Μεταφορά της σημερινή κινητοποίησης στο Υπουργείο Παιδείας για τις 5/10

Μεταφορά της σημερινή κινητοποίησης στο Υπουργείο Παιδείας για τις 5/10

Η σημερινή κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας για το ζήτημα των μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών, της εξίσωσης δικαιωμάτων μονίμων και αναπληρωτών, των κενών και των ελλείψεων στα σχολεία, λόγω των έκτακτων καιρικών συνθηκών που επικρατούν στο λεκανοπέδιο της Αττικής μεταφέρεται για την επόμενη Παρασκευή 5 Οκτώβρη στης 1:00.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά στην συγκέντρωση στο Υπουργείο Παιδείας την Παρασκευή 5 Οκτώβρη στη 1:00

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΔΑΣΚΑΛΑΣ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ

                       ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΔΑΣΚΑΛΑΣ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ

 Η παραίτηση της δασκάλας στο Δημοτικό Σχολείο Γαύδου είναι δείγμα  της απελπιστικής κατάστασης που οδηγεί τους εκπαιδευτικούς το καθεστώς της «αναπλήρωσης» και της έλλειψης μόνιμων διορισμών.

Η προσπάθεια διαπόμπευσης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε μερίδα των ΜΜΕ της εκπαιδευτικού αποτελεί την πιο ανέντιμη υποστήριξη του συστήματος εργασιακής ομηρίας και ταλαιπωρίας των εκπαιδευτικών που γίνονται κάθε χρόνο εσωτερικοί μετανάστες, εγκαταλείποντας  τις οικογένειές τους, για να δουλέψουν στην άλλη άκρη της χώρας. Βάλλονται άνθρωποι  που δουλεύουν με ανύπαρκτα εργασιακά δικαιώματα, καλύπτοντας ταυτόχρονα τις ανάγκες πολλών σχολείων, με ελάχιστους μισθούς, χωρίς άδειες, χωρίς δικαίωμα να αρρωστήσουν, χωρίς δικαίωμα να γεννήσουν και να μεγαλώσουν τα βρέφη τους με ασφάλεια. Αυτοί που σε  πολλές περιοχές, όπως και η δική μας, αντιμετωπίζουν το ανοιχτά εχθρικό και αφιλόξενο τοπίο, που έχουν επιβάλει οι κανόνες της ελεύθερης αγοράς στην εύρεση κατοικίας.

Σκοπός των επιθέσεων ενάντια στην εκπαιδευτικό είναι να αντιστραφεί το κύμα συμπάθειας προς τους αναπληρωτές. Στόχος τους είναι να καμφθεί η κατανόηση της αναγκαιότητας και η μαζική υποστήριξη που αρχίζει να απολαμβάνει το αίτημα για μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση.

Θλιβερή πρωτιά σε αυτή την εκστρατεία διαπόμπευσης της δασκάλας είχε η δήμαρχος Γαύδου. Το ότι είναι δήμαρχος ενός ακριτικού νησιού δεν της δίνει καμία τέτοια δικαιοδοσία. Σε καμία περίπτωση οι εκπαιδευτικοί δεν είμαστε υποχρεωμένοι να παίρνουμε την άδεια καμίας / κανενός δημάρχου, για να παραιτηθούμε. Ευτυχώς η αποδοχή μιας θέσης εργασίας ή της παραίτησής μας από αυτή αποτελεί ακόμη δικαίωμά μας.  Ενημερώνουμε τη δήμαρχο Γαύδου ότι οι δήμαρχοι δεν αποτελούν τους εργοδότες των εκπαιδευτικών παρόλο  που οι νεοφιλελεύθερες στρατηγικές το επιθυμούν διακαώς και το επιδιώκουν ώστε να πάψει η κρατική  χρηματοδότηση της εκπαίδευσης. Ας μη βιάζεται να προβάρει ανάλογα κουστούμια.

