Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης

"Μιχάλης Παπαμαύρος"

Κοπή Πίτας

Την Κυριακή 9/2/2020 πραγματοποιήθηκε η ημερήσια εκδρομή του Συλλόγου μας. Μέλη και φίλοι του Σωματείου μας μαζευτήκαμε για την χρονιάτικη εκδρομή του Συλλόγου και την κοπή της φετινής βασιλόπιτας για το καλό της νέας χρονιάς! Η εκδρομή περιελάμβανε επίσκεψη στη λίμνη της Βουλιαγμένης- Περαχώρας, στο Λουτράκι. Ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο του Ηραίου και στα αρχαία λουτρά Λουτρακίου, χαμάμ και μπάνιο στα ιαματικά λουτρά για όποιον το επιθυμούσε και τέλος ταβέρνα με άφθονο φαγητό και ποτό! Στον τελευταίο σταθμό της εκδρομής μας κόψαμε τη βασιλόπιτα του Συλλόγου μας, απολαύσαμε το φαγητό του Λουτρακίου και στο τέλος  το κέφι μας παρέσυρε και… σύραμε το χορό! Φεύγοντας ανανεώσαμε το ραντεβού μας για την έκτακτη γενική συνέλευση του Συλλόγου μας την Τετάρτη 12/2 στο 2ο ΔΣ και την πανεργατική πανυπαλληλική απεργία ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο, στις 18/2!

Είμαστε μαζί με τα παιδιά μας!

Όλοι στο μαθητικό συλλαλητήριο τη Δευτέρα στις 10-2, στα Προπύλαια, στις 12.00

Μαζί με τα παιδιά μας παλεύουμε για σύγχρονα δικαιώματα!

Δεν δεχόμαστε η νέα γενιά να ξεχάσει τι σημαίνει δημόσια  δωρεάν παιδεία,

κοινωνική ασφάλιση, ωράριο, αξιοπρεπής ζωή !

 

Τις τελευταίες βδομάδες σε κάθε γειτονιά της Αθήνας και του Πειραιά χιλιάδες μαθητές κινητοποιούνται για τις ελλείψεις και τα κενά στα σχολεία τους, ενάντια στο σχολείο – εξεταστικό κέντρο, που αναγκάζει τις οικογένειές τους να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για τη μόρφωσή τους, καθώς και ενάντια στον νόμο της κυβέρνησης της ΝΔ για την εξίσωση των πτυχίων των ΑΕΙ με τα  ιδιωτικά κολέγια, που προχωράει ακόμα ένα βήμα στην ιδιωτικοποίηση της Εκπαίδευσης και στην εμπορευματοποίηση της γνώσης και των σπουδών. Η ψήφιση του άρθρου αυτού, ταυτίζεται με τις απαιτήσεις της ΕΕ και  ενισχύει ακόμα περισσότερο την κατηγοριοποίηση πτυχίων και αποφοίτων.

 

Οι εκπαιδευτικοί που τα τελευταία χρόνια, όπως και όλοι οι εργαζόμενοι έχουμε δει να έρχονται τα πάνω κάτω σε μισθούς, συντάξεις και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη είμαστε μαζί τους. Είμαστε μαζί τους γιατί δεν δεχόμαστε η εκπαίδευση να γίνει ένα ακόμα πιο ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα, δεν δεχόμαστε το σχολείο, της αδιοριστίας, των χιλιάδων κενών και ελλείψεων, το σχολείο-εξεταστικό κέντρο που θα πετά μαθητές και εκπαιδευτικούς στο δρόμο.

 

Στηρίζουμε τον αγώνα των μαθητών για δημόσια και δωρεάν παιδεία, για σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει, για αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης και άμεση κάλυψη όλων των κενών σε όλα τα σχολεία με μόνιμους διορισμούς.

 

Καταδικάζουμε τα φαινόμενα του αυταρχισμού, της τρομοκρατίας από την κυβέρνηση και  την προσπάθεια ποινικοποίησης  που παρατηρείται από ορισμένους διευθυντές ενάντια στις δίκαιες διεκδικήσεις των μαθητών και των γονιών τους.

 

Τακτικές που αποδεικνύουν ότι ο αυταρχισμός είναι το απαραίτητο εργαλείο για να εφαρμοστεί η αντιεκπαιδευτική πολιτική των κυβερνήσεων, οι οποίες επιλέγουν να παρέχουν δισεκατομμύρια ευρώ για στρατιωτικές αποστολές του ΝΑΤΟ και για τα συμφέροντα των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων, ενώ παράλληλα μειώνουν τις δαπάνες για το δημόσιο σχολείο!

 

Ως εκπαιδευτικοί, γνωρίζουμε τα σοβαρά προβλήματα των σχολείων, μαζί με τους γονείς και τους μαθητές μας παλεύουμε για γενναία χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για σύγχρονες μορφωτικές ανάγκες.

 

Είμαστε μαζί με τα παιδιά μας!

Η μάχη τους είναι απέναντι στον κοινό αντίπαλο που τσακίζει τις ζωές όλων μας!

Τη Δευτέρα, 12.00,  στα Προπύλαια ενωμένοι παλεύουμε για το μέλλον μας!

ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ!

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

ΟΛΟΙ  ΚΑΙ  ΟΛΕΣ  ΣΤΗΝ  ΕΚΤΑΚΤΗ  ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ  ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

ΤΕΤΑΡΤΗ 12  ΦΛΕΒΑΡΗ 2020 στις 7.00 μ.μ.

2ο Δημοτικό Ηλιούπολης (Πουσουλίδου 10, Ηλιούπολη)

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Συμμετέχουμε μαζικά στην ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ, ενημερωνόμαστε, παρεμβαίνουμε δυναμικά στις εξελίξεις που απειλούν τα κεκτημένα μας!

Ø  Προετοιμαζόμαστε για την επιτυχία της 24ωρης πανεργατικής – πανυπαλληλικής απεργίας στις 18 Φλεβάρη!

Ø  Συνεχίζουμε τη μάχη για να μην περάσει το αντιασφαλιστικό έκτρωμα Κατρούγκαλου- Βρούτση, που θα σημάνει το οριστικό τέλος της κοινωνικής ασφάλισης, που αφορά όλους μας και όλη τη ζωή μας!

Ø  Ενημερωνόμαστε για τις εξελίξεις στην Παιδεία, που έχουν δρομολογηθεί από την κυβέρνηση της ΝΔ και πρόκειται να αντιμετωπίσουμε σύντομα!

Η παρουσία όλων μας στις γενικές μας συνελεύσεις είναι ένα από τα πιο ισχυρά όπλα μας απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση των κυβερνήσεων, της ΕΕ, του κεφαλαίου στα δικαιώματα μας, στην ίδια μας τη ζωή! Καμιά αναμονή, καμιά αυταπάτη! Να είμαστε όλοι εκεί!!

 

Τώρα να αποσυρθεί

το απαράδεκτο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο Κατρούγκαλου – Βρούτση!

Τέρμα στα ψέματα και τις απάτες!

Αποκλειστικά δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση, μόνιμη δουλειά,

δωρεάν Υγεία και Παιδεία για όλους!

Μονιμοποίηση τώρα όλων των Συμβασιούχων Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών!