Για απαξιωτική συμπεριφορά σε συναδέλφους

Διανύσαμε τις πρώτες εβδομάδες λειτουργίας των σχολείων και παρότι το Υπουργείο Παιδείας και η Δημοτική Αρχή Ηλιούπολης διαβεβαίωναν ότι όλα θα ήταν έτοιμα, στην πράξη διαπιστώσαμε ότι υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις και κενά, που ενισχύουν την ανησυχία και την αγανάκτηση εκπαιδευτικών και γονιών.

Η Κυβέρνηση φορτώνει στις πλάτες μας την ασφαλή λειτουργία των σχολείων, αποθεώνοντας την «ατομική ευθύνη» και επιτείνοντας αγωνίες και αναπάντητα ερωτήματα όλης της σχολικής κοινότητας, ιδιαίτερα τώρα που έχουν ήδη εμφανιστεί τα πρώτα κρούσματα σε σχολεία της πόλης μας. Την ίδια στιγμή δίνει δις σε καναλάρχες, κλινικάρχες, μεγαλοξενοδόχους…

Μέσα σε αυτή την εκρηκτική κατάσταση στα σχολεία, εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Ηλιούπολης συμπεριφέρονται με απαξιωτική συμπεριφορά, προσβλητικές και απειλητικές εκφράσεις προς συναδέλφους μας, προσπαθώντας να καλύψουν την κυβερνητική επιλογή να λειτουργήσουν τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία όπως όπως και να συγκαλυψουν και τις δικές τους ευθύνες. Καταγγέλλουμε τέτοιες συμπεριφορές και ζητάμε να μην επαναληφθούν!

Οι εκπαιδευτικοί στο σύνολό τους αγωνιούν και αγωνίζονται καθημερινά για την ασφαλή και απρόσκοπτη λειτουργία των σχολείων και δικαίως απαιτούν να παρθούν έστω και τώρα μέτρα στην κατεύθυνση αυτή. Η αδυναμία και η έλλειψη διεκδίκησης της Δημοτικής Αρχής, που οδήγησε στο να μην είναι έτοιμα τα σχολεία να λειτουργήσουν με παιδαγωγικούς όρους πριν τον αγιασμό, δε δικαιολογεί σε καμιά περίπτωση συμπεριφορές όπως οι παραπάνω. Απόδειξη αποτελεί ότι, νήπια και προνήπια της περιοχής της Αγίας Μαρίνας ήταν εκτός σχολείου τις πρώτες μέρες, περιμένοντας τον εξοπλισμό του περίφημου κοντένειρ, που τοποθετήθηκε τις τελευταίες μερες πριν τον Αγιασμό ενώ για το άλλο περιμένουμε ακόμα να ολοκληρωθούν οι εργασίες στον περιβάλλοντα χώρο! Εξακολουθούν ακόμα και τώρα να «ψάχνουν» για ανεύρεση λύσης, για να μεταστεγάσουν Νηπιαγωγεία, που είναι σε άθλιες για κάθε εποχή συνθήκες πόσο μάλλον σε συνθήκες πανδημίας! Μπορούμε να αναφέρουμε επίσης και πολλά παραδείγματα δημοτικών σχολείων, που δείχνουν τη χρόνια απουσία διεκδικήσεων από την τοπική αρχή, σημερινή και χτεσινή (δεν άλλαξε και πολύ) για ασφαλή δημόσια σχολεία.

Τονίζουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι ο αυταρχισμός και οι απειλές σε συναδέλφους, που διεκδικούν τις αυτονόητες προϋποθέσεις για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων, μας προκαλούν οργή και δηλώνουμε ότι δεν πρόκειται ούτε να σιωπήσουμε αλλά ούτε και να φορτωθούμε στις πλάτες μας τις ευθύνες και υποχρεώσεις της κυβέρνησης και της Δημοτικής Αρχής.

Ο Σύλλογός μας στέκεται σταθερά στο πλευρό των συναδέλφων και συνεχίζει τους αγώνες του για τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών και των μαθητών μας και την αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου. Θα συνεχίσουμε να απαιτούμε πιο αποφασιστικά να παρθούν ΤΩΡΑ όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας και ασφάλειας μαθητών και εκπαιδευτικών.

Στηρίζουμε τον αγώνα των μαθητών!

Όλοι στο Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 1/10
Συγκέντρωση στα Προπύλαια 12:00

Συμμετέχουμε με διευκολυντική στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 14:00

Το δίκιο δεν τρομοκρατείται, δεν σταματά, δεν περιορίζεται

Το δίκιο αγωνίζεται και νικά

Οι κινητοποιήσεις των μαθητών δέχονται βίαιη επίθεση. Εκεί που δεν τα καταφέρνουν οι απειλές, οι τραμπουκισμοί (Άλιμος) και οι εισαγγελείς (Πειραιάς) επιστρατεύονται ομάδες προβοκατόρων (Ηλιούπολη).Οι μαθητές του 3ου Λυκείου Ηλιούπολης καταγγέλουν ότι τα ξημερώματα της Τρίτης (29/9) ομάδα εξωσχολικών εισέβαλε στο σχολείο και προκάλεσε σοβαρές ζημιές στο κτίριο. Η επιτροπή της κατάληψης δεν κατάφερε να προστατέψει το χώρο, με αποτέλεσμα η συγκεκριμένη μορφή πάλης να σταματήσει.

