Υπουργική Απόφαση για την Εσωτερική και Εξωτερική Αξιολόγηση των σχολικών μονάδων

Υπουργική Απόφαση για την Εσωτερική και Εξωτερική Αξιολόγηση των σχολικών μονάδων:

Κάτω από τη βάση στην κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε την έναρξη της διαδικασίας για την Εσωτερική και Εξωτερική Αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου. Προχώρησε στην έκδοση Υπουργικής Απόφαση που καθορίζει τις διαδικασίες που ξεκινούν εντός Φεβρουαρίου. Στην πράξη η κυβέρνηση της Ν.Δ. εφαρμόζει το νομοθετικό πλαίσιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με τις προσθήκες του ν. 4692/2020 (Κεραμέως).

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. προκαλεί τον κόσμο της εκπαίδευσης, τους μαθητές,
τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς
!

 • Αλήθεια, για ποια αξιολόγηση μιλάει η κυβέρνηση, τη στιγμή που έχει αφήσει εντελώς αβοήθητους τους εκπαιδευτικούς να προσπαθούν μπροστά από μια οθόνη να επικοινωνήσουν με τους μαθητές τους ή μέσα σε πολυπληθείς και ακατάλληλες αίθουσες να διαχειριστούν τα εκπαιδευτικά, κοινωνικά και συναισθηματικά ζητήματα που η πανδημία, η αναστολή λειτουργίας των σχολείων και η κυβερνητική πολιτική έχουν δημιουργήσει;
 • Αν η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας είχαν πρόθεση να στηρίξουν τη λειτουργία των σχολείων και να βοηθήσουν στην «αναβάθμιση του εκπαιδευτικού έργου» θα είχαν ακούσει τις δίκαιες διεκδικήσεις των εκπαιδευτικών σωματείων, των γονιών και των μαθητών και θα είχαν πάρει μέτρα για τη λειτουργία των σχολείων με ασφάλεια και υγιεινή.
 • Αν τους ενδιέφερε η «στήριξη της παιδαγωγικής διαδικασίας» θα είχαν προχωρήσει ήδη σε ουσιαστική αναπροσαρμογή της ύλης σε όλες τις τάξεις, ώστε να καλυφθούν τα εκπαιδευτικά κενά που έχει δημιουργήσει η μακρόχρονη αναστολή λειτουργίας των σχολείων. Αντί για όλα αυτά, η κυβέρνηση απολύει αναπληρωτές μέσα στη σχολική χρονιά και δημιουργεί κενά ακόμα και σε πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα. Το μέγεθος του προβλήματος της υποστελέχωσης των σχολείων επιβεβαιώνουν οι 6.000 προσλήψεις αναπληρωτών μέσα στην Πρωτοχρονιά.
 • Αν η κυβέρνηση και το Υπουργείου Παιδείας ενδιαφέρονταν επί της ουσίας για την «επαγγελματική ανάπτυξη των εκπαιδευτικών» δε θα κρατούσαν κλειστά για ένα χρόνο τα Πανεπιστήμια, με αποτέλεσμα οι φοιτητές των Παιδαγωγικών και συνολικά των καθηγητικών Σχολών να χάνουν κρίσιμα μαθήματα, να παίρνουν κουτσουρεμένη γνώση, να μην μπορούν να κάνουν ούτε καν τις απαραίτητες πρακτικές στα σχολεία! Θα είχαν προχωρήσει σε ουσιαστικές διαδικασίες επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών, οι οποίες έχουν σταματήσει για πάνω από 10 χρόνια.

Γνωρίζουμε καλά ότι στόχος της κυβέρνησης δεν είναι ένα καλύτερο,
αναβαθμισμένο και πιο ποιοτικό σχολείο.

Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας, 10 μήνες τώρα, αξιοποιούν την πανδημία και ψηφίζουν το ένα νομοσχέδιο μετά το άλλο. Τσακίζουν όλο και πιο πολύ τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών, κάνουν λάστιχο τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών.

Την ίδια περίοδο, δεν παίρνουν ούτε ένα ουσιαστικό μέτρο για να διασφαλίσουν την υγεία των μαθητών και των εκπαιδευτικών, παρά μόνο μια μάσκα για γίγαντες και ένα παγουρίνο που χωράει μια γουλιά νερό. Όχι μόνο άφησαν επί 10 μήνες τους εκπαιδευτικούς αβοήθητους, χωρίς καμία στήριξη να τα βγάλουν πέρα, κατά τη διάρκεια δύο lockdown, αλλά και, μέσα σε αυτό το διάστημα, δεν έκαναν τίποτα, ώστε να επιλύσουν ζητήματα υποδομής, προσλήψεων εκπαιδευτικών, προσωπικού για την καθαριότητα, κλπ. Ήδη τις 10 πρώτες μέρες που άνοιξαν τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας, έκλεισαν εκατοντάδες τμήματα και σχολικές μονάδες!

Η λεγόμενη «αξιολόγηση» θα οδηγήσει στο ακριβώς αντίθετο από αυτό που η κυβέρνηση ισχυρίζεται! Το αποτέλεσμα θα είναι η μεγαλύτερη υποβάθμιση του σχολείου, η μεταφορά της ευθύνης για όλα τα προβλήματα στους ίδιους τους γονείς, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, η ακόμα μεγαλύτερη κατηγοριοποίηση και ταξική διαφοροποίηση της εκπαίδευσης. Και πώς το ξέρουμε αυτό; Από τη διεθνή πείρα των «αξιολογημένων» σχολείων σε πολλές χώρες, όπου ο λειτουργικός αναλφαβητισμός, η σχολική διαρροή, οι ταξικοί φραγμοί και η πολυκατηγοριοποίηση «ζουν και βασιλεύουν»!   

Οι εργαζόμενοι έχουμε και γνώση και μνήμη και κυρίως τεράστια δύναμη!
Ο αγώνας μας για τις σύγχρονες μορφωτικές ανάγκες της νέας γενιάς, για ένα σχολείο που θα μορφώνει ολόπλευρα και θα χωράει όλα τα παιδιά, για αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία, ώστε να μην βάζουν βαθιά το χέρι στη τσέπη οι γονείς, περνάει και μέσα από αντιπαράθεση με την αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση. Ο αγώνας μας ακύρωσε στην πράξη και προηγούμενες απόπειρες εφαρμογής νόμων που είχαν αυτή τη λογική.

Στο χέρι μας είναι αυτοί οι σχεδιασμοί να μείνουν στα χαρτιά!!

ü  Συσπειρωμένοι στα Σωματεία μας. Συλλογικά μέσα από τις αποφάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων.

ü  Σε συμμαχία με τους γονείς και τους μαθητές που βιώνουν τα αποτελέσματα της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής.

ü  Προβάλλοντας το σύνολο των διεκδικήσεων μας για το σχολείο, για τα μορφωτικά και εργασιακά δικαιώματα.

Μπορούμε να τα καταφέρουμε!

§  Ανοίγουμε σε κάθε σχολείο και Σύλλογο Διδασκόντων τη συζήτηση για όλα τα ζητήματα, κάνουμε τη «δική μας αξιολόγηση» στην κυβερνητική πολιτική.

§  Τώρα πρέπει η πλειοψηφία του Δ.Σ. της ΔΟΕ να κηρύξει  απεργία – αποχή από την αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση, όπως ήδη έχει κάνει η Συνέλευση Προέδρων της ΟΛΜΕ!  Με οδηγό την ελπιδοφόρα συσπείρωση των 77 Συλλόγων και ΕΛΜΕ απέναντι στην αξιολόγηση προετοιμάζουμε τη μαζική και δυναμική απάντηση του κλάδου!

 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας επικαιροποιεί την απόφαση του Συλλόγου μας και των άλλων 77 ΣΥΛΛΟΓΩΝ κι ΕΛΜΕ για ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ, που λέει συγκεκριμένα:

 

«Οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Π.Ε. και οι Ε.Λ.Μ.Ε. που υπογράφουμε το παρακάτω κείμενο, με βάση τις αποφάσεις των Δ.Σ. ή και των Γ.Σ. μας:

1.     Δηλώνουμε την αντίθεσή μας στους σχεδιασμούς για αξιολόγηση της σχολικής μονάδας και για ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών. Η οποιαδήποτε απόπειρα εφαρμογής της αξιολόγησης χρειάζεται να βρει τον κλάδο ενωμένο και θωρακισμένο με το όπλο της απεργίας – αποχής.

2.     Αποφασίζουμε απεργία – αποχή από τις διαδικασίες αξιολόγησης στελεχών και αξιολόγησης/αυτοαξιολόγησης σχολικών μονάδων που προβλέπονται από τον νόμο 4692/2020 (ΦΕΚ 12 Ιουνίου 2020) που αφορούν την αξιολόγηση και συγκεκριμένα τα άρθρα 33,34,35,36 καθώς και από την Υ.Α. 6603/ΓΔ4 (ΦΕΚ 140 20 Ιανουαρίου 2021).

3.     Καλούμε τα Δ.Σ. της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ να κηρύξουν ΑΜΕΣΑ απεργία-αποχή στη βάση και της αντίστοιχης απόφασης της ΑΔΕΔΥ και να προχωρήσουν σε όλα τα οργανωτικά μέτρα προετοιμασίας του κλάδου για τη μάχη αυτή.

4.     Καλούμε τους Συλλόγους ΠΕ και τις ΕΛΜΕ να πάρουν αντίστοιχες αποφάσεις.»

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ (παίρνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα) την ΤΕΤΑΡΤΗ 3 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 1.00μ.μ. έξω από το ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

Ο Σύλλογος μας συμμετέχει  στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 1.00 μμ έξω από το ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ . Να  λειτουργήσει  ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ το  Κέντρο Υγείας στην πόλη, με ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ώστε να καλυφτούν όλες οι ανάγκες.

ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

Παίρνουμε όλοι μέρος
στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
(παίρνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα)
την ΤΕΤΑΡΤ Η 3 Φ ΕΒ ΡΟΥΑΡΙ ΟΥ  1.0 0μ .μ .
έξω από το ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
Συμπολίτες , συνάδελφοι

Στην καρδιά του δεύτερου κύματος της πανδημίας με «φρακαρισμένες» τις ΜΕΘ και τα δημόσια νοσοκομεία, αντί η κυβέρνηση να πάρει μέτρα για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας και την επίταξη του ιδιωτικού τομέα, κλείνει τα Περιφερειακά και τα Κέντρα Υγείας σε όλη τη χώρα, τα κάνει εμβολιαστικά κέντρα. Ακυρώνονται τα ιατρικά ραντεβού και το λειψό υγειονομικό προσωπικό τους μετακινείται για να καλύψει τα εμβολιαστικά κέντρα. Το αποτέλεσμα, για εργαζομένους, συνταξιούχους, μακροχρόνια ασθενείς, παιδιά, γυναίκες, λαϊκά νοικοκυριά, ένας δύσβατος αγώνας δρόμου …..ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΙΑΤΡΕΙΩΝ!!!!!

Ο εμβολιασμός είναι μια διαδικασία με βάθος χρόνου και την ίδια ώρα η πανδημία, οι συνέπειές της «τρέχουν», όπως παρούσες είναι και δεν αναστέλλονται και οι υπόλοιπες ασθένειες .

Συμφωνούμε και είναι απαραίτητο, τα Κέντρα Υγείας να εξυπηρετήσουν και το ζήτημα του εμβολιασμού για όλους και στην πόλη μας, με πλήρη λειτουργία όλων των ιατρείων του.

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ στο ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΙΑΤΡΕΙΩΝ και την αποδόμηση μιας ολοκληρωμένης φροντίδας πρόληψης, για παιδιά, εργαζόμενους, συνταξιούχους, γυναίκες, ΑΜΕΑ, που έχουμε σήμερα ΑΝΑΓΚΗ.

ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΧΕΡΙΑ

 • Να λειτουργήσει ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ το Κέντρο Υγείας στην πόλη, με ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ώστε να καλυφτούν όλες οι ανάγκες.
 • Μέτρα προστασίας, με μαζικά τεστ, σε σχολεία, γειτονιές, χώρους δουλειάς, για να σταματήσει η μαζική εξάπλωση.
 • Επίταξη τώρα του ιδιωτικού τομέα υγείας, μαζικές προσλήψεις για να ικανοποιηθεί το σύνολο των αναγκών για να μη γίνει το δημόσιο σύστημα υγείας, σύστημα της μιας νόσου.

 ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ Δ. ΗΛ/ΛΗΣ – ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΗΛ/ΛΗΣ «ΠΑΠΑΜΑΥΡΟΣ» – ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΗΛ/ΛΗΣ – ΕΒΕ ΗΛ/ΛΗΣ – ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΗΛ/ΛΗΣ ΔΑΦΝΗΣ ΥΜΗΤΤΟΥ – ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΟΑΕΕ – ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΗΛ/ΛΗΣ – ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΗΛ/ΛΗΣ – ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΗΛ/ΛΗΣ – ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΑΓΓ. ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΣ» - ΚΙ.Π. ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

 

 

 

Η νέα απαγόρευση των Συγκεντρώσεων είναι ομολογία ότι η καταστολή και ο αυταρχισμός είναι μόνιμα συστατικά στοιχεία της κυβερνητικής πολιτικής. Δε θα περάσει! Συμμετέχουμε στο Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο την Πέμπτη 28/1 στις 13.00 στα Προπύλαια

Η νέα απαγόρευση των Συγκεντρώσεων είναι ομολογία ότι η καταστολή και ο αυταρχισμός είναι μόνιμα συστατικά στοιχεία της κυβερνητικής πολιτικής. Δε θα περάσει!

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης «Μ. Παπαμαύρος» καταδικάζει την αυταρχική και προκλητική απόφαση της αστυνομίας να απαγορεύσει τις συναθροίσεις άνω των 100 ατόμων έως την 1η Φλεβάρη. Έρχεται να προσθέσει άλλο ένα λιθαράκι στην ένταση της καταστολής από την πλευρά της κυβέρνησης της ΝΔ, ύστερα από την ψήφιση του νόμου κατά των διαδηλώσεων, αλλά και την απαγόρευση και καταστολή της συγκέντρωσης του Πολυτεχνείου.

Μήπως η κυβέρνηση νοιάστηκε έστω τώρα, ύστερα και από το 2ο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού, για την προστασία της υγείας των εργαζομένων και φοβάται μη συνωστιζόμαστε; Κατηγορηματικά όχι!

Γιατί συνειδητά αρνείται να πάρει έστω και ένα μέτρο ουσιαστικής ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας, της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, των Κέντρων Υγείας, ίσα-ίσα έκοψε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για την υγεία από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Αρνείται να πάρει ουσιαστικά μέτρα για να μη συνωστίζονται οι εργαζόμενοι στους χώρους δουλειάς, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα σχολεία, που αποδεδειγμένα πλέον έχουν μετατραπεί σε χώρους διασποράς του κορονοϊού, όσο κι αν προσπαθεί να κρύψει η κυβέρνηση τις εγκληματικές της ευθύνες γι’ αυτό.

Αρνείται να ικανοποιήσει τα αιτήματά μας, των υγειονομικών, εκπαιδευτικών, μαθητών και φοιτητών, που στο κάτω-κάτω οι κινητοποιήσεις που διοργανώνονται το τελευταίο διάστημα τηρούν όλα τα μέτρα προστασίας και αφορούν, κατά κύριο λόγο τη διεκδίκηση μέτρων προστασίας της υγείας μας, των παιδιών μας. Με 25 μαθητές στην τάξη, εκατοντάδες σχολεία και τμήματα της ΠΕ ήδη κλείσανε και στις συγκεντρώσεις θα κολλήσουμε-μεταδώσουμε τον κορονοϊό;

Η κυβέρνηση φοβάται την οργάνωση των αγώνων μας κόντρα σ’ αυτή την πολιτική που εφαρμόζει με συνέπεια, με πλήθος αντιλαϊκών-αντεργατικών-αντιεκπαιδευτικών νόμων και μέτρων μέσα στην πανδημία. Μια πολιτική που όχι μόνο δεν μπορεί να διαφυλάξει την υγεία μας, αλλά μας θέλει σκυφτούς και υποταγμένους, με τσακισμένα δικαιώματα, για να διασφαλιστούν τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, για να μπορούν να μας εκμεταλλεύονται ανεμπόδιστα.

