ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Π.Ε. Α΄ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ: ΚΑΜΙΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Π.Ε. Α΄ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ: ΚΑΜΙΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ!

 

Καμία ουσιαστική απάντηση δεν πήραμε στην Παράσταση που πραγματοποιήσαμε όλοι οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών της Α΄ Αθήνας με την αναπληρώτρια Διευθύντρια Εκπαίδευσης την Τρίτη 22/12, στη Διεύθυνση ΠΕ Α Αθήνας

Συγκεκριμένα:

-        Ζητήσαμε να αποσυρθεί το κατάπτυστο νέο απειλητικό έγγραφο του κ. Κόπτση, δηλ του Υπ. Παιδείας και της κυβέρνησης, προς τους εκπαιδευτικούς που αντιστέκονται στις αντιδραστικές αλλαγές και την αξιολόγησή τους. Η Διευθύντρια δήλωσε ότι η Διεύθυνση το μόνο που έκανε ήταν να στείλει το email και να τηλεφωνήσει στα σχολεία που ήταν στον πίνακα του Υπουργείου και απευθυνόταν το έγγραφο. Σε κάθε περίπτωση δηλώσαμε ότι απειλές δε δεχόμαστε και να σταματήσει κάθε πίεση προς σχολεία και συναδέλφους.

-        Ζητήσαμε κάλυψη των κενών εδώ και τώρα! Μας απάντησε ότι έχουν ενημέρωση ότι θα γίνει κάποια φάση προσλήψεων αρχές του νέου χρόνου!  Παράλληλα ζητήσαμε κάλυψη όλων των κενών σε παράλληλες, ΤΕ, ειδικότητες. Επιπλέον θέσαμε το ζήτημα της κάλυψης των αυξημένων αναγκών για αναπλήρωση όσων ασθενούν, που είναι συνεχές φαινόμενο λόγω πανδημίας και όχι μόνο και τα σχολεία οδηγούνται σε «διάλυση»! Καμία απάντηση δε δόθηκε!

-        Για άλλη μια φορά απαιτήσαμε να σταματήσουν οι προσωπικές προφορικές εντολές μετακίνησης! Σε κάθε περίπτωση να δίνεται γραπτά κάθε εντολή και καλούμε τους συναδέλφους αναπληρωτές να ενημερώνουν τον Σύλλογο να παρεμβαίνουμε!

-        Μετά από τη συνεχή πίεση μας απ’ ότι φαίνεται τα ΜΚ των νεοδιόριστων μπαίνουν στη μισθοδοσία του Γενάρη. Τονίσαμε την ανάγκη να χρησιμοποιηθεί επιτέλους η μηχανογράφηση, ώστε να γίνεται αυτόματα αυτή η διαδικασία. Μας απαντήθηκε ότι ακολουθούμε κάθε χρόνο την προβλεπόμενη διαδικασία!

-        Τέθηκε να βγουν άμεσα σε ΦΕΚ τα νεοδημιουργημένα ΤΕ, ώστε να δοθούν και στους προς μετάθεση συναδέλφους, μας παρέπεμψε στο Υπ. Παιδείας.

-        Επισημάνθηκε ότι η χρόνια υποστελέχωση της Διεύθυνσης σε διοικητικό προσωπικό δημιουργεί προβλήματα στην εξυπηρέτηση σχολείων και συναδέλφων, άρα χρειάζονται μόνιμοι διορισμοί προσωπικού.

-        Τέθηκε το αίτημα να μετατραπούν οι συμβάσεις αναπληρωτών μειωμένου ωραρίου σε πλήρους με βάση και τη θέση τους στον πίνακα φυσικά, μας παρέπεμψε στο Υπ. Παιδείας.

-        Ζητήθηκε να μοιράζονται τα 25άρια τμήματα ιδιαίτερα στην Α τάξη Δημοτικού και οπωσδήποτε εκεί που υπάρχουν αίθουσες αλλά η απάντηση ήταν ότι τηρούμε τον νόμο και δεν τα χωρίζουμε!

-        Ζητήθηκε να καταργηθεί η νομοθετική διάταξη που λέει ότι τα παιδιά με ειδικές ανάγκες πρέπει να έχουν ή παράλληλη ή ΕΒΠ (!), έχει γίνει και σχετική ερώτηση στη Βουλή. Η απάντηση ήταν ότι είναι νόμος!

-        Μεταφέρθηκε η μεγάλη επιβάρυνση και αγανάκτηση ιδιαίτερα των Προϊσταμένων Νηπιαγωγείων που έχουν πλήρες ωράριο και τεράστιο όγκο διοικητικού έργου! Το πρόβλημα λύνεται μόνο με μείωση του ωραρίου τους και εξίσωσή τους με τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς, άρα χρειάζονται μόνιμοι διορισμοί.

Καμία δηλαδή ουσιαστική απάντηση. Με το νέο έτος θα μας βρουν μπροστά τους, κυβέρνηση, Υπ. Παιδείας και Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, Μόνη ελπίδα μας η συλλογική μας δράση μέσα από τον Σύλλογό μας, η δυνατή φωνή όλων μας!