Δελτίο Τύπου για τις συνεδριάσεις των Δ.Σ. ΔΟΕ – ΟΛΜΕ στις 8 Γενάρη

Α.Σ.Ε. ψηφ. που στηρίζει το ΠΑΜΕ

Δελτίο Τύπου για τις συνεδριάσεις των Δ.Σ. ΔΟΕ – ΟΛΜΕ στις 8 Γενάρη

Στις 8 Γενάρη συνεδρίασαν τα Δ.Σ. της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ με θέμα το σχέδιο νόμου για το νέο σύστημα «προσλήψεων» – απολύσεων των συμβασιούχων εκπαιδευτικών, που φέρνει εσπευσμένα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Οι εκπρόσωποι της ΑΣΕ καταθέσαμε ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσης και κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων απέναντι στην προσπάθεια της κυβέρνησης να περάσει και να ψηφίσει με διαδικασίες fast – track το απαράδεκτο νομοσχέδιο. Προτείναμε συγκεκριμένα: την κήρυξη από τα Δ.Σ. των Ομοσπονδιών 48ωρης απεργίας για τις 10 και 11 Γενάρη, έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις και ολομέλειες Προέδρων για το Σάββατο 12 Γενάρη για την περαιτέρω κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων. Αναδείξαμε για μια ακόμα φορά ότι το μόνο αίτημα που είναι ρεαλιστικό, απαντάει στις ανάγκες των σχολείων και των μαθητών και ενώνει όλους του αναπληρωτές είναι αυτό για: Μονιμοποίηση εδώ και τώρα όλων των συμβασιούχων – αναπληρωτών συναδέλφων που εργάζονται τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση. Κανένας απολυμένος! Τουλάχιστον 30.000 άμεσοι μόνιμοι διορισμοί για να καλυφθούν οι στοιχειώδεις ανάγκες των σχολείων. Τονίσαμε ιδιαίτερα ότι, στο μέγεθος της επίθεσης της κυβέρνησης, που οδηγεί συναδέλφους μας σε απόλυση, πρέπει να αντιστοιχίζεται και η απάντηση των εκπαιδευτικών των ΕΛΜΕ και των Συλλόγων.

Αυτή η πρόταση απορρίφθηκε από τις πλειοψηφίες (ΔΑΚΕ – ΣΥΝΕΚ/ΕΡΑ/ΑΕΕΚΕ – ΔΗΣΥ/ΠΕΚ/ΠΑΣΚ) και στα δυο Διοικητικά Συμβούλια, τα οποία εκτίμησαν ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος για την προσαρμογή του ήδη αποφασισμένου προγράμματος. Γίνεται φανερό ότι αυτές οι πλειοψηφίες επιλέγουν και αυτή τη φορά να διευκολύνουν την κυβέρνηση και την αντιλαϊκή της πολιτική, όπως έκαναν και το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Δε θέλουν να διαμορφώσουν προϋποθέσεις σύγκρουσης με τις απολύσεις και την εργασιακή ζούγκλα! Είναι απέναντι από το αίτημα των συμβασιούχων για μόνιμη και σταθερή δουλειά, για ζωή με δικαιώματα. Αυτές οι δυνάμεις μιλάνε για δήθεν κάποια «καλά» κριτήρια, παζαρεύουν τα μόρια του κάθε κριτηρίου, αποδέχονται την κυβερνητική επιχειρηματολογία για την «αδυναμία μαζικών διορισμών» (λόγω δημοσιονομικών περιορισμών) λοιδορούν και χαρακτηρίζουν ουτοπικό το αίτημα για την μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και που χωρίς αυτούς σήμερα δε θα μπορούσαν να λειτουργήσουν τα σχολεία. Οι εκπαιδευτικοί, οι συμβασιούχοι αναπληρωτές δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από αυτές τις ηγεσίες.

Τώρα είναι η ώρα του αγώνα! Να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια µας!

ü  Η επιτυχία της 24ωρης Απεργίας την Παρασκευή 11 Γενάρη και η μαζική συμμετοχή στη Συγκέντρωση της Αθήνας αλλά και στις συγκεντρώσεις όλης της χώρας είναι τώρα το πιο κρίσιμο ζήτημα. Όλοι στη μάχη για την επιτυχία της απεργίας!

ü  Στηρίζουμε και καλούμε τα σωματεία να συμμετέχουν μαζικά με αποφάσεις  στην Πανελλαδική Σύσκεψη ΕΛΜΕ – Συλλόγων – Επιτροπών Αγώνα Αναπληρωτών, την Παρασκευή 11 Γενάρη στις 16:00 (ξενοδοχείο Αμαλία).

ü  Κλιμακώνουμε με νέα απεργιακή κινητοποίηση.

Οι απολύσεις δε θα περάσουν! Όλοι και όλες στις Απεργίες, στις Γενικές Συνελεύσεις και στις κινητοποιήσεις των σωματείων!

Κινητοποίηση στη Βουλή, ενάντια στο σύστημα «διορισμών»

Με κινητοποίηση στη Βουλή, πρωτοβάθμια σωματεία εκπαιδευτικών ( δείτε εδώ) συνέχισαν τις αγωνιστικές τους δράσεις ενάντια στο σύστημα διορισμών που έχει καταθέσει η κυβέρνηση στη Βουλή.

Οι εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν ότι το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το νέο σύστημα προσλήψεων – διορισμών αποτελεί προαναγγελία απολύσεων χιλιάδων αναπληρωτών.

Διεκδικούν μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων – αναπληρωτών που εργάζονται τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση και 30.000 άμεσους μόνιμους διορισμούς για να καλυφθούν οι στοιχειώδεις ανάγκες των σχολείων.

Οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών και οι ΕΛΜΕ συνεχίζουν την πολύμορφη δράση τους:

 • Αύριο Τετάρτη 9 Γενάρη στις 18.30 θα πραγματοποιηθεί η σύσκεψη ΣΥΛΛΟΓΩΝ -ΕΛΜΕ στα γραφεία της ΔΟΕ (Ξενοφώντος 15Α).
 • Την Παρασκευή 11 Γενάρη, πανελλαδική συγκέντρωση στα Προπύλαια στις 13.00. Προσυγκέντρωση των Σωματείων στην πλατεία Κοραή στις 12.30 και πορεία προς τη Βουλή!
 • Επίσης την Παρασκευή, στις 16.00, θα πραγματοποιηθεί η πανελλαδική σύσκεψη ΕΛΜΕ – Συλλόγων – Επιτροπών Αγώνα Αναπληρωτών (ξενοδοχείο «Αμαλία» – Σύνταγμα).

           

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΕΚΤΑΚΤΗ Γ.Σ. ΣΥΛΛΟΓΟΥ

 ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ-ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ!

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ!

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑΔΙΟΡΙΣΜΟΣ–ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!

Όλες/Όλοι στις ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ, στη ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Συλλόγου και στην ΑΠΕΡΓΙΑ!

 • Τρίτη 08/01 14:00: Συγκέντρωση στη Βουλή (στάση μετρό Συντάγματος)
  • Τετάρτη 09/01 18:30: Συμμετέχουμε στη σύσκεψη ΣΥΛΛΟΓΩΝ-ΕΛΜΕ, γραφεία ΔΟΕ(Ξενοφώντος 15Α)
  • ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ του ΣΥΛΛΟΓΟΥ μας, την Πέμπτη10/1/2019, στις 7 μ.μ. στο 2ο Δημοτικό Ηλιούπολης
  • 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11/01
  • ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11/01 16:00: Πανελλαδική σύσκεψη ΕΛΜΕ – Συλλόγων – Επιτροπών Αγώνα Αναπληρωτών (ξενοδοχείο Αµαλία – Σύνταγμα)

 

 • Καλούμε τα ΔΣ ΔΟΕ – ΟΛΜΕ να προχωρήσουν σε 48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 10/01 και ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11/01
 • ΣΑΒΒΑΤΟ 12/01: Καλούμε τα ΔΣ ΔΟΕ – ΟΛΜΕ να προχωρήσουν σε ολομέλειες Προέδρων για την κλιμάκωση του αγώνα

 

   ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ τον αγώνα μας, ώστε να αποσυρθεί το νομοσχέδιο απολύσεων! Παίρνουμε στα χέρια μας την επιτυχία της 24ωρης ΑΠΕΡΓΙΑΣ Παρασκευή 11 Ιανουαρίου. Δίνουμε μαχητικό παρόν στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στα Προπύλαια 13:00,  και την ΠΟΡΕΙΑ προς τη Βουλή!

 Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Το νομοσχέδιο για τον τρόπο μόνιμων διορισμών και προσλήψεων αναπληρωτών που έθεσε σε διαβούλευση το Υπουργείο Παιδείας μέσα στα Χριστούγεννα, αν τελικά ψηφιστεί, θα αποτελέσει τη μεγαλύτερη ανατροπή εργασιακών δικαιωμάτων αναπληρωτών από την εποχή της κατάργησης της επετηρίδας. Οι εξαγγελίες και το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το νέο σύστημα προσλήψεων – διορισμών αποτελούν προαναγγελία απολύσεων χιλιάδων αναπληρωτών συναδέλφων!

 

Το μοναδικό δίκαιο και ρεαλιστικό αίτημα, δεκάδων ΣΥΛΛΟΓΩΝ και ΕΛΜΕ, που ενώνει όλους τους συναδέλφους και απαντάει στις μορφωτικές ανάγκες, είναι ο διορισμός- μονιμοποίησηόλων των  αναπληρωτών που αποτελούν τους συμβασιούχους της εκπαίδευσης , που είναι και το μόνο που προασπίζει πραγματικά πτυχίο και προϋπηρεσία όλων των αναπληρωτών! 

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Να μην επιτρέψουμε να περάσει η λογική του “διαίρει και βασίλευε”! Ο εχθρός μας είναι η σημερινή κυβέρνηση και όλες οι προηγούμενες, που τόσα χρόνια κρατούν τους αναπληρωτές σε καθεστώς ομηρίας, παίζουν βρώμικα παιχνίδια στην πλάτη τους.

Απέναντι στην κοροϊδία για διορισμούς σε βάθος τριετίας και κριτήρια απαντάμε:

·        Να αποσυρθεί  τώρα το νομοσχέδιο απολύσεων των συμβασιούχων αναπληρωτών! Δε διαπραγματευόμαστε τη δουλειά ούτε ενός αναπληρωτή, δεν παζαρεύουμε ούτε μια ώρα δουλειάς κανενός συναδέλφου.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

·       Διορισμό – μονιμοποίηση  εδώ και τώρα όλων των συμβασιούχων – αναπληρωτών συναδέλφων που εργάζονται στην εκπαίδευση. Κανένας συνάδελφος αναπληρωτής απολυμένος!

Μαζικοί, μόνιμοι  διορισμοί  για την κάλυψη όλων των αναγκών.

Πλήρη εργασιακά, εκπαιδευτικά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα στους αναπληρωτές. Καμιά απόλυση – κανένας αναπληρωτής χωρίς δουλειά. Κανένα προσοντολόγιο, καμιά περικοπή στην προϋπηρεσία. Δημιουργία οργανικών θέσεων για όλες τις υπάρχουσες ειδικότητες εκπαιδευτικών. Πρόσληψη – τοποθέτηση εκπαιδευτικών των υπαρχουσών ειδικοτήτων σε όλα τα σχολεία. Πλήρη εξομοίωση όλων των αδειών σε σχέση με τους μόνιμους εκπαιδευτικούς (κανονικές, αναρρωτικές, μητρότητας, επαπειλούμενης κύησης, φοιτητικές κλπ) με αποδοχές, προσμέτρηση της προϋπηρεσίας και των ενσήμων. Επίδομα ανεργίας για όλους μετά τη λήξη της σύμβασής τους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Ακώλυτη μισθολογική και βαθμολογική εξέλιξη των αναπληρωτών με αναγνώριση του συνόλου της προϋπηρεσίας τους και πέρα από τα 7 έτη.

ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΖΑΡΕΥΟΥΜΕ!! ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ, ΜΟΝΙΜΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ, ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ, ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!

 ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ!