1η Μάη 2018

1η Μάη 2018

Ενάντια στην εκμετάλλευση και τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

 

Η 1η Μάη είναι ΑΠΕΡΓΙΑ, ημέρα της παγκόσμιας εργατικής τάξης, εφαλτήριο νέων αγώνων!

 Τιμάμε τους νεκρούς μας, του Σικάγο το 1886, τους καπνεργάτες του Μάη του 36, τους διακόσιους της Καισαριανής της Πρωτομαγιάς του 44.

 

Τιμάμε όλους όσους έδωσαν τη ζωή τους, για να έχουμε δικαιώματα στη δουλειά και στη ζωή, με μισθούς που να ικανοποιούν τις ανάγκες μας, σταθερό ημερήσιο χρόνο εργασίας, ελεύθερο χρόνο, κοινωνική ασφάλιση, για να ζήσουμε σε ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, σε ένα κόσμο χωρίς πολέμους, προσφυγιά.

 

Η 1η Μάη του 2018 μας βρίσκει μπροστά σε σύνθετες εξελίξεις και μόνο ο οργανωμένος ταξικός αγώνας μπορεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για μόρφωση, δουλειά, ζωή με δικαιώματα με βάση τις ανάγκες μας και τις δυνατότητες της εποχής μας!

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ « Μ.ΠΑΠΑΜΑΥΡΟΣ»

 με βάση το πλαίσιο, τα αιτήματα και το πρόγραμμα δράσης του,

καλεί τους συναδέλφους να λάβουν μέρος μαζικά, δυναμικά

στις συγκεντρώσεις  που θα γίνουν στο κέντρο της Αθήνας

στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την εργατική Πρωτομαγιά.

1η Μάη 2018 – Ενάντια στην εκμετάλλευση και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο

Α.Σ.Ε. ψηφ. που στηρίζει το ΠΑΜΕ

1η Μάη 2018

Ενάντια στην εκμετάλλευση και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,  

Η 1η Μάη είναι ΑΠΕΡΓΙΑ, ήμερα της παγκόσμιας εργατικής τάξης, εφαλτήριο νέων αγώνων!

  Τιμάμε τους νεκρούς μας, του Σικάγο το 1886, τους καπνεργάτες του Μάη του 36, τους διακόσιους της Καισαριανής της Πρωτομαγιάς του 44.

Τιμάμε όλους όσους έδωσαν τη ζωή τους, για να έχουμε δικαιώματα στη δουλειά και στη ζωή, με μισθούς που να ικανοποιούν τις ανάγκες μας, σταθερό ημερήσιο χρόνο εργασίας, ελεύθερο χρόνο, κοινωνική ασφάλιση, για να ζήσουμε σε ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, σε ένα κόσμο χωρίς πολέμους, προσφυγιά.

Η 1η Μάη του 2018 μας βρίσκει μπροστά σε σύνθετες εξελίξεις!

Μόνο ο οργανωμένος ταξικός αγώνας μπορεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για μόρφωση, δουλειά, ζωή με δικαιώματα με βάση τις ανάγκες μας και τις δυνατότητες της εποχής μας!

Το δρόμο τον δείχνουν σήμερα τα σωματεία, οι ομοσπονδίες, τα εργατικά κέντρα, οι επιτροπές αγώνα, που οργανώνουν την πάλη για όλα όσα αφορούν τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους. Πρωτοστατούν στον αγώνα για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, για κλαδικές συμβάσεις με δικαιώματα και αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, ενάντια στους πλειστηριασμούς, για την υγεία και την παιδεία των παιδιών του λαού, σε όλους τους μικρούς και μεγάλους αγώνες. Ειδικά στο χώρο της εκπαίδευσης αγωνιζόμαστε για :

