Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης

"Μιχάλης Παπαμαύρος"

Δελτίο Τύπου για τη ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ κι ΕΛΜΕ που έγινε την Κυριακή 13/12/2020 με θέμα: «ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΛΗΣ ΜΑΣ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ»

Δελτίο Τύπου για τη ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ κι ΕΛΜΕ που έγινε την Κυριακή 13/12/2020 με θέμα:

«ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΛΗΣ ΜΑΣ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ»

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 13/12 με μεγάλη επιτυχία και μαζική συμμετοχή εκπροσώπων και εκλεγμένων μελών Δ.Σ. η ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ Εκπαιδευτικών Π.Ε. κι ΕΛΜΕ.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σε μια δύσκολη συγκυρία για τους εκπαιδευτικούς, τους γονιούς και τους μαθητές μας αλλά και για όλον τον λαό μας, αφού:

- η πανδημία βρίσκεται σε κρίσιμη φάση, με την κυβέρνηση να αποποιείται των ευθυνών της με αποτέλεσμα να πεθαίνουν εκατοντάδες άνθρωποι την ημέρα και πολλές εκατοντάδες να νοσούν, ενώ το δημόσιο σύστημα υγείας να βρίσκεται στο κόκκινο,

- η εκπαιδευτική διαδικασία στα «ανοιχτά» ειδικά σχολεία και πολύ περισσότερο στα κλειστά γενικά σχολεία μέσω τηλεκπαίδευσης βάζει μεγαλύτερους ταξικούς φραγμούς στα παιδιά των λαϊκών οικογενειών και δυσκολεύει το παιδαγωγικό έργο των εκπαιδευτικών, με τους γονείς να πληρώνουν ακριβά τη συμμετοχή των παιδιών τους στην τηλεκπαίδευση.

Στη σύσκεψη πήραν μέρος:

Οι ΣΥΛΛΟΓΟΙ Εκπ/κών Π.Ε.: «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ», Λήμνου, «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ», «ΣΩΚΡΑΤΗΣ» «ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ», «Ν. ΠΛΟΥΜΠΙΔΗΣ», Χαϊδαρίου, «Μ. ΠΑΠΑΜΑΥΡΟΣ», Ικαρίας, «ΠΕΡΙΚΛΗΣ» (παρ), «Κ. ΣΩΤΗΡΙΟΥ» και ΣΕΒΕΠΕΑ Θεσσαλίας.

Οι ΕΛΜΕ: Κέρκυρας, Πειραιά, Κεφαλλονιάς, Λήμνου – Αγ. Ευστρατίου, Ε΄ Ανατ. Αττικής, Γ΄ ΕΛΜΕ Αθήνας (παρ.), Νότιας Αθήνας (παρ.), Γ΄ ΕΛΜΕ Δυτ. Αθήνας (παρ.), Β΄ Δωδεκανήσου, Ζακύνθου, Ζ΄ Αθήνας (παρ.), Δ΄ ΕΛΜΕ Αν. Αττικής (παρ.).

Συμμετείχαν επίσης και πήραν τον λόγο εκπρόσωποι από την ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ Αναπληρωτών και την Επιτροπή Απορριφθέντων λόγω παράβολου.

Στη σύσκεψη, μετά την εισήγηση του Συλλόγου «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ», πήρε το λόγο o πρόεδρος της ΕΛΜΕ Πειραιά και αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο νομοσχέδιο για την ΕΕΚ, που είναι στη βουλή και στην ανάγκη να αντιπαλευτεί, ενώ η εκπρόσωπος της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ Αναπληρωτών παρουσίασε τις τεράστιες δυσκολίες των συμβασιούχων συναδέλφων και τις νέες ελαστικές σχέσεις που προωθούνται και χαιρέτισε τις δράσεις που αναπτύσσονται πανελλαδικά.

Στη συνέχεια τον λόγο πήραν εκπρόσωποι από τα σωματεία που συμμετείχαν και ήρθε μια πλούσια εμπειρία από τη δράση των σωματείων.