Ως Σύλλογος  εκπαιδευτικών στεκόμαστε δίπλα στους μαθητές  και στα δίκαια αιτήματά τους. Άλλωστε τα αιτήματα αυτά είναι η σημαία και των δικών μας αγώνων εδώ και μήνες.

Τούτες τις μέρες,  στα σχολεία που άνοιξαν βιώνουμε την «κανονικότητα» των χιλιάδων κενών, το στοίβαγμα 20 ως και 28 μαθητών και εκπαιδευτικών (!) στις αίθουσες, την εφαρμογή της Δίχρονης Προσχολικής με 25άρια τμήματα  και ακατάλληλες αίθουσες.

Τούτες τις μέρες,  δεκάδες χιλιάδες συμβασιούχοι συνάδελφοι διασχίζουν τη χώρα για άλλη μια χρονιά «αναπλήρωσης», ενώ χιλιάδες ακόμα ζουν με την αγωνία ή καταδικάζονται στην ανεργία ακόμα και για ένα παράβολο των 3 ευρώ.

Τούτες τις μέρες, εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές ζούμε μέσα σε συνθήκες διάδοσης του κορονοϊού, ενώ η κυβέρνηση «καθάρισε» για την πανδημία στέλνοντας ένα παγουρίνο (από χορηγό!) και ίσως κάποια μάσκα για σκέπασμα

Τούτες τις μέρες, χιλιάδες παιδιά που χρειάζονται ειδική αγωγή και ταυτόχρονα χιλιάδες μεταναστόπουλα είναι έξω από την εκπαίδευση.

Τούτες τις μέρες, τα ταμεία των σχολικών επιτροπών είναι άδεια, αλλά οι μεγαλοεπιχειρηματίες πήραν και πάλι 70 δις!.

Η μείωση των μαθητών ανά τμήμα στους 15, η αύξηση των εργαζόμενων στην καθαριότητα, η σχολιατρική υπηρεσία στα σχολεία, τα μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ με ευθύνη και έξοδα του κράτους, ο μόνιμος διορισμός εκπαιδευτικών ΔΕΝ είναι δικαιολογίες ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΜΑΘΗΜΑ. Οι μαθητές έχουν λόγο, έχουν αντίληψη της σοβαρότητας της κατάστασης και συναίσθηση ότι Κυβέρνηση και Υπουργείο έχουν αφήσει τα σχολεία στην τύχη τους. Η καραμέλα της προσωπικής ευθύνης έχει πια παλιώσει, τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ είναι λάστιχο που ξεχειλώνεται σε βάρος της εκπαιδευτικής κοινότητας και με κίνδυνο της υγείας μαθητών, καθηγητών και των οικογενειών τους. Η χρήση μάσκας είναι το μοναδικό μέτρο που λαμβάνεται γιατί είναι το μοναδικό ανέξοδο μέτρο, αλλά από μόνο του δεν φτάνει.Στο ερώτημα «ποιος βρίσκεται πίσω από τις κινητοποιήσεις των μαθητών;», η απάντηση είναι απλή. Οι κινητοποιήσεις είναι υποκινούμενες από το στίβαγμα των μαθητών σε 27άρια τμήματα (όταν τα περισσότερα σχολεία έχουν κενές αίθουσες), είναι οι χαμένες ώρες λόγω έλλειψης καθηγητών, είναι το ελάχιστο μόνιμο προσωπικό καθαριότητας, είναι η κοροϊδία της Κυβέρνησης και του Υπουργείου.

Στηρίζουμε τον αγώνα των μαθητών, των παιδιών μας και καταγγέλλουμε κάθε προσπάθεια τρομοκράτησής τους αλλά και κάθε επιχείρηση διαστρέβλωσης των αιτημάτων τους, που είναι δίκαια από το πρώτο ως το τελευταίο! Κάτω τα χέρια από τους μαθητές, θέλουμε τα παιδιά μας να διεκδικούν το δίκιο τους και να μην υποτάσσονται στα «ολίγα», στη μισή ζωή, αλλά να παλεύουν για ζωή ολόκληρη!

 Η προβοκάτσια και η τρομοκρατία δεν θα περάσει Μαθητές, καθηγητές και γονείς, όλοι στο δρόμο με πολύμορφες κινητοποιήσεις

Συμμετέχουμε με διευκολυντική στάση εργασίας που έχει κηρύξει η Δ.Ο.Ε. από τις 11:00 έως τις 14:00

  στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 1/10,

με προσυγκέντρωση στις 12:00 στα Προπύλαια