Πραξικόπημα στο συνδικάτο με κομματική παρέμβαση ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ!

Αγωνιστική Συσπείρωση

Πραξικόπημα στο συνδικάτο με κομματική παρέμβαση ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ!

Ο κατήφορος των παρατάξεων ΔΑΚΕ – ΣΥΝΕΚ – ΠΕΚ στο Δ.Σ. της ΟΛΜΕ φαίνεται ότι δεν έχει τέλος! Η απαράδεκτη απόφαση τους να συμμετέχουν στις ψευτοεκλογές των Υπηρεσιακών Συμβουλίων που στήνει το Υπουργείο Παιδείας συνοδεύτηκε με ένα άθλιο επιχείρημα ότι «…όσοι είναι με την αποχή στηρίζουν τις επιλογές της Κεραμέως…»(!). Αυτό το επιχείρημα αποτελεί προσβολή στο πάνω από 95% των συναδέλφων που έδωσε μάχες όλο το προηγούμενο διάστημα απέναντι στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης, που δεν νομιμοποίησε τις επιλογές του Υπουργείου Παιδείας, που απείχε μαζικά το 2020 από τις ηλεκτρονικές εκλογές.

Οι συγκεκριμένες παρατάξεις όμως προχώρησαν σε μια ακόμα μεθόδευση. Επέβαλαν ένα αδιανόητο πραξικόπημα στο συνδικάτο «αναβάλλοντας» τη Γενική Συνέλευση των Προέδρων των ΕΛΜΕ που ήταν προγραμματισμένη για αυτό το Σάββατο 22 Οκτωβρίου. Η αστεία δικαιολογία τους ήταν ότι σε ολόκληρο το λεκανοπέδιο της Αττικής εδώ και έναν μήνα δεν μπορούσαν να βρουν αίθουσα για να πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση (!). Οι εκπρόσωποι της ΑΣΕ τους είχαν προτείνει μέχρι και την τελευταία στιγμή όχι 1 αλλά 3 αίθουσες (Γκράβα, Περιστέρι, Αγ. Δημήτριος) που θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί η συνέλευση.

Οι συγκεκριμένες δυνάμεις δεν θέλουν ούτε καν να συζητήσει ο κλάδος για όλα τα κρίσιμα ζητήματα που μας απασχολούν αυτή την περίοδο. Να συζητήσουμε και να πάρουμε αγωνιστικές αποφάσεις απέναντι στην πολιτική που μας μαυρίζει τη ζωή, πετσοκόβει τους μισθούς μας, αφήνει ανοχύρωτα τα σχολεία απέναντι στις τεράστιες αυξήσεις στην ενέργεια και τα λειτουργικά έξοδα, οξύνει τους ταξικούς φραγμούς στην εκπαίδευση. Είναι ίσως η πρώτη φορά, που έχει φτάσει Νοέμβρης ξύπνησαν από τη θερινή ραστώνη και ασχολούνται μόνο για τις καρέκλες.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε επί της ουσίας με κομματική παρέμβαση της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, μπροστά στην διαφαινόμενη κατακραυγή του κλάδου προς τις δυνάμεις αυτές που στηρίζουν απροκάλυπτα την εφαρμογή του νόμου Χατζηδάκη και ανοίγουν διάπλατα το δρόμο με τη στάση τους στη γενίκευση του σε όλα τα συνδικάτα. Δεκάδες ΕΛΜΕ σε όλη τη χώρα παίρνουν αποφάσεις και καλούν τους συναδέλφους να απέχουν από την ιλαροτραγωδία των ηλεκτρονικών εκλογών. Η συγκεκριμένη πλειοψηφία επιχειρεί να πάρει νομιμοποίηση για τη συμμετοχή της από το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ φοβούμενη ότι η Γενική Συνέλευση των Προέδρων (το ανώτατο όργανο της Ομοσπονδίας μετά το Συνέδριο) θα ανέτρεπε αυτή την απόφαση του Δ.Σ. Για αυτό την παρέπεμψε στις καλένδες. Τέτοια αβάντα προς την Κεραμέως και την κυβέρνηση της ΝΔ πραγματικά δεν θα το περίμενε κανείς ειδικά από τις δυνάμεις τους ΣΥΡΙΖΑ.

Η ταύτιση του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ δεν είναι τυχαία. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει στηρίξει το 50% των νομοσχεδίων της ΝΔ, ψήφισε τα μισά άρθρα του νόμου Χατζηδάκη. Αυτή η ταύτιση επιβεβαιώνεται και στην Ομοσπονδία. Επιβεβαιώνεται στις κοινές τους αποφάσεις στο τελευταίο Συνέδριο της Ομοσπονδίας, στην «αξιολόγηση – κατηγοριοποίηση» των σχολείων και το άδειασμα του κλάδου, στην αδράνεια τους σε σχέση με τους μέντορες και τους συντονιστές. Δεν θα μπορούσαν να τα χαλάσουν στις ηλεκτρονικές εκλογές!

Τώρα ο λόγος ανήκει στις ΕΛΜΕ!

Μπροστά σε αυτή την ανίερη συμμαχία των ΔΑΚΕ – ΣΥΝΕΚ – ΠΕΚ ο κλάδος πρέπει να απαντήσει ενωτικά και αποφασισμένα. Να μην επιτρέψουμε τη διάλυση και τον αφοπλισμό των σωματείων μας. Να αποτρέψουμε την προσπάθεια της κυβέρνησης να βάλει «χέρι» στη λειτουργία και τη δράση του συνδικαλιστικού κινήματος! Η Γενική Συνέλευση Προέδρων των ΕΛΜΕ πρέπει να γίνει!

Καλούμε όλες τις ΕΛΜΕ να καταδικάσουν αυτές τις πρακτικές που στόχο έχουν να βάλουν τα σωματεία μας στην αδράνεια και στην απραξία. Όλες οι ΕΛΜΕ να προχωρήσουν σε αγωνιστικές πρωτοβουλίες και δράσεις, να μην περάσει το επικίνδυνο κλίμα αναμονής και ηττοπάθειας.

Καλούμε τις ΕΛΜΕ να συμμετέχουν το Σάββατο 22/10 στις 12:00
στο αμφιθέατρο του 1
ου Λυκείου Αγίου Δημητρίου στη Γενική Συνέλευση Προέδρων!

Στις 5 Νοέμβρη να δώσουμε όλοι οι συνάδελφοι για μια ακόμα φορά ηχηρή απάντηση στη Κεραμέως με μαζική αποχή από τις εκλογές – παρωδία!

Στις 9 Νοέμβρη κανένα σχολείο να μην ανοίξει! Όλες και όλοι στην ΑΠΕΡΓΙΑ
και στις απεργιακές συγκεντρώσεις!

21/10/2022

Για την ανακοίνωση της ΔΟΕ σε σχέση με τις ηλεκτρονικές εκλογές

Αγωνιστική Συσπείρωση

Για την ανακοίνωση της ΔΟΕ σε σχέση με τις ηλεκτρονικές εκλογές.

ΔΑΚΕ – ΔΗ.ΣΥ. (ΠΑΣΟΚ) με τη βοήθεια του ΔΙΚΤΥΟΥ (ΣΥΡΙΖΑ) στρώνουν το χαλί στην κ.Κεραμέως.

Καμία ηλεκτρονική ψήφος – Κανένα κλικ υπέρ της κυβέρνησης και του Υπουργείου!

Μαζική αποχή στις 5 του Νοέμβρη!

Κυκλοφόρησε, στις 18/10/2022, ανακοίνωση της ΔΟΕ που καλεί τον κλάδο σε συμμετοχή στις ηλεκτρονικές εκλογές – παρωδία της Κεραμέως. Την ανακοίνωση εισηγήθηκε η ΔΑΚΕ και ψήφισαν η ΔΗ.ΣΥ και το ΔΙΚΤΥΟ χωρίς καμία συζήτηση, σε χρόνο εξπρές, χωρίς να αλλάξουν ούτε ένα «και»!!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η συγκεκριμένη πλειοψηφία επιχειρεί να πάρει νομιμοποίηση για τις επιλογές της μέσω της Δ.Ο.Ε. Αφού πρώτα κατέθεσαν τα ψηφοδέλτιά τους στο Υπουργείο, αφού πρώτα βεβαιώθηκαν ότι είναι μόνοι αυτοί και το Υπουργείο σε αυτή την κακόγουστη παράσταση που ονομάζουν «ηλεκτρονικές εκλογές», αφού πέταξαν στα σκουπίδια το 95% της αποχής του 2020, αποφάσισαν να βάλουν και τη Δ.Ο.Ε. στο κάδρο.

Πρόκειται για μια απαράδεκτη απόφαση που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τον ίδιο τον κλάδο. Φτάνουν στο πρωτοφανές σημείο να απειλούν με καταστατικές ποινές και διαγραφές τα σωματεία που καλούν σε αποχή από τις εκλογές πολύ πριν βγει ανακοίνωση της Ομοσπονδίας. Νομίζουν ότι με αυτό τον τρόπο θα τρομοκρατήσουν τα πρωτοβάθμια σωματεία και ειδικά τους συνδικαλιστές των δικών τους παρατάξεων που δεν πειθαρχούν, που κρατούν συνεπή στάση και δεν ταυτίζονται με τις κυβερνητικές επιλογές.

Καμία συγκυριακή απόφαση δεν μπορεί να εμφανίζεται ως θέση του κλάδου, ειδικά όταν υπάρχουν σοβαρές διαφωνίες από ένα σημαντικό τμήμα των συναδέλφων, καμία εργαλειοποίηση της Ομοσπονδίας, που αποτελεί το κοινό σπίτι όλων των συναδέλφων δε θα γίνει αποδεκτή.

Ιδιαίτερα, η στάση της ηγεσίας του ΔΙΚΤΥΟΥ – ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί θλίψη και ερωτηματικά. Τέτοια αβάντα στην κυβέρνηση της Ν.Δ., ο Μητσοτάκης και η Κεραμέως δεν την είχαν φανταστεί ούτε στα πιο τρελά τους όνειρα. Στέλνουν το μήνυμα της αποδοχής και εφαρμογής του ν. Χατζηδάκη αφού πρώτα ψήφισαν τα μισά άρθρα στη Βουλή. Αλήθεια, θα καταργήσουν ως κυβέρνηση αυτά που υλοποιούν ως αντιπολίτευση;;

Επιλέγουν να αξιοποιήσουν με τυχοδιωκτικό τρόπο τη συγκυρία προκειμένου «να πιάσουν τα πόστα» στις καρέκλες των αιρετών και για αυτό δεν διστάζουν να «αδειάσουν» ακόμα και τους δεκάδες συνδικαλιστές τους σε όλη την Ελλάδα που προς τιμή τους δεν γίνονται μέρος του κυβερνητικού σχεδιασμού, δεν συμμετέχουν στις εκλογές – παρωδία και απέχουν.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Οφείλουμε να ενημερώσουμε για το τι ακριβώς έγινε στο Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.

Οι εκλεγμένοι της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών (ΑΣΕ) σε δύο συνεδριάσεις του Δ.Σ., στην τακτική συνεδρίαση στις 26/9 και στην έκτακτη συνεδρίαση στις 6/10, καταθέσαμε συγκεκριμένη πρόταση σε σχέση με τις εκλογές των αιρετών και επιμείναμε στην ανάγκη η ΔΟΕ να καταλήξει σε θέση – απόφαση για το ζήτημα των ηλεκτρονικών εκλογών – παρωδία της κ. Κεραμέως. Προτείναμε, συγκεκριμένα, και μονοθεματική συζήτηση για το θέμα στις 10/10 ώστε να υπάρχει το περιθώριο να γίνει ουσιαστική και αναλυτική συζήτηση σε επίπεδο Ομοσπονδίας.

ΔΑΚΕ – ΔΗ.ΣΥ. και ΔΙΚΤΥΟ αρνήθηκαν τη συζήτηση με διάφορα προσχήματα, με στόχο την κατάληξη σε απόφαση, ενώ την ίδια στιγμή επιδόθηκαν σε ένα παραταξιακό αγώνα δρόμου προκειμένου να δημιουργήσουν τετελεσμένα υπέρ της συμμετοχής στις ηλεκτρονικές εκλογές της Κεραμέως.

Δε δέχτηκαν ούτε καν την πρόταση για κύκλο Γενικών Συνελεύσεων των Συλλόγων με προοπτική Γενικής Συνέλευσης Προέδρων ώστε να γίνει η όσο το δυνατόν πιο πλατιά και οργανωμένη συζήτηση μέσα στον κλάδο και να συνυπολογίσει το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., στις όποιες αποφάσεις του, τη γνώμη της βάσης του κλάδου.

Στο τακτικό Δ.Σ. της 26ης/9 οι παρατάξεις της ΔΑΚΕ και της ΔΗ.ΣΥ., δήλωσαν υπέρ των ηλεκτρονικών εκλογών ενώ η παράταξη του ΔΙΚΤΥΟ (με τα γνωστά ήξεις – αφίξεις που ακολουθεί, ότι πχ «είμαστε ενάντια στις ηλεκτρονικές εκλογές, αλλά θα απέχουμε μόνο αν είναι ομόφωνη η απόφαση») ζήτησε χρόνο για να επανατοποθετηθεί. Από κοινού οι συγκεκριμένες παρατάξεις αρνήθηκαν να τοποθετηθεί η ΔΟΕ για το ζήτημα. Το επιχείρημα της ΔΗ.ΣΥ. μάλιστα ήταν ότι «στις εκλογές συμμετέχουν παρατάξεις και η ΔΟΕ δεν μπορεί να τους πει τι θα κάνουν».

ΔΑΚΕ – ΔΗ.ΣΥ – ΔΙΚΤΥΟ όλο αυτό το διάστημα μπλόκαραν, σε απόλυτο συντονισμό και συνεννόηση, την έκδοση ανακοίνωσης από τη ΔΟΕ (καταθέσαμε κείμενο ως ΑΣΕ) που ζητούσε το αυτονόητο, να γίνουν δια ζώσης εκλογές και να καταγραφεί, έστω και επι της αρχής, η αντίθεση της ΔΟΕ ως προς τις ηλεκτρονικές εκλογές.

Στη διαδικτυακή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΟΕ που έγινε εκτάκτως για το θέμα της επαναπροκήρυξης της απεργίας – αποχής από τους μέντορες και τους ενδοσχολικούς συντονιστές στις 6/10 και θέσαμε και πάλι εμβόλιμα το θέμα, οι παρατάξεις της ΔΑΚΕ, της ΔΗ.ΣΥ. και του ΔΙΚΤΥΟ παρά την επίμονη προσπάθεια να κανονιστεί Δ.Σ. και πάλι υποστήριξαν ότι «δεν υπάρχει λόγος η ΔΟΕ να συζητήσει και να πάρει θέση για τις ηλεκτρονικές εκλογές».

Μετά την κατάθεση των ψηφοδελτίων στο ΥΠΑΙΘ στις 17/10, για την οποία δεν πήραν τη γνώμη του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.(!!), ξαφνικά αποφάσισαν πως η Ομοσπονδία πρέπει να τοποθετηθεί!!

Τώρα η ευθύνη είναι στους Συλλόγους σε όλη την Ελλάδα. Τις επόμενες μέρες χρειάζεται να δυναμώσει το ρεύμα καταδίκης των ηλεκτρονικών εκλογών, να είναι μαζική η αποχή στις 5 Νοέμβρη.

Στις 5 του Νοέμβρη απέχουμε από τις ηλεκτρονικές εκλογές, υπερασπιζόμαστε τα σωματεία μας από τον κρατικό – κυβερνητικό έλεγχο.

Στις 9 του Νοέμβρη απεργούμε για μόρφωση, δουλειά, ζωή με δικαιώματα και αξιοπρέπεια.

Αθήνα, 18/10/2022

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ 2022 ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕ ΤΟ ΜΠΛΟΚ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ 10.30 π.μ. ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ!

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ 2022 ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕ ΤΟ ΜΠΛΟΚ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ 10.30 π.μ. ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ!

«ΛΑΕ, ΜΗ ΣΦΙΞΕΙΣ ΑΛΛΟ ΤΟ ΖΩΝΑΡΙ…»

ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΑΓΩΜΕΝΟΣ! ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΣ! ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ!

KAMIA ANOXH – KAMIA ANAMONH! ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΜΑΣ, ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΜΟΡΦΩΝΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!

 

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ της αντιλαϊκής πολιτικής που γεννά φτώχεια, πείνα, εκμετάλλευση και πολέμους, που αφήνει τον λαό να ξεπαγιάζει για να ζεσταίνονται τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

 ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ουσιαστικών αυξήσεων στους μισθούς και στις συντάξεις με υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για όλους τους Κλάδους και για τους Εκπαιδευτικούς – με βάση την πρόταση των ΣΥΛΛΟΓΩΝ κι ΕΛΜΕ που παρουσιάσαμε 30/9 σε κοινή συνέντευξη τύπου https://www.youtube.com/watch?v=4SMV6y0s0a

για σταθερή δουλειά με δικαιώματα, μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών, για ρεύμα και βασικά αγαθά φτηνά για το λαό!

Κουπόνια για το ρεύμα – κουπόνια για φαΐ… σε λίγο θα μας δώσουν κουπόνια για ζωή! Την ίδια ώρα που οι 7 στους 10 εργαζόμενους έχουν κόψει αρκετά είδη διατροφής, το 47% πιστεύει ότι δύσκολα θα αντεπεξέλθει στον χειμώνα λόγω της ακρίβειας και το ετήσιο κόστος για το ρεύμα έχει υπερκαλύψει δυο μηνιάτικα, οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι στην ενέργεια έχουν στήσει πάρτι κερδών.