  • Μόνιμους διορισμούς  αναπληρωτών, εξίσωση των δικαιωμάτων τους με τους μόνιμους και μέτρα στήριξής τους  – Κάλυψη όλων των κενών με τις αντίστοιχες ειδικότητες Γενικής και Ειδικής Αγωγής – Δίχρονη Υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή. ΤΩΡΑ όλα τα προνήπια – νήπια στα Δημόσια Νηπιαγωγεία.
  • Να μην περάσει το νομοσχέδιο για τις «νέες δομές», που προσαρμόζει παραπέρα τη δημόσια εκπαίδευση στις ανάγκες της αγοράς, τσακίζει την Ειδική Αγωγή, και εισάγει την αντιδραστική αξιολόγηση – κρατικό έλεγχο σύμφωνα με την απαίτηση βιομηχάνων – Ευρωπαϊκής Ένωσης – ΟΟΣΑ.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, Η κυβέρνηση μας μπλέκει όλο και πιο πολύ στον καυγά των μονοπωλίων για το μοίρασμα των ενεργειακών πηγών και των δρόμων μεταφοράς τους. Όχι μόνο διατηρεί και αναβαθμίζει τη βάση της Σούδας, αλλά μέσα σε μόλις δύο χρόνια γέμισε την Ελλάδα αμερικάνικες νατοϊκές βάσεις, στην Αλεξανδρούπολη, στον Άραξο, την Ανδραβίδα, το Άκτιο, στην Λάρισα, στην Σύρο! Δε θα διστάσουν να μπλέξουν το λαό μας σε επικίνδυνους πολεμικούς σχεδιασμούς για τα συμφέροντα των μονοπωλίων, ντόπιων και ξένων. Απαιτείται επαγρύπνηση από τον λαό. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους γειτονικούς λαούς, με τον τούρκικο λαό, τους λαούς των Βαλκανίων. Την ίδια ώρα μαίνεται για 7ο χρόνο ο πόλεμος στην Συρία, όπου οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις πολεμούν για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών με τον λαό της Συρίας να βρίσκεται στην δίνη της βαρβαρότητας. Οι πρόσφυγες εγκλωβισμένοι στην Τουρκία και στα νησιά του Αιγαίου προσπαθούν να βρουν διέξοδο στην Ευρώπη. Όλη η ανατολική Μεσόγειος έχει γίνει πεδίο πολεμικών ετοιμασιών, απόρροια των εξορύξεων πλουτοπαραγωγικών πηγών από μονοπωλιακούς ομίλους. Το κράτος-δολοφόνος, το Ισραήλ, συνεχίζει την σφαγή αμάχων. Η Τουρκία απειλεί το Αιγαίο, το ΝΑΤΟ, που αλωνίζει στο Αιγαίο και όπου πάει αιματοκυλάει τους λαούς, το παίζει «ουδέτερο», ενώ η ελληνική κυβέρνηση καθησυχάζει τον λαό.   Σε αυτές τις συνθήκες ο λαός της χώρας μας και όλοι οι λαοί  τιμούν την 1η του Μάη 2018 σηκώνοντας τείχος αντίστασης στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, κύμα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και μετανάστες. Η μεγαλύτερη τιμή στους αγώνες, στις θυσίες  για δικαιώματα, για κοινωνική απελευθέρωση, για την κατάργηση της εκμετάλλευσης, ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, είναι η συνέχιση του ταξικού αγώνα, στον ίδιο χαραγμένο δρόμο για την τελική νίκη των λαών.

Πυκνώνουμε τις γραμμές των συνδικάτων μας, βγαίνουμε στην αντεπίθεση!

Απαιτούμε εδώ και τώρα: Καμία αλλαγή συνόρων και των διεθνών συνθηκών που τα κατοχυρώνουν! Την απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις του ΝΑΤΟ -  Έξω η Ελλάδα από ΝΑΤΟ και ΕΕ – καμία δαπάνη για νατοϊκούς εξοπλισμούς. Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου. Να γυρίσουν τώρα πίσω ελληνικά πλοία, αεροπλάνα, στρατιωτικές αποστολές εκτός συνόρων. Απομονώνουμε τον εθνικισμό και τους εγκληματίες δολοφόνους ναζιστές της Χρυσής Αυγής από κάθε χώρο εργασίας, από κάθε γειτονιά, έξω οι φασίστες από τα σχολεία και τα συνδικάτα!

Δώστε λεφτά για παιδεία και υγεία, όχι για του ΝΑΤΟ ΤΑ ΣΦΑΓΕΙΑ!

ΖΗΤΩ Η 1Η ΜΑΗ – ΖΗΤΩ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ!

Με αφορμή την Κοινή Υπουργική Απόφαση που ορίζει τους Δήμους που θα αρχίσει από το 2018-19 να υλοποιείται η Δίχρονη Υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή

Αγωνιστική Συσπείρωσητο ψηφοδέλτιο που στηρίζει το

Με αφορμή την Κοινή Υπουργική Απόφαση που ορίζει τους Δήμους που θα αρχίσει από το 2018-19 να υλοποιείται η Δίχρονη Υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή

 

1.      Στις 23 Απριλίου δόθηκε στη δημοσιότητα η απόφαση που ορίζει τους Δήμους που θα αρχίσει από την επόμενη σχολική χρονιά να υλοποιείται η Δίχρονη Υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή. Μόλις σε 184 από τους 325 Δήμους της χώρας θα υλοποιηθεί η Δίχρονη για τη σχολική χρονιά 2018 – 2019! Οι συγκεκριμένοι Δήμοι καλύπτουν μόλις το 32% του πληθυσμού της χώρας! Η πλειοψηφία των μεγάλων αστικών κέντρων, στα οποία συγκεντρώνεται και το μεγαλύτερο ποσοστό προνηπίων και νηπίων, είναι έξω από τον σχεδιασμό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και του Υπ. Παιδείας. Εκτιμάμε ότι πάνω από το 75% των προνηπίων θα μείνει τελικά εκτός Δήμων που θα υλοποιηθεί η Δίχρονη Υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή. Χαρακτηριστικά, εκτός της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής μένουν οι Δήμοι: Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Πειραιά, Πάτρας, Λάρισας, Ηρακλείου, Ρόδου, Χίου, Κέρκυρας, Αλεξανδρούπολης, Ξάνθης, Κομοτηνής, Περιστερίου, Βόλου, Αγρινίου, Κοζάνης, Χαλκίδας, Θήβας, Άρτας κ.ά.

2.      Οι περιοχές που θα υλοποιηθεί η Δίχρονη Υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή είναι κατά βάση αυτές που η ίδια η ζωή έχει «λύσει» το πρόβλημα, δηλαδή υπάρχει σταδιακά μειούμενος αριθμός μαθητών. Ακόμα όμως και σε αυτές τις περιοχές η Δίχρονη υπάρχει η κίνδυνος, με βάση τις δηλώσεις του Υπ. Παιδείας, να μην υλοποιείται αποκλειστικά και μόνο στο δημόσιο Νηπιαγωγείο, αλλά να δίνεται η δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε Νηπιαγωγείο και Παιδικό Σταθμό. Στην ουσία θα λειτουργεί ένα διπλό δίκτυο Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης στο οποίο το βάρος της επιλογής δομής θα πέφτει στους ίδιους τους γονείς. Μας προβληματίζει σοβαρά το γεγονός ότι έστω και μεταβατικά, όπως λέει η κυβέρνηση, ένα κομμάτι της δημόσιας εκπαίδευσης θα παρέχεται από τους Δήμους και από δομές που λειτουργούν με κουπόνια-voucher και τροφεία! Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι οι φωνές από την πλευρά της ΚΕΔΕ σίγασαν, όταν δόθηκε αυτή η «δυνατότητα» από την κυβέρνηση. Τονίζουμε ότι τα προβλήματα που υπάρχουν σε αίθουσες, υποδομές και προσωπικό, της προαιρετικής λειτουργίας του ολοήμερου Νηπιαγωγείου, δεν πρέπει να καλυφθούν κάτω από το χαλί, στο όνομα της έναρξης εφαρμογής της Δίχρονης. Στις περιοχές που υλοποιείται η Δίχρονη Υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή χρειάζεται να δυναμώσει ο αγώνας για την υλοποίησή της με παιδαγωγικούς όρους και με βάση τις θέσεις των Σωματείων. Καλούμε τους ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ  Εκπαιδευτικών και τις ίδιες τις Νηπιαγωγούς να μη δεχτούν υποχρεωτικές μετακινήσεις μαθητών, στα πλαίσια εφαρμογής του Π.Δ. 79, αξιοποίηση επικίνδυνων και ακατάλληλων αιθουσών, που θα μετατραπούν όπως – όπως σε αίθουσες διδασκαλίας, ελλείψεις σε προσωπικό και στοίβαγμα μαθητών.

