηρίας, αλλά και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
  2. Με τις δράσεις του το Υπουργείο αποσκοπεί,  όπως αναφέρει η εγκύκλιος, «στην ανάδειξη της φωνής & την ενδυνάμωση των μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες» και «την προώθηση ενταξιακών πρακτικών και μίας κουλτούρας αλληλεγγύης και αποδοχής της διαφορετικότητας».  Η υποκρισία και σ’ αυτόν τον τομέα ξεχειλίζει. Η κυβέρνηση που αφήνει μέχρι σήμερα τα ειδικά σχολεία χωρίς τις απαραίτητες ειδικότητες, που αυξάνει τον αριθμό των μαθητών ανά τάξη, που έχει μέχρι σήμερα χιλιάδες παιδιά, Άτομα με αναπηρίες, χωρίς Παράλληλη Στήριξη, γιατί όπως δήλωσε στη  συνάντηση με τη ΔΟΕ  «τα δημοσιονομικά του κράτους δε μπορούν να καλύψουν τέτοιο κόστος»  επειδή «για τις 6000 αιτήσεις που έγιναν θα χρειάζονταν 3.500 προσλήψεις (;;; είναι η «ΣΥΡΙΖέικη Παιδαγωγική» που λέει ότι η Παράλληλη Στήριξη μπορεί να μοιράζεται σε 2 και 3 παιδιά)» όντας η ίδια …τόσο ευαίσθητη, τώρα έρχεται να ευαισθητοποιήσει και την κοινωνία για τα δικαιώματα των ΑμΕΑ.» Αυτή είναι η «κοινωνική δικαιοσύνη», η «δίκαιη ανάπτυξη» και το σύγχρονο «εργασιακό τοπίο» για τα οποία διαρρηγνύει τα ιμάτιά της, ενώ την ίδια στιγμή ετοιμάζει νέα σφαγή λαϊκών κι  εργατικών δικαιωμάτων, την κατάργηση των προνοιακών επιδομάτων, με την 3η αξιολόγηση. Κόστος τελικά γι΄ αυτή την πολιτική είναι οι λαϊκές ανάγκες και τα δικαιώματα.
  3. Τέλος, για να καταλάβει κανείς το μέγεθος του εμπαιγμού και αυτής της κυβέρνησης προς τα Άτομα με αναπηρίες και τους οικείους τους, να αναφέρουμε ενδεικτικά την εγκύκλιο ΔΙΔΑΔ/Φ.69/92/οικ.24248/21-7-2017 που αφοράτους μόνιμους Δημοσίους Υπαλλήλους «που έχουν παιδιά με πνευματική, ψυχική ή σωματική αναπηρία σε ποσοστό 67% και άνω ή παιδιά έως 15 ετών που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη ινσουλινοεξαρτώμενο ή τύπου 1 με ποσοστό αναπηρίας 50% και άνω ή σύζυγο με αναπηρία 80% και άνω τον οποίο συντηρεί» που αφορά τη μείωση ωραρίου εργασίας κατά μια ώρα ημερησίως. Η μείωση αυτή δεν δίνεται στους εκπαιδευτικούς, γιατί σύμφωνα με διευκρινιστικές του Υπουργείου: «η μείωση αυτή δεν αφορά το εκπαιδευτικό αλλά το εργασιακό ωράριο».

 

«Τίποτα δεν γίνεται αν μένεις απαθής – όλα ανατρέπονται αν ξεσηκωθείς» λέει ένα σύνθημα που ακούγεται όλο και πιο συχνά το τελευταίο διάστημα στις διαδηλώσεις ενάντια σ’ αυτή την πολιτική της  κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που έχοντας την απόλυτη στήριξη των άλλων αστικών κομμάτων όπως της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, προετοιμάζει νέα βάρβαρα μέτρα ενόψει του κλεισίματος της «3ης αξιολόγησης».

