Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης

"Μιχάλης Παπαμαύρος"

Μηνύματα έναρξης της αξιολόγησης των νεοδιόριστων, Μ. Πέμπτη!!! Οι εκβιασμοί τους δε θα περάσουν!!! Συσπειρωμένοι στον Σύλλογό μας συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση – κατηγοριοποίηση σχολείων, εκπαιδευτικών και μαθητών

Μηνύματα έναρξης της αξιολόγησης των νεοδιόριστων, Μ. Πέμπτη!!! Οι εκβιασμοί τους δε θα περάσουν!!! Συσπειρωμένοι στον Σύλλογό μας  συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση – κατηγοριοποίηση σχολείων, εκπαιδευτικών και μαθητών!

 

Η «πρεμούρα» της κυβέρνησης και το άγχος της μήπως δεν καταφέρει να περάσει την ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών δεν κρύβεται!!

Με κλειστά τα σχολεία λόγω των διακοπών του Πάσχα, πολλές Διευθύνσεις Π.Ε δε δίστασαν να στείλουν μηνύματα έναρξης της διαδικασίας στους νεοδιόριστους συναδέλφους, τη Μ. Πέμπτη 13 Απρίλη, επιδιώκοντας με την απειλή της μονιμοποίησης να τους τρομοκρατήσουν και να κάμψουν τις αντιστάσεις τους!

Η άθλια προσπάθεια του Υπ. Παιδείας να φοβίσει τους εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν στην απεργία – αποχή που έχει προκηρύξει ο κλάδος, θα πέσει στο κενό! Έπρεπε τόσον καιρό να είχε μάθει από αυτή την τακτική ότι οι εκβιασμοί του δε θα περάσουν!

Διαβεβαιώνουμε την κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘ ότι θα συνεχίζουν να παίρνουν την ίδια απάντηση: οι εκπαιδευτικοί δε βάζουμε πλάτη για να κατηγοριοποιηθούν τα σχολεία και να υποβαθμιστούν τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας.

Συσπειρωμένοι στα σωματεία μας υλοποιούμε ενιαία τα αγωνιστικά βήματα που έχει αποφασίσει ο κλάδος.

1. Μαζικά συνεχίζουμε να δηλώνουμε  απεργία – αποχή από την ατομική αξιολόγηση.

2. Προχωρούμε σε στάσεις εργασίας για να μην μπει κανένας αξιολογητής στις τάξεις μας.

3. Κανείς να μην εγγραφεί στο Ψηφιακό Μητρώο ή να προχωρήσει σε συναντήσεις με του Συμβούλους Εκπαίδευσης.

4. Σε κάθε περίπτωση κάθε συνάδελφος/ισσα μπορεί να δηλώσει απεργία – αποχή οποιαδήποτε στιγμή ακόμα και αν ξεκινήσει τη διαδικασία αξιολόγησης.

Απέναντι στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης που θέλει τους νεοδιόριστους συναδέλφους, ομήρους στον οδοστρωτήρα της αξιολόγησης συνεχίζουμε τον αγώνα και δηλώνουμε:

1. Η αξιολόγηση δεν θα περάσει!

2. Η ακώλυτη μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων συναδέλφων θα επιβληθεί από τους μαζικούς αγώνες του εκπαιδευτικού κινήματος!

Είμαστε όλοι και όλες σε επαφή με το Σωματείο μας και ενημερώνουμε το Δ.Σ.  για  κάθε εξέλιξη!

 

Και σε αυτόν τον αγώνα μπορούμε να είμαστε και πάλι νικητές!

Άμεση παύση των πειθαρχικών διώξεων των συναδέλφων εκπαιδευτικών στον ΣΕΠΕ “Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ” Η τρομοκρατία και ο αυταρχισμός δε θα περάσουν

Άμεση παύση των πειθαρχικών διώξεων των συναδέλφων εκπαιδευτικών στον ΣΕΠΕ “Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ”

Η τρομοκρατία και ο αυταρχισμός δε θα περάσουν

Ο Σύλλογός μας «Μ.Παπαμαύρος» καταγγέλλει τη Διεύθυνση Π.Ε. Β΄ Αθήνας και τον Διευθυντή εκπ/σης Χ.Μπαμπαρούτση, που σε ένα κρεσέντο  αυταρχισμού και τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών που έχει υιοθετήσει και  εφαρμόζει το Υπουργείο Παιδείας  για την επιβολή της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ, παραπέμπει  στο Πειθαρχικό Συμβούλιο  3 συναδέλφισσες μας εκπαιδευτικούς σε σχολεία του Συλλόγου “Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ” επειδή δεν έκαναν τηλεκπαίδευση κατά την περίοδο της κακοκαιρίας των τριών ημερών του περασμένου Φεβρουαρίου που οι σχολικές μονάδες παρέμειναν κλειστές με απόφαση της Περιφέρειας Αττικής.

Υπενθυμίζουμε ότι με την εντολή της Περιφέρειας οι  σχολικές μονάδες στις οποίες οι εκπαιδευτικοί υπηρετούν παρέμειναν κλειστές και τις τρεις ημέρες της κακοκαιρίας και ότι το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο που αφορά στην παροχή τηλεργασίας σε καμία περίπτωση δεν υποχρεώνει τους εκπαιδευτικούς να διαθέτουν τεχνολογικό εξοπλισμό για υπηρεσιακή χρήση στο σπίτι τους. Επιπλέον είχαν ενημερώσει για τη μη δυνατότητά τους για πραγματοποίηση τηλεκπαίδευσης τις Διευθύνσεις των Σχολείων τους.

Οι εκπαιδευτικοί έχουμε εξηγήσει με σαφήνεια (ανακοινώσεις ΣΥΛΛΟΓΩΝ και ΔΟΕ) ότι τίποτε δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη δια ζώσης εκπαίδευση. Όσο κι αν το υπουργείο θέτει τις βάσεις για νομιμοποίηση και μονιμοποίηση της τηλεκπαίδευσης ως ισότιμης εκπαιδευτικής διαδικασίας, προχωρώντας με έναν ακόμη τρόπο στην αποδόμηση του δημόσιου χαρακτήρα της εκπαίδευσης, οι εκπαιδευτικοί απαντάμε ότι  δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία, ούτε ένα παιδαγωγικό, εκπαιδευτικό, μορφωτικό επιχείρημα για να λειτουργήσει η τηλεκπαίδευση όταν το σχολείο κλείσει υποχρεωτικά και μάλιστα  για  μία ή λίγες μέρες.

Τώρα βρισκόμαστε μπροστά στο γεγονός μιας νέας επιθετικής στάσης της Διοίκησης απέναντι στους εκπαιδευτικούς με την πειθαρχική δίωξη των συναδέλφων μας.

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη και πρωτοφανή ενέργεια του Διευθυντή Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας για παραπομπή των εκπαιδευτικών στο Πειθαρχικό Συμβούλιο. Οι διώξεις αυτές δεν αφορούν μόνο τις συγκεκριμένες συναδέλφισσες, τις οποίους στηρίζουμε, αλλά αποτελεί δίωξη εναντίον του συνόλου των εκπαιδευτικών και ως τέτοια θα την αντιμετωπίσουμε και θα την αποκρούσουμε. Καλούμε και τα άλλα εκπαιδευτικά σωματεία, την ΑΔΕΔΥ και τη ΔΟΕ να καταγγείλουν τη νέα επιχείρηση τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών, να απαιτήσουν την άμεση παύση των πειθαρχικών διώξεων των συναδέλφων και να αναλάβουν πρωτοβουλίες στήριξής  τους  με όλα τα μέσα, συνδικαλιστικά και νομικά.

Απαιτούμε την άμεση παύση των πειθαρχικών διώξεων των συναδέλφων μας.