Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης

"Μιχάλης Παπαμαύρος"

Για τον φονικό σεισμό στη Σάμο

Για τον φονικό σεισμό στη Σάμο

Εκφράζουμε τα βαθιά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των δυο μαθητών που έχασαν άδικα τη ζωή τους στο μεγάλο σεισμό της Σάμου. Όλη η εκπαιδευτική κοινότητα θρηνεί για τους δυο μαθητές μας που σκοτώθηκαν άδικα από μια φυσική καταστροφή.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους εκατοντάδες πληγέντες από το σεισμό στη Σάμο αλλά και στη Χίο. Ειδικά για στους τραυματίες, ευχόμαστε γρήγορα να αναρρώσουν. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον Τουρκικό λαό που υφίσταται εξίσου οδυνηρά τις συνέπειες του σεισμού.

Ο σεισμός έγινε σε ώρα που είχαν σχολάσει τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας και τα Ολοήμερα στην Πρωτοβάθμια είχαν διάλειμμα. Σε διαφορετική περίπτωση ο κίνδυνος για μαθητές και εκπαιδευτικούς θα ήταν πολύ μεγαλύτερος.

Απαιτούμε η κυβέρνηση να πάρει όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να στηρίξει τους πληγέντες μαθητές μας και τις οικογένειες τους συνολικά το λαό στη Σάμο αλλά και στη Χίο.

Άμεσα να ελεγχθούν τεχνικά όλα τα σχολικά κτίρια για την στατικότατα τους. Να μην επαναλειτουργήσει κανένα σχολείο αν δεν είναι εγγυημένη η ασφαλής λειτουργία και πρόσβαση σε αυτά.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, με το πνεύμα αλληλεγγύης που διακρίνει τον κλάδο, να στηρίξουν μαθητές και εκπαιδευτικούς που έχουν ανάγκη με όλα τα μέσα.

Ειδικά για τους συναδέλφους που υπηρετούν στο νησί και είναι από άλλες περιοχές και μπορεί να έχουν μεγαλύτερη ανάγκη, η στήριξη πρέπει να είναι άμεση.

Όποιοι συνάδελφοι αντιμετωπίζουν έκτακτες ανάγκες, έχουν πρόβλημα στέγης και διαμονής, χρειάζονται ενημέρωση ή αντιμετωπίζουν την οποιαδήποτε δυσκολία, μπορούν να επικοινωνούν με τους παρακάτω συναγωνιστές εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στο νησί:

Πρωτοβάθμια: Μαρούπας Βαγγέλης (6973241428 ) & Ελισσάβετ Πόθα (6970292794)

Δευτεροβάθμια: Πανούσος Χρήστος (6948077722)

Ο Σύλλογός μας στηρίζει το αίτημα των εργαζομένων στο 2ο ΚΕΣΥ Α΄ Αθήνας. Να ικανοποιηθεί τώρα το αίτημά τους για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και καθαριότητα των χώρων του ΚΕΣΥ!

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας υιοθετεί και στηρίζει το κείμενο διαμαρτυρίας των συναδέλφων εργαζομένων στο 2ο ΚΕΣΥ Α΄ Αθήνας! Να ικανοποιηθεί τώρα το αίτημά τους για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και καθαριότητα των χώρων του ΚΕΣΥ!

 

Παραθέτουμε ολόκληρο το κείμενο διαμαρτυρίας των συναδέλφων..

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Ως εργαζόμενοι του 2ου ΚΕΣΥ Α” Αθήνας διαμαρτυρόμαστε για την   έλλειψη μόνιμου προσωπικού καθαριότητας  στο ΚΕΣΥ και την ανευθυνότητα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης που δεν  σπεύδει να επιλύσει το ζήτημα όσο το ταχύτερο μέσα στην τρέχουσα συγκυρία της πανδημίας και των ειδικών μέτρων προστασίας της υγιεινής των δημόσιων χώρων.  Η  μη πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας στην υπηρεσία μας από την Περιφέρεια Αττικής έχει ως  αποτέλεσμα την επιβάρυνσή μας σε επίπεδο υγείας και σε οικονομικό  κόστος που νομίμως δε μας αναλογεί.