3.      Στις περιοχές που δεν υλοποιείται από την επόμενη σχολική χρονιά η Δίχρονη Υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή είναι φανερό πως την αποκλειστική ευθύνη έχει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Διαμορφώνεται μία ακόμα εκπαιδευτική ανισότητα σε βάρος των παιδιών των λαϊκών – κύρια εργατικών – οικογενειών, που κατοικούν στα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας. Η ψήφιση του άρθρου 33 του ν. 4521/2018, που θεσμοθέτησε την έναρξη αυτής της διαδικασίας, ήταν εξ αρχής δεδομένο πως θα απέκλειε πολύ μεγάλες περιοχές, αφού η κυβέρνηση δεν προέβλεψε ούτε ένα ευρώ για κτηριακές υποδομές, χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών, μεταφορά μαθητών, ενώ ο ίδιος ο Υπ. Παιδείας χαρακτήρισε το αίτημα για μονιμοποίηση των συμβασιούχων εκπαιδευτικών, άρα και Νηπιαγωγών, ως μη ρεαλιστικό! Ιδιαίτερα σ΄ αυτές τις περιοχές χρειάζεται οι ΣΥΛΛΟΓΟΙ, από κοινού με τους γονείς, να αναπτύξουν ένα δυναμικό, αποφασιστικό διεκδικητικό κίνημα, που θα απαιτήσει και θα επιβάλει το δίκαιο αίτημα της δημιουργίας όλων των προϋποθέσεων για την εφαρμογή της Δίχρονης σε όλη τη χώρα χωρίς εξαιρέσεις. Δε θα μας χαριστεί τίποτα, αν εμείς δεν παλέψουμε!

4.      Αποδείχτηκε η ορθότητα της κριτικής μας, ως Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών (ΑΣΕ), από την πρώτη στιγμή της ψήφισης του άρθρου 33, όπου υποστηρίξαμε με θάρρος, δυστυχώς η μόνη δύναμη στο Δ.Σ. της ΔΟΕ, ότι αυτό είναι κολοβό και δεν ικανοποιεί τα αιτήματα του συνδικαλιστικού κινήματος. Επιβεβαιώθηκε η θέση μας για τον ρόλο και την αποστολή των λεγόμενων τριμερών «γνωμοδοτικών» επιτροπών, που φτιάχτηκαν με τροπολογία της τελευταίας στιγμής από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Μέσα από τις συγκεκριμένες επιτροπές,  η κυβέρνηση αναζήτησε το κατάλληλο άλλοθι: α) για να βγάλει από πάνω της την ευθύνη της μη εφαρμογής της Δίχρονης, με τη λογική ότι «εγώ θέλω αλλά η επιτροπή δε γνωμοδοτεί θετικά», β) για να αποσπάσει τη συναίνεση, ειδικά των εκπαιδευτικών Συλλόγων, στην υλοποίηση αντιεκπαιδευτικών μέτρων, π.χ. εφαρμογή του Π.Δ. 79, να μπουν φαρδιά πλατιά οι υπογραφές των Προέδρων σε γνωμοδοτήσεις που μιλούν για 25άρια τμήματα, μετακινήσεις νηπίων-προνηπίων μακριά από τον τόπο κατοικίας τους κ.ά.

