ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ  ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
 

ΟΛΕΣ/ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ , Τετάρτη 11/10 στις 6.30μμ στο 6ο Δημοτικό Ηλιούπολης  (Λεωφ. Μαρίνου Αντύπα 34) ΜΕ ΘΕΜΑΤΑ:

 

  • ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ»
  • ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ (ΚΕΝΑ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ, ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ-ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ…)
  • ΚΤΗΡΙΑΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ

 

 

Συναδέλφισσες/Συνάδελφοι, η παρουσία όλων μας στη Γενική Συνέλευση, το ανώτερο συλλογικό μας όργανο, είναι απαραίτητη για την ενημέρωσή μας και την οργάνωση της συνέχισης του αγώνα μας. Να μη λείψει κανείς!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΔΙΚΗ ΣΠΑΝΑΚΗ vs ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ-ΠΑΤΙΔΗ. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΒΕΤΑΣ ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ & ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΠΑΤΙΔΗ

ΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΑΝ ΜΕ ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ Β. ΣΠΑΝΑΚΗ, ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΛΕΟΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΠΟΥ ΦΡΟΝΤΙΣΕ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΑΠΑΛΛΑΞΕΙ!!!

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΒΕΤΑΣ ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ & ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΠΑΤΙΔΗ

 

 

Την Δευτέρα 18/9/2023 εκδικάζεται μετά από αλλεπάλληλες αναβολές η μηνυτήρια αναφορά του υπουργού της Ν.Δ. Βασίλειου Σπανάκη και πρώην συνδικαλιστή της ΔΑΚΕ από την ΠΟΕ-ΔΟΥ, κατά των συναδέλφων Βέτας Πανουτσάκου, Προέδρου της ΟΣΥΑΠΕ, του Συλλόγου Υπαλλήλων της Περιφέρειας Αττικής και μέλους της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ και Αντώνη Πατίδη, μέλους του Γ.Σ. της ΠΟΕ-ΔΟΥ και μέλους του Γ.Σ. της ΑΔΕΔΥ, με το επιχείρημα ότι τον «ενέπλεξαν ευχερώς σε ανύπαρκτο σχέδιο νοθείας»!!!

Το θράσος του είναι απύθμενο, να «σέρνει» στα δικαστήρια συνδικαλιστές, επειδή αποκάλυψαν την απόπειρα νοθείας που στήθηκε κατά τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας του 36ου Συνεδρίου της ΑΔΕΔΥ (2016) κατά την οποία με το διαβατήριο του και την κάρτα αντιπροσώπου πήγε να ψηφίσει άλλος αντιπρόσωπος της ΔΑΚΕ που είχε ήδη ψηφίσει και «πιάστηκε στα πράσα» από τους παραπάνω συνδικαλιστές!, γεγονός που κατατέθηκε αρμοδίως και από τους δικαστικούς αντιπροσώπους και τα μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής.

Κατόπιν ο Β. Σπανάκης κάνοντας αντιστροφή της πραγματικότητας… και χωρίς να ντραπεί μήνυσε τους συνδικαλιστές, επειδή έκαναν το καθήκον τους να αποκαλύψουν την απόπειρα νοθείας, ενώ τον ίδιο φρόντισε να τον απαλλάξει η κυβέρνηση του από την κατηγορία αυτή με τις νομοθετικές ρυθμίσεις που προώθησε (άρθρα 63 & 100 του Ν. 4689/2020). 

Αποτελεί επίσης πρόκληση ότι η κυβέρνηση όχι μόνο φρόντισε να τον απαλλάξει, αλλά τον επιβράβευσε και με υπουργική θέση, τοποθετώντας τον μάλιστα στη θέση του υφυπουργού Εργασίας!!!, που τώρα έχει καταθέσει στη Βουλή το νέο αντεργατικό έκτρωμα, που εκτός των άλλων καταργεί το πενθήμερο και το 8ωρο νομοθετώντας το δικαίωμα στους εργοδότες να ξεζουμίζουν τους εργαζόμενους με 13 ώρες δουλειά την ημέρα και ποινικοποιεί την περιφρούρηση της απεργίας απειλώντας τους απεργούς με ποινές φυλάκισης.

 

Ο Β. Σπανάκης μπορεί να μην καταδικάστηκε από τη δικαιοσύνη του αστικού κράτους-που οπωσδήποτε δεν είναι «τυφλή»- σίγουρα όμως έχει καταδικαστεί στη συνείδηση των εργαζομένων αυτός και οι πρακτικές των ομοίων του.

Το Δ.Σ. Του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης «Μ.Παπαμαύρος» εκφράζει την στήριξή του στους συναδέλφους, οι οποίοι έκαναν το αυτονόητο και απαιτεί  την απαλλαγή τους από κάθε κατηγορία.

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 21/9 ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10.30πμ στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ!

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ  21/9 ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10.30πμ στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ!

ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΗΡΥΞΑΝ ΑΔΕΔΥ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΣΤΙΣ ΛΑΣΠΕΣ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ! ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΕΛΑΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ (εισάγει το πρόγραμμα μηδενικών ωρών και όχι μόνο σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα…) ΚΑΙ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΕΙ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΚΤΡΩΜΑ!

ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΝΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΒΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ, ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΊΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΘΕΙ ΤΟ ΧΤΙΣΙΜΟ ΝΕΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ, ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ!

Οργανώνουμε τώρα την αλληλεγγύη για τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας και των άλλων περιοχών που δοκιμάζονται από τις φυσικές καταστροφές

Μόνο ο λαός σώζει τον λαό!

 Οργανώνουμε τώρα την αλληλεγγύη για τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας και των άλλων περιοχών που δοκιμάζονται από τις φυσικές καταστροφές.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Είναι γνωστό ότι η κατάσταση στις περιοχές που επλήγησαν είναι δραματική. Για ακόμη μια φορά γινόμαστε μάρτυρες μίας ανείπωτης καταστροφής. Ήδη από τις πλημμύρες στη Θεσσαλία μετράμε απώλειες ανθρώπινων ζωών, καταστροφές σπιτιών, περιουσιών. Χωριά σε ολόκληρη τη Θεσσαλία πνίγονται εδώ και μέρες από την ανυπαρξία του κρατικού μηχανισμού, την ανυπαρξία των αναγκαίων αντιπλημμυρικών έργων, από τα βουλωμένα φρεάτια, τα ακαθάριστα ρέματα.

Είναι ώρα λαϊκής δράσης ξανά και ο Σύλλογός μας είναι παρών, όπως πάντα. Οι πρώτες ώρες και μέρες είναι δύσκολες για τους κατοίκους αυτών των περιοχών.

Συγκεντρώνουμε είδη πρώτης ανάγκης με τελική αποστολή το Εργατικό Κέντρο της Λάρισας. Καλούμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες να δυναμώσουν την αλληλεγγύη, να δώσουν από το υστέρημά τους ό,τι μπορούν για να στηριχτούν οι κάτοικοι των περιοχών που δοκιμάζονται.

Τα είδη που συγκεντρώνονται είναι τα εξής:

-         Κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα, μαξιλάρια, υπνόσακους.

-         Εμφιαλωμένα νερά (κατά προτεραιότητα), χυμούς.

-         Συσκευασμένη τροφή έτοιμη για κατανάλωση (κονσέρβες, κομπόστες κ.ά.), φρυγανιές – παξιμάδια, μπισκότα – κρουασάν – μπάρες δημητριακών – παστέλια, γάλα σε σκόνη.

-         Είδη ατομικής υγιεινής (πάνες, μωρομάντηλα, σερβιέτες, χαρτικά, χαρτιά υγείας).

-         Φακοί

Παρακαλούμε να συγκεντρώνονται αποκλειστικά τα είδη που αναφέρονται ονομαστικά και όχι άλλα (π.χ. ΟΧΙ μακαρόνια, ρύζι).

 Ο Σύλλογός μας «Μ.Παπαμαύρος» θα συνεργαστεί με το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Ηλιούπολης. Τα είδη θα μεταφερθούν στον τελικό προορισμό τους στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας το Σάββατο 16/9 .

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ 1η: Σε κάθε σχολείο τα είδη που συγκεντρώνονται πρέπει να συσκευάζονται σε χαρτοκιβώτια κατά είδος (πλην όσων είναι ήδη συσκευασμένα π.χ. 6άδες ή 12άδες νερού),  αναγράφοντας τι περιέχει κάθε κιβώτιο, να ετοιμάζονται δηλαδή για να φορτωθούν. Στη συνέχεια μέλη του Δ.Σ. θα τα παραλαμβάνουν την Τετάρτη 13/9  το απόγευμα 6-8 μ.μ. και την Πέμπτη το απόγευμα 6-8 μ.μ στο γραφείο του Συλλόγου.

Να αποσυρθεί τώρα η απόφαση έξωσης του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων

Να αποσυρθεί τώρα η απόφαση έξωσης του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων

Να μην περάσει η τρομοκρατία και η παρεμπόδιση της δράσης των εργαζομένων αρχαιολόγων.

​Απαιτούμε τώρα το Υπουργείο Πολιτισμού να πάρει πίσω την απόφαση έξωσης του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων από το κτίριο που χρησιμοποιεί σαν έδρα.

​Η φίμωση και οι εκβιασμοί της Κυβέρνησης και της Υπουργού Πολιτισμού να πέσουν στο κενό. Πρόκειται για εργοδοτική τρομοκρατία που στόχο έχει να βάλει φρένο στην προσπάθεια οργάνωσης της πάλης των εργαζομένων ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της Κυβέρνησης.

​Είναι αίσχος η Κυβέρνηση να θέλει να απαγορεύσει τις δραστηριότητες και τις εκδηλώσεις του συλλόγου και των εργαζομένων όπως αυτές για το έγκλημα στην Πύλο που πνίγηκαν δεκάδες μετανάστες. Αυτό το χρησιμοποιεί ως αφορμή για την έξωση του συλλόγου από το κτίριο που στεγάζει τα γραφεία του.

​Μετά τον Γεωργιάδη και η Υπουργός Πολιτισμού τον ακολουθεί για να ποινικοποιήσει τη δράση των εργαζομένων αρχαιολόγων.

​Τώρα να αποσυρθεί η απόφαση έξωσης.