Είναι απαράδεκτο και αδιανόητο να μην εξασφαλίζεται ο καθαρισμός ενός εσωτερικού  δημόσιου χώρου που στεγάζει υποστηρικτικές δομές μαθητών – γονέων και σχολείων και να επαφίεται στον πατριωτισμό(!) των αναπληρωτών με τους οποίους είναι κυρίως στελεχωμένη η Υπηρεσία. Καθημερινά  προσέρχονται στην Υπηρεσία μας δεκάδες εργαζόμενοι  καθώς και  γονείς με τα παιδιά τους για εκπαιδευτική – ψυχολογική  αξιολόγηση , συμβουλευτική και υποστήριξη. Οι συνθήκες υγιεινής και καθαριότητας  είναι προϋπόθεση για την ομαλή λειτουργία του ΚΕΣΥ όπως και κάθε άλλου δημόσιου χώρου  πολύ περισσότερο την περίοδο που τα κρούσματα covid-19 σπάνε κάθε βδομάδα νέο ρεκόρ.

Παράλληλα με έκπληξη και λύπη πληροφορηθήκαμε από τον τύπο ότι η πλειοψηφούσα παράταξη εισηγήθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο την έγκριση  δαπανών συνολικού ποσού 19.740€ (Αρ. Πρωτ.: 662572/10-09-20) για τη διοργάνωση σεμιναρίων ενημέρωσης για θέματα του παιδιού με ΔΕΠ-Υ σε ιδιωτικό φορέα.  Το ποσό αυτό θα ήταν ικανό για να καλύψει τις πάγιες ανάγκες σε υλικοτεχνικά μέσα και μόνιμο και σταθερό προσωπικό καθαριότητας στην υπηρεσία μας. Δεν  ζητήθηκε η συνδρομή  επίσημα από την Υπηρεσία μας ή το 1Ο ΚΕΣΥ  Α’  Αθήνας για να οργανώσουμε και υλοποιήσουμε την παραπάνω δράση σύμφωνα με τις δυνατότητες μας, όπως άλλωστε προβλέπεται  στις αρμοδιότητες των ΚΕΣΥ βάση του νόμου 4547/2018, στο Άρθρο 7 «Αποστολή και αρμοδιότητες των Κ.Ε.Σ.Υ.», παρ. 2 ε.

Καλούμε την Περιφέρεια Αττικής να αναλάβει τις ευθύνες της και να μην αφήσει το 2Ο ΚΕΣΥ Α΄Αθήνας ακάλυπτο και ανοχύρωτο απέναντι στην μόλυνση και διάδοση της πανδημίας που  αναπτύσσεται, στέλνοντας άμεσα προσωπικό καθαριότητας και διασφαλίζοντας την μόνιμη και σταθερή παρουσία του στην πολύπαθη υπηρεσία μας .

Εάν η Περιφέρεια Αττικής δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτή την βασική προϋπόθεση , ώστε να συνεχιστεί απαρέγκλιτα το έργο μας ας το δηλώσει επίσημα και σε όλους τους τόνους δίνοντας πλέον την ευθύνη στο Υπουργείο Παιδείας το οποίο πρέπει να στείλει μόνιμο και σε σταθερή βάση προσωπικό καθαριότητας για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά  αυτή  η πάγια δυσλειτουργία του συστήματος των »διαγωνισμών» της μερικής απασχόλησης με σύντομη  ημερομηνία λήξης.

Γιατί η υγεία των γονέων, των μαθητών και των εργαζομένων πρέπει να αντιμετωπίζεται με σοβαρότητα και ευθύνη.

Οι εργαζόμενοι  του 2ου ΚΕΣΥ Α΄ΑΘΗΝΑΣ