Αυτό επιβεβαιώνεται και από την ανάκληση των απολύσεων των συναδέλφων από την κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας, που έγινε κάτω από την πίεση των κινητοποιήσεων, των διαμαρτυριών, των ψηφισμάτων κατακραυγής δεκάδων σωματείων, την κατάληψη της Δ/νσης Β/θμιας Εκπαίδευσης Πειραιά.

Όλη αυτή η δραστηριότητα δείχνει το δρόμο και τον τρόπο διεκδίκησης σε κάθε Σωματείο, σε κάθε συνειδητό συνδικαλιστή, σε κάθε έντιμο εκπαιδευτικό, ότι δεν μπορεί και δεν πρέπει ν’ αφήνεται κανένας συνάδελφος, κανένας εργαζόμενος χωρίς αλληλεγγύη, όμηρος στα χέρια αυτών των πολιτικών.

Αποδεικνύει ότι οι εργαζόμενοι έχουν τη δύναμη να τα καταφέρουν, μπορούν με συλλογικό και οργανωμένο αγώνα να φέρουν αποτελέσματα.

Με οδηγό την πείρα από την επίθεση που δεχόμαστε καθημερινά στους χώρους δουλειάς αλλά και τις πρόσφατες κινητοποιήσεις για την επαναπρόσληψη των συμβασιούχων αναπληρωτών χρειάζεται να οργανώσουμε την ενίσχυση των αγώνων για την αντεπίθεση.

Για όλους τους εργαζόμενους και φυσικά για μας τους εκπαιδευτικούς δεν θα πρέπει να υπάρχει η παραμικρή αυταπάτη σχετικά με το «κλείσιμο της 3ης αξιολόγησης». Είναι ένα νέο πακέτο αντιλαϊκών μέτρων, ένα ακόμα μνημόνιο που θα προστεθεί στα προηγούμενα και που θα κάνει τη ζωή των εργαζομένων ακόμα χειρότερη. Σημαίνει τζάμπα και ζεστό χρήμα για το κεφάλαιο, νέος αντιλαϊκός κρατικός προϋπολογισμός, περικοπές επιδομάτων, νέο μαχαίρι σε 600.000 συντάξεις, ουσιαστική κατάργηση του αφορολόγητου, γενίκευση της ελαστικής εργασίας και των πλειστηριασμών στις λαϊκές κατοικίες.

Χρειάζεται να δυναμώσει ο αγώνας  για την μόρφωση και τη δουλειά με δικαιώματα, για τα δικαιώματα συμβασιούχων – αναπληρωτών που αποτελούν τα μεγαλύτερα θύματα αυτής της πολιτικής.

Να δυναμώσει η πάλη και η διεκδίκηση για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία. Να συνεχίσουν να θεωρούνται «χρόνια πάσχοντες» οι έχοντες το πιστοποιητικό με σημειωμένη την προδιατυπωμένη φράση. Να εξασφαλιστεί η δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη όλων των αναπήρων και χρόνια πασχόντων με ευθύνη του κράτους, χωρίς συμμετοχή στις πληρωμές, με κατάργηση των εισφορών στον κλάδο Υγείας. Να αρθεί η αδικία και οι αποφάσεις του υπουργείου Παιδείας που βάζουν εμπόδια στην πρόσληψη ως αναπληρωτών, ωρομίσθιων εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής για το έτος 2017/2018 ατόμων με αναπηρίες. Κανένα παιδί Άτομο με αναπηρίες χωρίς εκπαιδευτική υποστήριξη. Κανένα Ατόμο με αναπηρίες και κανένας ασθενής με χρόνια πάθηση χωρίς σύγχρονη δωρεάν θεραπεία, φάρμακα και τεχνικά βοηθήματα.

