ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 24/10

Κλιμακώνουμε την πάλη μας ενάντια στην αντεργατική επίθεση με νέα Συλλαλητήρια  την Πέμπτη 24 Οκτώβρη!

Συνεχίζουμε τη δράση μας ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Διεκδικούμε σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής!

Μετά τις δυο απεργιακές κινητοποιήσεις στις 24 Σεπτέμβρη και στις 2 Οκτώβρη, τη συγκέντρωση στο Υπ. Παιδείας στις 4 Οκτώβρη, για τα οξυμένα προβλήματα των σχολείων,  κλιμακώνουμε με νέο Συλλαλητήριο στις 24 Οκτώβρη.

Παλεύουμε κόντρα στο νομοσχέδιο-σκούπα για τις κλαδικές συμβάσεις, τους μισθούς των εργαζομένων και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, το οποίο δίνει γη και ύδωρ στους επενδυτές και γκρεμίζει όσα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα έμειναν όρθια με σκληρό αγώνα, στην περίοδο της κρίσης. Θέλουν με το χτύπημα της απεργίας, με τα ηλεκτρονικά μητρώα και ψηφοφορίες και τον Υπ. Εργασίας «ανώτατο άρχοντα» να αλώσουν τα συνδικάτα για να περάσουν ανενόχλητοι την αντιλαϊκή τους πολιτική! Δεν παραδίνουμε τα σωματεία μας σε κυβέρνηση κι εργοδοσία!

Κάτω τα χέρια από τα Συνδικάτα! Διεκδικούμε σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής, ζωή με δικαιώματα!

Όλες και όλοι στα Συλλαλητήρια στις 24 Οκτώβρη!

Ανακοίνωση 6ου Δημοτικού Σχολείου Ηλιούπολης

 14-10-2019

Αγαπητοί γονείς,

 

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Ηλιούπολης, θα ήθελε καταρχάς να εκφράσει για μια ακόμη φορά τη θλίψη του για το τραγικό συμβάν που σημειώθηκε ακριβώς έξω από τον χώρο του σχολείου μας, καθώς και τα θερμά συλλυπητήριά μας στην οικογένεια του αδικοχαμένου εργαζομένου και πατέρα τεσσάρων παιδιών.

Σε ό,τι αφορά τώρα τη μη συμμετοχή των εκπαιδευτικών του σχολείου μας στη δράση – ειρηνική διαμαρτυρία, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων& Κηδεμόνων, ακριβώς την επόμενη ημέρα και ώρα 8.30 π.μ., στη συμβολή των οδών Αστυδάμαντος και Αγησιλάου έχουμε να σημειώσουμε τα ακόλουθα:

-                  Η ειρηνική διαμαρτυρία ορίστηκε σε ώρα λειτουργίας και μάλιστα διδακτικής του σχολείου μας, γεγονός που καθιστούσε αδύνατη την παρουσία εκπαιδευτικών σε αυτή

-                 Επιπλέον από την πλευρά της Δ/νσης του Σχολείου διατυπώθηκε η πρόταση για τη συνδιοργάνωση κοινής δράσης, εκπ/κών & γονέων του Σχολείου, κάτι που θα απαιτούσε χρόνο για την απαραίτητη προετοιμασία & οργάνωση

 

Με την ευκαιρία αυτή θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε, ότι εδώ και χρόνια το σχολείο μας είχε επισημάνει το πρόβλημα της διέλευσης βαρέων οχημάτων και έλλειψης επαρκούς οδικής σήμανσης στις περιμετρικές του σχολείου μας οδούς, με προφορικές και έγγραφες αναφορές και προτάσεις προς τις αρμόδιες αρχές και υπηρεσίες. Ενδεικτικά αναφέρουμε: την πεζοδρόμηση του τμήματος της οδού Αστυδάμαντος και Αγησιλάου, την τοποθέτηση ειδικής οδικής σήμανσης ένδειξης σχολείου-μαθητών και μείωσης ταχύτητας,όπως ορίζει η σχετική νομοθεσία & ιδιαίτερα την απαγόρευση της διέλευσης των φορτηγών τροφοδοσίας σε ώρες λειτουργίας του σχολείου. Ειδικά γι’ αυτό το τελευταίο το μόνο που εισπράτταμε ήταν υποσχέσεις και τίποτα περισσότερο.