5.      Οι Πρόεδροι  των Συλλόγων που είναι εκλεγμένοι με το ψηφοδέλτιο της ΑΣΕ, σε όσες επιτροπές συμμετείχαν, υπερασπίστηκαν τις αποφάσεις των Σωματείων τους για εφαρμογή της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής – αίτημα που βρίσκεται χρόνια στην προμετωπίδα του συνδικαλιστικού κινήματος – με την ταυτόχρονη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων και προϋποθέσεων, που θα καθιστά την εφαρμογή της πραγματική και παιδαγωγική ορθή. Μέσα στις επιτροπές καταδικάσαμε τον ρόλο τους και δεν αποδεχτήκαμε τα σωματεία να μπουν στο κάδρο μαζί με την κυβέρνηση και την Τοπική Διοίκηση για την «α λα καρτ» εφαρμογή της Δίχρονης Προσχολικής Αγωγής. Τα σωματεία διεκδικούν, παλεύουν το πλαίσιό τους, οφείλουν να βρίσκονται απέναντι από το κράτος και τη διοίκηση και όχι να συνδιοικούν!

6.      Είναι τεράστια η ευθύνη της πλειοψηφίας του Δ.Σ. της ΔΟΕ (ΔΑΚΕ-ΔΗΣΥ-ΕΡΑ/ΑΕΕΚΕ) αλλά και των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ, που, αβαντάροντας την κυβέρνηση στις μεθοδεύσεις της, χαιρέτισαν την ψήφιση του συγκεκριμένου νόμου, έκρυψαν την αλήθεια από τους συναδέλφους, τους γονιούς και τον λαό, δεν οργάνωσαν κανένα διεκδικητικό αγώνα, έστω και στη βάση του πλαισίου που από κοινού έχουν ψηφίσει. Ειδικά η ΔΑΚΕ, που ηγείται της ΔΟΕ, αποδεικνύεται γνήσιος εκφραστής του κυβερνητικού – συναινετικού συνδικαλισμού, ανεξάρτητα από το ποιο κόμμα κυβερνά. Είναι αλήθεια ότι με τη στάση της διευκόλυνε στο μέγιστο βαθμό την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και το Υπουργείο Παιδείας!