Κι επειδή όλα τα παραπάνω προϋποθέτουν ισχυρό κίνημα, ταξικά προσανατολισμένο, που μπορεί να απαιτεί και ν’ αποσπά κατακτήσεις, είναι ζωτική ανάγκη η αλλαγή συσχετισμών στις εκλογές που αυτό το διάστημα γίνονται σε Συλλόγους και ΕΛΜΕ. Να στηριχτούν μαζικά τα ψηφοδέλτια της Αγωνιστικής Συσπείρωση Εκπαιδευτικών (που στηρίζει το ΠΑΜΕ), οι εκπαιδευτικοί να συμπορευτούν με το ΠΑΜΕ σε κοινό αγώνα με όλα τα λαϊκά στρώματα ενάντια στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής, για ριζικές αλλαγές προς όφελος των εργαζομένων

 Τόκας Τάσος
Μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ν. Ιωαννίνων,
μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ


ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΣΤΙΣ 24 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΗ 1:30 μ.μ. ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ!!

(Συμμετοχή στην 3ωρη στάση εργασίας για τις 3 τελευταίες ώρες του πρωινού κύκλου και τις 3 πρώτες του απογευματινού – ολοήμερου που κήρυξε η ΔΟΕ)

è Εδώ και τώρα δίχρονη υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή για όλα τα παιδιά! Όλα τα νήπια και προνήπια στο Δημόσιο Νηπιαγωγείο με τη δημιουργία ΑΜΕΣΑ όλων των απαραίτητων  υποδομών!

è Να λειτουργήσει παντού Ολοήμερο Νηπιαγωγείο χωρίς περιορισμούς!

è Όλα τα παιδιά κάτω των 4 ετών σε δημόσιους Παιδικούς Σταθμούς χωρίς κουπόνια και voucher!

è Άδεια ανατροφής στις αναπληρώτριες/τες και σε όλες τις εργαζόμενες στον ιδιωτικό τομέα, ώστε τα βρέφη ως ενός έτους να μένουν με τη μητέρα τους!

Η επίθεση που δέχεται η Προσχολική Αγωγή, εντάσσεται στο πλαίσιο των συνολικών αντιδραστικών αλλαγών, σε όλη την εκπαίδευση, αλλά και στη γενικότερη επίθεση στη ζωή και τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και το Υπουργείο Παιδείας προωθούν ένα νέο κύμα συγχωνεύσεων – καταργήσεων τμημάτων στην Ανώτατη Εκπαίδευση – συνέχεια των προηγούμενων «σχεδίων Αθηνά» και των συγχωνεύσεων που είχαν κάνει ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Επαναφέρει έτσι και το θέμα της συγχώνευσης των Τμημάτων Νηπιαγωγών – Βρεφονηπιοκόμων, μια συζήτηση που δεν είναι καινούργια.

Είναι φανερό ότι υπάρχουν πολλαπλές στοχεύσεις όλων των κυβερνήσεων, της ΚΕΔΕ αλλά και των Παιδαγωγικών Σχολών (μέσα από τις αποφάσεις των συνόδων προέδρων και κοσμητόρων), που σχετίζονται με αλλαγές στη δομή και το περιεχόμενό της Προσχολικής Αγωγής, στην κατεύθυνση της παραπέρα υποβάθμισης και εμπορευματοποίησής της.

Η κυβέρνηση στηρίζει και προωθεί αυτό το σχεδιασμό γι΄ αυτό και σκόπιμα συντηρεί τη θολούρα και τον αποπροσανατολισμό. Οι αλλαγές που προτείνουν δεν έχουν καμία σχέση με τη σύγχρονη κοινωνική ανάγκη όλα τα παιδιά της προσχολικής ηλικίας να βρίσκονται με ευθύνη του κράτους σε δημόσιες αναβαθμισμένες και δωρεάν δομές. Η συζήτηση αυτή λοιπόν της συγχώνευσης των Τμημάτων υπηρετεί τα κριτήρια της αγοράς και των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων. Υλοποιούνται οι δεσμεύσεις τους προς την Ε.Ε., τον ΟΟΣΑ και τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, ώστε να διαμορφώσουν σταθερά ένα εργασιακό τοπίο που θέλει ακόμα πιο φτηνό, ευέλικτο εργατικό και επιστημονικό δυναμικό όλων των κατηγοριών και ταχυτήτων, την κινητικότητα,  την ισοπέδωση των πτυχίων!!

Τη στιγμή που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εντείνει την επίθεσή στις ζωές μας με νέα μέτρα στα πλαίσια της 3η αξιολόγησης (βλ. χτύπημα στα συνδικαλιστικά δικαιώματα, ιδιωτικοποιήσεις, νέες μειώσεις συντάξεων κ.ά.) συνεχίζει να «εμπαίζει» με την Προσχολική Αγωγή. Όχι απλά δεν έχει πάρει ούτε ένα μέτρο για τη θεσμοθέτηση της 2χρονηςυποχρεωτικής Π.Α, αντιθέτως, διαμορφώνει ένα ασφυκτικό πλαίσιο για το Νηπιαγωγείο, όπως και για όλη την εκπαίδευση (υποχρεωτικότητα μόνο για Νήπια, διπλασιασμό από 7 σε 14 παιδιά ως ελάχιστο αριθμό για λειτουργία νηπιαγωγείου, νέους περιορισμούς στο Ολοήμερο, αύξηση ωραρίου, θεσμοθέτηση  μετακινήσεων μαθητών, 25αρια τμήματα, ακατάλληλα κτήρια κ.ά.).

Τέρμα πια στην κοροϊδία όλων των κυβερνήσεων!

Ο ΣΥΡΙΖΑ συναγωνίζεται με τη Ν.Δ για το ποιος, πιο γρήγορα και αποφασιστικά, θα υλοποιήσει τις κατευθύνσεις της Ε.Ε και του ΟΟΣΑ. Όχι μόνο στο Νηπιαγωγείο αλλά συνολικά στην Εκπαίδευση!!

Βάζουμε στο στόχαστρο τον πραγματικό αντίπαλο!!

Τα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων και το δημόσιο Νηπιαγωγείο δεν κινδυνεύουν από τους εργαζόμενους σε άλλους χώρους αλλά από την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της ΝΔ, τις κατευθύνσεις της Ε.Ε., που τσακίζουν μορφωτικά και εργασιακά δικαιώματα. Η επιστημονική – επαγγελματική αναβάθμιση των εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς, με σαφή οριοθέτηση των επαγγελματικών δικαιωμάτων του κάθε κλάδου είναι πραγματική ανάγκη. Οι εργαζόμενοι μόνο ενωμένοι απέναντι στο κοινό εχθρό, την πολιτική των κυβερνήσεων και της Ε.Ε., τα επιχειρηματικά συμφέροντα μπορούμε να νικήσουμε! Το «διαίρει και βασίλευε», αποτελούσε και αποτελεί σημαντικό όπλο των κυβερνήσεων!

Όχι στη διάλυση του Δημόσιου Νηπιαγωγείου μέσα από τη διαρκή υποβάθμιση ή με το πέρασμά του στους Δήμους!

ü  Καθολική, δημόσια και δωρεάν φοίτηση όλων των παιδιών προσχολικής ηλικίας, από τη μικρή βρεφική έως και τη νηπιακή ηλικία. Δίχρονη Υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή, όλα τα νήπια προνήπια στο δημόσιο Νηπιαγωγείο, Ολοήμερο για όλα τα παιδιά. Όλα τα παιδιά κάτω των 4 ετών να μπορούν να εγγράφονται στους παιδικούς σταθμούς χωρίς τροφεία και κουπόνια και με μόνιμο προσωπικό. Να δοθεί άδεια ανατροφής στις αναπληρώτριες/τες και σε όλες τις εργαζόμενες στον ιδιωτικό τομέα, ώστε τα βρέφη ως ενός έτους να μένουν με τη μητέρα τους.