Η κατάσταση με τις τιμές βασικών προϊόντων είναι ανεξέλεγκτη! Σύμφωνα με προβλέψεις το επόμενο δίμηνο θα αυξηθούν εκ νέου οι τιμές σε 35 βασικές κατηγορίες προϊόντων. Η κυβέρνηση, πανηγυρίζοντας για την καπιταλιστική ανάπτυξη που ξεπέρασε το 7,5% στην Ελλάδα το τελευταίο τρίμηνο, προκλητικά βρίσκει δισεκατομμύρια ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό για να στηρίξει πολεμικές επεμβάσεις, αλλά  καλεί  τον λαό να ζει με δελτίο ρεύματος, να μαθαίνει στο ελεγχόμενο σκοτάδι, για να προχωρήσουν οι στόχοι της πράσινης ανάπτυξης που θέτουν η Ε.Ε. και οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι.

Η κατάσταση στην εκπαίδευση έχει πλέον φτάσει στο απροχώρητο!

Πίσω από τα μεγάλα «καινοτόμα» σχέδια της Κυβέρνησης που είναι «ντυμένα» με τον μανδύα του δήθεν αναβαθμισμένου σχολείου κρύβεται η τραγική κατάσταση που επικρατεί στη Δημόσια Εκπαίδευση! Σχολικά κτίρια ακατάλληλα, τμήματα με 25 και πάνω μαθητές που στοιβάζονται ακόμα και σε κοντέινερ, Ειδικά Σχολεία χωρίς μεταφορά μαθητών και υποδομές με αποτέλεσμα εκατοντάδες παιδιά με ειδικές ανάγκες έξω από τα σχολεία τους, με εκπαιδευτικούς – λάστιχο που γυρνούν από σχολείο σε σχολείο, χιλιάδες οι ελαστικά εργαζόμενοι αναπληρωτές που καλούνται να πληρώσουν 400-500 ευρώ για να στεγαστούν κι ακόμα περισσότεροι οι άνεργοι εκπαιδευτικοί, την ίδια στιγμή που οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς έχει γίνει «μόνιμη» κατάσταση! Κι ο κατάλογος δεν τελειώνει, αφού η Κυβέρνηση καταπατά βάναυσα πρώτα απ’ όλα τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας, αλλά και τα δικά μας στοιχειώδη δικαιώματα στη δουλειά και στη ζωή!

Λέμε ένα μεγάλο: Φτάνει πια!

 Οι εκπαιδευτικοί για να μπορούμε να ανταποκριθούμε στον παιδαγωγικό μας ρόλο, πρέπει πρώτα και κύρια να μπορούμε να ζούμε σαν άνθρωποι! Να μη χρειάζεται να καταφεύγουμε σε 2η και 3η δουλειά, για να τα φέρουμε βόλτα.  Τα τελευταία 12 χρόνια «ματώσαμε» από τις περικοπές που μας επέβαλαν εναλλάξ και όλες μαζί οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ. Έχουμε χάσει πάνω από 6 (!) μισθούς, στις συνολικές ετήσιες απολαβές μας! Ένας νεοδιόριστος/η, χωρίς τέκνα, που δουλεύει για πρώτη φορά στην εκπαίδευση, αμείβεται με 737 ευρώ, όταν το 2009 λάμβανε 1.180 ευρώ».

Καμία αναμονή – όλοι στον αγώνα!

Καμία αναμονή και ανοχή στην αντιλαϊκή πολιτική και τους “σωτήρες” που μας υπόσχονται ξανά προεκλογικά λύσεις στα προβλήματά μας. Η πείρα που έχουμε αποκτήσει από τους επίδοξους λυτρωτές μας δεν πρέπει να αφήνει χώρο για νέες αυταπάτες και ψεύτικες ελπίδες σε κυβερνητικές εναλλαγές.

Οι αγώνες σε Cosco, Ε-food, Λάρκο, στα Λιπάσματα και στα Πετρέλαια της Καβάλας, στους Οικοδόμους, στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, στην «Μαλαματίνα» δείχνουν το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε. Οι μαζικοί αγώνες και μεγάλες απεργίες σε πολλές χώρες όπως στη Μεγάλη Βρετανία, στην Ολλανδία, στην Ισπανία, στη Γερμανία, στο Βέλγιο, στις ΗΠΑ κ.α. δείχνουν πως το καζάνι βράζει. Αυτοί οι αγώνες είναι ελπιδοφόροι. Δείχνουν ότι οι εργαζόμενοι δεν είπαν την τελευταία τους  λέξη και ότι ο λαός θα γράψει τη δική του ιστορία, τις δικές του εξελίξεις.

Μόνο η δική μας αγωνιστική δράση, η ανάπτυξη της αλληλεγγύης, η οργάνωσή μας μπορούν να δώσουν θετική έκβαση για τις διεκδικήσεις μας και τη ζωή μας! Μόνο έτσι απαντάμε στην αντιλαϊκή πολιτική, ακυρώνουμε την καταστολή τους που πάει χέρι χέρι με τα αντεργατικά μέτρα και νόμους τους (π.χ Χατζηδάκη), διεκδικούμε τα σύγχρονα δικαιώματά μας.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΤΩΡΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΜΕ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΚΙ ΕΛΜΕ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ 30/9/2022:

Για το ζήτημα του μισθού: Αύξηση μισθού κατά 20% στο εισαγωγικό κλιμάκιο (δηλ 950 ευρώ καθαρά) και αντίστοιχα σε όλα τα υπόλοιπα. Άμεση απόδοση του κλεμμένου ΜΚ της διετίας 2016-2017, σε όλους τους εκπαιδευτικούς. Κατάργηση του συνόλου των έκτακτων εισφορών που επιβαρύνουν τον μηνιαίο μισθό. Άμεση καταβολή 13ου και 14ου μισθού με αφετηρία τον Δεκέμβριο του 2022. Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ με προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Κατάργηση των νόμων Βρούτση/Αxτσιόγλου που καταργούν τον καθορισμό του κατώτερου μισθού μέσα από τις συλλογικές διαπραγματεύσεις.

Για το ζήτημα της καθημερινής διαβίωσης: Κατάργηση των φόρων σε ρεύμα και φυσικό αέριο, στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Μείωση τιμών και πλαφόν στα βασικά είδη, στην ενέργεια, στα καύσιμα. Δωρεάν μετακίνηση στην περιοχή πρόσληψης και 50% έκπτωση σε όλα τα ΜΜΜ για όλο το έτος. Αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων διαμερισμάτων, δωματίων, εστιών και ξενοδοχείων για τη δωρεάν στέγαση αναπληρωτών και νεοδιόριστων με ευθύνη της κυβέρνησης, των δήμων και των περιφερειών. Επιδότηση ενοικίου στα 300 ευρώ το μήνα για όσους εκπαιδευτικούς αναγκάζονται να πληρώνουν ενοίκιο. Δωρεάν σίτιση για τους εκπαιδευτικούς σε στρατιωτικές και φοιτητικές λέσχες.

Για τη λειτουργία των σχολείων και τη σταθερή δουλειά: Μέτρα για την πανδημία, δωρεάν τεστ για όλους. Κάλυψη τώρα όλων των κενών σε εκπαιδευτικούς, ΕΕΠ και ΕΒΠ καθώς και προσωπικό καθαριότητας. ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ – ΕΞΙΣΩΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΩΝ ΜΟΝΙΜΩΝ! Μέτρα τώρα για πλήρη λειτουργία όλων των σχολείων, εξασφάλιση μεταφοράς ώστε όλα τα παιδιά με ειδικές ανάγκες να είναι στα ειδικά σχολεία τους! Αταλάντευτος αγώνας ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική, ενάντια στην αξιολόγηση κι αυτονομία που οδηγούν στην κατηγοριοποίηση σχολείων, εκπαιδευτικών και μαθητών. Θέλουμε σχολείο που να μορφώνει όλα τα παιδιά!

Δεν «προσαρμοζόμαστε»! Αγωνιζόμαστε για να ζήσουμε!

Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ για να σταματήσει ο αυταρχικός και ο αντιεκπαιδευτικός και αντιλαϊκός κατήφορος της Κυβέρνησης, που υπηρετεί πιστά επιχειρηματικούς ομίλους, ΣΕΒ και εφοπλιστές!

Τώρα όλοι έχουμε ανάγκη τον αγώνα και ο αγώνας μας έχει όλους ανάγκη!

9 ΝΟΕΜΒΡΗ 2022 ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕ ΤΟ ΜΠΛΟΚ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ 10.30 Προπύλαια!

Για να προστατεύσουμε τη ζωή μας!