ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ

Το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε.  Ηλιούπολης καταγγέλλει το πρωτοφανές γεγονός της επίδοσης εξώδικης δήλωσης προς τη συνάδελφο (δασκάλα) Αγγελική Σακελλαρίου, από τον αντιπρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 19ου Δημοτικού Σχολείου Ζωγράφου με την οποία απαιτεί να ανακαλέσει εγγράφως το περιεχόμενο της παραίτησής της από το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του ομώνυμου σχολείου.

Η συνάδελφος Αγγελική Σακελλαρίου, δασκάλα και μέλος του Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε.  Α΄ Αθήνας, υπηρετεί στο 19ο Δημοτικό Σχολείο Ζωγράφου και ταυτόχρονα ήταν εκλεγμένο μέλος του Δ. Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου της. Μετά την έκδοση υπομνήματος από Συλλόγους Γονέων Δημοτικών Σχολείων του Ζωγράφου το οποίο συνυπέγραψε και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου της, η συνάδελφος υπέβαλε την παραίτησή της. Οι διαφοροποιήσεις, οι διατυπώσεις διαφορετικών θέσεων και οι παραιτήσεις από τα όργανα εκλεγμένων μελών τους, συνιστούν μέρος των εσωτερικών δημοκρατικών διαδικασιών κάθε εκλεγμένου οργάνου. Η προσφυγή στη δικαιοσύνη για τέτοιους λόγους,  όχι μόνο είναι ανοίκεια πρακτική αλλά αντιστρατεύεται κάθε λογική δημοκρατικής οργάνωσης και συλλογικής δράσης. Είναι αυτονόητο δικαίωμα κάθε μέλους Διοικητικού Συμβουλίου, να δηλώνει τη διαφωνία του και να υποβάλει την παραίτησή του από το όργανο όποτε και εάν το εκτιμήσει.

Με βάση τα παραπάνω, το Διοικητικό Συμβούλιο  του Συλλόγου μας:

Καταγγέλλει την απαράδεκτη ενέργεια του αντιπροέδρου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 19ου Δημοτικού Σχολείου Ζωγράφου να προχωρήσει σε επίδοση εξώδικου στη συνάδελφο, εκτιμώντας ότι πρόκειται για μια ακραία και αδικαιολόγητη ενέργεια ποινικοποίησης της λειτουργίας των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων.

Εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στη συνάδελφο Αγγελική Σακελλαρίου.

Καλεί όλα τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 19ου Δημοτικού Σχολείου Ζωγράφου να αντιληφθούν ότι οι όποιες διαφωνίες με τους εκπαιδευτικούς και οι όποιες διαφορετικές προσεγγίσεις δεν λύνονται στα δικαστήρια αλλά με διάλογο και καλή διάθεση.

Καλεί την Ένωση Γονέων Ζωγράφου και όλους τους φορείς του γονεϊκού κινήματος να καταδικάσουν ακραίες ενέργειες και αντιλήψεις ποινικοποίησης του δικαιώματος έκφρασης γνώμης. Να απομονώσουν τέτοιες επιλογές που προσβάλλουν όλη τη σχολική κοινότητα, δυναμιτίζουν το παιδαγωγικό κλίμα στα σχολεία και τελικά στρέφονται κατά των μαθητών μας. Επιπλέον, υπονομεύουν την απαραίτητη ενότητα του πανεκπαιδευτικού μετώπου ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ – ΟΟΣΑ

Ψήφισμα συμπαράστασης

Στις 13 Μαρτίου 2018 δικάζονται στο Ζ΄ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών οι Αθηνά Αλεξανδρή και Βανέσσα Πεντογάλου, μέλη του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Αθηνών και ο Παναγιώτης Σωτήρης, διδάσκων στο ΕΑΠ, πρώην μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΠΟΣΔΕΠ. Κατηγορούνται για παραβίαση των άρθρων 1, 14, 16, 26 παρ. 1α, 27, 45, 51, 53, 79, 325 του Ποινικού Κώδικα, με το σκεπτικό ότι, στις 30/10/2014:

«…από κοινού δρώντας και κατόπιν συναπόφασης με άγνωστα άτομα […] υποχρέωσαν διά της βίας τον Θ. Φορτσάκη να παραμείνει παρά τη θέλησή του, για βραχύ χρονικό διάστημα, εντός της αίθουσας όπου επρόκειτο να διεξαχθεί η συνεδρίαση της Συγκλήτου […] καθώς με το σώμα τους έφραζαν την πόρτα […] και στη συνέχεια κλείδωσαν αυτή, εξαναγκάζοντάς τον με αυτόν τον τρόπο να παραμείνει, ακουσίως, περιορισμένος για βραχύ χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα να στερηθεί κατά το χρόνο αυτό, χωρίς τη θέλησή του, την ελευθερία της κίνησης…».

Η υπόθεση ξεκίνησε από τον τέως Πρύτανη του ΕΚΠΑ, ο οποίος δε δίστασε να κατηγορήσει τους συναδέλφους, πάντα παρόντες στους αγώνες φοιτητών, εργαζομένων και διδασκόντων, σαν υποκινητές “επεισοδίων”.

ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ στους τρεις διωκόμενους και στον τότε φοιτητή του Ιδρύματος Χρήστο Ξαγοράρη, ο οποίος δικάζεται στις 29/3 για γεγονότα της ίδιας περιόδου.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ την παραγωγή διώξεων ενάντια σε κινηματικές πρακτικές. Μέρος της αποτελεί η συνεχιζόμενη ωμή επέμβαση των διωκτικών μηχανισμών στη συνδικαλιστική δράση στο ΕΚΠΑ. Επέμβαση που ξεκίνησε το Δεκέμβριο του 2013, όταν οι εργαζόμενοι του Διοικητικού Προσωπικού βρίσκονταν στην κορύφωση μιας πολύμηνης απεργιακής κινητοποίησης πρωτόγνωρης μαχητικότητας, αποφασιστικότητας και αυτενέργειας, με στόχο την ανατροπή της πολιτικής των απολύσεων εκατοντάδων εργαζομένων στα Πανεπιστήμια και ευρύτερα στο δημόσιο τομέα. Συνεχίστηκε σταθερά τα επόμενα χρόνια και συνεχίζεται και μέχρι σήμερα. Η πρακτική αυτή συνιστά κατάφωρη παραβίαση των συνταγματικά κατοχυρωμένων κοινωνικών και πολιτικών μας δικαιωμάτων και στοχεύει στην ποινικοποίηση και την καταστολή των αγώνων, στην καλλιέργεια κλίματος τρομοκρατίας και τη δίωξη του ελεύθερου φρονήματος των εργαζομένων. Πρακτικές αυτού του είδους καταδεικνύουν ότι το κράτος έχει συνέχεια, την οποία δεν αναιρούν οι εναλλαγές σε επίπεδο προσώπων και κομμάτων. Οι διώξεις των αγώνων αποτελούν συστατικό στοιχείο για τη διασφάλιση της σιγής μιας κοινωνίας που έχει φτάσει στο όριο από τις μνημονιακές πολιτικές.

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ ότι δε θα επιτρέψουμε την ποινικοποίηση των απεργιακών αγώνων και της συνδικαλιστικής δράσης. Υπερασπιζόμαστε σθεναρά και αποφασιστικά το δικαίωμά στην ελεύθερη λειτουργία των συλλογικών οργάνων.

Για τις αθλιότητες των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ και της ΔΑΚΕ κατά τη συγκρότηση προεδρείου στη Γ΄ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Για τις αθλιότητες των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ και της ΔΑΚΕ κατά τη συγκρότηση προεδρείου στη Γ΄ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

(Πετρούπολη, Ίλιον, Άγιοι Ανάργυροι -Καματερό)

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Είμαστε υποχρεωμένοι να σας ενημερώσουμε για ορισμένες αρνητικές εξελίξεις στην ΕΛΜΕ. Όπως γνωρίζετε στις εκλογές για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ (18-12-2018)  η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών (το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΠΑΜΕ) αναδείχθηκε 1η δύναμη με 157 ψήφους.

Στις 22/1 έγινε συνεδρίαση του Δ.Σ. για την συγκρότηση προεδρείου της ΕΛΜΕ. Ως Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών διεκδικήσαμε την θέση του προέδρου της ΕΛΜΕ στα πλαίσια ενός Δ.Σ με αντιπροσωπευτικό αναλογικό προεδρείο (1η δύναμη πρόεδρος, 2η δύναμη γραμματέας ή αντιπρόεδρος κ.τ.λ.).

Στη συγκρότηση του Δ.Σ. οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ δήλωσαν ότι επιδιώκουν προγραμματικό προεδρείο «κόντρα στην αδράνεια της ΟΛΜΕ και τον κυβερνητικό συνδικαλισμό». Η ΔΑΚΕ δήλωσε ότι θα ψηφίσει«παρατάξεις και άτομα που θα υπάρχει η ελάχιστη σύγκλιση, συνεργασία και συμπόρευση!!Τελικά οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ συγκρότησαν προγραμματικό προεδρείο με τη ΔΑΚΕ!Ο εκπρόσωπος των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ στο ΚΕΜΕΤΕ της ΟΛΜΕ και μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Αντώνης Πέττας έθεσε υποψηφιότητα για πρόεδρος και εκλέχτηκε με τις ψήφους της  ΔΑΚΕ. Η απόφαση γι΄ αυτό το «προγραμματικό προεδρείο», όπως αποδεικνύεται από τα ίδια τα γεγονότα είχε κλειστεί πολύ πριν τη συγκρότηση του Δ.Σ. σε κεντρικό επίπεδο. Άλλωστε και ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ και επικεφαλής της ΔΑΚΕ είναιμέλος του σωματείου μας.

Έτσι λοιπόν οι δύο παρατάξεις οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ και η  ΔΑΚΕ προχώρησαν σε μια συμφωνία αποκλεισμού της ΑΣΕ από τη θέση του προέδρου που δικαιωματικά μας ανήκει.

Η εξέλιξη αυτή, για μια ακόμα φορά, δείχνει ότι ο τυχοδιωκτισμός των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ δεν έχει κανένα όριο. Μπροστά στην καρέκλα δε διστάζουν σε τίποτα. Πριν λίγο καιρό στήριξαν έκαναν πλάτες για να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση. Τώρα κάνουν «κομπρεμί» με την παράταξη της Ν.Δ.Το βαθμό του τυχοδιωκτισμού τους φανερώνει ένα άρθρο στελέχους τους (στην εφημερίδα ΠΡΙΝ που καλύπτει πολιτικά το χώρο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ) που έκανε μάθημα στο ΠΑΜΕ για τη συγκρότηση των οργάνων στα σωματεία λίγες μέρες πριν. Με αφορμή τη συγκρότηση προεδρείου στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης έγραφαν: «η συγκρότηση προεδρείων στα συνδικάτα προϋποθέτει μια στοιχειώδη πολιτική συμφωνία…». Η στάση τους κατά τη συγκρότηση του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ επιβεβαιώνει τη φράση του αμερικανού κωμικού Γκραούτσο Μαρξ:«Αυτές είναι οι αρχές μου. Και αν δεν σου αρέσουν… εντάξει, έχω κι άλλες»!

Πραγματικά το μένος τους για το ΠΑΜΕ βγάζει μάτια!Δεν διστάζουν να εφαρμόσουν τις πιο τυχοδιωκτικές και ανήθικες μεθόδους για να αποκλείσουν τις δυνάμεις του ταξικού κινήματος. Βάζουν πλάτη για να μην εκφραστεί η αγωνιστική βούληση εκατοντάδων συναδέλφων, κάνοντας πλάτη σε δυνάμεις που είναι τα γεράστηρίγματα της κυβέρνησης για να περάσει η αξιολόγηση, τα σχέδια για τις νέες δομές στην δευτεροβάθμια κ.τ.λ.

Η πρακτική τους είναι πλέον γνωστή!Τελικά, η στάση κάθε συνδικαλιστικής δύναμης απέναντι στο ΠΑΜΕ είναι κριτήριο.

Ας βγάλουν οι συνάδελφοι τα συμπεράσματά τους!

25-1-2018

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Σας καλούμε στην  ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ που θα γίνει την Τετάρτη 31/1/2018, στο 2ο Δημοτικό Ηλιούπολης(Πουσουλίδου & Χαλκοκονδύλη 16), στις 6.00μμ

Συνάδελφοι-συναδέλφισσες

Είναι επόμενο στις κρίσιμες στιγμές να στηρίζουν τις στρατηγικές επιλογές της εκάστοτε συστημικής - αντιλαϊκής κυβέρνησης.

Υπονόμευσαν ακόμα και στα πρωτοβάθμια σωματεία τη  κοινή δράση όλων των εργαζομένων  σε δημόσιο   και   ιδιωτικό   τομέα   καταψηφίζοντας   την   απεργιακή   κινητοποίηση   στις   12   Γενάρη.

Αποδεικνύεται για ακόμα μια φορά τη στιγμή που χρειάζεται η μέγιστη δυνατή συσπείρωση όλων των εργαζομένων   απέναντι   στην   ενιαία   επίθεση   κυβέρνηση,   ΕΕ,   κεφαλαίου   ότι   αυτές   οι   ηγεσίες

λειτουργούν   υπονομευτικά  θέλοντας   να   αποκόψουν   το   κίνημα   των   εκπαιδευτικών  από  την   κοινή δράση με το υπόλοιπο εργατικό-λαϊκό κίνημα.

Τώρα οι εργαζόμενοι πρέπει να ξεμπερδεύουν με το φόβο και τις αυταπάτες!

Τώρα απαιτείται συνέχιση και κλιμάκωση της πάλης!!

Να δυναμώσουμε τον αγώνα για να μη τσακίσουν τη ζωή μας και το μέλλον των παιδιών μας.

Οι δυσμενείς ανατροπές στα εργασιακά δικαιώματα και η προσπάθεια αύξησης του ωραρίου στην  εκπαίδευση  δεν   θα  περάσει.  Με  τους  αγώνες   μας,  με   τη   συσπείρωση   στα   σωματεία   μας

υπερασπιζόμαστε τα εργασιακά μας δικαιώματα. Οι ανατροπές στο ωράριο δεν αφορούν απλά και μόνο το πόσες ώρες θα μένει ο εκπαιδευτικός στο σχολείο, αλλά συνολικότερα αλλαγές που αφορούν τη δομή και το περιεχόμενο του σχολείου.

Μπαίνουμε μπροστά για να αποτρέψουμε το νέο γύρο μαζικών συγχωνεύσεων τμημάτων και σχολείων όχι μόνο των απομακρυσμένων περιοχών αλλά και των αστικών κέντρων που προετοιμάζει η   κυβέρνηση   με   το   νέο   ασφυκτικό   πλαίσιο   κριτηρίων   που   ψήφισε   στο   πολυνομοσχέδιο (συστεγαζόμενα, αναμοριοδότηση κ.λ.π).

Τώρα απαιτείται συνέχιση και κλιμάκωση της πάλης!!

Να δυναμώσουμε τον αγώνα για  τη ζωή μας και το μέλλον των παιδιών μας.

Οι δυσμενείς ανατροπές στα εργασιακά δικαιώματα και η προσπάθεια αύξησης του ωραρίου στην  εκπαίδευση  δεν πρέπει να   περάσει.  Με  τους  αγώνες   μας,  με   τη   συσπείρωση   στα   σωματεία   μας, υπερασπιζόμαστε τα εργασιακά μας δικαιώματα. Οι ανατροπές στο ωράριο δεν αφορούν απλά και μόνο το πόσες ώρες θα μένει ο εκπαιδευτικός στο σχολείο, αλλά συνολικότερα αλλαγές που αφορούν τη δομή και το περιεχόμενο του σχολείου.

 

Μπαίνουμε μπροστά για να αποτρέψουμε το νέο γύρο μαζικών συγχωνεύσεων τμημάτων και σχολείων όχι μόνο των απομακρυσμένων περιοχών αλλά και των αστικών κέντρων που προετοιμάζει η   κυβέρνηση   με   το   νέο   ασφυκτικό   πλαίσιο   κριτηρίων   που   ψήφισε   στο   πολυνομοσχέδιο (συστεγαζόμενα, αναμοριοδότηση κ.λ.π).

Με την πρότασή τους για «τις νέες δομές υποστήριξης του εκπαιδευτικού έργου», προωθούνται μια σειρά αντιδραστικές αλλαγές στη δομή και  το περιεχόμενο της εκπαίδευσης, κυρίως στο κρίσιμο κομμάτι της παιδαγωγικής ευθύνης και καθοδήγησης. Διαμορφώνεται το έδαφος για νέες, βαθύτερες, αντιδραστικές ανατροπές στο περιεχόμενο του σχολείου, στους στόχους της εκπαίδευσης, οι οποίοι θα πρέπει να ταυτίζονται όλο και περισσότερο με τις τρέχουσες ανάγκες της αγοράς, με τις λεγόμενες«δεξιότητες»   σε   βάρος   της   γενικής   μόρφωσης   και   καλλιέργειας,   της   κριτικής   σκέψης   και   της επιστημονικότητας.

Ταυτόχρονα προωθούνται οι διαδικασίες αξιολόγησης στην εκπαίδευση.

 

Όλοι στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας

 την Τετάρτη    31-1-2018 στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ηλιούπολης,

 για να προετοιμάσουμε την  παραπέρα αγωνιστική πορεία μας.

 

Έχουμε   τη   δύναμη   να   παλέψουμε   για   την ικανοποίηση των δικαιωμάτων μας.  Μόνο οι  οργανωμένοι, μαζικοί αγώνες με τη συμμετοχή μας μπορούν να βάλουν εμπόδια.

Ψήφισμα Συμπαράστασης

Το ΔΣ του Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε Ηλιούπολης «Μ. Παπαμαύρος» συμπαραστέκεται στους συναδέλφους Μάρκο Σκούφαλο, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Δ. Χίου,  Δημοτικό Σύμβουλο και αιρετό του ΠΥΣΠΕ Ν. Χίου και Αμπαζή Γιώργο, Πρόεδρο της ΕΓ της ΑΔΕΔΥ Χίου, αιρετό ΑΠΥΣΠΕ Β. Αιγαίου και μέλους του ΔΣ του συλλόγου Δάσκάλων και Νηπ/γων Χίου, που διώκονται από τον  πρώην ιδιοκτήτη της ιστοσελίδας Chiospress και εκπρόσωπο της ΚΟΙΝΣΕΠ ΑΚΜΗ, ποινικοποιώντας έτσι την πολιτική ζωή και διασύροντάς τους ως κοινούς εγκληματίες.

Στα πλαίσια αυτά μετά από πολλές αναβολές  δικάζονται στις 29-1-2018.

Οι Μάρκος Σκούφαλος και Γιώργης Αμπαζής δεν διώκονται για κοινά ποινικά αδικήματα, για προσωπικούς ή άλλους λόγους, αλλά για την πολιτική τους άποψη και στάση ενάντια στις λεγόμενες «Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις» (ΚΟΙΝΣΕΠ). Εξέφρασαν δημόσια τη γνώμη τους ως όφειλαν, καλώντας το Χιώτικο λαό να αγωνιστεί για τα δικαιώματά του ενάντια στην δράση και τη λειτουργία των ΚΟΙΝΣΕΠ, ενάντια στις απευθείας αναθέσεις και στη διασπάθιση του δημόσιου χρήματος. Παράλληλα διεκδίκησαν το δικαίωμα των εργαζομένων να εργάζονται με σταθερές εργασιακές σχέσεις, που απειλούνται από τις ΚΟΙΝΣΕΠ, ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις κοινωνικών δομών που προωθούνται και μέσω των ΚΟΙΝΣΕΠ.

Οι απόπειρες τρομοκράτησης κάθε αγωνιστή, κάθε ανθρώπου ή φορέα που αντιτίθεται στις αντιλαϊκές πολιτικές απ’ οπουδήποτε και αν προέρχονται, πρέπει να πέσουν στο κενό, να συναντήσουν την καθολική αντίσταση όλων των συνδικαλιστικών φορέων, των απλών λαϊκών ανθρώπων, γιατί ανοίγει την όρεξη  για την ποινικοποίηση των αγώνων, του δικαιώματος στην απεργία, της παραπέρα ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!