Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης

"Μιχάλης Παπαμαύρος"

Πανελλαδική Διαδικτυακή εκδήλωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών (ΑΣΕ) “Η αξιολόγηση στην εκπαίδευση & η αναγκαία απάντηση των εργαζομένων”

Πανελλαδική Διαδικτυακή εκδήλωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών (ΑΣΕ)
“Η αξιολόγηση στην εκπαίδευση & η αναγκαία απάντηση των εργαζομένων”
Σάββατο 6/2 | 19:30

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί:
YouTube: http://bit.ly/32B8u7X
Facebook: http://bit.ly/38pVHXQ

Εισηγήσεις:

  • Νομοθετικό πλαίσιο: ν. 4547/18 (Γαβρόγλου) – ν.4692/20 (Κεραμέως) και Υ.Α. ΝΔ “για εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση. Διακηρύξεις και πραγματικές στοχεύσεις” – Δημήτρης Ακτύπης, μέλος Δ.Σ. ΟΛΜΕ
  • Για την οργάνωση της αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση και τα μέτρα για την επιτυχία της απεργίας – αποχής Αχιλλέας Ζορμπάς, μέλος Δ.Σ. ΔΟΕ
  • Αξιολόγηση και διεθνής πείρα – Ανδρέας Καργόπουλος, μέλος Δ.Σ. ΟΛΜΕ
  • Η εμπειρία από την απεργία – αποχή και τη διαπάλη για την “αξιολόγηση” στο υπόλοιπο Δημόσιο – Βέτα Πανουτσάκου, μέλος της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ εκλεγμένη με την ΔΑΣ και πρόεδρος της ΟΣΥΑΠΕ

Θα απαντηθούν ερωτήσεις και θα γίνουν σύντομες παρεμβάσεις από όλη την Ελλάδα

ΧΑΙΡΕΤΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΜΑΖΙΚΟ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ!

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης «Μ.Παπαμαύρος» χαιρετίζει τους χιλιάδες διαδηλωτές που συμμετείχαν  στο μαζικό και δυναμικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που έγινε την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου στην Αθήνα.

Οι εκατοντάδες συνάδελφοι, που πορεύτηκαν μαζί με τους φοιτητές, τους μαθητές, τους γονείς και όλους τους εργαζόμενους  έδωσαν ξεκάθαρο μήνυμα ενάντια στις κυβερνητικές απαγορεύσεις των συναθροίσεων, στην καταστολή που, μέσα από  το νομοσχέδιο Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη, η κυβέρνηση εντείνει και στα ΑΕΙ, διατρανώνοντας την απαίτηση σύσσωμης της εκπαιδευτικής κοινότητας να λειτουργήσουν τα σχολεία και οι σχολές με ασφάλεια. Έδειξαν ότι έχουν τη δύναμη να ακυρώνουν στην πράξη κάθε αντιλαϊκό- αντιδραστικό μέτρο.

Το αγωνιστικό ραντεβού των Φοιτητικών Συλλόγων, των Εκπαιδευτικών Σωματείων, της Ομοσπονδίας Γονέων, της Συντονιστικής τους Επιτροπής μαθητών δόθηκε το μεσημέρι στα Προπύλαια που πλημμύρισαν από τα μπλοκ των διαδηλωτών τα οποία απλώθηκαν  μέχρι την πλατεία της Ομόνοιας.

Η τεράστια πορεία ανέδειξε ότι οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές, οι φοιτητές και οι γονείς τους δε θα σταματήσουν τον αγώνα τους μέχρι να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά τους, που εδώ και τόσο καιρό η κυβέρνηση έχει κάνει την πολιτική επιλογή να τα αγνοεί και να τα λοιδορεί, την ίδια στιγμή που παίρνει μέτρα που ενισχύουν την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Η μαζική συμμετοχή δίνει ξεκάθαρο μήνυμα καταδίκης της πολιτικής της κυβέρνησης που με αφορμή την πανδημία επιτίθεται στα λαϊκά δικαιώματα και ανοίγει ελπιδοφόρους δρόμους για τη συνέχεια του αγώνα για την υγεία και την παιδεία με βάση τις σύγχρονες ανάγκες.

Τα εκπαιδευτικά σωματεία μαζί με τους γονείς, τους μαθητές και τους φοιτητές συνεχίζουμε ακούραστα και την επόμενη βδομάδα, ενημερώνοντας τους συναδέλφους για την πετυχημένη συγκέντρωση, οργανώνοντας τις επόμενες κινητοποιήσεις και παρεμβάσεις για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων ,την απόσυρση της ΥΑ που αλλάζει την ώρα αποχώρησης των νηπίων στα Νηπιαγωγεία και προετοιμάζοντας την απάντηση των συναδέλφων στα αντιλαϊκά σχέδια της κυβέρνησης με αιχμή την αποτροπή της αντιδραστικής αξιολόγησης.