7.      Όλο το διάστημα μετά την ψήφιση του άρθρου 33 και ειδικά με τη συγκρότηση των τριμερών επιτροπών αποκαλύφθηκε πιο γλαφυρά ο ρόλος μιας σειράς δυνάμεων στο κίνημα, οι οποίες δυστυχώς επέλεξαν να αθωώσουν την κυβέρνηση και να εξαπολύσουν τόνους λάσπη απέναντι στο ταξικό κίνημα και τους εκλεγμένους προέδρους με την ΑΣΕ. Πρωτίστως οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ, σε μια σειρά Συλλόγους, αλλά και η ΔΗΣΥ, τόλμησαν να ισχυριστούν πως η ξεκάθαρη στάση μας μπαίνει εμπόδιο στην εφαρμογή της Δίχρονης Προσχολικής! Το ψέμα αυτό και η λάσπη που έριξαν για καθαρά μικροπαραταξιακούς λόγους θα τους ακολουθεί για πολύ καιρό. Μόνο και μόνο η δημοσίευση των Δήμων που υλοποιείται η Δίχρονη Προσχολική Αγωγή, στους οποίους περιλαμβάνονται αρκετοί Δήμοι που εκπρόσωποί μας συμμετείχαν στις τριμερείς (Ωρωπού, Χαϊδαρίου, Περάματος, Λήμνου, Αγ. Ευστρατίου, Ικαρίας, Φούρνων, Οινουσών, Ψαρών, Φιλιάτων, Σουλίου) φανερώνει ότι λένε συνειδητά ψέματα! Επιπλέον, από κανένα πρακτικό τριμερούς δεν προκύπτει ότι οι πρόεδροι εκλεγμένοι με την ΑΣΕ δε στήριξαν το αίτημα για άμεση εφαρμογή της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής με τη δημιουργία όλων των απαραίτητων προϋποθέσεων. Το ακριβώς αντίθετο ισχύει! Οι συγκεκριμένες δυνάμεις, στην ουσία μας κατηγορούν που καταγγείλαμε τον ρόλο των τριμερών, υπερασπιστήκαμε τις θέσεις των Σωματείων και δεν ταυτιστήκαμε με την κυβέρνηση, όπως έκαναν αυτές! Προκαλεί τεράστια ερωτηματικά, σε κάθε καλοπροαίρετο συνάδελφο, η πλήρης ταύτιση της ΔΗΣΥ και των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ στην επίθεση αυτή! Προκαλεί τεράστια ερωτηματικά, ειδικά για τις ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ, το γεγονός ότι, όλο αυτό το διάστημα, δε βρήκαν μία λέξη να πουν για τις ευθύνες της κυβέρνησης και τους κινδύνους που δημιουργεί η «α λα καρτ» εφαρμογή αυτού του νόμου! Ο κάθε συνάδελφος μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του!!

8.      Με βάση τις εξελίξεις που υπάρχουν, χρειάζεται να δυναμώσει σε όλη τη χώρα ο αγώνας και το κοινό μέτωπο εκπαιδευτικών, γονιών, μαθητών για το δικαίωμα στη μόρφωση, για τη θεσμοθέτηση της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής για όλα τα παιδιά, δημόσια και δωρεάν. Να δυναμώσει ο αγώνας για μόνιμους διορισμούς όλου του απαραίτητου προσωπικού και μονιμοποίηση των συμβασιούχων, για 15 παιδιά το ανώτερο σε κάθε τμήμα, ώστε να μπορεί η/ο Νηπιαγωγός να επιτελέσει ουσιαστικά το παιδαγωγικό του έργο, για σύγχρονες ασφαλείς και λειτουργικές αίθουσες διδασκαλίες και βοηθητικούς χώρους, για δωρεάν σίτιση και ολοήμερο για όλα τα παιδιά. Όλα αυτά αποτελούν άμεσες ανάγκες, που υπάρχει η δυνατότητα να ικανοποιηθούν σήμερα και δεν είναι «λεόντειες» προϋποθέσεις, όπως τις χαρακτήρισαν εκπρόσωποι άλλων δυνάμεων αλλά και η Κυβέρνηση!

9.      Η στάση κάθε δύναμης στο ζήτημα της Προσχολικής Αγωγής χρειάζεται να αποτελέσει κριτήριο για όλους τους συναδέλφους. Δε χρειαζόμαστε συνδικαλιστές και σωματεία που θα λιβανίζουν την εκάστοτε εξουσία και θα ταυτίζονται με τη διοίκηση. Κίνημα σύγκρουσης, διεκδίκησης των σύγχρονων αναγκών μας, χειραφετημένο από το κράτος και την εργοδοσία, αυτό είναι που χρειαζόμαστε!

Αθήνα, 25 Απρίλη 2018

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Π.Ε. ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ  «Μ.ΠΑΠΑΜΑΥΡΟΣ» ΚΑΛΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ, ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗ ΔΕΗ ΠΟΥ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕΡΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΩΝ ΛΙΓΝΙΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25-4 ΣΤΙΣ 1.30 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ.

