Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης

"Μιχάλης Παπαμαύρος"

Ο Σύλλογός μας στηρίζει το αίτημα των εργαζομένων στο 2ο ΚΕΣΥ Α΄ Αθήνας. Να ικανοποιηθεί τώρα το αίτημά τους για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και καθαριότητα των χώρων του ΚΕΣΥ!

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας υιοθετεί και στηρίζει το κείμενο διαμαρτυρίας των συναδέλφων εργαζομένων στο 2ο ΚΕΣΥ Α΄ Αθήνας! Να ικανοποιηθεί τώρα το αίτημά τους για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και καθαριότητα των χώρων του ΚΕΣΥ!

 

Παραθέτουμε ολόκληρο το κείμενο διαμαρτυρίας των συναδέλφων..

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Ως εργαζόμενοι του 2ου ΚΕΣΥ Α” Αθήνας διαμαρτυρόμαστε για την   έλλειψη μόνιμου προσωπικού καθαριότητας  στο ΚΕΣΥ και την ανευθυνότητα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης που δεν  σπεύδει να επιλύσει το ζήτημα όσο το ταχύτερο μέσα στην τρέχουσα συγκυρία της πανδημίας και των ειδικών μέτρων προστασίας της υγιεινής των δημόσιων χώρων.  Η  μη πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας στην υπηρεσία μας από την Περιφέρεια Αττικής έχει ως  αποτέλεσμα την επιβάρυνσή μας σε επίπεδο υγείας και σε οικονομικό  κόστος που νομίμως δε μας αναλογεί.

Είναι απαράδεκτο και αδιανόητο να μην εξασφαλίζεται ο καθαρισμός ενός εσωτερικού  δημόσιου χώρου που στεγάζει υποστηρικτικές δομές μαθητών – γονέων και σχολείων και να επαφίεται στον πατριωτισμό(!) των αναπληρωτών με τους οποίους είναι κυρίως στελεχωμένη η Υπηρεσία. Καθημερινά  προσέρχονται στην Υπηρεσία μας δεκάδες εργαζόμενοι  καθώς και  γονείς με τα παιδιά τους για εκπαιδευτική – ψυχολογική  αξιολόγηση , συμβουλευτική και υποστήριξη. Οι συνθήκες υγιεινής και καθαριότητας  είναι προϋπόθεση για την ομαλή λειτουργία του ΚΕΣΥ όπως και κάθε άλλου δημόσιου χώρου  πολύ περισσότερο την περίοδο που τα κρούσματα covid-19 σπάνε κάθε βδομάδα νέο ρεκόρ.

Παράλληλα με έκπληξη και λύπη πληροφορηθήκαμε από τον τύπο ότι η πλειοψηφούσα παράταξη εισηγήθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο την έγκριση  δαπανών συνολικού ποσού 19.740€ (Αρ. Πρωτ.: 662572/10-09-20) για τη διοργάνωση σεμιναρίων ενημέρωσης για θέματα του παιδιού με ΔΕΠ-Υ σε ιδιωτικό φορέα.  Το ποσό αυτό θα ήταν ικανό για να καλύψει τις πάγιες ανάγκες σε υλικοτεχνικά μέσα και μόνιμο και σταθερό προσωπικό καθαριότητας στην υπηρεσία μας. Δεν  ζητήθηκε η συνδρομή  επίσημα από την Υπηρεσία μας ή το 1Ο ΚΕΣΥ  Α’  Αθήνας για να οργανώσουμε και υλοποιήσουμε την παραπάνω δράση σύμφωνα με τις δυνατότητες μας, όπως άλλωστε προβλέπεται  στις αρμοδιότητες των ΚΕΣΥ βάση του νόμου 4547/2018, στο Άρθρο 7 «Αποστολή και αρμοδιότητες των Κ.Ε.Σ.Υ.», παρ. 2 ε.

Καλούμε την Περιφέρεια Αττικής να αναλάβει τις ευθύνες της και να μην αφήσει το 2Ο ΚΕΣΥ Α΄Αθήνας ακάλυπτο και ανοχύρωτο απέναντι στην μόλυνση και διάδοση της πανδημίας που  αναπτύσσεται, στέλνοντας άμεσα προσωπικό καθαριότητας και διασφαλίζοντας την μόνιμη και σταθερή παρουσία του στην πολύπαθη υπηρεσία μας .

Εάν η Περιφέρεια Αττικής δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτή την βασική προϋπόθεση , ώστε να συνεχιστεί απαρέγκλιτα το έργο μας ας το δηλώσει επίσημα και σε όλους τους τόνους δίνοντας πλέον την ευθύνη στο Υπουργείο Παιδείας το οποίο πρέπει να στείλει μόνιμο και σε σταθερή βάση προσωπικό καθαριότητας για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά  αυτή  η πάγια δυσλειτουργία του συστήματος των »διαγωνισμών» της μερικής απασχόλησης με σύντομη  ημερομηνία λήξης.

Γιατί η υγεία των γονέων, των μαθητών και των εργαζομένων πρέπει να αντιμετωπίζεται με σοβαρότητα και ευθύνη.

Οι εργαζόμενοι  του 2ου ΚΕΣΥ Α΄ΑΘΗΝΑΣ