Η προστασία της δημόσιας υγείας είναι μόνο το πρόσχημα στην προσπάθεια της κυβέρνησης να επιβληθεί σιγή νεκροταφείου, να μονιμοποιηθεί ο αυταρχισμός και η καταστολή, ως συστατικό στοιχείο της πολιτικής της.

 Δε θα της περάσει!Η κυβέρνηση προκαλεί δικαιολογημένες αντιδράσεις με τις πολιτικές επιλογές της να περνάει μέσα στην πανδημία σωρηδόν αντιεκπαιδευτικά μέτρα, όπως το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ αλλά και οι Υπουργικές Αποφάσεις για την Αξιολόγηση των σχολείων και την αύξηση του ωραρίου των Νηπιαγωγών.Οι αστυνομικές απαγορεύσεις είναι πολιτική επιλογή και ομολογία ότι ο αυταρχισμός και η καταστολή είναι μόνιμα συστατικά στοιχείά της πολιτικής της. Θα μας βρει απέναντι. Δε θα μείνουμε σιωπηλοί να βλέπουμε να «τσακίζουν » την υγεία, τη μόρφωση των παιδιών μας, τα εργασιακά μας δικαιώματα, την ασφάλεια και τις ανάγκες μας. Συμμετέχουμε στο Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο την Πέμπτη 28/1 στις 13.00 στα Προπύλαια. Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας κηρύσσει 1-4 ώρες στάση εργασίας στο διάστημα 12μ. – 4μ.μ. για τη συμμετοχή των συναδέλφων στο Συλλαλητήριο. Κάθε συνάδελφος/ισσα δηλώνει όσες ώρες χρειάζεται.

Δυναμώνουμε τον αγώνα για την υπεράσπιση της ζωής, της υγείας και των εργασιακών και μορφωτικών δικαιωμάτων μας.

ΝΕΟ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ – ΓΟΝΙΩΝ – ΦΟΙΤΗΤΩΝ – ΜΑΘΗΤΩΝ Πέμπτη 28/1/2021 στις 13:00 στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

ΝΕΟ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ – ΓΟΝΙΩΝ – ΦΟΙΤΗΤΩΝ – ΜΑΘΗΤΩΝ

Πέμπτη 28/1/2021 στις 13:00 στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας κηρύσσει 1-4 ώρες στάση εργασίας στο διάστημα 12μ. – 4μ.μ. για τη συμμετοχή των συναδέλφων στο Συλλαλητήριο. Κάθε συνάδελφος/ισσα δηλώνει όσες ώρες χρειάζεται.

 • ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΑΕΙ, που οξύνει τους ταξικούς φραγμούς στην εισαγωγή στα ΑΕΙ και εντείνει την καταστολή και την αστυνομοκρατία!

 

 • ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ, που αυξάνει το ωράριο των Νηπιαγωγών και δημιουργεί επιπλέον προβλήματα στη λειτουργία Νηπιαγωγείων, Δημοτικών και στους γονείς!

 • ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ, που, με βάση τη διεθνή πείρα των «αξιολογημένων» σχολείων σε πολλές χώρες, ο λειτουργικός αναλφαβητισμός, η σχολική διαρροή, οι ταξικοί φραγμοί και η πολυκατηγοριοποίηση «ζουν και βασιλεύουν»!

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 28/1 στις 13:00 ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ:

 • Για ανοιχτά σχολεία με ασφάλεια και υγιεινή.

 • Ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία και τον «κόφτη» στην εισαγωγή στα Πανεπιστήμια.

 • Απέναντι στο σύνολο της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής. Απόσυρση της Υ.Α. για την Εσωτερική και Εξωτερική Αξιολόγηση του σχολείου.

Κινητοποιήσεις έγιναν σε όλη τη χώρα ενάντια ΥΑ που αυξάνει το ωράριο των Νηπιαγωγών! Συνεχίζουμε με τα πρακτικά των Συλλόγων Διδασκόντων και με συμμετοχή στο Συλλαλητήριο 28 Γενάρη 13.00!

Κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα ενάντια στην αύξηση του ωραρίου των Νηπιαγωγών. Πάρτε τώρα πίσω την Υπ. Απόφαση!

 ΚΙΝ1

 

 

 

 

ΚΙΝ2

 

 

 

 

 

 

 

 

Την άμεση απόσυρση της ΥΑ που δημοσιεύτηκε στις 15/1 σε ΦΕΚ και αλλάζει την ώρα αποχώρησης των νηπίων (από τις 13.00 στις 13.10) από τα Νηπιαγωγεία, ζήτησαν με Συγκεντρώσεις στην Αθήνα στο υπουργείο Παιδείας και σε άλλες πόλεις, Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΣΕΠΕ) μέσα στους οποίους και ο Σύλλογός μας . Θυμίζουμε ότι με την ΥΑ αυτή η κυβέρνηση αύξησε το ωράριο των νηπιαγωγών κατά 1 ώρα την εβδομάδα μετά από αυτή του 2016  που ήταν κατά 2,5 – 3,5 ώρες την εβδομάδα.

Στη συγκέντρωση στο ΥΠΑΙΘ, εκπρόσωποι ΣΥΛΛΟΓΩΝ της Αττικής κατήγγειλαν την απόφαση του υπουργείου αναδεικνύοντας πως το συγκεκριμένο μέτρο όχι μόνο δεν λύνει τα πραγματικά προβλήματα των Nηπιαγωγείων στα οποία η κυβέρνηση επιλέγει να κλείνει τα μάτια, αλλά δημιουργεί και επιπλέον προβλήματα λειτουργίας σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά αλλά και στους ίδιους τους γονείς.

Την ίδια ώρα που τα Νηπιαγωγεία λειτουργούν με ελλείψεις σε υποδομές με ανάγκες σε βοηθητικό προσωπικό, με τις Nηπιαγωγούς να τρέχουν και να μην φτάνουν στη διάρκεια της ημέρας, χωρίς ουσιαστικά μέτρα μέσα στην πανδημία, η κυβέρνηση επιλέγει να αυξήσει το ωράριο των Νηπιαγωγών ως άξιος συνεχιστής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και του Υπ. Παιδείας Φίλη που είχε αυξήσει το ωράριό τους το 2016 κατά 2,5 – 3,5 ώρες την εβδομάδα.

Οι εκπαιδευτικοί βρήκαν για μια ακόμα φορά τις πόρτες του Υπ. Παιδείας κλειστές και από εκεί απηύθυναν κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται την Πέμπτη στα Προπύλαια, μαζί με φοιτητές και μαθητές. Ανάλογες κινητοποιήσεις έγιναν και σε άλλες πόλεις της χώρας, όπως στη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, τα Γιάννενα, τα Γρεβενά, τη Βέροια το Κιλκίς, τη Λάρισα, στον Βόλο…

Συναδέλφισσες Νηπιαγωγοί, συνεχίζουμε τον αγώνα με βάση τις αποφάσεις του Συλλόγου μας, παραμένουμε στο υπάρχον ωράριο, υπογράφουμε το πρακτικό του Συλλόγου Διδασκόντων και στέλνουμε τις αποφάσεις  στο email του Συλλόγου. Συνεχίζουμε με συμμετοχή στο Συλλαλητήριο Πέμπτη 28/1 στη 13.00 ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική που χτυπάει και τα Νηπιαγωγεία και Νηπιαγωγούς. Δεν κάνουμε βήμα πίσω από τις ανάγκες μας, διεκδικούμε σύγχρονα εργασιακά και μορφωτικά δικαιώματα.