 

ΤΟ   Δ.Σ.  ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ, ΕΠΙΣΗΣ  ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΟΜΕΝΟ  ΣΤΗΝ  ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΤΤΙΚΗΣ  ΣΥΣΚΕΨΗΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ – ΕΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ  ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ  ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ  ΣΤΟ  ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ  ΠΑΙΔΕΙΑΣ  ΤΗΝ  ΤΕΤΑΡΤΗ  25 ΑΠΡΙΛΙΟΥ  ΣΤΙΣ 6.30 Μ.Μ

 ΟΛΟΙ  ΣΤΟ  ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ  ΠΑΙΔΕΙΑΣ  ΤΗΝ  ΤΕΤΑΡΤΗ 25/4  ΣΤΙΣ  6.30 Μ.Μ.

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :

  • ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ  ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ  ΟΛΩΝ ΤΩΝ  ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ .
  • ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ.
  • ΠΛΗΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ , ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ   ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ.
  • ΑΜΕΣΗ ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΤΗΣ 2ΧΡΟΝΗΣ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.

 

Για τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΟΕ στις 19/4/2018

Αγωνιστική Συσπείρωση

Ο συνδυασμός που στηρίζει το  

Για τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΟΕ στις 19/4/2018

 

Συνεδρίασε στις 19/4 το Δ.Σ. της ΔΟΕ με θέματα: Ημερήσια Διάταξη της 87ης Γ.Σ. του Κλάδου, Πρόγραμμα Δράσης για το επόμενο διάστημα και Οργάνωση Συνεδρίων για την Προσχολική Αγωγή (Θεσ/νίκη 25 και 26/5) και για τη μειονοτική εκπαίδευση αργότερα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ως τη στιγμή που τοποθετήθηκε εκπρόσωπος της ΑΣΕ (μετά από ΔΑΚΕ, ΔΗΣΥ, ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ) στην αίθουσα δεν είχε ακουστεί ούτε λέξη (!) για πόλεμο, ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία, αντιμπεριαλιστικές διαδηλώσεις, συλλήψεις νεολαίων, που επιχείρησαν να αποκαθηλώσουν το άγαλμα του μισητού Τρούμαν, εμπλοκή της χώρας μας, …Πρωτομαγιά κλπ.

Ένα συνδικάτο στη γυάλα! Αμερικάνοι-Βρετανοί-Γάλλοι βομβαρδίζουν, οι νεολαίοι φωνάζουν «Ένωση και ΝΑΤΟ, σας ξέρουμε καλά, για κέρδη και πετρέλαια σκοτώνετε παιδιά!» και η ηγεσία του συνδικάτου των Εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας σιωπά!

Στη συνεδρίαση όμως αυτή η πλειοψηφία των 4 (ΔΑΚΕ, ΔΗΣΥ, ΑΕΕΚΕ, ΕΡΑ) πήρε δύο αποφάσεις:

-         Η πρώτη απόφαση ήταν να οργανώσει συνέδριο (βλ. διημερίδα) για την Προσχολική Αγωγή με συνομιλητές: το …Υπ. Παιδείας (για να το ανταμείψει φαίνεται για το λειψό άρθρο 33 και το ότι για τη Δίχρονη δε θα δώσει ούτε ένα ευρώ δε θα κάνει ούτε έναν διορισμό!), την ΚΕΔΕ (που στηρίζει με τα μπούνια την αντιλαϊκή πολιτική αλλά ζητάει και τα νηπιαγωγεία στους δήμους!), την Etuce και την Εκπαιδευτική Διεθνή -μέλη των Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (που στηρίζουν τη στρατηγική ΕΕ-ΟΟΣΑ και κεφαλαίου για την παιδεία, που κάνουν προτάσεις στην Ε.Ε. για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών …αλλά βγάζουν κι ένα ψήφισμα για τη Δίχρονη στην …Ελλάδα)! Αυτό δεν είναι επιστημονικό συνέδριο για την αναγκαιότητα εφαρμογής καθολικά και τώρα της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής σε όλη τη χώρα, αυτό είναι πια βήμα στην κυβέρνηση, στην Τοπική Διοίκηση (μακρύ χέρι της αντιλαϊκής πολιτικής) και στην Ε.Ε! Ο κυβερνητικός και εταιρικός συνδικαλισμός απογειώθηκε! Αυτή δυστυχώς την πλειοψηφία στηρίζουν διαχρονικά και οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ στο ζήτημα της Προσχολικής Αγωγής με απογείωση τις τριμερείς (επιτροπές) που τις πήραν πάνω τους! Μάλλον δεν έχουν ακούσει τη λαϊκή ρήση «αν δε θέλεις να λύσεις ένα πρόβλημα, φτιάχνεις μια (τριμερή) επιτροπή»!!!

-         Η δεύτερη απόφαση της πλειοψηφίας των 4 του Δ.Σ. της ΔΟΕ ήταν ότι μετά την …Πρωτομαγιά  θα συμπορευτεί με την ΑΔΕΔΥ και τη ΓΣΕΕ (πολύ πρωτότυπο!), που πάνε σε στάση εργασίας στις 16/5 για τους συμβασιούχους (πού τους θυμήθηκαν, αυτοί που και από τα σωματεία τους αποκλείουν;) και …απεργία με πλαίσιο που θα το ζήλευε και ο ΣΕΒ στις …30/5! Δηλαδή τώρα βαράνε οι πύραυλοι στη Συρία και η αντιλαϊκή πολιτική χτυπάει κόκκινο κι αυτοί θα πάνε σε κινητοποίηση με τις συμβιβασμένες πλειοψηφίες σε ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ σχεδόν ένα και ενάμιση μήνα μετά!!! Η πλειοψηφία του Δ.Σ. της ΔΟΕ απέρριψε ακόμα και την πρόταση για κλαδική απεργία για το νομοσχέδιο για τις νέες ΔΟΜΕΣ (που αποδομεί στην κυριολεξία τη δημόσια εκπαίδευση), για την αξιολόγηση και τους Διορισμούς (είπαμε όχι, απάντησε ο αντιπρόεδρος στην ερώτηση: καλά ούτε κλαδική απεργία δε στηρίζετε;)!

Συσπειρωνόμαστε στους ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΜΑΣ, συμπορευόμαστε με το ταξικό κίνημα!

  • Όλες και όλοι στον Αγώνα για να γιορτάσουμε όπως της αξίζει την «1η ΜΑΗ 2018 ΕΝΑΝΤΙΑ στην ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ και τον ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ για την ΤΕΛΙΚΗ ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ», εντάσσοντας στη μάχη αυτή το πλαίσιο πάλης μας για ένα σχολείο που θα μορφώνει όλα τα παιδιά, με εκπαιδευτικό παιδαγωγό της νέας γενιάς!
  • Ενδιάμεσος σταθμός η 25η Απρίλη, όπου το πρωί διαδηλώνουμε στα Δικαστήρια, για να αθωωθούν οι 2 νεολαίοι, που συνελήφθησαν στις 16 Απρίλη και το απόγευμα στις 6.30 στο Υπ. Παιδείας στη Συγκέντρωση Εκπαιδευτικών-Γονιών για την Παιδεία και το Σχολείο των σύγχρονων αναγκών μας.
  • Κλιμακώνουμε με κλαδική απεργία μετά την Πρωτομαγιά, για να αποσυρθεί το τερατούργημα για τις νέες ΔΟΜΕΣ, για μαζικούς μόνιμους διορισμούς τώρα με μονιμοποίηση των πάνω από 25 χιλιάδων αναπληρωτών, εξίσωση των δικαιωμάτων και μέτρα στήριξής τους τώρα.

 

Όλες και όλοι στα συνεχή Αντιμπεριαλιστικά Συλλαλητήρια!

Όλες και Όλοι στις Πρωτομαγιάτικες Απεργιακές Συγκεντρώσεις με το ΠΑΜΕ,

στην Αθήνα 10 π.μ. Σύνταγμα αλλά και σε όλες τις πόλεις!

 

23/4/2018