Θεωρούμε απόλυτη κατάντια το γεγονός  όσοι  πολιτεύονται και διεκδικούν την ψήφο των συμπολιτών μας να το πράττουν με όρους ηλεκτρονικής ανθρωποφαγίας και μάλιστα απέναντι σε ανθρώπους που η επιλογή της ανεργίας αποτέλεσε  λύση απελπισίας, προς όφελος των παιδιών τους.

Τέλος, επαναλαμβάνουμε ότι ο  μοναδικός τρόπος για να λυθεί οριστικά το πρόβλημα των ακριτικών σχολείων και όχι μόνο, είναι οι μαζικοί και μόνιμοι διορισμοί για το οποίο αγωνιζόμαστε εδώ και χρόνια. Σε αυτό τον αγώνα θα θέλαμε να έχουμε συμπαραστάτη και το Δήμο Γαύδου και όχι απέναντί μας.

Ζητούμε από τη δήμαρχο Γαύδου να ανακαλέσει και να ζητήσει συγγνώμη από την εκπαιδευτικό.

                    Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών ΤΩΡΑ

ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΥΛΙΚΩΝ

Α.Σ.Ε. ψηφ. που στηρίζει το ΠΑΜΕ

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε, ότι έχουμε γίνει αποδέκτες πολλών παραπόνων από γονείς για μακροσκελείς και απαράδεκτες λίστες που τους δίνονται από τους εκπαιδευτικούς στην αρχή της σχολικής χρονιάς, σε νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία. Επίσης σε κάποια σχολεία, συγκεντρώνονται από τους γονείς  χρήματα  για αγορά υλικών. Όλες αυτές οι ενέργειες γίνονται με βάση την επίκληση ότι  δεν επαρκεί η κρατική  χρηματοδότηση  για αγορά  του αναγκαίου υλικού,  εποπτικού,παιδαγωγικού κ.λ.π.

Ο Σύλλογός μας παλεύει σταθερά  για την υπεράσπιση του Δημόσιου χαρακτήρα της εκπαίδευσης. Όλοι όσοι ενδιαφερόμαστε για το Δημόσιο Σχολείο που μορφώνει και δεν εξοντώνει ούτε τα παιδιά και τις οικογένειες τους ,αλλά ούτε και τους εκπαιδευτικούς, θα πρέπει να αγωνιζόμαστε γονείς και εκπαιδευτικοί από κοινού, για την εξασφάλιση όλων των αναγκαίων πόρων  για τη λειτουργία των σχολείων, αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Οι εκπαιδευτικοί να συμπληρώνουν στη λίστα των υλικών και υλικά που τους είναι απαραίτητα κι ας μην περιλαμβάνονται στις λίστες των υλικών που παρέχονται από τη Σχολική Επιτροπή.

Ζητάμε από τη δημοτική αρχή να καλύπτει όλα τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων και να διεκδικεί μαζί με τους εκπαιδευτικούς  και τους συλλόγους γονέων έκτακτη χρηματοδότηση, όπου απαιτείται.

Η δωρεάν παιδεία κατακτήθηκε με πολύχρονους και επίπονους αγώνες των εργαζομένων. Η λογική  να λύνουμε τα προβλήματα της υποβαθμισμένης εκπαίδευσης από την πολύπαθη τσέπη του γονιού δεν τιμάει κανέναν εκπαιδευτικό και αποπροσανατολίζει το κίνημα από την οργανωμένη πάλη για τα δικαιώματα εκπαιδευτικών και γονιών, ειδικά σήμερα που δεχόμαστε απανωτά αντιλαϊκά χτυπήματα που πλήττουν σοβαρά τα εισοδήματα όλων μας και υπονομεύουν, όλο και πιο πολύ τον δημόσιο χαρακτήρα της εκπαίδευσης.

 

Η διεθνής πραγματικότητα είναι ανατριχιαστική. Ένα εκατομμύριο παιδιά στη Γερμανία δεν μπορούν να αγοράσουν τα σχολικά είδη, ακόμη και ένα τετράδιο, ενώ τα σχολεία τους άνοιξαν με 40.000 κενά σε δασκάλους πρωτοβάθμιας. Τα περισσότερα σχολεία της Αμερικής λειτουργούν με χρήματα που συγκεντρώνουν οι μαθητές από διάφορες δραστηριότητες και παζάρια παιχνιδιών, ρούχων, μεταχειρισμένων βιβλίων, ανακυκλώσιμα είδη, κλπ.

Η αυτονομία των σχολικών μονάδων που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση «φιλοδοξεί» να σαρώσει ό,τι έμεινε από το δωρεάν σχολείο και όλο το κόστος να μετακινηθεί στις πλάτες των γονιών αλλά και των μαθητών

 

Συνάδελφοι, να μη γίνουμε διαμεσολαβητές στον σχεδιασμό τους να εκπαιδεύσουν τους γονείς να βάζουν το χέρι στην τσέπη για δαπάνες του Σχολείου που πρέπει να καλύπτονται από το κράτος.

Αγωνιζόμαστε όλοι μαζί για ένα δωρεάν δημόσιο σχολείο, που θα εξασφαλίζει ολόπλευρη μόρφωση των μαθητών μέσα σε μια κοινωνία που θα ικανοποιεί τις σύγχρονες  πραγματικές ανάγκες κάθε οικογένειας.

ΟΛΟΙ στις 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 13.30 στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 13.30 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΕΛΜΕ

ΜΟΝΙΜΟΙ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΣΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΠΕΡΙ “ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑΣ” ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!

 

Η κάλυψη των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας και η ανάγκη για μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό, με σταθερή δουλειά και πλήρη εργασιακά δικαιώματα, δε χωράνε στα ψέματα της κυβερνητικής “κανονικότητας” των δεκάδων μνημονιακών νόμων και στο Μνημόνιο για την Παιδεία το οποίο κυβέρνηση  και αντιπολίτευση έχουν ψηφίσει από κοινού, με βάση τις κατευθύνσεις της Ε.Ε., του ΟΟΣΑ, για ένα σχολείο των περικοπών και των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, ένα σχολείο που «λειτουργεί» με ό,τι περισσεύει, για να καλύψει τους αριθμούς μαθητές και εκπαιδευτικούς.                     

ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ!

Οι συμβασιούχοι εκπαιδευτικοί μόνο αναπληρωτές δεν είναι. Κάθε χρόνο αναπληρώνουν τον εαυτό τους! Τα κενά που δίνει το Υπουργείο, υπολογίζονται σε 25.000. Τόσοι είναι και οι συνάδελφοι που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια.          

ΝΑ ΜΠΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ ΑΙΣΧΟΣ ΤΗΣ ΑΔΙΟΡΙΣΤΙΑΣ!

Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με δικαιώματα και αξιοπρέπεια!

Εδώ και τώρα μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων – αναπληρωτών εκπαιδευτικών!

Καμία απόλυση συμβασιούχου!

Εδώ και τώρα 25.000 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών για να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες των σχολείων! Οποιαδήποτε άλλη θέση, και διαδικασία «διαπραγμάτευσης» με το υπουργείο Παιδείας, για την πριμοδότηση της προϋπηρεσίας και άλλων κριτηρίων, λειτουργεί διασπαστικά, οδηγεί σε απολύσεις συναδέλφων.

Διεκδικούμε εδώ και τώρα:

 • Μόνιμους και μαζικούς διορισμούς όλων των αναπληρωτών
 • Δημιουργία οργανικών θέσεων για όλες τις υπάρχουσες ειδικότητες εκπαιδευτικών.
 • Άμεση κάλυψη όλων των κενών εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων σε Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια και Ειδική Αγωγή με βάση τις πραγματικές ανάγκες και τα αιτήματα του εκπαιδευτικού κινήματος
 • Εξίσωση δικαιωμάτων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών με αυτά των μόνιμων.
  • Να μην κλείσει κανένα τμήμα σε ΕΠΑΛ, Λύκεια και Γυμνάσια! Να λειτουργήσει παντού το Ολοήμερο Δημοτικό και Νηπιαγωγείο με όλους τους εκπαιδευτικούς
  • Να στελεχωθούν όλα τα Τμήματα Ένταξης, οι Τάξεις Υποδοχής και οι ΔΥΕΠ
  • Επίδομα στέγασης, δωρεάν μετακίνηση και σίτιση για όλους τους αναπληρωτές
  • Εξασφάλιση πιστώσεων  για προσλήψεις. Όχι στην ελαστική εργασία.
  • Χρηματοδότηση για τις απαραίτητες δομές και προσωπικό, ώστε η Δίχρονη Προσχολική Αγωγή και Εκπαίδευση, να γίνει άμεσα πραγματικότητα για όλα τα παιδιά
 • Ένας εκπαιδευτικός Παράλληλης Στήριξης για όλες τις ώρες που  αντιστοιχούν σε κάθε μαθητή με γνωμάτευση, στήριξη των μαθητών με ειδικές ανάγκες  που μένουν στο ολοήμερο!

 

Υπερασπιζόμαστε τα επαγγελματικά δικαιώματα που απορρέουν από το πτυχίο / Υπερασπιζόμαστε την ενότητα των εκπαιδευτικών και των εργασιακών τους δικαιωμάτων

Συνεχίζουμε, κρατάμε την πείρα των αγώνων μας, που άνοιξαν τον δρόμο να ακουστεί η φωνή μας, να μπούνε στην ημερήσια διάταξη οι διεκδικήσεις μας! Τίποτα δεν κερδίσαμε τόσα χρόνια με την αναμονή και τις κατηγοριοποιήσεις!

Παλεύουμε μέσα από τα σωματεία μας για τον διορισμό όλων των συναδέλφων που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση.

      Το Δ.Σ.  του Συλλόγου Εκπ/ικών  Ηλιούπολης «Μ.Παπαμαύρος»  κηρύσσει την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΠΟ 11.30 – 13.15 ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ 13.20 – 16.00 ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ.

Όλες και όλοι στον Αγώνα, για Μόνιμους Διορισμούς τώρα και ζωή με δικαιώματα!

Συνάντηση ΔΟΕ, ΟΛΜΕ με τον Υπουργό Παιδείας

Α.Σ.Ε. ψηφ. που στηρίζει το ΠΑΜΕ

Συνάντηση ΔΟΕ, ΟΛΜΕ με τον Υπουργό Παιδείας

Ακόμα ένας γύρος προεκλογικής κοροϊδίας για “μόνιμους διορισμούς”
που στο βάθος κρύβουν απολύσεις!

 

Αυτό το έργο το έχουμε δει ξανά! Το Υπουργείο Παιδείας στη συνάντηση με τις Ομοσπονδίες ΟΛΜΕ, ΔΟΕ επανέλαβε τη γνωστή κοροϊδία με τους δήθεν διορισμούς στην εκπαίδευση, που όλο εξαγγέλλονται και ποτέ δε γίνονται! Αντί να προχωρήσει στην άμεση μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, ώστε να καλυφθούν οι τεράστιες ανάγκες των σχολείων, εξαπολύει για άλλη μια φορά κοροϊδίες προς τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς. Υπενθυμίζουμε ότι τα τελευταία χρόνια έχουν αποχωρήσει πάνω από 35 χιλιάδες εκπαιδευτικοί.

Άλλος ένας Υπουργός προχωρά σε εξαγγελίες διορισμών και μάλιστα λίγο πριν το τέλος της κυβερνητικής θητείας. Μας θυμίζει τις υποσχέσεις εμπαιγμό για τους «10.000 συμφωνημένους με τους θεσμούς διορισμούς» της κυβέρνησης  ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, τους 20.000 χιλιάδες «με εμπεριστατωμένη μελέτη που καταθέσαμε στην Τρόικα», όπως έλεγε ο Φίλης. Ο σημερινός Υπουργός Παιδείας εξαγγέλλει τον μέσο όρο των δυο προηγούμενων!! Ο εμπαιγμός και η εξαπάτηση φαίνεται πως έχουν γίνει δεύτερη φύση της κυβέρνησης!

Ακόμα και οι 4500 χιλιάδες διορισμοί για την επόμενη χρονιά, που εξήγγειλε ο Τσίπρας στη ΔΕΘ και ο Γαβρόγλου σήμερα, είναι αμφίβολο για το αν και πότε θα γίνουν, όπως άλλωστε έγινε και σε άλλους χώρους π.χ. στα νοσοκομεία. Οι εξαγγελίες αυτές αξιοποιούνται ως προπαγανδιστικό τρικ, για να κρυφτούν οι τεράστιες ανάγκες των σχολείων σε εκπαιδευτικούς, ακόμα και μετά τις χειρουργικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης, στην προσπάθειά της να περικόψει το εκπαιδευτικό προσωπικό, με τις συγχωνεύσεις-καταργήσεις τμημάτων σε ΕΠΑΛ και ΓΕΛ, την αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα (25άρια-28άρια), τις αλλαγές στα ωρολόγια προγράμματα και στα ολοήμερα κλπ.

Μόνο φέτος οι προσλήψεις των αναπληρωτών έχουν φτάσει μέχρι στιγμής στους 20.000 με προοπτική να ξεπεράσουν τις 28000. Όλοι αυτοί είναι συνάδελφοι που «αναπληρώνουν» τον ίδιο τους τον εαυτό και που χωρίς αυτούς τα σχολεία δε θα μπορούσαν να λειτουργήσουν. Για όλους αυτούς τους συναδέλφους η κυβέρνηση όχι απλά δε λέει κουβέντα αλλά ανοίγει και τον δρόμο της απόλυσης, της ανασφάλειας και της διαρκούς ομηρίας. Άλλη μια φορά όλους αυτούς τους εξαπατά.

Και σαν μην έφτανε αυτό, ο Υπουργός καλεί τις πλειοψηφίες των Ομοσπονδιών, να διαλέξουν ποιοι θα δουλέψουν και ποιοι όχι, ποιοι θα κρατηθούν στους πίνακες και ποιοι θα απολυθούν. Το Υπουργείο παίζει το βρώμικο παιχνίδι της πολυδιάσπασης των συναδέλφων ανοίγοντας την αποπροσανατολιστική συζήτηση για το σύστημα και τα κριτήρια διορισμών, «πετώντας τη μπάλα στην εξέδρα» και αποπροσανατολίζοντας από το κύριο ζήτημα: οι 28 χιλιάδες συμβασιούχοι εκπαιδευτικοί, ΕΕΠ, ΕΒΠ να αποκτήσουν μόνιμη και σταθερή θέση εργασίας. Η απόλυση έστω και ενός συμβασιούχου θα μας βρει απέναντι!

Ο Υπουργός Παιδείας επιβεβαίωσε πως τα κριτήρια για τους διορισμούς θα αφορούν και τους αναπληρωτές. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι, συνάδελφοι που σήμερα δουλεύουν, του χρόνου θα απολυθούν. Ο κ. Γαβρόγλου επιδιώκει να ξαναφέρει για ψήφιση την «τροπολογία Φίλη», που απέρριψε το συνδικαλιστικό κίνημα με μαζικές κινητοποιήσεις.

Στην ουσία η κυβέρνηση μιλά για διορισμούς αλλά ετοιμάζει απολύσεις.

Αυτό δεν πρέπει να το επιτρέψουμε!

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

καμία επανάπαυση! Η ζωή έδειξε ότι μόνο με τον οργανωμένο αγώνα ανοίγει ο δρόμος για να κερδίσουμε το δίκιο μας!

 • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση!
 • Κανένας συνάδελφος συμβασιούχος να μην απολυθεί!
 • Εδώ και τώρα 25.000 διορισμοί εκπαιδευτικών και 3000 ΕΕΠ και ΕΒΠ για να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες των σχολείων!
 • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με δικαιώματα και αξιοπρέπεια!

 

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ
ΤΩΝ ΕΛΜΕ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ Π.Ε. ΣΤΙΣ 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ!

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ 13.30!

ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ
ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ!

 

25 Σεπτεμβρίου 2018