Για άλλη μια φορά η πλειοψηφία της ΟΛΜΕ καταψηφίζει προτάσεις για αγωνιστικές κινητοποιήσεις

Α.Σ.Ε. ψηφ. που στηρίζει το ΠΑΜΕ
Για άλλη μια φορά η πλειοψηφία της ΟΛΜΕ καταψηφίζειπροτάσεις

 για αγωνιστικές κινητοποιήσεις

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, στις 26 Νοέμβρη, η Αγωνιστική Συσπείρωση κατάθεσε πρόταση για συνέχιση των κινητοποιήσεων την Παρασκευή 29 Νοέμβρη. Επισημάναμε ότι πολλές ΕΛΜΕ και Σύλλογοι Π.Ε. έχουν ήδη πάρει απόφαση για συμμετοχή, μετά από την μαζική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 23/11. Τονίσαμε ότι οι τελευταίες εξελίξεις, με τον αποκλεισμό εκατοντάδων συναδέλφων από τους νέους πίνακες, δίνουν ιδιαίτερη αξία στην κινητοποίηση της Παρασκευής.

Με συνοπτικές διαδικασίες, οι παρατάξεις ΔΑΚΕ και ΣΥΝΕΚ/ΣΥΡΙΖΑ, καταψήφισαν την πρόταση αυτή όπως επίσης καταψήφισαν και την πρόταση για τη συμμετοχή της Ομοσπονδίας στο συλλαλητήριο στις 30 Νοέμβρη μαζί με τις συνταξιουχικές οργανώσεις και τα σωματεία του Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα ενάντια στο αντιασφαλιστικό έγκλημα που ετοιμάζει η κυβέρνηση της ΝΔ.

Η απίστευτη δικαιολογία αυτών των δυνάμεων ήταν ότι «… στην πλειοψηφία τους τα αιτήματα των πρωτοβάθμιων σωματείων είναι αντίθετα με τα αιτήματα της Ομοσπονδίας…»!!! Με τον πιο κυνικό τρόπο παραδέχονται,  δηλαδή, ότι διαφωνούν με την μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών – συμβασιούχων εκπαιδευτικών που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στα σχολεία, με την κατάργηση του νόμου των απολύσεων του Γαβρόγλου 4589/19, που εφαρμόζει η  Κεραμέως, με την κατάργηση του νόμου Γαβρόγλου για το σύστημα πρόσβασης στα ΑΕΙ και το λύκειο, που εφαρμόζει με η ΝΔ και προετοιμάζεται να το κάνει ακόμα χειρότερο. Γυρίζουν την πλάτη σε εκατοντάδες συναδέλφους ειδικής αγωγής, που έχουν πέσει εκατοντάδες θέσεις στους νέους πίνακες, στους χιλιάδες, που χωρίς δική τους ευθύνη και λόγω του παράβολου των 3€,έχουν αποκλειστεί όχι μόνο από τον διορισμό, αλλά και από την δυνατότητα να δουλέψουν ως αναπληρωτές την επόμενη 3ετία.

Αντίστοιχα για το Ασφαλιστικό, αυτές οι δυνάμεις θεωρούν ότι, αφού δεν υπάρχει νομοσχέδιο, δεν υπάρχει κανένας λόγος ο κλάδος να αντιδράσει. Συνειδητά δεν προετοιμάζουν τον κλάδο για το νέο χτύπημα στην Κοινωνική Ασφάλιση, για την παράδοσή της στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες, για τη νέα αντιασφαλιστική επίθεση που προετοιμάζει η ΝΔ, συνεχίζοντας το έργο των προκατόχων τους.

Η ΔΑΚΕ και η ΣΥΝΕΚ/ΣΥΡΙΖΑ, αφού τους ψάχναμε με το μικροσκόπιο για να τους βρούμε στη συγκέντρωση της 23ης Νοέμβρη, «κατεβάζουν ρολά» για τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές …

Για άλλη μια φορά, γίνεται ξεκάθαρο ότι με αυτές τις ηγεσίες το κίνημα δεν μπορεί να πάει μπροστά. Επιβεβαιώνεται ότι είναι μονόδρομος η οργάνωση του αγώνα αλλά και η κλιμάκωση της πάλης, απέναντι στα αντιλαϊκά σχέδια της κυβέρνησης από τους Συλλόγους και τις ΕΛΜΕ. Για αυτό είναι αναγκαία η αλλαγή των αρνητικών συσχετισμών στα πρωτοβάθμια σωματεία.

Συνεχίζουμε όλοι μαζί, αγωνιστικά, ενωτικά, ταξικά με όπλο το δίκιο μας, τα δικαιώματα της νέας γενιάς.

Όλοι στα επόμενα αγωνιστικά ραντεβού:

  • Στην κινητοποίηση Συλλόγων και ΕΛΜΕ την Παρασκευή, 29/11 στις 1μ.μ. στο Υπουργείο Παιδείας με αίτημα να μην αποκλειστεί κανένας συνάδελφος από τους πίνακες του ΑΣΕΠ και τη μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών.
    • Στο συλλαλητήριο των εργατικών σωματείων και των συνταξιουχικών οργανώσεων στις 30 Νοέμβρη στις 10.30 π.μ., στα Προπύλαια, ενάντια στην κατεδάφιση της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Η ελπίδα βρίσκεται στον μαζικό – ενωτικό – ταξικό αγώνα, στη συμπόρευση των εργαζομένων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, στον κοινό αγώνα εκπαιδευτικών, γονιών, φοιτητών και μαθητών!

Αθήνα, 27 Νοέμβρη 2019

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29/11

ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29/11 ΣΤΗ 1μμ

Διεκδικούμε το δικαίωμα  στη μόνιμη και σταθερή δουλειά!

Εδώ και τώρα διορισμός/ μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που εργάζονται τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση!

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι,

Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει την αντιεκπαιδευτική πολιτική όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων. Όπως και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ, υιοθετεί τις κατευθύνσεις της Ε.Ε. και του ΟΟΣΑ για μια εκπαίδευση πιο «ανοιχτή στις απαιτήσεις της αγοράς και των χορηγών», με «λιγότερες δαπάνες για το κράτος», με «κουλτούρα αξιολόγησης για τους εκπαιδευτικούς». Σε αυτό το πλαίσιο προωθεί μια σειρά αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων στην εκπαίδευση, την εργασία, τα κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα. Διατηρεί το νόμο Γαβρόγλου για το Λύκειο – εξεταστικό κέντρο. Προχωρά στην προώθηση ενός πιο ταξικού σχολείου λίγων και εκλεκτών, στην επαναφορά της τράπεζας θεμάτων και της βάσης του δέκα, στον ριζικό περιορισμό των εισακτέων στα ΑΕΙ (μέσω του καθορισμού του αριθμού τους από τα ίδια τα ΑΕΙ). Με τη συνεχιζόμενη λιτότητα σε μισθούς και συντάξεις, τα νέα αντασφαλιστικά μέτρα για την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής σύνταξης, βάζει στην “πρέσα” τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα.

Απέναντι στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που αγωνίζονται  για σταθερή και μόνιμη εργασία,  για το διορισμό/μονιμοποίησή τους, η κυβέρνηση συνεχίζει την ίδια πολιτική αδιοριστίας και εργασιακής ομηρίας. Η κυβέρνηση της Ν.Δ. υλοποιεί το ν.4589/19 του ΣΥΡΙΖΑ για τους διορισμούς – απολύσεις αναπληρωτών. Οι προσωρινοί πίνακες κατάταξης των αναπληρωτών και αδιόριστων της ειδικής αγωγής, που ανακοινώθηκαν στις 20 Νοεμβρίου, καταγράφουν την πλήρη απαξίωση της προϋπηρεσίας και του πτυχίου και προωθούν τον ανταγωνισμό ανάμεσα στους συναδέλφους για μια θέση ελαστικής εργασίας ενώ οι ανακατατάξεις του πίνακα είναι πολύ μεγάλες και οι πρώτες απορρίψεις – απολύσεις είναι πλέον γεγονός, καθώς τους πίνακες συνοδεύουν και οι «απορριπτέοι». Συνάδελφοι έχουν πέσει από 500 μέχρι και 2.000 θέσεις. Η πιο σκληρή αξιολόγηση εμφανίζεται με τη μορφή αυτών των πινάκων.

Συνεχίζουμε τον αγώνα  για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των αναπληρωτών. Ενώ οι ανάγκες των σχολείων για εκπαιδευτικούς πληθαίνουν, αυξάνεται κάθε χρόνο και ο αριθμός των συμβασιούχων, αντί να καλυφθούν τα χιλιάδες κενά με μόνιμους διορισμούς. Την «κανονικότητά τους», την πολιτική δηλαδή της χρόνιας αδιοριστίας, τη ζούνε καθημερινά  οι αναπληρωτές με τα δεκάδες προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Η πάλη για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά είναι πάλη για το δικαίωμα στη μόρφωση όλων των μαθητών μας!!

Η μαχητική πανελλαδική κινητοποίηση στις 23 Νοέμβρη έβαλε  ξανά στο προσκήνιο το μεγάλο πρόβλημα της ελαστικής εργασίας και της αδιοριστίας. 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ  ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΤΗ 1:ΟΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  29 ΝΟΕΜΒΡΗ !

Για τη διευκόλυνση των συναδέλφων το Δ.Σ. κηρρύσει διευκολυντική στάση εργασίας για τις δύο τελεταίες ώρες του πρωινού ωραρίου και τις τρεις πρώτες ώρες του απογευματινού.

Ψήφισμα

Ψήφισμα καταδίκης της σκευωρίας κατά της Ειρήνης Εμινίδου, του Ζήση Σούρλα και των υπόλοιπων αυθαίρετα συλληφθέντων της 17/11 στην Αθήνα

 

Καταδικάζουμε την σκευωρία κατά των Ειρήνη Εμινίδου, Ζήση Σούρλα και άλλων ατόμων που συνελήφθησαν από τα ΜΑΤ στην πλατεία Εξαρχείων το βράδυ της Κυριακής 17/11.

***

Οι φοιτητές Ειρήνη Εμινίδου και Ζήσης Σούρλας κατευθύνονταν μετά τη μαζική πορεία του Πολυτεχνείου σε φιλικό τους σπίτι στην περιοχή την Εξαρχείων. Εκεί τα ΜΑΤ τους επιτέθηκαν, τους χτύπησαν και τους συνέλαβαν. Πριν τους μεταφέρουν στη ΓΑΔΑ  τους πήγαν σε ένα γκαράζ για να τους φωτογραφήσουν ώστε να «αναγνωριστούν» μετά από τους ίδιους ή άλλους συναδέλφους τους, ενώ, από την ώρα που έφτασαν στη ΓΑΔΑ και για πολλές ώρες, δεν τους επέτρεπαν να έχουν επαφή με τους δικηγόρους τους.

Το «σενάριο» που έχει στηθεί είναι πως η Ειρήνη και ο Ζήσης συμμετείχαν σε ομάδα ατόμων, που επιτέθηκε στην αστυνομία με βόμβες μολότοφ. Η αρχική προσπάθεια να τους φορτώσουν βαριά κακουργήματα ήδη κατέπεσε, καθώς δεν βρέθηκε κανένα στοιχείο να την στηρίξει και καθώς αναπτύχθηκε άμεσα μαζική εκστρατεία καταδίκης της αστυνομικής αυθαιρεσίας. Έτσι, ο εισαγγελέας τους παρέπεμψε σε δίκη για τα πλημμελήματα της «εξύβρισης», της «αντίστασης κατά της αρχής», «απλής σωματικής βλάβης» και «απόπειρα πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης». Ακόμα και αυτά τα πλημμελήματα είναι τελείως ψευδή και κατασκευασμένα. Η δίκη ορίστηκε για την Δευτέρα 25/11.

***

Ο Ζήσης και η Ειρήνη είναι μέλη της «Διεθνιστικής Σοσιαλιστικής Οργάνωσης – Ξεκίνημα». Το «Ξεκίνημα» έχει εκφράσει δημόσια και κατ’ επανάληψη την άποψη ότι τα μπάχαλα και οι μολότοφ είναι πρακτικές βλαπτικές για το κίνημα. Το ίδιο έχουν κάνει και οι Ειρήνη και Ζήσης. Ανεξαρτήτως της άποψης που μπορεί να έχει ο καθένας/μια, καταλαβαίνει πως οι δύο τους δεν θα μπορούσαν να έχουν κάνει αυτά που προσπαθεί να τους φορτώσει η αστυνομία.

Η σύλληψή τους εντάσσεται στα πλαίσια της εκστρατείας της κυβέρνησης που βρίσκεται σε εξέλιξη όλο το τελευταίο διάστημα και σκοπό έχει να τρομοκρατήσει κάθε άνθρωπο που αγωνίζεται, αλλά πάνω απ’ όλα τη νεολαία που αμφισβητεί και βγαίνει στους δρόμους!

***

Καταδικάζουμε τις πρακτικές αυτές της αστυνομίας και ζητάμε την άμεση απόσυρση των κατηγοριών.

Καταδικάζουμε την κυβερνητική πολιτική της καταστολής.

ΨΗΦΙΣΜΑ για ναζιστικά συνθήματα

ΨΗΦΙΣΜΑ

για ναζιστικά συνθήματα

 

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης «Μ. Παπαμαύρος» καταδικάζει απερίφραστα την αναγραφή των επαίσχυντων νεοναζιστικών συνθημάτων, που προβάλλουν το μίσος και το φανατισμό, στην πόρτα εισόδου και τους εξωτερικούς τοίχους του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ηλιούπολης.

Τέτοιες ενέργειες που  προσβάλλουν τον Άνθρωπο, την Ιστορία και τη Δημοκρατία είναι καταδικαστέες από το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Ως εκπαιδευτικοί έχουμε χρέος να υπερασπιστούμε το σχολείο και τη νέα γενιά από το δηλητήριο του εθνικισμού και του φασισμού. Και αυτό θα πράξουμε.

Η απομόνωση του νεοναζιστικού μορφώματος είναι υπόθεση όλων μας.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΦΘΟΡΩΝ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΗΛ/ΛΗΣ

Ένα περιστατικό που αποδεικνύει την έλλειψη συντήρησης του σχολικού δικτύου  της  Ηλιούπολης, συνέβη την Τρίτη 19 Νοέμβρη. Η πτώση  σοβάδων  στο κλιμακοστάσιο  που οδηγεί στην ταράτσα του 20ου Δημοτικού Σχολείου Ηλιούπολης, την ώρα που οι μαθητές -ευτυχώς- βρίσκονταν στις αίθουσες φέρνει για ακόμα μια φορά στο προσκήνιο την ανάγκη για τεχνικούς ελέγχους και άμεσες παρεμβάσεις σε όλα τα σχολεία της περιοχής, πριν συμβεί κάποιο σοβαρό ατύχημα. Στον συγκεκριμένο χώρο στεγάζονται παιδιά κατά διαστήματα, όπως κατά τη διάρκεια της περσινής χρονιάς η ψυχολόγος και το τμήμα ένταξης.

Η ευθύνη για αυτή την κατάσταση βαραίνει τις Κυβερνήσεις που διαχρονικά
με τις πολιτικές της υποχρηματοδότησης για επισκευές σχολικών κτιρίων,
την υποστελέχωση των τεχνικών υπηρεσιών κ.α, έχουν οδηγήσει τα σχολεία σε οριακή κατάσταση και φυσικά και τη Δημοτική Αρχή στην  οποία έχει ανατεθεί η ευθύνη των σχολικών εγκαταστάσεων.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας  απευθύνεται στη Δημοτική Αρχή και τις αντίστοιχες υπηρεσίες και τους καλεί να πράξουν το αυτονόητο. Να προχωρήσουν άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες που θα καταστήσουν τα σχολεία απολύτως ασφαλή για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Να προχωρήσουν άμεσα σε εργασίες  αποκατάστασης φθορών και αντισεισμικής θωράκισης των σχολείων.

Ο αγώνας για σχολεία που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες της εκπαιδευτικής διαδικασίας πρέπει να δυναμώσει. Εν έτει 2019, μπορούμε και επιβάλλεται να έχουμε σχολεία σύγχρονα και ασφαλή και όχι σχολεία που θα κλείνουν λόγω επικινδυνότητας.