Εμείς από την πλευρά μας, ως Σύλλογος Διδασκόντων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Ηλιούπολης, επανερχόμαστε με στόχο να αναδείξουμε το χρόνιο αυτό ζήτημα, που άπτεται άμεσα της ασφάλειας των μαθητών, των εκπαιδευτικών αλλά και όλων των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής. Προς τον σκοπό αυτό, αποφασίσαμε να οργανώσουμε  με όλους τους γονείς του Σχολείου μας, μια δράση διατρανώνοντας τα πάγια και διαχρονικά αιτήματά μας.

Σας καλούμε, λοιπόν, όλες και όλους το ερχόμενο Σάββατο,

19 Οκτωβρίου και ώρα 10 π.μ. στην συμβολή των οδών Μαρ. Αντύπα και Αστυδάμαντος, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και τη φωνή μας, πραγματοποιώντας συμβολικό ολιγόλεπτο αποκλεισμό του τμήματος: Μ.Αντύπα & Αστυδάμαντος – Αγησιλάου & Αστυδάμαντος.

 Πρέπει να δοθεί επιτέλους λύση στα αιτήματά μας, που έχουν ως βασική προτεραιότητα την ασφάλεια των μαθητών μας και όλων των κατοίκων της όμορης του σχολείου μας περιοχής.

Ζητούμε να ληφθούν άμεσα και χωρίς άλλη αναβολή όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να μη χαθεί άλλη ανθρώπινη ζωή…

 

Με εκτίμηση,

Η Διευθύντρια & ο Σύλλογος Διδασκόντων του

6ου Δημοτικού Σχολείου Ηλιούπολης

Καταγγέλλουμε την Νέα Ιμπεριαλιστική Επέμβαση στην Συρία

Καταγγέλλουμε την Νέα Ιμπεριαλιστική Επέμβαση στην Συρία

 

Από τα ξημερώματα της Τετάρτης οι λαοί της περιοχής γινόμαστε μάρτυρες ενός νέου ιμπεριαλιστικού εγκλήματος με την νέα εισβολή της Τουρκίας στην Συρία.

Μια εισβολή που ξεκίνησε με τις ευχές των ΗΠΑ και γίνεται στον πλαίσιο των ανταγωνισμών των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων στην περιοχή. Αυτή η εξέλιξη από μόνη της ξεγυμνώνει τους πανηγυρισμούς της Ελληνικής Κυβέρνησης με αφορμή την επίσκεψη Πομπέο στην Αθήνα, όπου επιχείρησαν να παρουσιάσουν τις ΗΠΑ-ΝΑΤΟ ως «περιστέρια της Ειρήνης». Πριν στεγνώσει το μελάνι αποκαλύπτεται το μέγεθος των κινδύνων που εμπλέκεται ο ελληνικός λαός με την Συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ για τις βάσεις.

Η νέα εισβολή της Τουρκίας, εκτός από τους ήδη χιλιάδες ξεριζωμούς και θύματα που προκαλεί στη Συρία ταυτόχρονα μπορεί να γίνει η αρχή ενός ντόμινο φωτιάς και καταστροφής σε όλη την ευρύτερη περιοχή με βαρύτατες συνέπειες και στην Ελλάδα.

Στεκόμαστει  στο πλευρό του λαού της Συρίας που εδώ και χρόνια βρίσκεται στη δίνη των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους κουρδικούς πληθυσμούς που στοχοποιούνται και γίνονται πιόνι στα ιμπεριαλιστικά παζάρια.

Απέναντι στους δολοφονικούς σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών την διέξοδο μπορεί να την δώσει ο αγώνας των λαών.

Καμία Συμμετοχή της Ελλάδας στα δολοφονικά σχέδια των ιμπεριαλιστών

Να κλείσουν τώρα οι βάσεις των ιμπεριαλιστών στην Ελλάδα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «Η λίμνη των κύκνων»

ΔΗΜΟΤΙΚΟ  ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΟΚΤΩΒΡΗ

Λίμνη των κύκνων

 

του Πιότρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι
Χορογρ.:Μ. Πετιπά, Λ. Ιβάνοφ
Από το Russian Ballet Theater

 

Η συγκινητική ιστορία αγάπης του κλασικού χορού συνδυάζει τη μαγεία, την τραγικότητα, τον ρομαντισμό και την αγάπη.

Μια ελκυστική πρόταση από τον Σύλλογό μας για την έναρξη της χειμερινής πολιτιστικής περιόδου. Κλείστε έγκαιρα θέσεις.

Αναχώρηση πούλμαν  Παρασκευή

18 /10/2019 ώρα 6.30μμ στο Πάρκιγκ του Δημαρχείου.

 

 

  Τιμή συμμετοχής μαζί με το πούλμαν   15 ευρώ. Τα εισιτήρια προπληρώνονται έως την Παρασκευή 11/10/19. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας πληρωμής.

Για  πληροφορίες στα μέλη του ΔΣ ή στα τηλ 6945259403/ 6949121984

 

Όλοι στην Κινητοποίηση Ενάντια στην Στρατιωτική Συμφωνία με τις ΗΠΑ Σαββάτο 5 Οκτώβρη, στις 12μμ στο Σύνταγμα

ΚΑΛΕΣΜΑ

Όλοι στην Κινητοποίηση Ενάντια στην Στρατιωτική Συμφωνία με τις ΗΠΑ

Σαββάτο 5 Οκτώβρη, στις 12μμ στο Σύνταγμα

Και πορεία στην Αμερικάνικη Πρεσβεία

 Να δυναμώσει ο αγώνας των συνδικάτων ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ στην ευρύτερη περιοχή και της βαθύτερης εμπλοκής της Ελλάδας σε αυτούς τους σχεδιασμούς. 

Να δυναμώσει η πάλη ενάντια στη δολοφονική πολιτική που αιματοκυλά λαούς και προκαλεί τον ξεριζωμό και την προσφυγιά.

 Η βαθύτερη εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, η μετατροπή της Ελλάδας σε μια μεγάλη ΑμερικαΝΑΤΟϊκή βάση, με την “Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας”, όπου θα υπογραφεί το προσεχές Σαββάτοκυριακο, παρουσία του ίδιου του Υπ. Εξωτερικών των ΗΠΑ στην Αθήνα, δυναμώνει τους κινδύνους για τη χώρα μας.

Μετατρέπουν την Ελλάδα σε εν δυνάμει στόχο για αντίπαλα ιμπεριαλιστικά κέντρα και μια χώρα η οποία μπορεί να υποδεχτεί πυρηνικά όπλα. Οι αντιπαραθέσεις στο Αιγαίο με την αυξημένη προκλητική δραστηριότητα της τούρκικης αστικής τάξης, τα διχοτομικά σχέδια που προωθούνται εκ νέου για το Κυπριακό και οι εξελίξεις στα Βαλκάνια και στη Μέση Ανατολή συγκεντρώνουν νέα μαύρα σύννεφα για τους λαούς της περιοχής.

Γι’ αυτό πρέπει να δυναμώσει η αντιιμπεριαλιστική δράση των συνδικάτων και των άλλων μαζικών φορέων, η πάλη ενάντια στις βάσεις και τα πυρηνικά, ενάντια συνολικά στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Να δυναμώσει η φιλία και η αλληλεγγύη των λαών, η προοπτική της αποδέσμευσης από τις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.

Καλούμε όλα τα συνδικάτα και τους συνδικαλιστές, όλους τους εργαζόμενους να στηρίξουν και να υπογράψουν το κοινό ψήφισμα της ΕΕΔΥΕ, εργατικών συνδικάτων και πολλών μαζικών φορέων.

Καλούμε όλα τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους να πάρουν μαζικά μέρος στις κινητοποιήσεις που θα οργανωθούν ενάντια στη  “Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας”, σε όλη την Ελλάδα.

Στην Αθήνα, στο Σύνταγμα, το Σαββάτο 5 Οκτώβρη, στις 12μμ και πορεία στην Αμερικάνικη Πρεσβεία.