ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 19/9 ΣΤΙΣ 7 μ.μ. ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ πίσω από το 2Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ(Ακομινάτου 6 και Παπαφλέσσα)

ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ,

ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 19/9 ΣΤΙΣ 7 μ.μΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ πίσω από το 2Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ(Ακομινάτου 6 και Παπαφλέσσα)

 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας καλεί όλους τους συναδέλφους ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ την ΔΕΥΤΕΡΑ 19/9 στις 7μ.μ. ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΜΕΣΩΣ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ. ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ:

 • ΤΙΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΜΑΣ, ΚΑΤΑΒΟΛΗ 13ου, 14ου ΜΙΣΘΟΥ, ΜΕΤΡΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΟΡΟΛΗΣΤΕΙΑ.
 • ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΞΥΜΕΝΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΕΓΑΣΗΣ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ! ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΑΤΑΛΑΝΤΕΥΤΑ ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ!
  • ΤΙΣ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ (ΕΚΠ. ΟΜΙΛΟΙ, ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ, ΜΕΝΤΟΡΕΣ, ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΛΠ) ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΠΕΡΓΙΑΣ – ΑΠΟΧΗΣ.
  • ΚΑΜΙΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ, ΚΥΡΙΩΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ – ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΘΕΣΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ!
  • ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ (ΚΕΝΑ, ΚΤΗΡΙΑΚΑ, ΘΕΡΜΑΝΣΗ, ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΚΛΠ.).
  • ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ (πολιτιστικές, ιστορικές, …).

 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΙΣΧΥΡΟ ΟΡΓΑΝΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΠΛΟ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ, ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΜΑΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ν. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ. Η ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ, Η ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΕΛΙΟΣ ΛΙΘΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΜΑΣ, ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΝΙΚΕΣ!

Συμμετέχουμε μαζικά στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας

ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΟΙ ΠΕΡΙΒΟΗΤΕΣ «ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ» ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΗ ΔΕΘ

Αγωνιστική Συσπείρωση

ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΠΑΙΤΕΣ!
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΜΑΣ!

 • Εδώ και τώρα αύξηση 20% στους μισθούς μας! Καταβολή του 13ου & του 14ου μισθού

 • Άμεση καταβολή του κλεμμένου ΜΚ για το 2016 – 2017

 • Αφορολόγητο στα 12.000€ προσαυξημένο κατά 3000 για κάθε παιδί

 • Επιδότηση ενοικίου 300€ – Δωρεάν μετακίνηση από και προς το σχολείο, έκπτωση 50% σε όλα τα ΜΜΜ – Δωρεάν σίτιση σε στρατιωτικές και φοιτητικές λέσχες

Πρόκληση! Δεν υπάρχει άλλη λέξη να περιγράψει κανείς την προσπάθεια του Πρωθυπουργού να βαφτίσει το «κρέας-ψάρι» και να παρουσιάσει σαν σημαντική αύξηση την κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης φυσικών προσώπων και την κατάργηση της ειδικής εισφοράς υπέρ του Ταμείου Πρόνοιας των Δημοσίων Υπαλλήλων! Δηλαδή, ανακοίνωσε την επιστροφή από 1,5€ έως 7€ το μήνα ανάλογα με το ΜΚ και αντίστοιχα 12€ περίπου ανά μήνα (δηλαδή ούτε ένα ευρώ την ημέρα σύνολο), την στιγμή που:

 • Οι εκπαιδευτικοί έχουμε χάσει πάνω από 6 (!) μισθούς τον χρόνο τα τελευταία 12 χρόνια.

 • Ένας νεοδιόριστος/νεοδιόριστη, χωρίς τέκνα, που δουλεύει στην εκπαίδευση για πρώτη φορά, αμείβεται με 737 ευρώ, όταν το 2009 λάμβανε 1180 ευρώ. Πιο λίγο και από τον βασικό μισθό στον ιδιωτικό τομέα!

 • Ένα ενοίκιο για μία γκαρσονιέρα κοστίζει στο κέντρο της Αθήνας ή του Πειραιά τουλάχιστον 400 ευρώ, ενώ στις νησιωτικές περιοχές φτάνει στα … 500 ευρώ!

 • Η ακρίβεια σε όλα τα αγαθά σαρώνει και το καθημερινό κόστος μετακίνησης από και προς το σχολείο γίνεται πραγματικά δυσβάστακτο.

Σε χαμηλότερα ΜΚ, η δήθεν αύξηση φυσικά είναι ακόμα πιο κάτω (κάτω από 12000 ευρώ τον χρόνο δεν υπήρχε ειδική εισφορά αλληλεγγύης).

Δεν πρόκειται ουσιαστικά για αύξηση, όπως προσπαθούν να την παρουσιάσουν τα διάφορα παπαγαλάκια, αλλά για χυδαία πρόκληση, για κοροϊδία! Θυμίζει το γνωστό ανέκδοτο … με το Χότζα… Αφού μας επέβαλλαν όλες οι κυβερνήσεις ένα σωρό ληστρικές περικοπές, τώρα πρέπει να πούμε «και ζήτω», επειδή αφαίρεσαν … δύο (που έχουν και το μικρότερο κόστος). Αν νομίζει ότι έχει να κάνει με ζητιάνους η κυβέρνηση, είναι γελασμένη!! Οι εκπαιδευτικοί για να μπορούμε να ανταποκριθούμε στον παιδαγωγικό μας ρόλο, πρέπει πρώτα και κύρια να μπορούμε να ζούμε σαν άνθρωποι! Να μη χρειάζεται να καταφεύγουμε σε 2η και 3η δουλειά, για να τα φέρουμε βόλτα. Γι’ αυτό απαιτούμε να ζούμε με αξιοπρέπεια από τον μισθό μας!

Δε θα μείνουμε θεατές στην εξαθλίωσή μας!

Δεν περιμένουμε σωτήρες! Μόνο ο δικός μας αγώνας μπορεί να επιβάλει το δίκιο μας. Καμία αναμονή για κυβερνητικές λύσεις από όλα αυτά τα κόμματα που μας μαύρισαν τη ζωή. Καμία αναστολή, εμείς έχουμε το δίκιο. Οργανώνουμε εδώ και τώρα αποφασιστικό αγώνα για τη ζωή μας και τη μόρφωση των μαθητών μας. Προετοιμάζουμε απεργιακό αγώνα και κλιμάκωση.

Καλούμε τα Δ.Σ των Συλλόγων και των ΕΛΜΕ και ιδιαίτερα τα Δ.Σ. σε ΔΟΕ και ΟΛΜΕ να αναλάβουν αποφασιστική πρωτοβουλία για το ζήτημα του μισθού και της επιβίωσης των Εκπαιδευτικών, να προχωρήσουν άμεσα σε κύκλο Γενικών Συνελεύσεων και Ολομέλειες Προέδρων, να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση για το ζήτημα των μισθών, να οργανώσουν μαζικές κινητοποιήσεις και απεργία στον κλάδο. Να προετοιμάσουν την επιτυχία της Πανεργατικής Απεργίας στις αρχές του Νοέμβρη στον κλάδο.

ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ!

Αθήνα, 12-9-2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ 12/9 ΣΤΗ Δ.Π.Ε. Α΄ ΑΘΗΝΑΣ: ΚΑΜΙΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ! ΟΛΟΙ ΣΕ ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ! ΟΠΟΙΟΣ/Α ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ/ΙΣΣΑ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΕΙ ΝΑ ΤΟ ΖΗΤΑΕΙ ΕΓΓΡΑΦΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ! Όλες/οι την Δευτέρα 19/9 στις 7μμ στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας στο Γραφείο του Συλλόγου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ 12/9 ΣΤΗ Δ.Π.Ε. Α΄ ΑΘΗΝΑΣ: ΚΑΜΙΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ! ΟΛΟΙ ΣΕ ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ! ΟΠΟΙΟΣ/Α ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ/ΙΣΣΑ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΕΙ ΝΑ ΤΟ ΖΗΤΑΕΙ ΕΓΓΡΑΦΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ!

Όλες/οι την Δευτέρα 19/9 στις 7μμ στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας στο Γραφείο του Συλλόγου (Ακομινάτου 6 και Παπαφλέσσα (πίσω από το 2Ο Δημοτικό Σχολείο Ηλιούπολης))

 

Τη Δευτέρα 12/9 πραγματοποιήθηκε Παράσταση Διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Π.Ε. Α΄ Αθήνας και συνάντηση με τον Διευθυντή Εκπαίδευσης από τον Σύλλογό μας και τους άλλους Συλλόγους της Α΄ Αθήνας. Στην είσοδο του κτηρίου «υποδέχτηκαν» τα σωματεία και τους εργαζόμενους δυνάμεις της Αστυνομίας(!) οι οποίες αποχώρησαν …στο απέναντι πεζοδρόμιο μετά από την ισχυρή αντίδραση των παρευρισκομένων! Η  Κυβέρνηση συνεχίζει ακάθεκτη την προσπάθεια εκφοβισμού και τρομοκρατίας απέναντι στους εργαζόμενους και τη συλλογική τους δράση! Λάθος πόρτα χτύπησαν! Όχι μόνο δεν μας τρομοκρατούν, αλλά μας πεισμώνουν ακόμη περισσότερο!

Παρόλο που η συνάντηση πήρε τη μορφή «Μαραθωνίου» λόγω της πολύωρης διάρκειας της, το αποτέλεσμα ήταν να μην υπάρξει καμία ουσιαστική απάντηση και δέσμευση στα αιτήματά μας! Ο Διευθυντής Εκπαίδευσης ακολούθησε την τακτική της κωλυσιεργίας και γενικολογίας!

Πιο συγκεκριμένα:

1. Στο αίτημα για καμία μετακίνηση των συναδέλφων, ιδιαίτερα των συμβασιούχων αναπληρωτών και νεοδιόριστων και για εξασφάλιση του δικαιώματος όλων να κάνουν αίτηση βελτίωσης θέσης σε ανακοινωμένα για όλους κενά: στην ουσία ο Διευθυντής Εκπαίδευσης μετά από πίεση των Σωματείων μας είπε ότι αναγκάστηκε να δώσει «υπόσχεση» ότι οι συνάδελφοι θα γίνει προσπάθεια να κρατηθούν στα σχολεία, πράγμα που όμως διαψεύδεται συνεχώς αφού κάποιοι/ες συνάδελφοι καλούνται ήδη να μετακινηθούν. Έθεσε, επίσης, το ενδεχόμενο οι αναπληρωτές που προσλήφθηκαν στο αναβαθμισμένο ολοήμερο να μην μπορούν να μετακινηθούν στο πρωινό, εικασία όμως ανυπόστατη, αφού η σύμβαση των αναπληρωτών δεν το απαγορεύει! Επίσης, στο επίμονο αίτημα εκ μέρους του Συλλόγου μας αλλά και των άλλων σωματείων να ανακοινωθούν τώρα οι πίνακες των αναπληρωτών, με το πού δηλ. είναι πραγματικά τοποθετημένοι, ώστε να σταματήσει κάθε υπόγειο αλισβερίσι, και μετά από αυτό, όταν υπάρχουν κενά, να ανακοινώνονται για να τα διεκδικούν όλοι όσοι θέλουν βελτίωση θέσης, απέφυγε να δεσμευτεί!

2. Στο αίτημα να καλυφθούν τώρα τα κενά σε εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων στα σχολεία (εικαστικούς, θεατρολόγους, μουσικούς, γυμναστές, πληροφορικής, ξένων γλωσσών): Η απάντηση ήταν ότι θα δηλωθούν τα κενά για τη Β΄ φάση προσλήψεων αναπληρωτών, το οποίο επιβεβαιώνει ότι δε δόθηκαν καν στην Α΄ φάση, γι’ αυτό και δεν τα έβρισκαν οι συνάδελφοι όταν δήλωναν σχολεία!

3. Στο αίτημα να προσληφθούν τώρα όσοι εκπαιδευτικοί χρειάζονται για την παράλληλη στήριξη, να λειτουργήσουν τώρα όλα τα υπάρχοντα ΤΕ σε όλα τα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία και να ιδρυθούν επιτέλους όσα έχουν αιτηθεί τα υπόλοιπα σχολεία, καθώς και να λειτουργήσουν τώρα τα αναγκαία τμήματα ΖΕΠ: καμία ουσιαστική δέσμευση και πάλι! Δε δόθηκε στα σωματεία ούτε ο ακριβής αριθμός των εκπαιδευτικών που έχουν ζητηθεί από τη Διεύθυνση για τα παραπάνω, ούτε ουσιαστικά επιβεβαιώθηκε η δέσμευση της προηγούμενης συνάντησης ότι θα λειτουργήσουν όλα τα τμήματα ένταξης.

