ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Π.Ε. Α΄ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ: ΚΑΜΙΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Π.Ε. Α΄ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ: ΚΑΜΙΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ!

 

Καμία ουσιαστική απάντηση δεν πήραμε στην Παράσταση που πραγματοποιήσαμε όλοι οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών της Α΄ Αθήνας με την αναπληρώτρια Διευθύντρια Εκπαίδευσης την Τρίτη 22/12, στη Διεύθυνση ΠΕ Α Αθήνας

Συγκεκριμένα:

-        Ζητήσαμε να αποσυρθεί το κατάπτυστο νέο απειλητικό έγγραφο του κ. Κόπτση, δηλ του Υπ. Παιδείας και της κυβέρνησης, προς τους εκπαιδευτικούς που αντιστέκονται στις αντιδραστικές αλλαγές και την αξιολόγησή τους. Η Διευθύντρια δήλωσε ότι η Διεύθυνση το μόνο που έκανε ήταν να στείλει το email και να τηλεφωνήσει στα σχολεία που ήταν στον πίνακα του Υπουργείου και απευθυνόταν το έγγραφο. Σε κάθε περίπτωση δηλώσαμε ότι απειλές δε δεχόμαστε και να σταματήσει κάθε πίεση προς σχολεία και συναδέλφους.

-        Ζητήσαμε κάλυψη των κενών εδώ και τώρα! Μας απάντησε ότι έχουν ενημέρωση ότι θα γίνει κάποια φάση προσλήψεων αρχές του νέου χρόνου!  Παράλληλα ζητήσαμε κάλυψη όλων των κενών σε παράλληλες, ΤΕ, ειδικότητες. Επιπλέον θέσαμε το ζήτημα της κάλυψης των αυξημένων αναγκών για αναπλήρωση όσων ασθενούν, που είναι συνεχές φαινόμενο λόγω πανδημίας και όχι μόνο και τα σχολεία οδηγούνται σε «διάλυση»! Καμία απάντηση δε δόθηκε!

-        Για άλλη μια φορά απαιτήσαμε να σταματήσουν οι προσωπικές προφορικές εντολές μετακίνησης! Σε κάθε περίπτωση να δίνεται γραπτά κάθε εντολή και καλούμε τους συναδέλφους αναπληρωτές να ενημερώνουν τον Σύλλογο να παρεμβαίνουμε!

-        Μετά από τη συνεχή πίεση μας απ’ ότι φαίνεται τα ΜΚ των νεοδιόριστων μπαίνουν στη μισθοδοσία του Γενάρη. Τονίσαμε την ανάγκη να χρησιμοποιηθεί επιτέλους η μηχανογράφηση, ώστε να γίνεται αυτόματα αυτή η διαδικασία. Μας απαντήθηκε ότι ακολουθούμε κάθε χρόνο την προβλεπόμενη διαδικασία!

-        Τέθηκε να βγουν άμεσα σε ΦΕΚ τα νεοδημιουργημένα ΤΕ, ώστε να δοθούν και στους προς μετάθεση συναδέλφους, μας παρέπεμψε στο Υπ. Παιδείας.

-        Επισημάνθηκε ότι η χρόνια υποστελέχωση της Διεύθυνσης σε διοικητικό προσωπικό δημιουργεί προβλήματα στην εξυπηρέτηση σχολείων και συναδέλφων, άρα χρειάζονται μόνιμοι διορισμοί προσωπικού.

-        Τέθηκε το αίτημα να μετατραπούν οι συμβάσεις αναπληρωτών μειωμένου ωραρίου σε πλήρους με βάση και τη θέση τους στον πίνακα φυσικά, μας παρέπεμψε στο Υπ. Παιδείας.

-        Ζητήθηκε να μοιράζονται τα 25άρια τμήματα ιδιαίτερα στην Α τάξη Δημοτικού και οπωσδήποτε εκεί που υπάρχουν αίθουσες αλλά η απάντηση ήταν ότι τηρούμε τον νόμο και δεν τα χωρίζουμε!

-        Ζητήθηκε να καταργηθεί η νομοθετική διάταξη που λέει ότι τα παιδιά με ειδικές ανάγκες πρέπει να έχουν ή παράλληλη ή ΕΒΠ (!), έχει γίνει και σχετική ερώτηση στη Βουλή. Η απάντηση ήταν ότι είναι νόμος!

-        Μεταφέρθηκε η μεγάλη επιβάρυνση και αγανάκτηση ιδιαίτερα των Προϊσταμένων Νηπιαγωγείων που έχουν πλήρες ωράριο και τεράστιο όγκο διοικητικού έργου! Το πρόβλημα λύνεται μόνο με μείωση του ωραρίου τους και εξίσωσή τους με τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς, άρα χρειάζονται μόνιμοι διορισμοί.

Καμία δηλαδή ουσιαστική απάντηση. Με το νέο έτος θα μας βρουν μπροστά τους, κυβέρνηση, Υπ. Παιδείας και Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, Μόνη ελπίδα μας η συλλογική μας δράση μέσα από τον Σύλλογό μας, η δυνατή φωνή όλων μας!

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 21/12 ΚΑΙ ΩΡΑ 13.30 ΣΤΗΝ Α΄ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Π.Ε. ΑΘΗΝΑΣ!

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 21/12 ΚΑΙ ΩΡΑ 13.30 ΣΤΗΝ Α΄ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Π.Ε. ΑΘΗΝΑΣ!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΝΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ!

ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ 13ου ΚΑΙ 14ου ΜΙΣΘΟΥ, ΞΕΠΑΓΩΜΑ ΤΩΝ ΜΚ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΤΙΑ 2016-17, ΑΠΟΔΟΣΗ ΜΚ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ!

Λίγο πριν κλείσουν τα σχολεία αλλά και πριν φύγει το 2021, τα κενά στα σχολεία της Π.Ε. είναι πολλά και στην περιοχή μας!!

Αποδεικνύεται πως η μεγαλύτερη αγωνία της κυβέρνησης είναι πως θα εφαρμόσει πιστά όλες τις κατευθύνσεις του ΟΟΣΑ και της ΕΕ και αυτό φυσικά δεν  έχει καμία σχέση  με την πραγματική αναβάθμιση του Δημόσιου Σχολείου και την ουσιαστική μόρφωση των μαθητών μας! . Εξαπατούν τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές με τους ισχυρισμούς ότι «δεν υπάρχουν κενά στα σχολεία», και ότι «φέτος έχουν γίνει οι περισσότερες προσλήψεις αναπληρωτών», την ίδια στιγμή που στα σχολεία εργάζονται 5.471 λιγότεροι εκπαιδευτικοί σε σχέση με την περσινή χρονιά.

 Λείπουν εκπαιδευτικοί  ειδικοτήτων, παράλληλες στηρίξεις,  δεν υπάρχει καμία αναπλήρωση σε περιπτώσεις απουσίας εκπαιδευτικού,  και το «μεγαλείο» της απαξίωσης της Δημόσιας Εκπαίδευσης αποκαλύπτεται ακόμη περισσότερο, τη στιγμή που  υπάρχουν τόσες ανάγκες,  συνάδελφοί μας προσλήφθηκαν με το απαράδεκτο καθεστώς του μειωμένου ωραρίου, που σημαίνει μειωμένος μισθός, μειωμένα ένσημα και μειωμένη προϋπηρεσία, την ίδια ώρα που είναι αναγκασμένοι να γυρνούν σε 4 και 5 σχολεία την εβδομάδα. Δε συμβιβαζόμαστε με τη μισή δουλειά, με τη μισή ζωή! Όλοι οι συνάδελφοι με πλήρες ωράριο.  Μόνη ελπίδα μας η συλλογική μας δράση μέσα από τον Σύλλογό μας, η δυνατή φωνή όλων μας!

Απαιτούμε ΑΜΕΣΑ να καλυφθούν όλα τα κενά σε όλα τα σχολεία! Να επαναφέρει η κυβέρνηση τον 13ο και 14ο μισθό σε όλους τους εκπαιδευτικούς και σε όλους τους εργαζόμενους. Όχι στην ακρίβεια και την εξαθλίωση! Να δοθούν τα ΜΚ σε όλους τους νεοδιόριστους και αναπληρωτές συναδέλφους μας, που έχουν καταδικαστεί σε οικονομικό στραγγαλισμό, καθώς δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε βασικές ανάγκες και να ξεπαγώσουν για το 2016-17 και να καταργηθεί το απαράδεκτο καθεστώς του μειωμένου ωραρίου και να μετατραπούν όλες οι προσλήψεις ΑΜΩ σε πλήρους ωραρίου.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Π.Ε. Α΄ΑΘΗΝΑΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 21/12 στις 13.30 (Χίου 16-18)!

Να αποσυρθεί εδώ και τώρα η νέα κατάπτυστη εγκύκλιος Κόπτση

Να αποσυρθεί εδώ και τώρα η νέα κατάπτυστη εγκύκλιος Κόπτση

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, μέσα από νέα εγκύκλιο του Γ.Γ., συνεχίζει την προσπάθεια εκφοβισμού και τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών που δίνουν, εδώ και σχεδόν δέκα μήνες, τη μάχη ενάντια στα αντιεκπαιδευτικά σχέδια κατηγοριοποίησης των σχολείων και απαξίωσης των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών.

Το ΥΠΑΙΘ εξαπολύει ένα νέο κυνήγι μαγισσών στον χώρο της εκπαίδευσης, στήνει έναν απαράδεκτο μηχανισμό τρομοκράτησης και στοχοποίησης των εκπαιδευτικών. Συγκεκριμένα, το ΥΠΑΙΘ απέστειλε πίνακες σε όλες τις Περιφερειακές Δ/νσεις Εκπαίδευσης (ΠΔΕ) της χώρας με τα σχολεία που δεν ανάρτησαν είτε την αποτίμηση της περσινής σχολικής χρονιάς είτε τον προγραμματισμό της φετινής. Την ίδια στιγμή, ζητάει από τους Διευθυντές/ριες και Προϊσταμένους/ες των συγκεκριμένων σχολικών μονάδων να αιτιολογήσουν τους λόγους που δεν ανάρτησαν τα κείμενα και επιπλέον να αποστείλουν τα πρακτικά των Συλλόγων Διδασκόντων απευθείας στη Γενική Διεύθυνση Σπουδών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του ΥΠΑΙΘ!! Τέλος, απαιτεί από τις ΠΔΕ να αποστείλουν στο ΥΠΑΙΘ όλα τα έγγραφα με βάση τα οποία ορίστηκαν οι συγκεκριμένοι Διευθυντές/ριες και Προϊστάμενοι/ες, προφανώς για να ενεργοποιήσει τις τιμωρητικές διατάξεις του ν. 4823/2021.

Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ γνωρίζει πολύ καλά ότι οι εκπαιδευτικοί, με τις συλλογικές μας αποφάσεις, δεν αποδεχόμαστε, απορρίπτουμε τα αντιεκπαιδευτικά σχέδια της κυβέρνησης, τη βαθιά αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση. Η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων στέκεται απέναντι στα σχέδια για κατηγοριοποίηση και ταξική διαφοροποίηση των σχολείων, για απαξίωση της ολόπλευρης μόρφωσης για όλα τα παιδιά και στροφή στις εφήμερες δεξιότητες, για τη μεταφορά του κόστους ακόμα περισσότερο στις τσέπες των γονιών, για απαξίωση των συλλόγων διδασκόντων και αλλοίωση του παιδαγωγικού ρόλο των εκπαιδευτικών.

Από πέρσι τον Φλεβάρη, οι εκπαιδευτικοί με τις συλλογικές μας αποφάσεις, με την απεργία – αποχή από τις διαδικασίες της αξιολόγησης, με τις μαζικές μας κινητοποιήσεις, με την συγκλονιστική απεργία στις 11/10, με τις συλλογικές αποφάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων, έχουμε κάνει σαφές ότι η αξιολόγηση θα μείνει στα χαρτιά. Αυτές τις συλλογικές μας αποφάσεις υπερασπιζόμαστε και κάθε απόπειρα τρομοκράτησης και επιβολής ποινών είναι, πέρα από όλα τα αλλά, και παράνομη.

Το Υπουργείο Παιδείας αρνούμενο να αναγνωρίσει την πραγματικότητα, αρνούμενο να αποδεχτεί ότι τα σχέδια του βρίσκουν απέναντι τη συντριπτική πλειοψηφία της εκπαιδευτικής κοινότητας και των εργαζομένων, συνεχίζει τον αυταρχικό κατήφορο, τις συκοφαντίες, την ανοιχτή τρομοκρατία. Μετά τις δικαστικές προσφυγές και την ανοιχτή καταστολή των ΜΑΤ, προχωράει ένα βήμα παραπέρα και στρώνει το έδαφος της επιβολής ποινών.

Ο αυταρχισμός και η τρομοκρατία δε θα περάσουν!

Δε θα επιτρέψουμε να στοχοποιηθεί κανένας συνάδελφος στα πλαίσια του συλλογικού αγώνα που δίνουμε ενάντια στα αντιεκπαιδευτικά σχέδια.

 • Να ανακληθεί εδώ και τώρα η απαράδεκτη εγκύκλιος.

 • Να σταματήσει κάθε διαδικασία στοχοποίησης συναδέλφων, κάθε προπαρασκευαστική διαδικασία επιβολής ποινών.

Το Υπουργείο Παιδείας, αντί να απειλεί και να τρομοκρατεί, θα όφειλε να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα των σχολείων, με τη θωράκισή τους από την πανδημία και όχι να τα μετατρέπει σε εστίες υπερμετάδοσης. Να καλύψει τα κενά σε εκπαιδευτικούς, να πάρει μέτρα για σχολικές υποδομές πριν θρηνήσουμε θύματα, να ασχοληθεί με μαθησιακά και ψυχοκοινωνικά προβλήματα που οξύνονται και ξεσπούν βίαια μέσα στα σχολεία. Δυστυχώς, η κυβερνητική αντιεκπαιδευτική πολιτική ρίχνει λάδι στη φωτιά των προβλημάτων και την ίδια στιγμή στοχοποιεί τους εκπαιδευτικούς που, εδώ και δύο χρόνια, δίνουν μάχη για να κρατήσουν όρθια τα σχολεία.

Καλούμε εδώ και τα τώρα τα Δ.Σ. ΔΟΕ και ΟΛΜΕ να πάρουν θέση απέναντι στο νέο αυταρχικό κρεσέντο του Υπουργείου και να αναλάβουν τις ευθύνες τους για συνέχιση και κλιμάκωση της πάλης και την προκήρυξη νέας απεργίας – αποχής!

Όλοι οι συνάδελφοι μένουμε δυνατοί και ενωμένοι, συσπειρωμένοι στις συλλογικές μας αποφάσεις. Κάθε απόπειρα τρομοκράτησης είναι έωλη και θα πέσει στο κενό!

ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΙ ΜΟΡΦΩΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΑΣ!

Ο ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Όλοι στη συγκέντρωση των Συνδικάτων την Πέμπτη 16 Δεκέμβρη, στις 6 μ.μ. στο Σύνταγμα, ενάντια στον ταξικό αντιλαϊκό προϋπολογισμό! Προσυγκέντρωση Εκπαιδευτικών 5.15 Προπύλαια και πορεία ως Σύνταγμα.

Όλοι στη συγκέντρωση των Συνδικάτων την Πέμπτη 16 Δεκέμβρη, στις 6 μ.μ. στο Σύνταγμα, ενάντια στον ταξικό αντιλαϊκό προϋπολογισμό! Προσυγκέντρωση Εκπαιδευτικών 5.15 Προπύλαια και πορεία ως Σύνταγμα.

Με οργάνωση και αγώνα απαντάμε στην ακρίβεια και στην πολιτική που ματώνει το λαό για τα κέρδη των λίγων και που αφήνει τα σχολεία με κενά και κλειστά τμήματα ως τον Δεκέμβρη και την ίδια ώρα κάνουν συμπτύξεις-συγχωνεύσεις τμημάτων!

Συναδέλφισσες, -φοι

Για άλλη μια χρονιά ο προϋπολογισμός που κατατίθεται προς ψήφιση στη Βουλή είναι βαθιά ταξικός, όπως ακριβώς γίνονταν και με τις προηγούμενες κυβερνήσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ.

Ο φετινός προϋπολογισμός επιβεβαιώνει ότι, είτε σε συνθήκες καπιταλιστικής ανάπτυξης, είτε σε συνθήκες κρίσης, οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουμε να ματώνουμε. Για άλλη μια φορά, το μόνο που φέρνει είναι θυσίες δίχως τέλος, περισσότερη φτώχεια και φόροι για τους εργαζόμενους. Διαμορφώνονται απαράδεκτες συνθήκες για τη μόρφωση των παιδιών μας, ενώ το δημόσιο σύστημα Υγείας συνεχίζει να υποχρηματοδοτείται στις κρίσιμες συνθήκες της πανδημίας. Δεν προβλέπεται κανένας σχεδιασμός για έργα υποδομών για την προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Την ίδια στιγμή, η κατάσταση στα σχολεία είναι τραγική. Οι σχολικές υποδομές βρίσκονται σε άθλια κατάσταση. Καθημερινά, βλέπουμε αίθουσες να πλημυρίζουν από τη βροχή και ταβάνια να «πέφτουν» στα κεφάλια των μαθητών μας. Τα σχολεία στενάζουν κάτω από τις αλλεπάλληλες μειώσεις των δαπανών για την Παιδεία που ξεπερνούν τα 18δις€ μόνο τα τελευταία χρόνια. Σε μια περίοδο πρωτοφανούς ακρίβειας και τσακίσματος των μισθών φτάνουμε στα Χριστούγεννα και τα σχολικά γεύματα για τους μαθητές των λαϊκών οικογενειών και των ευάλωτων ομάδων δεν έχουν ακόμα ξεκινήσει. Αντίστοιχα, δεν έχουν ξεκινήσει, ούτε η Ενισχυτική Διδασκαλία, ούτε η Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη, που τόσο πολύ έχουν ανάγκη οι μαθητές, μετά από 2 χρόνια κλειστών επί της ουσίας σχολείων.

Το μόνο που αυξάνεται σε αυτόν τον προϋπολογισμό είναι οι πολεμικές δαπάνες για την εμπλοκή της Ελλάδας στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ- ΝΑΤΟ – ΕΕ, οι επιδοτήσεις και η χρηματοδότηση του μεγάλου κεφαλαίου. Είναι φανερό ότι οι προβλέψεις για ανάπτυξη φέτος στο 6,9% και του χρόνου στο 4,5%, κανένα καλό δεν θα φέρουν για τον λαό. Το μόνο που θα βλέπουμε, για μια ακόμα χρονιά, είναι η τσέπη μας να αδειάζει για να γεμίζουν τα ταμεία των επιχειρηματικών ομίλων.

Πληρώνουν οι πολλοί για να κερδίσουν οι λίγοι

Οι εργαζόμενοι θα κληθούμε να πληρώσουμε το 95% των φόρων για να βγούνε τα «σπασμένα» από τις φοροαπαλλαγές και τις επιδοτήσεις στις μεγάλες επιχειρήσεις, που αύξησαν περαιτέρω τα ελλείμματα και το χρέος. Την ίδια στιγμή μειώνονται οι φορολογικοί συντελεστές των επιχειρηματικών κερδών στο 22% από το 24%.

Είναι πρόκληση, την ώρα που μετράμε χιλιάδες νεκρούς από την πανδημία και εκατοντάδες διασωληνωμένους, η κρατική χρηματοδότηση στην Υγεία να μειώνεται κατά 450 εκατ. ευρώ. Αντίθετα, τα «δωράκια» στους φαρμακοβιομηχάνους και γενικότερα στους επιχειρηματικούς ομίλους θα φτάσουν τα 1,2 δισ. ευρώ.

Τα επιδόματα για τους ανέργους κόβονται κατά 199 εκατ. ευρώ, ενώ δεν υπάρχει καμία ουσιαστική πρόβλεψη για αντισεισμικά, αντιπλημμυρικά, αντιπυρικά έργα, για σχολικές υποδομές. Αντίθετα, αυξάνονται οι δαπάνες για τα εξοπλιστικά προγράμματα κατά 530 εκατ. ευρώ, φτάνοντας στα 3,5 δισ. και συνολικά στα 7,5 δισ. με τα 4 δισ. ευρώ που δίνει η Ελλάδα κάθε χρόνο στο ΝΑΤΟ.

Το κύμα ακρίβειας σαρώνει ότι έχει απομείνει στην τσέπη όλων των δημοσίων υπαλλήλων μετά από τη συνολική μείωση του μισθού μας κατά τη διάρκεια της καπιταλιστικής κρίσης (περικοπή επιδομάτων, αύξηση φορολογίας κλπ.), την περικοπή του 13ου και 14ου μισθού, το πάγωμα της διετίας 2016-2017. Κανένα μέτρο δεν προβλέπεται από τον φετινό προϋπολογισμό για την στήριξη των εκπαιδευτικών που εργάζονται μακριά από την κατοικία τους (επίδομα σίτισης, στέγασης, μεταφορικά κλπ)

Δυναμώνουμε την πάλη μας και τα σωματεία μας

Οι αγώνες που αναπτύχθηκαν το προηγούμενο διάστημα έδωσαν θάρρος σε πολλούς εργαζόμενους. Σε μια σειρά χώρους, αναγκάστηκε η εργοδοσία να πάρει ορισμένα μέτρα για την προστασία της ανθρώπινης εργασίας, για την ασφάλεια και την υγεία στους χώρους δουλειάς.

Τώρα είναι ανάγκη οι εκπαιδευτικοί, μαζί με τους εργαζόμενους συνολικά να διεκδικήσουμε αυξήσεις στους μισθούς μας, ώστε να μπορούμε να εργαζόμαστε και να ζούμε με αξιοπρέπεια. Να δώσουμε συνέχεια στις μεγάλες κινητοποιήσεις του κλάδου ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική και την αντιδραστική αξιολόγηση.

Συνεχίζουμε και διεκδικούμε αποφασιστικά:

 • Αυξήσεις στους μισθούς των εκπαιδευτικών. Ξεπάγωμα των ΜΚ της διετίας 2016 -17. Να αποδοθούν άμεσα τα Μ.Κ. σε όλους τους νεοδιόριστους και αναπληρωτές. Να καταργηθεί ο αντεργατικός νόμος με τον οποίο ο κατώτατος μισθός ρυθμίζεται με Υπουργική Απόφαση.
 • Να δοθεί σε όλους τους συναδέλφους, μέχρι τις 23/12/2021, 13ος μισθός (δώρο Χριστουγέννων). Άμεση επαναφορά 13ου και 14ου μισθού, 13ης και 14ης σύνταξης.
 • Επαναφορά του αφορολόγητου στα 12.000€. Κατάργηση της λεγόμενης «εισφοράς αλληλεγγύης».
 • Μέτρα στήριξης για όσους εκπαιδευτικούς εργάζονται μακριά από την κατοικία τους: επίδομα σίτισης, στέγασης και δωρεάν μεταφορικά.
 • Κάλυψη εδώ και τώρα όλων των κενών στα σχολεία. Ούτε μια ώρα χαμένη. Άμεση έναρξη του προγράμματος Ενισχυτικής Διδασκαλίας για όλες τις τάξεις και της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης.
 • Δωρεάν δεκατιανό και γεύμα στο σχολείο για όλους τους μαθητές, πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με χρηματοδότηση από τον προϋπολογισμό.
 • Να καλυφθούν όλες λειτουργικές οι ανάγκες των σχολείων με ευθύνη του κράτους. Να χρηματοδοτηθούν οι σχολικές επιτροπές στο ύψος των πραγματικών αναγκών. Μηδενικό ΦΠΑ στους λογαριασμούς και τις δαπάνες των σχολικών επιτροπών. Δωρεάν πετρέλαιο, ρεύμα, νερό, τηλέφωνο στα σχολεία.
 • Γενναία αύξηση των δαπανών προκειμένου να ενισχυθεί το δημόσιο σύστημα Υγείας με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, να ενισχυθεί το εμβολιαστικό πρόγραμμα και να γίνεται δωρεάν προληπτικός έλεγχος για τον κορονοϊό σε όλο τον λαό. Για να λειτουργήσουν Κέντρα Υγείας, κλινικές νοσοκομείων, όσες υποδομές έκλεισαν τα προηγούμενα χρόνια.
 • Μειώσεις κατά 50% των τιμολογίων σε ρεύμα, νερό, τηλέφωνο, internet και των εισιτηρίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Μείωση των τιμών στα βασικά διατροφικά αγαθά και στα καύσιμα.
 • Μείωση του ΦΠΑ και κατάργηση των έμμεσων φόρων στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τις εργατικές και λαϊκές οικογένειες.
 • Χορήγηση μηνιαίου στεγαστικού επιδόματος 300€ σε όλους τους φοιτητές που σπουδάζουν μακριά από την οικία τους.

ΣΥΣΠΕΙΡΩΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΑΣ, ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ, ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ!

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΣΕ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ Δ.Σ.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΣΕ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ Δ.Σ.

 

Σας ενημερώνουμε ότι τα αποτελέσματα των εκλογών στις 30/11/21 στον Σύλλογό μας είναι τα παρακάτω:

Ψήφισαν:286(341) Άκυρα Λευκά: 20(36) Έγκυρα:266 (305)

ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ

ΓΙΑ Δ.Σ. και Ε.Ε. (ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2021)

ΕΔΡΕΣ

ΓΙΑ Δ.Σ. (ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2019)

ΕΔΡΕΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

203

7

171

5

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

_

_

58

2

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΣΕ ΔΡΑΣΗ

63

2

76

2

 

Για Ελεγκτική Επιτροπή:

ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ (Α.Σ.Ε.),ΤΟΥΣΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (ΕΚΠ. ΣΕ ΔΡΑΣΗ),

 

 

Στη 1η συνεδρίαση του Δ.Σ στις 7/12/2021, η συγκρότηση του προεδρείου , του νέου Δ.Σ., έχει την παρακάτω σύνθεση:

ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ

ΠΑΡΑΤΑΞΗ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ

ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΥΘΥΝΗΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ Δ.Σ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Χήρα Αγαθή

Aγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών

6945259403

3ο , 1ο Δ.Σ

3ο , ,9ο ,12ο ,18ο ,20ο , 22ο και 23o Νηπ .

Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Μεραμβελιωτάκη Χρυσούλα

 

Aγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών

6974511662

1ο ,10ο ,11ο και 14ο Νηπ.
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Μπεκιάρης Παύλος

Aγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών

6977433448

5o , ,11ο ,12o και 13ο Δ.Σ.

 

ΤΑΜΙΑΣ Ανδριανού Ιωάννα

Aγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών

6972617261

10ο και 20ο Δ.Σ.

5ο ,6ο ,16ο και ,17ο Νηπ.

ΕΙΔ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Κολοβού Αγγελική

Aγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών

6944712427

9ο .Δ.Σ.
ΜΕΛΟΣ Ζαρκινού Βάσω

Εκπαιδευτικοί σε Δράση

6974778187

8ο ,15ο και 17ο Δ.Σ.

,8ο ,15ο και 21ο Νηπ.

ΜΕΛΟΣ Παπακώστα Μαργαρίτα

Εκπαιδευτικοί σε Δράση

6931149050

2ο ,4ο 7ο και 21ο Δ.Σ.

 

ΜΕΛΟΣ Μπίζου Βασιλική

Aγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών

6906505694

2ο ,19ο και 24ο Νηπ.
ΜΕΛΟΣ Μάρη Ουρανία

Aγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών

6979081547

6ο Δ, 4ο ,7ο , και 13ο Νηπ.

 

 

Ευχαριστούμε τους συναδέλφους που έλαβαν μέρος στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Π.Ε. Ηλιούπολης «Μ. Παπαμαύρος» και στις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Δ.Σ., ιδιαίτερα όλους όσους συμμετείχαν στο Προεδρείο της Γ.Σ. και στην εφορευτική επιτροπή.

 

Οι συνεδριάσεις του Συλλόγου θα γίνονται κάθε πρώτη Τετάρτη του μήνα, στις 19.00μμ και έκτακτα όποτε προκύπτει ανάγκη, στα γραφεία του Συλλόγου και, όπως γνωρίζετε, είναι ανοικτές για παρακολούθηση αλλά και για τα θέματα που σας απασχολούν.