Κινητοποίηση στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Νέο αγωνιστικό ραντεβού είχαν το μεσημέρι του Σαββάτου, Πρωτοβάθμια Σωματεία Εκπαιδευτικών της Αττικής, που συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, εκφράζοντας την έντονη διαμαρτυρία τους για την άγρια καταστολή από τα ΜΑΤ στην απεργιακή συγκέντρωσή τους την Παρασκευή 11 Γενάρη.

Οι εκπαιδευτικοί διεκδικούν το δικαίωμά τους στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, κόντρα στην τροπολογία της κυβέρνησης για διορισμούς με το σταγονόμετρο, που ούτε τις ανάγκες των σχολείων καλύπτουν, ενώ απαξιώνει χιλιάδες εκπαιδευτικούς που εργάζονται τα τελευταία χρόνια στην Εκπαίδευση, οργώνοντας όλη τη χώρα με μια βαλίτσα στο χέρι, μακριά από τις οικογένειές τους ή μη μπορώντας να κάνουν οικογένεια, κ.λπ.

Στα δίκαια αυτά αιτήματα, η κυβέρνηση απάντησε με άγρια καταστολή από τα ΜΑΤ, που πετούσαν «τυφλά» μέσα στο πλήθος των διαδηλωτών χημικά και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά ο εκπαιδευτικός και βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής, η εκπαιδευτικός Θεοδώρα Δριμάλα, μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ και στέλεχος του ΠΑΜΕ και ο εκλεγμένος φοιτητής στο ΔΣ του Ιστορικού – Αρχαιολογικού Έρης Γιάννης.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης του Σαββάτου στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αντιπροσωπεία των εκπαιδευτικών σωματείων συναντήθηκε με την υπουργό Ο. Γεροβασίλη, η οποία για άλλη μια φορά αρνήθηκε τις πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης, δήλωσε ότι καταδικάζει την επίθεση και είπε ότι ήταν ένα «τυφλό χτύπημα», για το οποίο δεν έδωσε εντολή η ηγεσία της αστυνομίας, ούτε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου.

Οι εκπαιδευτικοί από την πλευρά τους επισήμαναν τις ευθύνες της κυβέρνησης, που αρνήθηκε το αίτημά τους για συνάντηση με τον πρωθυπουργό και παρέταξε απέναντί τους τις κλούβες και τα ΜΑΤ.

Τα σωματεία ανανέωσαν το αγωνιστικό τους ραντεβού για τη νέα απεργιακή κινητοποίηση των εκπαιδευτικών τη Δευτέρα 14 Γενάρη.

ΝΕΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Καταγγελία για το άγριο χτύπημα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ

κατά των διαδηλωτών εκπαιδευτικών!

Νέα 24ωρη Απεργία τη Δευτέρα 14 του  Γενάρη!

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε Ηλιούπολης «Μ.Παπαμαύρος» καταδικάζει την άγρια καταστολή, τη βροχή χημικών και κροτίδων στους διαδηλωτές από τα ΜΑΤ στη μαζική συγκέντρωση των εκπαιδευτικών την Παρασκευή έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, που είχε σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό στο κεφάλι της συναδέλφισσας, μέλους του ΔΣ της ΔΟΕ και στελέχους του Π.Α.ΜΕ. Δριμάλα Θεοδώρας, του εκπαιδευτικού και βουλευτή του ΚΚΕ Γιάννη Δελή, που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο και ενός φοιτητή από την Φιλοσοφική σχολή.

Αυτή η ενέργεια καταγράφεται ως μια ακόμα πράξη αυταρχισμού και βαρβαρότητας από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για να περάσει την αντιλαϊκή της πολιτική.

Χαιρετίζουμε τη μαζική και δυναμική συγκέντρωση εκπαιδευτικών και φοιτητών ενάντια στο νομοσχέδιο για τους «διορισμούς» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που επιδιώκει να στείλει χιλιάδες εκπαιδευτικούς στην ανεργία, να τσακίσει το δικαίωμά τους στη μόνιμη και σταθερή εργασία. Οι αγωνιστές εκπαιδευτικοί με τη σημερινή κινητοποίηση έδωσαν την καλύτερη απάντηση στις προκλητικές διακηρύξεις τους  Γαβρόγλου ότι «όλοι οι εκπαιδευτικοί μπορούν να δουν το εαυτό τους» στην προκήρυξη που σχεδιάζει η κυβέρνηση, δηλαδή να δουν τον εαυτό τους αδιόριστο, απολυμένο, ταπεινωμένο και χωρίς δικαιώματα.

Η σημερινή κινητοποίηση ήταν η καλύτερη απάντηση σε μια ανάλγητη κυβερνητική πολιτική που θέλει να βάλει  χιλιάδες συναδέλφους στην αρένα του αλληλοφαγωμού αντί να υλοποιήσει το αίτημα για το διορισμό-μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων-αναπληρωτών συναδέλφων για την ικανοποίηση όλων των αναγκών της εκπαίδευσης.

Παρά τη βαρβαρότητα της κυβερνητικής καταστολής οι συγκεντρωμένοι έδωσαν αποφασιστικό παρόν και  παρέμειναν στο χώρο της κυβέρνησης με τα συνθήματα.

Αν νομίζει αυτή η κυβέρνηση ότι θα ξεμπερδέψει με την τρομοκρατία, τον εμπαιγμό και την εκλογική εξαπάτηση από την μάχη αυτή χιλιάδων συναδέλφων για το δικαίωμα στην ζωή και στην αξιοπρεπή εργασία είναι βαθιά γελασμένη.

Οι απολύσεις δεν θα περάσουν! Διορισμός-Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που εργάζονται τα τελευταία χρόνια στα σχολεία! Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους!

Συνεχίζουμε τον αγώνα, για την απόσυρση του νομοσχεδίου !

Οργανώνουμε την πάλη, δίνουμε τη μάχη για την επιτυχία

της νέας 24ωρης Απεργίας τη Δευτέρα 14 του  Γενάρη !

Όλες – Όλοι
να διαδηλώσουμε στο Σύνταγμα Δευτέρα 14 Γενάρη στις 15:00 !