Η δημόσια περιουσία, ο φυσικός και πνευματικός πλούτος, τα σχολεία, δεν είναι για εκποίηση!

Η δημόσια περιουσία, ο φυσικός και πνευματικός πλούτος, τα σχολεία, δεν είναι για εκποίηση!

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας καλεί σε οργάνωση και πάλη για να ανατραπεί η νέα εκχώρηση(ΦΕΚ Β΄ 2317/19-6-18) στην Ελληνική Εταιρία Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε «ΕΕΣΠ» (το γνωστό ως  Υπερταμείο των «ιδιωτικοποιήσεων») ακινήτων του Δημοσίου μέσα στα οποία και σχολεία της Ηλιούπολης! Η Κυβέρνηση  υλοποιεί τις μνημονιακές δεσμεύσεις στους εταίρους της, σε συνέχεια όσων ανάλογων έπραξαν οι προκάτοχοί της. Τα ακίνητα αυτά αποτελούν πλέον «εγγύηση» για την αποπληρωμή των ντόπιων και ξένων δανειστών του κρατικού χρέους. Συγκεκριμένα   το 50% από τα κέρδη ,μετά την «αξιοποίησή» τους , θα πηγαίνει για την αποπληρωμή κρατικού χρέους , ενώ το άλλο 50% σε «επενδύσεις» με γνώμονα την κερδοφορία.

Στη λίστα των ακινήτων περιλαμβάνονται ιστορικοί χώροι, μνημεία, χώροι αναψυχής, πάρκα, πλατείες, παιδικές χαρές, αθλητικοί χώροι και σχολεία και γενικά όλος ο φυσικός και πνευματικός πλούτος αυτής της χώρας, ποτισμένος με τον ιδρώτα και το αίμα του λαού μας!

Σήμερα 94 εκτάσεις παραδόθηκαν επίσημα από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στην ΕΤΑΔ ΑΕ και το Υπεραταμείο για “αξιοποίηση τους”!!. Ανάμεσα τους σειρά από τις πιο σημαντικές υποδομές του Δήμου Ηλιούπλης, 2 σχολεία(2ο Γυμνάσιο, 15ο Δημοτικό), 8 νηπιαγωγεία(6ο ,8ο ,10ο ,11ο ,15ο,19ο , 21ο ,22ο), 4 παιδικοί σταθμοί, Μουσείο Αντίστασης, το Κολυμβητήριο, ο Θερινός Κινηματογράφος και το γύρω οικοδομικό τετράγωνο της Κεντρικής Πλατείας, το πάρκο Κριάρι, το Πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής, το “Χαλικάκη” κ.α)

Αυτή η απόφαση  αποτελεί τεράστιο πλήγμα στην δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση, αφού το Κράτος ουσιαστικά αποποιείται της ευθύνης του, για να παρέχει σύγχρονα δημόσια και δωρεάν σχολικά κτίρια για όλα τα παιδιά.

Είναι ιδιαίτερη η ευθύνη της τοπικής διοίκησης, που πρέπει να απαιτήσει να σταματήσει το ξεπούλημα ,  τη στιγμή που έχουν περάσει στο υπερταμείο ένα σωρό μνημεία, αθλητικοί χώροι και τα προαναφερόμενα σχολεία.

Παρόλο  το θετικό αποτέλεσμα του Αρείου Πάγου που έκρινε τον χαρακτήρα της δημόσιας γης,  δεν πρέπει να εφησυχάσουμε αλλά να απαιτήσουμε ,  η με αγώνες κατακτημένη δημόσια γη, να  εξυπηρετήσει τις ανάγκες των παιδιών,  των κατοίκων και τις δημόσιες υποδομές της πόλης μας.

Η αποκάλυψη της μεγάλης καταπάτησης της δημόσιας γης και η μάχη για την κατοχύρωση και αξιοποίηση της, προς όφελος του λαού και της νεολαίας, δεν ήταν απλά ένας δύσκολος και μακροχρόνιος αγώνας. Στην φάση που ξεκίνησε, το 1984, ήταν μια πρωτόγνωρη πανελλαδικά αγωνιστική δράση για τον χώρο των Δήμων και ειδικά για το Λεκανοπέδιο Αττικής. Μετά την Ηλιούπολη, σειρά Δημοτικές Αρχές έβαλαν στο στόχαστρο, τους καταπατητές της δημόσιας γης. Η μάχη ενάντια στους  καταπατητές για την κατοχύρωση της δημόσιας γης καθόρισε την ταυτότητα και τις υποδομές της Ηλιούπολης και υπογραμμίζει την πρωταγωνιστική παρουσία και δράση ευρύτερων αγωνιστικών δυνάμεων με πρωτοπόρο αγωνιστή, τον αείμνηστο Δήμαρχο Δημήτρη Κιντή και κορμό το λαό της Ηλιούπολης.

 Ήδη φορείς της  πόλης μας ετοιμάζουν προσφυγή για το ζήτημα στο ΣτΕ. Ο μόνος ελπιδοφόρος δρόμος για όλους τους εργαζόμενους είναι να διεκδικήσουν αποφασιστικά αυτά που δικαιούνται!

  • Καταγγέλλουμε την εκχώρηση δημόσιας περιουσίας στο Υπερταμείο.
  • Απαιτούμε την ακύρωση της απόφασης της Κυβέρνησης, τη δημιουργία αθλητικών και πολιτιστικών υποδομών δωρεάν για τους μαθητές μας και το λαό
  • Το αίτημα της Άμεσης Κυβερνητικής ρύθμισης για το πέρασμα της στο Δημόσιο και στο Δήμο είναι μονόδρομος για την σωτηρία των υποδομών της πόλης και του συνόλου της  δημόσιας γης από το Υπερταμείο!

Αιμοδοσία – Τακτική γενική συνέλευση – β΄ δόση συνδρομής

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ

(αιμοδοσία, τακτική γενική συνέλευση, β΄ δόση συνδρομής)

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Σας ενημερώνουμε ότι η αιμοδοσία του Συλλόγου μας  έχει ορισθεί για την Τετάρτη 5/6 και η Τακτική Γενική Συνέλευση  του Συλλόγου μας  έχει ορισθεί για την Πέμπτη 6/6/2019.

 

Σας καλούμε να ανταποκριθείτε έγκαιρα  στην πρόσκληση του Δ.Σ.  και να καταβάλετε τη συνδρομή σας στην  προβλεπόμενη από το Δ.Σ. προθεσμία και  όχι την ημέρα  της  Γενικής Συνέλευσης, διαδικασία που προκαλεί προβλήματα τόσο στη διεξαγωγή της, όσο και στην εκλογική διαδικασία, αφού θα πρέπει να έχει γραφτεί η κατάσταση των μελών του Συλλόγου τα οποία έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης και στην εκλογική διαδικασία.

Σας καλούμε   λοιπόν να  συγκεντρώσετε  τη β΄ δόση της συνδρομής  μέχρι την  Τετάρτη  15 Μαΐου το αργότερο. Tην  ημέρα  της  Γενικής Συνέλευσης  δεν  θα  πληρώνονται συνδρομές.

 

Το Δ.Σ. θα στείλει σύντομα στα σχολεία τις καταστάσεις των μελών κάθε σχολικής μονάδας.

Θα βοηθήσει σημαντικά αν ένα μέλος σε κάθε Σχολείο συγκεντρώσει τις συνδρομές. Σε διαφορετική περίπτωση ένα μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου θα περάσει από το Σχολείο πριν την ορισμένη ημερομηνία.

Υπενθυμίζουμε:

  • Η συνδρομή (συνολικά)  για το τρέχον συνδικαλιστικό έτος 2018-2019 είναι 28 ευρώ  για τους μόνιμους εκπ/κούς και 15 ευρώ για τους αναπληρωτές.   
  • Η τακτοποίηση της ετήσιας συνδρομής είναι καταστατική υποχρέωση για τα μέλη του Συλλόγου.   
  • Δικαίωμα εγγραφής στον Σύλλογο έχουν όλοι οι συνάδελφοι που υπηρετούν με οποιαδήποτε μορφή εργασίας (μόνιμοι, αναπληρωτές) στα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της περιοχής μας.
  • Την ημέρα της Γ.Σ. στην κατάσταση παρουσίας υπογράφουν μόνο τα μέλη του Συλλόγου. Η υπογραφή σ’ αυτήν την κατάσταση ή η παρουσία στο χώρο της Γ.Σ. ενός μη μέλους δεν έχει καμία σχέση με τη συνδικαλιστική άδεια που έχει δοθεί εκείνη την ημέρα στα μέλη του Συλλόγου.

 

Συμμετέχουμε όλοι μαζικά στη ζωή και δράση του Συλλόγου μας, συλλογικά αντιπαλεύουμε την αντιλαϊκή πολιτική! Κανείς μόνος /η! Στην συλλογική δράση βρίσκεται η δύναμή μας!