Αποτυπώνοντας τη συζήτηση στη Σύσκεψη μπορούμε επιγραμματικά να πούμε ότι:

 • Εκφράστηκε από πολλούς εκπροσώπους η αγωνία και η ανάγκη έντασης του αγώνα για το καίριο ζήτημα της υγείας, αφού σε πολλά μέρη της χώρας η πανδημία θερίζει. Είναι χαρακτηριστικό αυτό που είπε ο συνάδελφος από την Πέλλα ότι «θρηνούμε συναδέλφους και οι μαθητές φοβούνται γιατί δεν υπάρχει οικογένεια που να μην έχει στο στενό συγγενικό της περιβάλλον νεκρό»! Είναι επιτακτική ανάγκη να παρθούν εδώ και τώρα μέτρα με προσλήψεις στο δημόσιο σύστημα υγείας και επίταξη του ιδιωτικού τομέα, τονίστηκε από πολλούς συναδέλφους.
 • Επισημάνθηκε η ανάγκη να ενισχυθεί η αλληλεγγύη μας τις μέρες αυτές, ώστε κανείς συνάδελφος και καμιά λαϊκή οικογένεια να μην αντιμετωπίσει μόνος/η και αβοήθητος/η την πανδημία αλλά και να μην περάσει γιορτές χωρίς τα αναγκαία αγαθά.
 • Και εισηγητικά και πολλοί εκπρόσωποι ΕΛΜΕ αναφέρθηκαν στην ανάγκη να γίνει πλατιά ενημέρωση και να αντιπαλευτεί το νομοσχέδιο για την ΕΕΚ, που κινείται στην κατεύθυνση της ΕΕ για παραγωγή πιο φτηνού εργατοτεχνικού προσωπικού για τις επιχειρήσεις.
 • Όλοι οι συνάδελφοι έθεσαν τα μεγάλα προβλήματα της εξ αποστάσεως διδασκαλίας και τους επιπλέον ταξικούς φραγμούς που βάζει, αφού 1 στα 5 παιδιά μένει απέξω, ενώ από αρκετά σωματεία αναφέρθηκαν στοιχεία για τον αποκλεισμό εκατοντάδων παιδιών ανά περιοχή που, είτε δεν έχουν κανένα μέσο να παρακολουθήσουν είτε παρακολουθούν από κινητό, πράγμα δύσκολο, είτε αναζητούν δωρεάν ίντερνετ στο κρύο! Αναφέρθηκε ο αποκλεισμός των παιδιών των Ρομά στο Μενίδι, τα 270 παιδιά σε Βύρωνα-Καισαριανή-Παγκράτι που δεν έχουν κανένα μέσο πρόσβασης ενώ πάνω από 800 παρακολουθούν από κινητό…πολλά τα παραδείγματα! Τονίστηκαν οι τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης και του Υπ. Παιδείας για την κατάσταση αυτή και μπήκε επιτακτικά η απαίτηση να παρθούν εδώ και τώρα μέτρα, ώστε κανένα παιδί να μην μένει απέξω από την εκπαιδευτική διαδικασία και κανένα σχολείο και εκπαιδευτικός χωρίς εξοπλισμό, με ευθύνη και χρηματοδότηση του κράτους.
 • Ομόφωνα εκφράστηκε η επιτακτική ανάγκη να παρθούν τα αναγκαία μέτρα, ώστε να ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, γιατί Η ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΗ!
 • Από αρκετούς ομιλητές τονίστηκαν τα μεγάλα προβλήματα στη μεταφορά των μαθητών, που αποκλείουν παιδιά από την εκπαιδευτική διαδικασία, όπως έγινε πέρυσι και συνεχίζεται και φέτος στην Ικαρία. Η ανάγκη για κρατικό φορέα μεταφοράς των μαθητών με σύγχρονα ασφαλή μέσα επανέρχεται από την ίδια την πραγματικότητα.
 • Μεταφέρθηκαν τα τεράστια τα προβλήματα στη λειτουργία των «ανοιχτών» ειδικών σχολείων, που σε πολλές περιοχές (π.χ. Θεσσαλία) ανοιγοκλείνουν και τώρα, αφού δεν παίρνονται μέτρα για την πανδημία. Τονίστηκε η έλλειψη προσωπικού, εκπαιδευτικών, ΕΕΠ, ΕΒΠ και καθαριότητας, στα λειτουργούντα ειδικά σχολεία αλλά και οι προσλήψεις για την παράλληλη στήριξη (1942 από πέρυσι και επιπλέον οι φετινές διαγνώσεις) που εκκρεμούν, αφού η κυβέρνηση καλύπτεται πίσω από το κλείσιμο των σχολείων και παραβλέπει ότι τώρα είναι που τα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες χρειάζονται περισσότερη στήριξη.
 • Μεγάλη αγανάκτηση εκφράστηκε και απαίτηση να αποσυρθεί η τελευταία εγκύκλιος του Υπ. Παιδείας για την αξιολόγηση των μαθητών της Δευτεροβάθμιας, που δε λαμβάνει καθόλου υπόψη της την πραγματική κατάσταση στην εξ αποστάσεως διδασκαλία και ζητάει να εξεταστούν και να αξιολογηθούν διαδικτυακά οι μαθητές. Προβληματισμός εκφράστηκε και για την αξιολόγηση των μαθητών της Πρωτοβάθμιας που παρουσιάζει και αυτή δυσκολίες.
 • Η εκπρόσωπος της Επιτροπής Απορριφθέντων λόγω παράβολου (αλλά και η εκπρόσωπος της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ Αναπληρωτών) αναφέρθηκε στην τραγική κατάσταση στην οποία έχουν βρεθεί οι περίπου 12.000 (!) συνάδελφοι που απορρίφθηκαν από το παράβολο των 3 ευρώ!!! Τονίστηκε η ανάγκη να αναδείξουμε ακόμα πιο έντονα το τεράστιο αυτό ζήτημα και να απαιτήσουμε από την κυβέρνηση «που ψηφίζει συνεχώς και σε μια νύχτα νομοσχέδια», όπως χαρακτηριστικά είπε η συνάδελφος, να ρυθμίσει νομοθετικά και άμεσα το ζήτημα, ώστε να μη μείνουν στην ανεργία οι συνάδελφοι!
 • Χαιρετίστηκε από πολλούς ομιλητές η συμβολή των εκπαιδευτικών σωματείων στους αγώνες του εργατικού λαϊκού κινήματος ενάντια στην καταστολή, που έσπασε στην πράξη στις 17/11 και στις 26/11 αλλά και σε κάθε κλαδικό ή τοπικό αγώνα, και τονίστηκε η ανάγκη έντασής του.
 • Τονίστηκε η ανάγκη να στηριχτεί η απαίτηση για να διαγραφούν όλα τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν σε εκλεγμένα μέλη ΔΣ σωματείων που μετακινούνται για συνδικαλιστική δράση. Στην πορεία και ανάλογα με την έκβαση του θέματος είναι ανάγκη να εκφραστεί και έμπρακτα η αλληλεγγύη των σωματείων μας στους συναδέλφους αυτούς.
 • Τονίστηκε η ανάγκη να είναι τα σωματεία μας σε ετοιμότητα με τη νέα χρονιά, να παρθούν οι αναγκαίες πρωτοβουλίες και να γίνουν οι ανάλογες δράσεις, ώστε να παρθούν μέτρα για να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια.
 • Τέλος, εκφράστηκε η ανάγκη, στην ενιαία επίθεση ΕΕ, κεφαλαίου και κυβέρνησης ενάντια στην ίδια μας τη ζωή, στα δικαιώματά μας, στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας, να απαντήσουν τα σωματεία μας με κοινούς αγώνες. Να ΔΥΝΑΜΩΣΕΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΗ ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ. Να ΔΥΝΑΜΩΣΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΙΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ, ΜΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, να μην αφήσουμε κανέναν συνάδελφο μόνο και κανένα παιδί απέξω από την εκπαιδευτική διαδικασία. Κανένας μόνο απέναντι στην πανδημία!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Με βάση τη συζήτηση και τις προτάσεις των σωματείων που συμμετείχαν, μπορούμε να κωδικοποιήσουμε αυτές που από κοινού προτάθηκαν για το επόμενο διάστημα:

 1. Να οργανώσουμε Πανελλαδική Μέρα δράσης για την Παιδεία στις 17/12, μέρα ψήφισης του ν/σχ για την ΕΕΚ, που συμπεριλαμβάνει και τις ρυθμίσεις για προσλήψεις αναπληρωτών μέσω Δ/νσεων και για κατάργηση της εκπροσώπησης από τα Υ.Σ, στις Δ/νσεις, στα κέντρα πόλεων και στη Βουλή, με όλα τα μέτρα προστασίας.
 2. Στήριξη της παράστασης διαμαρτυρίας των Ομοσπονδιών στην Βουλή για τον προϋπολογισμό στις 15/12.
 3. Μπορούν να συνεδριάσουν έκτακτα τα ΔΣ, να κάνουμε ενημέρωση γονιών, σωματείων και φορέων κατά περιοχή για τις εξελίξεις στην εκπαίδευση.
 4. Με βάση το κάλεσμα για την Πανελλαδική Μέρα Δράσης μπορούμε επίσης να συγκεντρώσουμε διαδικτυακά υπογραφές στο κάλεσμα αυτό των σωματείων και να τις καταθέσουμε πριν τα Χριστούγεννα στο Υπ. Παιδείας.
 5. Το κάθε σωματείο φυσικά μέσα από τις συλλογικές του διαδικασίες θα καταλήξει και στο δικό του σχεδιασμό.

 

Καλή επιτυχία στους αγώνες μας!

 Και στη συνέχεια Καλές Γιορτές και Καλή κι Αγωνιστική Χρονιά το 2021!

17 Δεκεμβρίου 2020 Πανελλαδική Μέρα Δράσης στην Εκπαίδευση. Εδώ και τώρα μέτρα για ανοιχτά σχολεία με ασφάλεια και υγιεινή! Ούτε ένας μαθητής αποκλεισμένος! Να αποσυρθεί εδώ και τώρα το νομοσχέδιο για την Επαγγελματική Εκπαίδευση!

17 Δεκεμβρίου 2020

Πανελλαδική Μέρα Δράσης στην Εκπαίδευση

Εδώ και τώρα μέτρα για ανοιχτά σχολεία με ασφάλεια και υγιεινή!

Ούτε ένας μαθητής αποκλεισμένος!

Να αποσυρθεί εδώ και τώρα το νομοσχέδιο για την Επαγγελματική Εκπαίδευση!

 

Σύλλογοι και ΕΛΜΕ από όλη τη χώρα συντονίζουμε τη δράση μας απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.

Από την αρχή της πανδημίας έχουμε βρεθεί δίπλα στους μαθητές μας και τις οικογένειές τους, γιατί αυτό επιτάσσει πρώτα απ” όλα ο ρόλος του εκπαιδευτικού. Κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να συνεχιστεί, με όσα μέσα έχουμε, η προσπάθεια στήριξης των μαθητών, έστω και μέσω της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Κάνουμε πράξη το σύνθημα «Δίπλα στους μαθητές μας με κάθε μέσο». Ωστόσο, ξέρουμε ότι αυτή η διαδικασία δεν αντικαθιστά με τίποτα την δια ζώσης εκπαίδευση και έχουμε τις ίδιες ανησυχίες με τους γονείς, ώστε να μη «χαθεί» η σχολική χρονιά.

Ενώ κάνουμε όλη αυτήν την προσπάθεια, η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας όλους αυτούς τους μήνες κοροϊδεύει. Παρουσιάζει μια εικονική πραγματικότητα για την κατάσταση στα σχολεία. Αφήνει χωρίς πρόσβαση στη λεγόμενη «τηλεκπαίδευση» πάνω το 30% των μαθητών. Έχει την απόλυτη ευθύνη για την απίστευτη ταλαιπωρία μαθητών και εκπαιδευτικών την όξυνση των ταξικών διαφοροποιήσεων που εντείνονται όλο αυτό το διάστημα. Παραδέχεται κυνικά ότι η ανάγκη του λαού για να προστατευτεί όσο το δυνατόν περισσότερο από τους κινδύνους της πανδημίας, είναι ένα τεράστιο κόστος. Αντί για γενναία αύξηση των κλινών ΜΕΘ και επίταξη του ιδιωτικού τομέα μειώνει κατά 600 εκ..€ τις δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού για την υγεία. Δεν προχωρά σε μείωση των μαθητών ανά τμήμα, σε μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ στα σχολεία, σε μαζικές προσλήψεις στην καθαριότητα των σχολείων, αλλά και σε μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό.

Το μόνο που συνεχίζουν ακάθεκτοι , είναι να τσακίζουν τα δικαιώματά μας και τη ζωή μας, ξυλοφορτώνοντας και προσπαθώντας να τρομοκρατήσουν όσους αγωνίζονται και διεκδικούν. Όπως την περίοδο της πρώτης καραντίνας,  με το πολυνομοσχέδιο που, εκτός άλλων,  αύξησε τον αριθμό των παιδιών στα τμήματα, εν μέσω πανδημίας, το Υπουργείο Παιδείας έρχεται στη δεύτερη καραντίνα για να καταθέσει το νομοσχέδιο για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση (EEK), με κλειστά σχολεία. Ένα νομοσχέδιο  μακριά από την ανάγκη για ποιοτική και αναβαθμισμένη επαγγελματική εκπαίδευση, που την υποβαθμίζει.

Μάλιστα, είναι τόσο ξεδιάντροποι που μέσα σε αυτό το νομοσχέδιο, βάζουν διατάξεις, όπως αυτή για τις τοπικές προσλήψεις αναπληρωτών από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, που μετά τις τρίμηνες συμβάσεις, έρχονται να ολοκληρώσουν το σχέδιο για την παραπέρα ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων των εκπαιδευτικών και να απαλλάξουν το Υπουργείο από την ευθύνη να προσλαμβάνει εκπαιδευτικούς για όλες τις ανάγκες των μαθητών, όποτε αυτές προκύπτουν. Ενώ, αυξάνοντας την ένταση του αυταρχισμού, το Υπουργείο έχει εντάξει στο νομοσχέδιο και διάταξη που στην ουσία καταργεί την εκπροσώπηση των εργαζομένων στα υπηρεσιακά συμβούλια.

Αντίστοιχα, ο προϋπολογισμός που ετοιμάζουν για το 2021 δείχνει ξεκάθαρα ποιες είναι οι αγωνίες της κυβέρνησης. Δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ χαρίζουν απλόχερα στους μεγαλοεπιχειρηματίες, την ίδια στιγμή που μειώνουν, εν μέσω πανδημίας τις δαπάνες για την υγεία και κατά -1,17% τον προϋπολογισμό για την Παιδεία.

Τέρμα πια στην κοροϊδία!  

Παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να μας πείσει ότι ο ιός δεν κολλάει στα σχολεία, είτε ότι περισσότεροι μαθητές στην τάξη δεν σημαίνει περισσότερος κίνδυνος διασποράς του ιού, η πραγματικότητα είναι πεισματάρα! Όλα τα αιτήματα που έχουν εδώ και καιρό τα σωματεία των εκπαιδευτικών, των γονιών και οι μαθητές είναι δίκαια.

Δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη, στην κυβερνητική γι” αυτό και δε σταματάμε να διεκδικούμε όλα όσα είναι αναγκαία σήμερα για να ικανοποιούνται τα σύγχρονα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας, και τα σύγχρονα εργασιακά δικαιώματά μας.

Δε θα κλείσουμε το στόμα απέναντι στην προσπάθεια την κυβέρνησης αν φορτώσει την κρίση στις πλάτες του λαού, να επιβάλει 10ωρη εργασία, απλήρωτες υπερωρίες, κατάργηση του δικαιώματος στην απεργία, χτύπημα των σωματείων μας. Σε lockdown πρέπει να μπει η αντιλαϊκή πολιτική και όλοι όσοι την υπηρετούν.

Φωνάζουμε για όλα αυτά που πρέπει να γίνουν ώστε τα σχολεία να ανοίξουν με υγιεινή και ασφάλεια, για τα μέτρα που πρέπει να παρθούν όσο τα σχολεία είναι κλειστά.

ü  Να αραιώσουν οι μαθητές στις τάξεις

ü  Να δημιουργηθούν νέες σχολικές αίθουσες και να αξιοποιηθούν ήδη υπάρχουσες

ü  Να γίνονται δωρεάν, μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ στα σχολεία

ü  Να ενισχυθεί το προσωπικό καθαριότητας ώστε να τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα

ü  Να γίνουν όλες οι απαραίτητες προσλήψεις αναπληρωτών πλήρους σύμβασης

ü  Να χορηγούνται δωρεάν όλα τα Μέσα Ατομικής Προστασίας

ü  Να παρθούν μέτρα για την αποσυμφόρηση των σχολικών λεωφορείων

ü  Να δοθούν σε όλα τα παιδιά τεχνολογικά μέσα, τάμπλετ, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, γρήγορο internet με ευθύνη του κράτους

ü  Να γίνει αναπροσαρμογή της ύλης και να στηριχθούν όλα τα παιδιά με ενισχυτική διδασκαλία και φροντιστηριακά μαθήματα αμέσως μόλις ανοίξουν τα σχολεία.

ü  Δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές μορφές τηλεαξιολόγηση. Μόνη λύση να παραταθεί ο χρόνος παράδοσης της βαθμολογίας.   

Να αποσυρθεί εδώ και τώρα το νομοσχέδιο για την επαγγελματική εκπαίδευση μαζί με τις άθλιες διατάξεις για τις τοπικές προσλήψεις αναπληρωτών και για τη συγκρότηση των υπηρεσιακών συμβουλίων.

Να γίνουν μαζικοί, μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες στην εκπαίδευση. Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στα σχολεία.

Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες και όχι τα κέρδη των λίγων!

Μέσα από τα σωματεία μας που σε όλες τις περιόδους της πανδημίας δεν έχουν σταματήσει τη δράση τους, προχωράμε σε πανελλαδική μέρα δράστης στις 17 του Δεκέμβρη, ώστε να ακουστεί για άλλη μια φορά η φωνή μας! Προχωράμε σε παραστάσεις διαμαρτυρίας, συνεντεύξεις τύπου και άλλες αγωνιστικές δράσεις σε όλη τη χώρα παίρνοντας όλα τα μέτρα προστασίας που έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε πολύ καλύτερα από την κυβέρνηση να τηρούμε.

 

ΜΕ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΜΑΣ!