ΓΙΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ Δ.Σ.

 Α.Σ.Ε. ψηφ. που στηρίζει το ΠΑΜΕ

Π.Ε. ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

Συνάδελφοι-ισσες,

Στις 16/12/2019 συνεδρίασε αύμφωνα με το καταστατικό το νεοκλεγμένο Δ.Σ. με αποκλειστικό θέμα τη συγκρότηση του Δ.Σ. σε σώμα.

Πάγια θέση της παράταξης μας είναι η αντιπροσωπευτική εκπροσώπηση όλων των παρατάξεων, ανάλογα και με τη δύναμή τους στο προεδρείο. Δηλαδή η πρώτη παράταξη παίρνει τον Πρόεδρο, η δεύτερη Γραμματέα και η Τρίτη τον Αντιπρόεδρο. Αυτή η τακτική έχει κρατηθεί σταθερά, από την παράταξή μας όλα τα χρόνια, ανεξάρτητα αν κατείχαμε την πρώτη , δεύτερη ή τρίτη θέση.

Στη συνεδρίαση του ΔΣ καταθέσαμε  εξαρχής την πρόταση μας για αντιπροσώπευση σύμφωνα με τα αποτελέσματα που αποτυπώθηκαν στις αρχαιρεσίας του Συλλόγου στις 11-12-2019. Οι Παρατάξεις Εκπαιδευτικοί σε Δράση και ΔΗ.ΣΥ. με την τοποθέτησή τους δεν δέχτηκαν να συμμετέχουν στο προεδρείο και πρότειναν να παραμείνουν απλά μέλη

Θέλοντας να δώσουμε την δυνατότητα και το χρόνο στις δύο παρατάξεις να αναθεωρήσουν τις απόψεις τους δεν έγινε η συγκρότηση του προεδρείου στην παρούσα συνεδρίαση και το ΔΣ σύντομα θα συνεδριάσει εκ νέου με το ίδιο θέμα

 

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΣΤΙΣ 11-12 ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ

 ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ

 Καλούμε τα εργατικά – λαϊκά στρώματα να πάρουν μέρος στα συλλαλητήρια στις 18 Δεκέμβρη σε όλη τη χώρα. Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής. Να φτάσουν οι αποφάσεις και οι ανακοινώσεις στους κλάδους και τους χώρους δουλειάς. Καλούμε τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία να πυκνώσουν τα μπλοκ του αγώνα, να δυναμώσουν τους αγώνες απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση που δέχονται στα δικαιώματα τους, στις συλλογικές συμβάσεις, στους μισθούς, στο ασφαλιστικό.

 ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΜΕ

 18 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

 ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΣΤΙΣ 6.30 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ

 

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΣΤΙΣ 11-12 ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΞΙΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Η Γ.Σ. του Συλλόγου μας επιβεβαίωσε τη θέση του Διοικητικού Συμβουλίου για ΑΠΕΡΓΙΑ- ΑΠΟΧΗ από κάθε αξιολογική διαδικασία, όπως αυτή κατατέθηκε από τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ» και «Α΄ Σύλλογο Αθηνών»,και είναι η παρακάτω:

 

Πρόταση υπέρ της κήρυξης απεργίας-αποχής από την αξιολόγηση

Οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Π.Ε. και οι Ε.Λ.Μ.Ε. που υπογράφουμε το παρακάτω κείμενο, με βάση τις αποφάσεις των Δ.Σ. και των Γ.Σ. μας:

 

  1. Δηλώνουμε την αντίθεσή μας στους σχεδιασμούς για αξιολόγηση της σχολικής μονάδας και για ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών. Η οποιαδήποτε απόπειρα εφαρμογής της αξιολόγησης χρειάζεται να βρει τον κλάδο ενωμένο και θωρακισμένο με το όπλο της απεργίας – αποχής.
  2. Αποφασίζουμε απεργία – αποχή από τις διαδικασίες αξιολόγησης στελεχών και αξιολόγησης/αυτοαξιολόγησης σχολικών μονάδων που προβλέπονται από το νόμο 4547/18 και την Υπουργική Απόφαση 1816 /ΓΔ4/11-1-2019 με τίτλο «Προγραμματισμός και αποτίμηση του εκπαιδευτικού έργου των σχολικών μονάδων».
  3. Καλούμε τα Δ.Σ. της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ να κηρύξουν ΑΜΕΣΑ απεργία-αποχή στη βάση και της αντίστοιχης απόφασης της ΑΔΕΔΥ και να προχωρήσουν σε όλα τα οργανωτικά μέτρα προετοιμασίας του κλάδου για τη μάχη αυτή.
  4. Καλούμε τους Συλλόγους ΠΕ και τις ΕΛΜΕ να πάρουν αντίστοιχες αποφάσεις.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΣΤΙΣ 11-12

ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

Η Γ.Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Ηλιούπολης «Μ. Παπαμαύρος» καταδικάζει την απρόκλητη και αναίτια επίθεση των δυνάμεων καταστολής , με εντολή της Κυβέρνησης, που έχει γίνει κανόνας το τελευταίο διάστημα ,ενάντια σε εργαζόμενους, αγρότες , και νεολαία , που πνιγμένοι από το δίκιο τους , βγήκαν στους δρόμους να διαδηλώσουν. Από τα πρόσφατα γεγονότα κατασταλτικής βίας στο κέντρο της Αθήνας και αλλού π.χ. την κλήση αγωνιστών για τα αιολικά πάρκα κ.ά. έως το νομοσχέδιο για τα συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Καταγγέλλουμε τα κατασταλτικά μέτρα εναντίον αγωνιστών και την κατασταλτική εκστρατεία του Κράτους σύμφωνα με το νέο δόγμα  «νόμος –τάξη –επενδύσεις».

Καλούμε σε αγωνιστικό συντονισμό για την ανατροπή των αντιλαϊκών πολιτικών.Η τρομοκρατία και ο αυταρχισμός δεν θα περάσει, δεν θα σταματήσει τους αγώνες ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική ,αντίθετα ,θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα των ανθρώπων να διεκδικούν και να αγωνίζονται.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ Α.Σ.Ε.

Α.Σ.Ε. ψηφ. που στηρίζει το ΠΑΜΕ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΕΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΕΞΕΛ. ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

  

       Χαιρετίζουμε τις συναδέλφισσες, τους συναδέλφους και  τους  αναπληρωτές – συμβασιούχους συναδέλφους,  σκληρά δοκιμαζόμενο κομμάτι του κλάδου μας, που συμμετείχαν στις εκλογικές  διαδικασίες του Συλλόγου μας για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και  Εξελεγκτικής Επιτροπής.

     Σε μια περίοδο που εντείνεται η επίθεση στα δικαιώματά μας, αποτελεί τιμή και μεγάλη ευθύνη η στήριξη και ενίσχυση του ψηφοδελτίου της  Αγωνιστικής Συσπείρωσης, συνδυασμού που στηρίζει το ΠΑΜΕ, αναδεικνύοντάς το σε πρώτη δύναμη, , καταλαμβάνοντας πέντε από τις εννιά έδρες στο νέο Δ.Σ. Η αναγνώριση αυτή αποτελεί την καλύτερη απάντηση στην οποιαδήποτε προσπάθεια υπονόμευσης ή συκοφάντησης της δράσης του Σωματείου μας!

Η εμπιστοσύνη στην Α.Σ.Ε. με την ψήφο σας, μας δίνει νέα δύναμη να παλέψουμε ΜΑΖΙ με περισσότερη αισιοδοξία και πιο μαχητικά.  Η συμμετοχή στο σωματείο, στη συλλογική δράση, στις συλλογικές διαδικασίες, η μάχη σε κάθε Σύλλογο Διδασκόντων, πρέπει να γίνει υπόθεση όλων μας, για να προασπίσουμε δυναμικά τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας και τα εργασιακά δικαιώματα όλων των συναδέλφων.

Ως ΑΣΕ θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για ένα πιο μαζικό και ταξικά οργανωμένο κίνημα που θα διεκδικεί όσα μας πήραν τα προηγούμενα χρόνια και όλα αυτά που δικαιούμαστε. Δεν υποσχόμαστε έτοιμες λύσεις. Διαβεβαιώνουμε όμως όλους τους συναδέλφους, ανεξάρτητα πολιτικής τοποθέτησης και ψήφου, ότι θα σταθούμε δίπλα σε καθένα που έχει αποφασίσει να συγκρουστεί με ότι και όσους ακυρώνουν και προσβάλλουν την αξιοπρέπειά μας ως εκπαιδευτικούς και ως εργαζόμενους.

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ.  ΟΛΑ ΟΜΩΣ ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΙ, ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΓΩΝΑΣ…

Η συσπείρωση στο Σωματείο μας, η ενίσχυση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, αποτελεί παρακαταθήκη και συστατικό στοιχείο για το δυνάμωμα της πάλης. ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ!                     

14/12/2019