ü  Να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό σε παιδαγωγούς και βοηθητικό προσωπικό, τόσους όσοι χρειάζονται για να καλυφθούν οι ανάγκες. 15 παιδιά ανά Νηπιαγωγό και τμήμα.

ü  Στελέχωση των Νηπιαγωγείων με προσωπικό ειδικής αγωγής, τμήματα ένταξης, παράλληλη στήριξη, πρώιμη διάγνωση και παρέμβαση που θα στηρίζει τα παιδιά με ειδικές μαθησιακές ανάγκες.

ü  Ενιαίο, παιδαγωγικά αναβαθμισμένο πρόγραμμα αγωγής, που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες αναπτυξιακές ανάγκες της κάθε ηλικίας, με ευθύνη του κράτους και χωρίς καμία εμπλοκή Δήμων, ΜΚΟ και επιχειρήσεων.

ü  Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα, όπως είναι οι συνθήκες υγιεινής, ασφάλειας και διατροφής των παιδιών, με ευθύνη του κράτους και με πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού (μάγειροι, τραπεζοκόμοι κ.τ.λ).

ü  Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στο χώρο της Παιδείας. Η Προσχολική Αγωγή δεν είναι εμπόρευμα για να δίνεται με κουπόνια. Είναι ανάγκη και πρέπει να δίνεται δημόσια και δωρεάν σε όλους!

ü  Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους. Καμία απόλυση αναπληρωτή.

Παλεύουμε μαζί με όλους τους εργαζόμενους και τους γονείς των λαϊκών οικογενειών ενάντια στην πολιτική που υπονομεύει τα μορφωτικά και εργασιακά δικαιώματα, φορτώνει το κόστος στους γονείς, ανοίγει δρόμο για την ακόμα μεγαλύτερη εμπορευματοποίηση της Προσχολικής Αγωγής.

Προετοιμαζόμαστε για γενική απεργιακή απάντηση δημόσιου και ιδιωτικού τομέα απέναντι στα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα της 3ης αξιολόγησης.

Νοέμβρης 2017

Αναβολή παρακολούθησης θεατρικής παράστασης

Αναβολή  παρακολούθησης θεατρικής παράστασης («Αγγέλα»)

Συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε ότι η παρακολούθηση της θεατρικής παράστασης «Αγγέλα» αναβάλλεται . Θα σας ενημερώσουμε εγκαίρως  για τη νέα ημερομηνία.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΣΤΙΣ 24 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΗ 13:30 μ.μ. ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ!!

(Συμμετοχή στην 3ωρη στάση εργασίας για τις 3 τελευταίες ώρες του πρωινού κύκλου και τις 3 πρώτες του απογευματινού – ολοήμερου που κήρυξε η ΔΟΕ)

è Εδώ και τώρα δίχρονη υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή και εκπαίδευση  για όλα τα παιδιά 4-6 στο Δημόσιο Νηπιαγωγείο  με δημιουργία ΑΜΕΣΑ όλων των απαραίτητων  υποδομών!

è  Ολοήμερο Νηπιαγωγείο  χωρίς περιορισμούς και αποκλεισμούς!

è Όλα τα παιδιά που επιθυμούν οι γονείς τους δωρεάν  σε δημόσιους Παιδικούς Σταθμούς χωρίς κουπόνια και τροφεία  (voucher)!

è Άδεια ανατροφής στις αναπληρώτριες/τες και σε όλες τις εργαζόμενεςους  στον ιδιωτικό τομέα, ώστε τα βρέφη μέχρι ενός έτους να μένουν με τη μητέρα/πατέρα  τους!

è Όχι στη διάλυση του Δημόσιου Νηπιαγωγείου μέσα από τη διαρκή υποβάθμιση ή με το πέρασμά του στους Δήμους και τους ιδιώτες!

            Καλούμε τις/τους νηπιαγωγούς της περιοχής μας σε συνάντηση την Τρίτη 20-11-2017  και ώρα 18:00 μ.μ. στα γραφεία του συλλόγου  (Ακομινάτου 6 και Παπαφλέσσα)  προκειμένου να συζητηθούν οι εξελίξεις στην Προσχολική Αγωγή και να προετοιμαστεί η Πανελλαδική Κινητοποίηση για την Προσχολική Αγωγή στο Υπουργείο Παιδείας.

 

        Ο Σύλλογος μας , για την επιτυχία της κινητοποίησης μισθώνει πούλμαν

και καλεί τους συνάδελφους εκπαιδευτικούς του Συλλόγου μας  ,λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης να καλυφθούν όλες οι θέσεις του   , με τη συμμετοχή τους  στην κινητοποίηση . Παρακαλούμε τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς να δηλώσουν ότι επιθυμούν να μεταβούν με πούλμαν στο Υπουργείο Παιδείας, έως την Τετάρτη 22/11 στα μέλη του ΔΣ .

 

44 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου…

«44 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου…  Ο αγώνας για «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία» συνεχίζεται.

Ο ξεσηκωμός του Νοέμβρη του ’73, τα οράματα και οι διεκδικήσεις του γεννήθηκαν στο  έδαφος των αγωνιστικών παραδόσεων του λαού μας και της νεολαίας του. Αυτός ο ηρωικός ξεσηκωμός του λαού και της νεολαίας αποτελεί με τη σειρά του ορόσημο για το σήμερα και το μέλλον. Αστείρευτη πηγή έμπνευσης και διδαγμάτων για την αξία και την αναγκαιότητα της οργανωμένης πάλης του λαού και της νεολαίας.

Τα τελευταία χρόνια εντείνεται η προσπάθεια να παραλλαχθούν τα μηνύματα του Νοέμβρη του ’73, επιχειρείται να αποκτήσουν επετειακό χαρακτήρα, να γίνουν ακίνδυνα και χωρίς προεκτάσεις με την πραγματικότητα που βιώνει σήμερα η λαϊκή οικογένεια. Η διεκδίκηση για Ψωμί – Παιδεία -Ελευθερία δεν συμβαδίζει με τα μνημόνια και τους «θεσμούς», τα ματωμένα «πλεονάσματα» και τα «κοινωνικά μερίσματα», με την εκπαίδευση που δείχνει την πλάτη της σε χιλιάδες μαθητές και χρόνο με το χρόνο γίνεται οικονομικός βραχνάς για χιλιάδες λαϊκές οικογένειες.

Ειδικά φέτος, στον απόηχο της επίσκεψης του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ και των δεσμεύσεων για τη βαθύτερη εμπλοκή της Ελλάδας στους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς για την ευρύτερη περιοχή, η επέτειος του Πολυτεχνείου αναδεικνύει ακόμη πιο επιτακτική την ανάγκη να δυναμώσει η λαϊκή πάλη ενάντια στους πολεμικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις. Να δυναμώσουμε την αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγες. Καμιά ανοχή στα ναζιστικά μορφώματα, στους υμνητές της χούντας, στα κηρύγματα σωβινισμού που καλλιεργούν το μίσος μεταξύ των λαών.

Δεν θέλουμε τα παιδιά μας ούτε και τα παιδιά των γειτονικών λαών να ζουν υπό την «προστασία» των στρατιωτικών βάσεων και των πυρηνικών όπλων.  Ο λαός μας, ο λαός της Κύπρου, οι λαοί των Βαλκανίων και της Μέσης Ανατολής γνωρίζουν από πρώτο χέρι τι πάει να πει «προστασία» από το ΝΑΤΟ.

Ως Α.Σ.Ε. Ηλιούπολης καλούμε εκπαιδευτικούς, γονείς,  μαθητές, τους εργαζόμενους και τους ανέργους να πάρουμε μαζικά μέρος στις εκδηλώσεις για την εξέγερση του Πολυτεχνείου και την πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία».

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 5.00ΜΜ ΣΤΑΔΙΟΥ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