Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης

"Μιχάλης Παπαμαύρος"

ΣΥΛΛΑΛΗΤΉΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 7 ΙΟΥΝΙΟΥ

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ FAST-TRACK ΕΙΣΑΓΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ, ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΔΟΜΩΝ, ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΚΕΔΔΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ!

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ! ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ !

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 7/6 18:00 ΣΤA ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ΒΟΥΛΗ

 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Η κυβέρνηση, εισάγει το νομοσχέδιο «για τις δομές υποστήριξης του εκπαιδευτικού έργου» στη Βουλή, σαν τον κλέφτη, με τη μορφή του «κατεπείγοντος». Δεν είναι η πρώτη φορά. Έτσι έκαναν όλες οι κυβερνήσεις που έφερναν αντιλαϊκούς-αντιεκπαιδευτικούς νόμους. Έτσι κάνει και η σημερινή των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ. Το νομοσχέδιο αυτό είναι προαπαιτούμενο στα πλαίσια της νέας αξιολόγησης από την ΕΕ και τους “θεσμούς”. Για ακόμα μια φορά επιβεβαιώνεται ότι “βγαίνουμε από τα Μνημόνια” με νέα Μνημόνια, ότι το κύριο προαπαιτούμενο της ανάπτυξης είναι να παραμείνουν και να αυξηθούν τα βάρη στις πλάτες της λαϊκής οικογένειας…

Το νομοσχέδιο με τον ψευδεπίγραφο τίτλο «Δομές Υποστήριξης Εκπαιδευτικού Εργου» είναι στην ουσία:

Νομοσχέδιο κατάργησης Δομών (ΚΕΔΔΥ, ΠΛΗΝΕΤ, ΓΡΑΣΕΠ, ΚΕΣΥΠ).

Νομοσχέδιο προώθησης της αντιδραστικής αξιολόγησης του σχολείου (που η κυβέρνηση βαφτίζει «παιδαγωγική ανατροφοδότηση και αποτίμηση» για να ξεγελάσει και να χρυσώσει το χάπι). Είναι το ίδιο σχέδιο με αυτό που οι προηγούμενες κυβερνήσεις ονόμαζαν αυτοαξιολόγηση και που ο κλάδος έστειλε στο καλάθι των αχρήστων. Όλα τριγύρω αλλάζουν κι όλα τα ίδια μένουν (δείκτες, κατηγοριοποίηση των σχολείων και ανταγωνισμός μεταξύ τους). Θέλουν ένα ακόμα ένα ακόμα εργαλείο για να γίνονται συνένοχοι εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι γονείς και μαθητές σε μια αντί-εκπαιδευτική πολιτική που καλύπτει τσάτρα-πάτρα το minimum των αναγκών θεωρώντας ουσιαστικά την ολόπλευρη μόρφωση πολυτέλεια για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών.

Εάν προχωρήσουν αυτές οι αλλαγές θα έχουμε ένα πραγματικό πισωγύρισμα στην εκπαιδευτική πραγματικότητα της Ειδικής Αγωγής: Τα ΑμεΑ στην πράξη καταργούνται και διαγράφονται ως ομάδας προτεραιότητας και ειδικής εκπαιδευτικής στήριξης. Ειδικά η κατάργηση των Κ.Ε.Δ.Δ.Υ. θα οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερη υποβάθμιση της Ειδικής Αγωγής, θα φορτώσει εντελώς στις πλάτες των οικογενειών όλο το κομμάτι της διάγνωσης και στήριξης των παιδιών με ειδικές μαθησιακές ανάγκες και θα απαλλάξει το κράτος από τις ευθύνες του. Οι εκπαιδευτικοί, το ειδικό προσωπικό, οι γονείς των παιδιών με ειδικές ανάγκες δεν πρέπει να επιτρέψουν να τιναχθεί  στον αέρα η Ειδική Αγωγή και η στήριξη των παιδιών και των οικογενειών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Το νομοσχέδιο αυτό αποτελεί ένα ακόμα κρίκο στην αλυσίδα των αντιεκπαιδευτικών αναδιαρθρώσεων. Θα ακολουθήσει το νομοσχέδιο για το Νέο Λύκειο, με τη μετατροπή του Λυκείου σε εξεταστικό κέντρο-φροντιστήριο και τον εξοβελισμό μαθημάτων και ειδικοτήτων από αυτό.

Να μην περάσει! Να αποσυρθεί άμεσα! Να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στην αξιολόγηση, με αποχή από κάθε διαδικασία από αυτή.

Οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς, οι μαθητές μας χρειαζόμαστε πραγματική δημόσια και δωρεάν παιδεία με σύγχρονες δομές, με μόνιμο και επιστημονικά καταρτισμένο προσωπικό. Μαζί θα παλέψουμε  για τις ανάγκες μας, μαζί θα αγωνιστούμε ενάντια στο πισωγύρισμα που φέρνει αυτή πολιτική!

 

Καλούμε, τις Ενώσεις Γονέων της περιοχής μας, τους συλλόγους γονέων κάθε σχολείου, τα  σωματεία του εκπαιδευτικού και ειδικού προσωπικού, τους φορείς της Ειδικής Αγωγής και του Αναπηρικού κινήματος, τους συναδέλφους στις δομές της Ειδικής Αγωγής (Ειδικά σχολεία, ΚΕΔΔΥ κα) να οργανώσουν την αγωνιστική και μαζική παρουσία τους στην συγκέντρωση την Πέμπτη 7/6 18:00  στα Προπύλαια και στην πορεία προς την Βουλή.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΣΗΛΘΑΝ ΣΤΗΝ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΙΣ 4 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΑΙΜΑ ΣΤΗΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ  ΜΑΣ.

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΣΗΛΘΑΝ ΣΤΗΝ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΙΣ 4 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018:

Α/Α ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΗΛ/ΛΗΣ
1 ΚΟΥΚΗΣ  ΝΙΚΟΛΑΟΣ 10Ο Δ.Σ.
2 ΧΗΡΑ ΑΓΑΘΗ 3Ο  Δ.Σ.
3 ΜΑΥΡΟΕΙΔΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 15Ο Δ.Σ.
4 ΚΑΤΣΑΔΟΥΡΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ 17Ο Δ.Σ.
5 ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 17Ο Δ.Σ.
6 ΚΑΤΙΔΕΝΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ 2Ο  / 4Ο Δ.Σ.
7 ΛΟΥΜΙΤΗ ΦΩΤΕΙΝΗ 10Ο Δ.Σ.
8 ΧΑΛΑΚΑΤΕΒΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 73Ο Δ.Σ. ΑΘΗΝΩΝ
9 ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΕΛΕΝΗ 17Ο Δ.Σ.
10 ΜΑΡΙΝΗΣ ΜΙΧΑΗΛ 7Ο Δ.Σ.
11 ΤΑΞΙΑΡΧΟΥ ΕΛΕΝΗ 12Ο ΔΣ.
12 ΜΙΧΑΛΙΟΥ ΔΑΝΑΗ 15Ο Δ.Σ.
13 ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ ΗΛΙΑΣ 3Ο Δ.Σ.
14 ΤΣΙΝΕΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 8Ο Δ.Σ.
15 ΜΕΣΣΗΝΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ 11Ο ΝΗΠ.
16 ΜΑΡΗ ΟΥΡΑΝΙΑ 13Ο ΝΗΠ.
17 ΚΑΡΑΜΠΕΤΣΟΥ ΣΤΑΥΡΟΎΛΑ 7Ο Δ.Σ.
18 ΤΣΑΚΑΛΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ 13Ο Δ.Σ.
19 ΓΚΕΡΤΖΙΚΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ 2Ο Δ.Σ.
20 ΘΕΟΣ ΦΩΤΙΟΣ 3Ο Δ.Σ.
21 ΤΣΩΛΑΣ ΜΙΧΑΗΛ 8Ο Δ.Σ.
22 ΒΑΓΓΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 8Ο Δ.Σ.
23 ΠΑΝΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ 8Ο Δ.Σ.
24 ΦΑΚΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ 12Ο Δ.Σ.
25 ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 149Ο Δ.Σ, ΑΘΗΝΩΝ
26 ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ 6Ο Δ.Σ.
27 ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ 1Ο Δ.Σ.
28 ΚΡΕΤΣΗ ΓΕΩΡΓΙΑ 12Ο Δ.Σ.
29 ΚΑΠΠΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΣΥΝΤ/ΧΟΣ
30 ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΑ 7Ο Δ.Σ.
31 ΓΙΟΥΡΟΥΚΕΛΗ  ΕΛΕΝΗ 17Ο Δ.Σ.
32 ΚΟΡΡΕΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 6Ο Δ.Σ.

 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

   Ο Σύλλογος Εκπ/κων Π.Ε. Ηλιούπολης «Μ.Παπαμαύρος» εκφράζει την  αλληλεγγύη του στον αγώνα των εργαζομένων στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ του Σταθμού εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ), στο Ικόνιο που απεργούν για τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων μας. Επισυνάπτουμε το Δελτίο Τύπου του Σωματείου τους

ΤΟ Δ.Σ.

 

 

ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΣΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΚΙΒΩΤΙΩΝ

ΣΤΙΣ ΠΡΟΒΛΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ (ΕΝ.Ε.Δ.Ε.Π.)

1/6/2018

ΔΕΛΤΊΟ ΤΎΠΟΥ

Οι  εργαζόμενοι στους προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ του Σταθμού εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ), στο Ικόνιο συνεχίζουμε μαζικά και αποφασιστικά  για τρίτη συνεχόμενη μέρα την απεργία μας.
Η μαζική συμμετοχή στην απεργιακή περιφρούρηση για τρίτη συνεχόμενη μέρα αποτελεί απάντηση στη προσπάθεια της εργοδοσίας να τρομοκρατήσει την απεργία μας.
Αποτελεί όμως και απάντηση στην απόφαση του πρωτοδικείου Πειραιά να κρίνει ως παράνομη (και καταχρηστική) την απεργία μας.
Η κυβέρνηση  έχει πολύ σοβαρές ευθύνες που έχει απελευθερώσει τα χέρια της εργοδοσίας, με δεσμεύσεις απέναντι στην cosco, ΣΕΠ Α.Ε., Dport και εργολάβους. Συνεχίζει να μην υπογράφει ΣΣΕ, να μην αναγνωρίζει το αναφαίρετο δικαίωμα των λιμενεργατών, την ένταξη στα ΒΑΕ, να μην λαμβάνονται μέτρα για την προστασία της υγείας και ασφάλειας των εργατών όλων των ειδικοτήτων.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν πιο μαζικά και αποφασιστικά στον αγώνα για τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων μας.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους της περιοχής, εργατικά σωματεία να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους
Συνεχίζουμε δυναμικά και αποφασιστικά την περιφρούρηση της απεργίας μας.

 

Η Διοίκηση