 5. Στο αίτημα να χωριστούν τώρα πολυπληθή τμήματα σε Δημοτικά και Νηπιαγωγεία, πρωινά ή ολοήμερα: πάλι δε δόθηκε συγκεκριμένη  απάντηση.

6. Στο αίτημα να παρθούν μέτρα, ώστε να πληρωθούν άμεσα οι αναπληρωτές και νεοδιόριστοι συνάδελφοι: η απάντηση ήταν ότι οι αναπληρωτές θα πληρωθούν τα δεδουλευμένα του Σεπτέμβρη αρχές Οκτωβρίου και οι νεοδιόριστοι την ίδια περίοδο θα πληρωθούν τα δεδουλευμένα του Σεπτέμβρη και την προκαταβολή του Οκτώβρη (δηλ. το πρώτο 15νθήμερο που προπληρώνεται στους μόνιμους). Διατηρούμε τις επιφυλάξεις μας κατά πόσο αυτό θα γίνει, από τη στιγμή που το οικονομικό τμήμα της Διεύθυνσης δεν έχει επανδρωθεί, ώστε να τρέξει πιο γρήγορα η διαδικασία.

7. Στο αίτημα να ολοκληρωθεί η διαδικασία μονιμοποίησης των δόκιμων συναδέλφων Ειδικής Αγωγής που διορίστηκαν το 2020: ο Διευθυντής ούτε καν το ήξερε το θέμα αλλά μετά την επιμονή των σωματείων «δεσμεύθηκε» ότι θα γίνει άμεσα εφόσον δεν συντρέχει νομικό κόλλημα και είναι θέμα τυπικής διαδικασίας.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Όπως είναι προφανές από το αποτέλεσμα της συζήτησης στην Παράσταση Διαμαρτυρίας με τον Διευθυντή Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας δεν υπήρξε καμία ουσιαστική δέσμευση για επίλυση των αιτημάτων μας. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να είναι σε αγωνιστική επαγρύπνηση και να επικοινωνούν ΑΜΕΣΑ με το Σύλλογό μας σε περίπτωση μετακίνησης ή οποιασδήποτε εντολής προκύψει προφορικά μέσω τηλεφώνου από τη Διεύθυνση! Να ζητούν γραπτή εντολή πλέον αν τους λένε να μετακινηθούν και να επικοινωνούν αμέσως με τον Σύλλογο.

Κανείς μόνος του! Συνεχίζουμε αγωνιστικά και συλλογικά!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΔΩΡΕΑΝ, ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΑ TEST ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ (ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ) ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΕΟΔΥ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΔΩΡΕΑΝ, ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΑ TEST ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ (ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ) ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΕΟΔΥ.

Πριν λίγες ημέρες, με κοινή δήλωση των Υπουργών Υγείας και Παιδείας ανακοινώθηκαν  τα περιβόητα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας στα σχολεία, δηλαδή το απόλυτο τίποτα! Προειδοποιούμε για ακόμα μία φορά ότι η κυβέρνηση αφήνει εκτεθειμένους εκπαιδευτικούς και μαθητές, όπως και τις οικογένειές τους. Ιδιαίτερα για τους εκπαιδευτικούς και μαθητές που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι για μία ακόμα φορά δεν υπάρχει καμία ειδική μέριμνα βάζοντας την ίδια τους τη ζωή σε κίνδυνο.

Δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για την κάλυψη των κενών που θα δημιουργηθούν στα σχολεία από εκπαιδευτικούς που θα νοσήσουν. Μετά την πενθήμερη καραντίνα για όσους νοσήσουν, προβλέπεται επιστροφή στο σχολείο ακόμα και αν κάποιος/α είναι θετικός/η(!).Τεράστιο ζήτημα υπάρχει με την άδεια των αναπληρωτών. Όσοι μετά την πέμπτη ημέρα συνεχίζουν να έχουν συμπτώματα, θα χρεώνονται την άδεια. Κανένα επιπλέον μέτρο δεν έχει παρθεί για την καθαριότητα στα σχολεία, παρά τις αυξημένες ανάγκες (5.000 επιπλέον τμήματα ολοήμερου). Δεν υπάρχει πρόβλεψη για δωρεάν παροχή όλων των απαραίτητων Μέσων Ατομικής Προστασίας.

Καταργείται η υποχρέωση για self-test στους μαθητές, ώστε, είτε να μη γίνεται καθόλου, είτε να γίνεται με ευθύνη και έξοδα των γονιών, όταν εμφανιστούν συμπτώματα. Για μια ακόμα φορά, οι γονείς θα βάλουν το χέρι στην τσέπη σε περίπτωση υποψίας κρούσματος.

Και ενώ όλα τα μέτρα για την πανδημία έχουν πάει περίπατο…οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί οφείλουν να κάνουν με δικά τους έξοδα ένα rapid – test την εβδομάδα. Στην αρχή του Σεπτέμβρη, το ίδιο ζητήθηκε και από τους αναπληρωτές συναδέλφους της Α’ φάσης (που δε διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης)! Πρόκειται για ένα μέτρο χωρίς καμία επιδημιολογική λογική, που έχει καθαρά τιμωρητικό  χαρακτήρα.

Αντί η κυβέρνηση να πάρει μέτρα για την παρακολούθηση της πανδημίας στο επίπεδο της σχολικής μονάδας, επικαλείται ξανά την περιβόητη ατομική ευθύνη.

-         Απαιτούμε δωρεάν, επαναλαμβανόμενα test, με ευθύνη του ΕΟΔΥ για όλους. Επίσης, δυνατότητα δωρεάν πρόσβασης για rapid test στις δημόσιες δομές υγείας για όλους.

-         15 μαθητές ανά τάξη.

-         Δωρεάν παροχή όλων των Μέσων Ατομικής Προστασίας.

-         Προσλήψεις επιπλέον προσωπικού καθαριότητας με πλήρες ωράριο.

ΟΛΟΙ στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ, στις 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ, στις 7 μ.μ. ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ – ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ. ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΟΥΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΟΛΩΝ – ΜΕΤΡΑ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΓΑΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΚΑΙ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΩΝ! Συμμετέχουμε και στις κινητοποιήσεις των συνδικάτων στις 13 Σεπτέμβρη, στις 7μμ, στο κατάστημα της ΔΕΗ – Χαλκοκονδύλη 30 για φθηνό ρεύμα για όλους!

Η ζωή μας δεν χωράει σε vouchers και pass. Δεν θα πληρώσουμε ξανά τα σπασμένα. Οργάνωση και αγώνας για ζωή με δικαιώματα!

ΟΛΟΙ στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ, στις 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ, στις 7 μ.μ. ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ – ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ. ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΟΥΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΟΛΩΝ – ΜΕΤΡΑ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΓΑΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΚΑΙ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΩΝ!

Συμμετέχουμε και στις κινητοποιήσεις των συνδικάτων στις 13 Σεπτέμβρη, στις 7μμ, στο κατάστημα της ΔΕΗ – Χαλκοκονδύλη 30 για φθηνό ρεύμα για όλους!

 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Τώρα ήρθε η ώρα να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας! Να οργανώσουμε την πάλη μας για αυξήσεις στους μισθούς, για είδη πρώτης ανάγκης και ρεύμα – καύσιμα φτηνά για τον λαό.

Μας προετοιμάζουν για το «δύσκολο χειμώνα» γιατί θέλουν να κάτσουμε στα αυγά μας. Αυτό διαμηνύουν σε όλους τους τόνους κυβέρνηση και εργοδότες. Η πρωτοφανής ακρίβεια σε είδη πρώτης ανάγκης για την επιβίωση των οικογενειών μας, οι τιμές στο ρεύμα και τα καύσιμα, η κρίση, ο φόβος του πολέμου, η κατάσταση στο δημόσιο σύστημα Υγείας και σε όλες τις βαθμίδες της Παιδείας είναι αφόρητο βάρος στις πλάτες μας! Βάρος που δεν μπορούμε πλέον να αντέξουμε!

Δεν ανεχόμαστε να στριμώχνουμε τα όνειρα των παιδιών μας, των μαθητών μας, των οικογενειών μας, στα vouchers και τα pass που μας πετάει σαν ψίχουλα η κυβέρνηση προκειμένου να χρηματοδοτήσει τις μεγάλες εταιρείες παροχής Ενέργειας. Δεν ανεχόμαστε για άλλη μια χρονιά να ξεκινάμε τη σχολική χρονιά με σοβαρές ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς, σε καθαριότητα, με εξαθλιωμένες οικονομικά σχολικές επιτροπές από τη συνεχή υποχρηματοδότηση του κράτους, χωρίς θέρμανση και χωρίς κανένα μέτρο προστασίας από την πανδημία. Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια μπροστά στη λυσσαλέα επίθεση που ετοιμάζουν για ακόμη μία φορά να μας ρίξουν τραπεζίτες και κυβέρνηση με τουλάχιστον 40.000 πλειστηριασμούς και κατασχέσεις της εργατικής – λαϊκής κατοικίας και περιουσίας. Δεν θα αφήσουμε κανένα σπίτι μαθητή, συναδέλφου, εργάτη  χωρίς ρεύμα! Καμία οικογένεια χωρίς σπίτι, χωρίς βασικά είδη, τρόφιμα, θέρμανση, Υγεία και Παιδεία.

Οργανώνουμε τον Αγώνα και την Αλληλεγγύη μας γιατί δεν μας μένει τίποτα άλλο, δεν έχουμε πλέον άλλα για να πληρώσουμε! Τον γνωρίζουμε το δρόμο. Μας τον έδειξαν οι εργαζόμενοι και τα σωματεία που όλο το προηγούμενο διάστημα μπήκαν μπροστά και συγκρούστηκαν με εργοδότες και αντεργατικούς νόμους. Έδωσαν σκληρές μάχες για τα δεδουλευμένα τους, για συλλογικές συμβάσεις με αυξήσεις για όλους τους εργαζόμενους, για ανάκληση απολύσεων, κόντρα σε πλειστηριασμούς. Μόνο εκεί άνοιξε ο δρόμος για κατακτήσεις. Μόνο σε αυτές τις αγωνιστικές εστίες οι εργαζόμενοι μπόρεσαν και είδαν κάποιες νίκες, μικρές ή μεγάλες.

Σήμερα, πιο πολύ από ποτέ, έχουμε την πείρα. Τον Ιούνη, στη μεγάλη Πανελλαδική Σύσκεψη του ΠΑΜΕ, πάνω από 500 Σωματεία, Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες, πάνω από 2.000 συνδικαλιστές από όλη την Ελλάδα από κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς, συζήτησαν, αντάλλαξαν πείρα, με τις αποφάσεις τους μετέδωσαν σε όλη την Ελλάδα το μήνυμα ότι στην οργάνωση είναι η δύναμη, στον αγώνα η ελπίδα, ότι όπλο μας είναι η αλληλεγγύη!

Σήμερα μπορούν τα συνδικάτα να συντονίσουν ένα μαζικό, ενωτικό, ταξικό αγώνα, σε κάθε χώρο δουλειάς, σε όλους τους κλάδους. Μέσα από συσκέψεις και Γενικές Συνελεύσεις κουβεντιάζουμε και οργανώνουμε την πάλη μας ενάντια σε όσους ευθύνονται γι” αυτήν την κατάσταση, τους εργοδότες και τις ενώσεις τους, τις κυβερνήσεις τους. Ένας τέτοιος αγώνας μπορεί να βάλει φρένο στα αντιλαϊκά σχέδια, να αποσπάσει κατακτήσεις, να εμπνεύσει.

 ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ την πάλη μας και προετοιμάζουμε απεργιακή απάντηση το αμέσως επόμενο διάστημα. Δεν δίνουμε άλλο χρόνο στην κυβέρνηση να τσαλαπατήσει κι άλλα δικαιώματά μας. Δεν περιμένουμε κανέναν σωτήρα, κανέναν Μεσσία που «με ένα άρθρο κι έναν νόμο» θα μας πάει στη Γη της Επαγγελίας. Δεν περιμένουμε τίποτα από τις εργοδοτικές ενώσεις, τους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς, την Ευρωπαϊκή Ένωση και ΝΑΤΟ που το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να μας μπλέξουν ακόμη περισσότερο στα δίχτυα των ανταγωνισμών τους, στέλνοντάς μας τον λογαριασμό για να τον πληρώσουμε.

Η δύναμη βρίσκεται στα χέρια μας. Η δική μας αυτοθυσία και ευσυνειδησία κρατησε τα σχολεία όρθια!  Κόντρα στην πολιτική που μας καταδικάζει στη φτώχεια και τα βάσανα, οργανώνουμε την απάντησή μας για μισθούς, για όρους ζωής και συνθήκες δουλειάς όπως μας αξίζει.

Στη συγκέντρωση των συνδικάτων της Αττικής στις 15 Σεπτέμβρη στέλνουμε ξεκάθαρο μήνυμα ελπίδας και ανυπακοής. Διεκδικούμε ζωή με δικαιώματα ιδιαίτερα μέτρα για τη στέγαση Αναπληρωτών και Νεοδιόριστων:

 

 • Δυναμώνουμε τον διεκδικητικό αγώνα: Αύξηση μισθού κατά 20% στο εισαγωγικό κλιμάκιο και αντίστοιχα στα υπόλοιπα. Καταβολή 13ου, 14ου μισθού και αφορολόγητο στα 12.000.
 • Μαζικούς μόνιμους διορισμούς όλων των συμβασιούχων αναπληρωτών. Εξίσωση των δικαιωμάτων με αυτά των μόνιμων εκπαιδευτικών.
 • Να γίνουν συμβάσεις, ώστε να αξιοποιηθούν διαθέσιμα διαμερίσματα, δωμάτια, εστίες και ξενοδοχεία για τη δωρεάν στέγαση αναπληρωτών και νεοδιόριστων.
 • Σε περίπτωση που δεν προχωρήσουν άμεσα τα παραπάνω, να υπάρξει επιδότηση ενοικίου στα 300€ το μήνα.
 • Να υπάρχει δωρεάν σίτιση για τους εκπαιδευτικούς σε στρατιωτικές και φοιτητικές λέσχες. Δημιουργία λεσχών σίτισης σε κεντρική περιοχή ή αξιοποίηση τοπικών εστιατορίων.
 • Να υπάρξει δωρεάν μετακίνηση στην περιοχή πρόσληψης και 50% έκπτωση σε όλα τα ΜΜΜ για όλο το έτος.
 • Να δημιουργηθούν δρομολόγια λεωφορείων από και προς τους χώρους δουλειάς των εκπαιδευτικών στις περιοχές της Ανατολικής και της Δυτικής Αττικής.
 • Για κατάργηση των φόρων σε ρεύμα και φυσικό αέριο, στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Για μείωση τιμών και πλαφόν στα βασικά είδη, στην Ενέργεια, στα καύσιμα. Για διαγραφή των χρεών – Κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο και τρόφιμα.
 • Για μέτρα προστασίας από την πανδημία. Ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας με μόνιμο προσωπικό, εξοπλισμό και πόρους.
 • Γιατί δεν ανεχόμαστε άλλο τα πολεμικά σφαγεία που δυναμώνουν στην περιοχή μας, στην Ουκρανία και αλλού. Δεν συντασσόμαστε με κανένα ληστή – ιμπεριαλιστή.
 • Γιατί δεν ανεχόμαστε να καταργούνται οι συνδικαλιστικές και δημοκρατικές ελευθερίες του λαού. Καμία ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης. Όχι στις αντεργατικές ανατροπές που καταργούν τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και τη συρρίκνωση των εργασιακών δικαιωμάτων. Κατάργηση νόμου Χατζηδάκη τώρα, δεν τον εφαρμόζουμε!
 • Για μείωση του σταθερού χρόνου εργασίας. 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο χωρίς διευθέτηση του χρόνου εργασίας. Κατάργηση όλων των ελαστικών εργασιακών σχέσεων. Αγώνας ενάντια στις απολύσεις και την απληρωσιά.
 • Συνεχίζουμε αταλάντευτα τον αγώνα ενάντια στις αντιδραστικές αλλαγές στην εκπαίδευση! Διεκδικούμε σχολείο που θα μορφώνει ολόπλευρα τα παιδιά κι εκπ/κούς με δικαιώματα!

 

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ Κινητοποιήσεις στις 13 Σεπτέμβρη, στις 7μμ, στο κατάστημα της ΔΕΗ – Χαλκοκονδύλη 30.

 ΟΛΟΙ στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 15/9, στις 7 μ.μ. στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ!