Για τον φονικό σεισμό στη Σάμο

Για τον φονικό σεισμό στη Σάμο

Εκφράζουμε τα βαθιά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των δυο μαθητών που έχασαν άδικα τη ζωή τους στο μεγάλο σεισμό της Σάμου. Όλη η εκπαιδευτική κοινότητα θρηνεί για τους δυο μαθητές μας που σκοτώθηκαν άδικα από μια φυσική καταστροφή.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους εκατοντάδες πληγέντες από το σεισμό στη Σάμο αλλά και στη Χίο. Ειδικά για στους τραυματίες, ευχόμαστε γρήγορα να αναρρώσουν. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον Τουρκικό λαό που υφίσταται εξίσου οδυνηρά τις συνέπειες του σεισμού.

Ο σεισμός έγινε σε ώρα που είχαν σχολάσει τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας και τα Ολοήμερα στην Πρωτοβάθμια είχαν διάλειμμα. Σε διαφορετική περίπτωση ο κίνδυνος για μαθητές και εκπαιδευτικούς θα ήταν πολύ μεγαλύτερος.

Απαιτούμε η κυβέρνηση να πάρει όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να στηρίξει τους πληγέντες μαθητές μας και τις οικογένειες τους συνολικά το λαό στη Σάμο αλλά και στη Χίο.

Άμεσα να ελεγχθούν τεχνικά όλα τα σχολικά κτίρια για την στατικότατα τους. Να μην επαναλειτουργήσει κανένα σχολείο αν δεν είναι εγγυημένη η ασφαλής λειτουργία και πρόσβαση σε αυτά.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, με το πνεύμα αλληλεγγύης που διακρίνει τον κλάδο, να στηρίξουν μαθητές και εκπαιδευτικούς που έχουν ανάγκη με όλα τα μέσα.

Ειδικά για τους συναδέλφους που υπηρετούν στο νησί και είναι από άλλες περιοχές και μπορεί να έχουν μεγαλύτερη ανάγκη, η στήριξη πρέπει να είναι άμεση.

Όποιοι συνάδελφοι αντιμετωπίζουν έκτακτες ανάγκες, έχουν πρόβλημα στέγης και διαμονής, χρειάζονται ενημέρωση ή αντιμετωπίζουν την οποιαδήποτε δυσκολία, μπορούν να επικοινωνούν με τους παρακάτω συναγωνιστές εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στο νησί:

Πρωτοβάθμια: Μαρούπας Βαγγέλης (6973241428 ) & Ελισσάβετ Πόθα (6970292794)

Δευτεροβάθμια: Πανούσος Χρήστος (6948077722)

Ο Σύλλογός μας στηρίζει το αίτημα των εργαζομένων στο 2ο ΚΕΣΥ Α΄ Αθήνας. Να ικανοποιηθεί τώρα το αίτημά τους για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και καθαριότητα των χώρων του ΚΕΣΥ!

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας υιοθετεί και στηρίζει το κείμενο διαμαρτυρίας των συναδέλφων εργαζομένων στο 2ο ΚΕΣΥ Α΄ Αθήνας! Να ικανοποιηθεί τώρα το αίτημά τους για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και καθαριότητα των χώρων του ΚΕΣΥ!

 

Παραθέτουμε ολόκληρο το κείμενο διαμαρτυρίας των συναδέλφων..

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Ως εργαζόμενοι του 2ου ΚΕΣΥ Α” Αθήνας διαμαρτυρόμαστε για την   έλλειψη μόνιμου προσωπικού καθαριότητας  στο ΚΕΣΥ και την ανευθυνότητα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης που δεν  σπεύδει να επιλύσει το ζήτημα όσο το ταχύτερο μέσα στην τρέχουσα συγκυρία της πανδημίας και των ειδικών μέτρων προστασίας της υγιεινής των δημόσιων χώρων.  Η  μη πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας στην υπηρεσία μας από την Περιφέρεια Αττικής έχει ως  αποτέλεσμα την επιβάρυνσή μας σε επίπεδο υγείας και σε οικονομικό  κόστος που νομίμως δε μας αναλογεί.

Είναι απαράδεκτο και αδιανόητο να μην εξασφαλίζεται ο καθαρισμός ενός εσωτερικού  δημόσιου χώρου που στεγάζει υποστηρικτικές δομές μαθητών – γονέων και σχολείων και να επαφίεται στον πατριωτισμό(!) των αναπληρωτών με τους οποίους είναι κυρίως στελεχωμένη η Υπηρεσία. Καθημερινά  προσέρχονται στην Υπηρεσία μας δεκάδες εργαζόμενοι  καθώς και  γονείς με τα παιδιά τους για εκπαιδευτική – ψυχολογική  αξιολόγηση , συμβουλευτική και υποστήριξη. Οι συνθήκες υγιεινής και καθαριότητας  είναι προϋπόθεση για την ομαλή λειτουργία του ΚΕΣΥ όπως και κάθε άλλου δημόσιου χώρου  πολύ περισσότερο την περίοδο που τα κρούσματα covid-19 σπάνε κάθε βδομάδα νέο ρεκόρ.

Παράλληλα με έκπληξη και λύπη πληροφορηθήκαμε από τον τύπο ότι η πλειοψηφούσα παράταξη εισηγήθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο την έγκριση  δαπανών συνολικού ποσού 19.740€ (Αρ. Πρωτ.: 662572/10-09-20) για τη διοργάνωση σεμιναρίων ενημέρωσης για θέματα του παιδιού με ΔΕΠ-Υ σε ιδιωτικό φορέα.  Το ποσό αυτό θα ήταν ικανό για να καλύψει τις πάγιες ανάγκες σε υλικοτεχνικά μέσα και μόνιμο και σταθερό προσωπικό καθαριότητας στην υπηρεσία μας. Δεν  ζητήθηκε η συνδρομή  επίσημα από την Υπηρεσία μας ή το 1Ο ΚΕΣΥ  Α’  Αθήνας για να οργανώσουμε και υλοποιήσουμε την παραπάνω δράση σύμφωνα με τις δυνατότητες μας, όπως άλλωστε προβλέπεται  στις αρμοδιότητες των ΚΕΣΥ βάση του νόμου 4547/2018, στο Άρθρο 7 «Αποστολή και αρμοδιότητες των Κ.Ε.Σ.Υ.», παρ. 2 ε.

Καλούμε την Περιφέρεια Αττικής να αναλάβει τις ευθύνες της και να μην αφήσει το 2Ο ΚΕΣΥ Α΄Αθήνας ακάλυπτο και ανοχύρωτο απέναντι στην μόλυνση και διάδοση της πανδημίας που  αναπτύσσεται, στέλνοντας άμεσα προσωπικό καθαριότητας και διασφαλίζοντας την μόνιμη και σταθερή παρουσία του στην πολύπαθη υπηρεσία μας .

Εάν η Περιφέρεια Αττικής δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτή την βασική προϋπόθεση , ώστε να συνεχιστεί απαρέγκλιτα το έργο μας ας το δηλώσει επίσημα και σε όλους τους τόνους δίνοντας πλέον την ευθύνη στο Υπουργείο Παιδείας το οποίο πρέπει να στείλει μόνιμο και σε σταθερή βάση προσωπικό καθαριότητας για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά  αυτή  η πάγια δυσλειτουργία του συστήματος των »διαγωνισμών» της μερικής απασχόλησης με σύντομη  ημερομηνία λήξης.

Γιατί η υγεία των γονέων, των μαθητών και των εργαζομένων πρέπει να αντιμετωπίζεται με σοβαρότητα και ευθύνη.

Οι εργαζόμενοι  του 2ου ΚΕΣΥ Α΄ΑΘΗΝΑΣ

ΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΙΡΕΤΩΝ ΓΙΑ ΚΥΣΠΕ, ΑΠΥΣΠΕ, ΠΥΣΠΕ ΑΠΟΣΥΡΘΗΚΑΝ!ΑΠΕΧΟΥΜΕ MAZIKA ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ!

ΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΙΡΕΤΩΝ ΓΙΑ ΚΥΣΠΕ, ΑΠΥΣΠΕ, ΠΥΣΠΕ ΑΠΟΣΥΡΘΗΚΑΝ!

Καμιά συμμετοχή στην «ηλεκτρονική ψηφοφορία» στις εκλογές των αιρετών!

ΔΕ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ – ΑΠΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ!

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Τα ψηφοδέλτια για τις εκλογές αιρετών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια (ΚΥΣΠΕ, ΑΠΥΣΠΕ, ΠΥΣΠΕ) αποσύρθηκαν, είτε τοπικά με ευθύνη των ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε. είτε κεντρικά με ευθύνη του Δ.Σ. της ΔΟΕ. Το ίδιο έγινε και στην Α΄ Διεύθυνση Αθήνας, όπου, την Πέμπτη 23/10, μετά από κάλεσμα του Συλλόγου  «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ» και την απόφαση όλων των Συλλόγων Π.Ε Α΄Αθήνας, αποσύρθηκαν όλα τα ψηφοδέλτια. Ανάλογη διαδικασία έγινε και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση από το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ και τις τοπικές ΕΛΜΕ. Άρα, η κυβέρνηση και το Υπ. Παιδείας πρέπει να ακυρώσουν τώρα τις «ηλεκτρονικές» εκλογές της 7ης Νοέμβρη 2020, ακούγοντας τη φωνή του Κλάδου των Εκπαιδευτικών (Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης). Οποιοσδήποτε «ελιγμός» ή προσπάθεια εκλογών-καρικατούρα δε θα περάσει, θα μας βρουν μπροστά τους!

Θυμίζουμε ότι η κυβέρνηση της Ν.Δ. και το Υπουργείο Παιδείας προχώρησαν στην έκδοση Υπουργικής Απόφασης (14/10/2020) για τη διεξαγωγή των εκλογών με ηλεκτρονική ψηφοφορία στις 7 του Νοέμβρη, αγνοώντας επιδεικτικά τις τεκμηριωμένες θέσεις των εκπαιδευτικών και τις αποφάσεις των Ομοσπονδιών αναφορικά με τις εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια (αναβολή λόγω πανδημίας, διεξαγωγή καθημερινή ημέρα χωρίς άδεια, δια ζώσης και όχι ηλεκτρονική ψηφοφορία).

Η παραπάνω, άκρως αυταρχική ενέργεια της κυβέρνησης, με πρόσχημα την επιδημία του κορωνοϊού, εντάσσεται στο πλαίσιο του συνολικότερου σχεδίου για το χτύπημα της συλλογικής δράσης και οργάνωσης των εργαζομένων (ετοιμάζουν νέο συνδικαλιστικό νόμο) για την υπονόμευση της ίδιας της λειτουργίας και δράσης των σωματείων, τη στιγμή που δυναμώνει η αντιλαϊκή επίθεση και φουντώνουν οι εστίες αγώνα και αντίστασης απέναντι σε αυτή την πολιτική.

Θέλουν σωματεία και ομοσπονδίες σφραγίδες, χωρίς μαζικές διαδικασίες, χωρίς γενικές συνελεύσεις, χωρίς ζωντανή συζήτηση και διαπάλη. Θέλουν τους εργαζόμενους απομονωμένους, μακριά από τη ζωή του σωματείου. Διαμορφώνουν έναν τεράστιο μηχανισμό ελέγχου των εργαζομένων, παρακολούθησης ακόμα και της ψήφου, μέσα από την κατάργηση της μυστικότητας και της ιδιωτικότητας της εκλογικής διαδικασίας.

Με βάση τα παραπάνω, στο βαθμό που η κυβέρνηση δεν ακυρώσει όπως οφείλει να κάνει τις «ηλεκτρονικές της εκλογές», ο Σύλλογός μας καλεί:

• Τους συναδέλφους να μη δεχτούν να γίνουν μέλη εφορευτικών επιτροπών. Έχοντας τη συνδικαλιστική κάλυψη από τον Σύλλογό μας και την Ομοσπονδία, να μην υποκύψουν σε πιέσεις που μπορεί να ασκηθούν, από τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης, για τη συμμετοχή τους στη διαδικασία.

• Όλους τους συναδέλφους να μη νομιμοποιήσουν τη διαδικασία και να ΑΠΕΧΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ.

 

Καμιά ανοχή σε όσους επιλέξουν να σιγοντάρουν Κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας στα σχέδιά τους, καταθέτοντας υποψηφιότητα!

ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ – ΔΩΡΕΑΝ ΤΕΣΤ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ-ΓΟΝΕΙΣ ΤΩΡΑ!

Συναδέλφισσες -συνάδελφοι

Την εβδομάδα που πέρασε επιβεβαιώθηκαν και άλλα κρούσματα κορονοϊού σε μαθητές σχολείων της περιοχής μας, γεγονός αναμενόμενο αφού με την ανυπαρξία ουσιαστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά και  με τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος της εκπαίδευσης (κτηριακά προβλήματα, έλλειψη προσωπικού κτλ) βρισκόμαστε καθημερινά σε σχολεία- υγειονομικές βόμβες που το ίδιο το Υπουργείο έχει δημιουργήσει. Κυβέρνηση, Υπ. Παιδείας και ΕΟΔΥ νίπτουν τας χείρας τους! Ο κάθε συνάδελφος, ο κάθε γονιός και τα παιδιά του αφήνονται στην τύχη τους και στα χέρια των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων, για να διαπιστώσουν αν  έχουν ή όχι κολλήσει τον ιό! Σε μια τετραμελή οικογένεια π.χ. ζητούν, ούτε λίγο ούτε πολύ, να βρει  ένα σημαντικό ποσό για να κάνει το πολυπόθητο τεστ αλλιώς …..γαία πυρί μειχθήτω!!

Εκτός από την αυτονόητη απολύμανση που έγινε στα σχολεία από τον Δήμο, που είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να γίνεται για την παραπέρα ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών, δεν εφαρμόστηκε κανένα απολύτως μέτρο για την παραπέρα ιχνηλάτηση του ιού σε μαθητές και εκπαιδευτικούς!

Ούτε κουβέντα από την κυβέρνηση της ΝΔ για δωρεάν τεστ και για μείωση των μαθητών ανά τμήμα, ακόμα και τώρα που ο αριθμός των κρουσμάτων ανεβαίνει δραματικά μέρα με τη μέρα, με την Αττική να πρωτοστατεί στον χάρτη της πανδημίας! Καμιά επιστημονική στήριξη και φροντίδα για τα Δημόσια σχολεία, μόνο η συνεχής επίκληση στη δική μας  ατομική ευθύνη, ενώ ούτε λόγος για την κρατική ευθύνη, που εξαντλήθηκε στις μάσκες- γίγας και τα …παγουρίνο!

Νιώθουμε οργή για την ανασφάλεια στην οποία μας υποβάλλουνΝιώθουμε οργή γιατί το κλείσιμο ενός σχολείου, που μπορεί να είναι επιβεβλημένο προκειμένου να γίνουν ΑΜΕΣΑ οι απαραίτητοι έλεγχοι και η απολύμανση των χώρων,  δεν μπορεί όμως να είναι το μοναδικό μέτρο. Είναι υποκριτικό να μιλάνε για προστασία όταν η σχολική καθημερινότητα είναι αμείλικτη με πολυπληθή τμήματα, αίθουσες ακατάλληλες, ολιγάριθμο προσωπικό καθαριότητας κ.τ.λ.

Την Παρασκευή 23/10/20 ο Σύλλογος μας πραγματοποίησε παρέμβαση διαμαρτυρίας στο Κέντρο Υγείας Ηλιούπολης,το οποίο είναι κέντρο αναφοράς covid-19.   

Στη συνάντηση  με εκπρόσωπο της Διοίκησης κατατέθηκε από μέρους μας, το αίτημα και η αναγκαιότητα,  να γίνονται δωρεάν τα τέστ σε όλους  τους μαθητές και όχι μόνο σε όσους είναι πάνω από 14 ετών, όπως προβλέπει το πρωτόκολλο του κέντρου αναφοράς του Κ.Υ. Ηλιούπολης. Η μόνη δέσμευση που εισπράξαμε  είναι, ότι θα μεταφερθεί το αίτημα μας στον Διευθυντή του Κ.Υ. Ηλιούπολης.

Την παρέμβασή μας στήριξαν με την παρουσία τους η Ένωση Γονέων Ηλιούπολης, το Συνδικάτο των ΟΤΑ και το Συνδικάτο οικοδόμων Ηλιούπολης. Η απαίτηση όλων μας είναι ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ με όλους τους απαραίτητους όρους πρόληψης υγιεινής και ασφάλειας και η δέσμευσή μας η συνέχιση της πίεσης για την ικανοποίηση των αιτημάτων μας.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

ü Να μεταβαίνει  άμεσα στα   σχολεία που διαπιστώνεται κρούσμα , κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για να διενεργεί δωρεάν τεστ σε όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς!

ü Απαιτούμε και την διαρκή  πίεση της Δημοτικής Αρχής προς την Κυβέρνηση και τα αρμόδια Υπουργεία, για την άμεση στελέχωση  σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και ενίσχυση με όλο  τον απαραίτητο εξοπλισμό του Κέντρου Υγείας Ηλιούπολης, ώστε να παρεμβαίνει και να στηρίζει τα σχολεία στη διαχείριση κρουσμάτων (με γιατρούς και δωρεάν μαζικά και επαναλαμβανόμενα  τεστ για όλους(μαθητές,εκπαιδευτικούς , γονείς)! Να δημιουργηθεί επιτέλους έστω και τώρα σχολιατρική υπηρεσία με νοσηλευτή σε κάθε σχολείο!

ü Μείωση των μαθητών ανά τμήμα, το πολύ στους 15 και ανάλογα με το μέγεθος της αίθουσας, έτσι ώστε να μπορούν να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις.

ü Αύξηση του προσωπικού καθαριότητας, με μόνιμη σχέση εργασίας,που απαιτείται καθ’όλη την διάρκεια λειτουργείας των σχολείων, αλλά και μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών και τοποθέτηση στη διάθεση του σχολείου τουλάχιστον ενός επιπλέον δασκάλου και των αντίστοιχων ειδικοτήτων για την κάλυψη έκτακτων αναγκών στα σχολεία που προκύπτουν, ώστε να μπορούν να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες τους.

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ, ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ , ΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ , ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΗ ΖΩΗ!

Στο απαράδεκτο καθεστώς των τρίμηνων συμβάσεων απαντάμε με το πάγιο αίτημά μας: Μονιμοποίηση εδώ και τώρα όλων των αναπληρωτών – συμβασιούχων εκπαιδευτικών!

Στο απαράδεκτο καθεστώς των τρίμηνων συμβάσεων απαντάμε:

Μονιμοποίηση εδώ και τώρα όλων των αναπληρωτών – συμβασιούχων εκπαιδευτικών!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η κυβέρνηση της Ν.Δ., συνεχίζοντας την πολιτική όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, συμβάλλει και αυτή από την πλευρά της ώστε η ελαστική εργασία στην εκπαίδευση να γίνει καθεστώς, με εκπαιδευτικούς- ομήρους, χωρίς εργασιακά δικαιώματα, σε μια μόνιμη ανασφάλεια και ένα ανελέητο κυνήγι προσόντων. Το πιο πρόσφατο έργο της σε αυτήν την κατεύθυνση ήταν οι τρίμηνες συμβάσεις, αφού βέβαια εφαρμόζει τον νόμο Γαβρόγλου – ΣΥΡΙΖΑ και αφού έχει ψηφίσει το πολυνομοσχέδιο για την εκπαίδευση εν μέσω πανδημίας.

Το Υπουργείο Παιδείας, χωρίς ντροπή, έπαιζε καθημερινά με το άγχος και την αγωνία των αναπληρωτών, για το αν θα κάνουν ή όχι τη δήλωση ενδιαφέροντος για τις τρίμηνες συμβάσεις. Συνεχώς έβγαιναν «ειδήσεις» και «ενημερώσεις» από το Υπουργείο με τους αριθμούς των προσλήψεων που θα γίνουν στις κανονικές φάσεις των αναπληρωτών, καθώς και για τις προσλήψεις των τρίμηνων συμβάσεων, βάζοντας τους συναδέλφους σε τεράστια διλήμματα.

Ωστόσο, η ξετσίπωτη στάση τους δεν έμεινε εκεί. Υπουργείο και  Διευθύνσεις Εκπαίδευσης δείχνουν από τώρα πώς σκοπεύουν να αξιοποιούν τις τρίμηνες συμβάσεις των αναπληρωτών, που υποτίθεται ότι στόχο έχουν να καλύπτουν τα κενά που προκύπτουν «για λόγους συναφείς με τη μετάδοση και διασπορά του κορωνοΐου».

Είναι άθλιοι! Είναι δεκάδες οι περιπτώσεις όπου συνάδελφοι με τρίμηνες συμβάσεις καλούνται να αναπληρώνουν μόνιμα λειτουργικά κενά, είτε στο ολοήμερο είτε σε άδειες συναδέλφων για άλλους λόγους, όπως οι αναρρωτικές άδειες, οι άδειες λοχείας ή ανατροφής τέκνου, κι όχι λόγω πανδημίας. Ουσιαστικά, οι αναπληρωτές των τρίμηνων συμβάσεων καλούνται να αναπληρώσουν τους αναπληρωτές, οι οποίοι αναπληρωτές δεν καλύπτουν κάποιο έκτακτο κενό, αλλά οργανικά κενά και  πάγιες ανάγκες των σχολείων!!

Οι μάσκες έπεσαν! Επιβεβαιώνεται πλήρως η εκτίμησή μας για το τι δρόμο ανοίγουν οι τρίμηνες συμβάσεις και για το γεγονός ότι η κυβέρνηση μας θεωρεί αναλώσιμους και θέλει να μας τοποθετεί για όσο θέλει, όπου θέλει, με μισθούς-χαρτζιλίκι σε σχέση με τα έξοδά μας. Το έχει αποδείξει, άλλωστε, σε πολλές περιπτώσεις στον τρόπο διαχείρισης της πανδημίας, ιδιαίτερα στα σχολεία, μη παίρνοντας εδώ και καιρό κανένα ουσιαστικό μέτρο.

Οι αγώνες των μαθητών, η μαζική απεργιακή συγκέντρωση της απεργίας στο Δημόσιο στις 15/10 για να παρθούν άμεσα μετρά προστασίας του λαού σε όλους τους χώρους δουλειάς και εκπαίδευσης, αλλά και για ζωή και δουλειά με δικαιώματα, δείχνουν τον δρόμο!

Οι συμβασιούχοι εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας, γενικής και ειδικής, πλήρους και μειωμένου ωραρίου, τρίμηνοι, αδιόριστοι, απολυμένοι λόγω παράβολου, απαντάμε με ενότητα και αποφασιστικότητα.

Δε συμβιβαζόμαστε με τρίμηνες συμβάσεις!Οι ανάγκες μας τρέχουν όλο τον χρόνο!

Τέτοιες προσλήψεις είναι μακριά από τις ανάγκες τις δικές μας και των μαθητών μας! Δε συμβιβαζόμαστε με τα ψίχουλα!

ü   Εδώ και τώρα μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών – συμβασιούχων εκπαιδευτικών που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στα σχολεία.

ü   Κατάργηση του νόμου Γαβρόγλου.

ü   Κατάργηση του θεσμού των τριμήνων, των ΑΜΩ και των πολλαπλών κατηγοριών αναπληρωτών.

ü   12μηνη σύμβαση για όλους τους αναπληρωτές, εξίσωση δικαιωμάτων με τους μόνιμους συναδέλφους. 

ü   Κάλυψη εδώ και τώρα όλων των κενών στα σχολεία. Ούτε ένας συνάδελφος απολυμένος.

ü   Μέτρα στήριξης των αναπληρωτών στη στέγαση, τη σίτιση και τη μεταφορά.

Οι χιλιάδες αναπληρωτές προετοιμαζόμαστε να βγούμε ξανά και ακόμα πιο δυναμικά στον δρόμο.

Θα είμαστε ακόμα περισσότεροι και πολύ πιο αποφασισμένοι!

Συνεχίζουμε, οργανωμένοι στα σωματεία μας, ενωμένοι, να διεκδικούμε το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, τη ζωή που μας αξίζει!!