ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΓΙΑ 25η ΜΑΡΤΗ

Τιμάμε τα 200 Χρόνια από την επανάσταση του 1821!

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ!

Με χίλια ονόματα μία χάρη ακρίτας ειτ’ αρματολός

αντάρτης, κλέφτης, παλικάρι πάντα ειν’ ο ίδιος ο λαός”.

Η Επανάσταση του 1821 αποτελεί κομβικής σημασίας γεγονός στην Ιστορία του τόπου. Ιστορική πρωτοβουλία της ανερχόμενης τότε αστικής τάξης, με ισχυρές τις αντιθέσεις στους κόλπους της, που καταγράφηκαν στην διάρκεια της ως “εμφύλιοι πόλεμοι”, τυπικό γνώρισμα όλων των αστικών επαναστάσεων και όχι “γνώρισμα των Ελλήνων” όπως ανιστόρητα παρουσιάζεται.

Η φτωχή αγροτιά και η μικρή σε μέγεθος τότε, εργατική τάξη, ρίχτηκαν με ηρωισμό στα πεδία των μαχών δίνοντας απλόχερα το αίμα τους με αποτέλεσμα να αποτινάξουν το καθεστώς του ραγιά άλλα όχι και το καθεστώς της εκμετάλλευσής τους.

Χρόνια τώρα, το αστικό σύστημα, τα ΜΜΕ, τα σχολικά βιβλία, ανατρέχουν σε αυτή την ιστορική επέτειο προκείμενου να διαμορφώσουν και να επιβάλλουν στη συνείδηση των παιδιών μας αλλά και όλου του λαού, την δική τους “ανάγνωση και μνήμη” του παρελθόντος, τον δικό τους αξιακό κώδικα στο σήμερα, την δική τους ατζέντα για το μέλλον.

Με το ιδεολόγημα της “εθνικής ενότητας” της “ομοψυχίας”, επίκληση που χρησιμοποιείται διαχρονικά, επιχειρούν να συγκαλύψουν τις ανειρήνευτες ταξικές αντιθέσεις που στις μέρες μας βαθαίνουν και οξύνονται.

Ο τεράστιος πλούτος που παράχθηκε δεν αντανακλάται στην ποιότητα ζωής των εργαζόμενων. Τα άλματα στην επιστήμη και την τεχνολογία δεν αξιοποιούνται για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών. Αντίθετα γίνονται εργαλείο, στα χέρια τους, για την περαιτέρω ένταση της εκμετάλλευσης των εργαζόμενων και συνταξιούχων.

Η αύξηση της ανεργίας, η ενίσχυση της σχετικής και απολυτής φτώχειας, το 8ωρο που γίνεται 10ωρο, η αδυναμία αξιοποίησης των σύγχρονων δυνατοτήτων για την κάλυψη των βασικών αναγκών σε Υγεία, Παιδεία, η ένταση της κρατικής βίας και καταστολής, φανερώνουν τα αδιέξοδα μια κοινωνίας που οργανώνεται και λειτουργεί με βάση το κέρδος των λίγων, οξύνοντας λαϊκές ανάγκες και αγωνίες.

Δυο αιώνες μετά, οι ίδιες δυνάμεις, προσπαθούν, με νύχια και με δόντια, να κρατήσουν τους τροχούς της Ιστορίας πίσω !

Σήμερα παίρνουμε την ζωή και την υγεία στα χέρια μας !!!

Όταν η διοίκηση βιάζει, αθετεί, καταφρονεί τα δίκαια του λαού και δεν εισακούει τα παράπονά του, το να κάμνει τότε ο λαός, ή κάθε μέρος του λαού, επανάσταση, ν’ αρπάξει τ’ άρματα και να τιμωρήσει τους τυράννους του, είναι το πλέον ιερόν απ’ όλα τα δίκαιά του και το πλέον απαραίτητο απ’ όλα τα χρέη του”. Ρήγας Φεραίος “Νέα Πολιτική Διοίκησις” Άρθρον 35.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Επίταξη Τώρα του ιδιωτικού τομέα Υγείας, για να σωθούν ζωές !
  • Πρόσληψη όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού στο ΚΥ της πόλης μας !
  • Ανοιχτά σχολεία και Πανεπιστήμια με όλα τα μέτρα ασφαλείας και 15 μαθητές ανά τμήμα!
  • Μέτρα προστασίας για την υγεία των εργαζομένων σε όλους τους χώρους δουλειάς!
  • Εμβολιασμός για όλους!
  • Λεφτά για Υγεία και Παιδεία!
  • Όχι στην καταστολή και την τρομοκρατία!

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Ηλιούπολης «Μ. Παπαμαύρος»  -  Σωματείο Εργαζομένων στο Δήμο Ηλιούπολης  -   Συνδικάτο Οικοδόμων Ηλιούπολης  -  Ένωση ΕΒΕ Ηλιούπολης  -  Σωματείο Συντ/χων ΙΚΑ «Ηλιούπολης Δάφνης Υμηττού»  -  Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ  -  Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΔΥ Αθήνας  -  Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων Ηλιούπολης  -  Σύλλογος Γυναικών Ηλιούπολης  -  Σύλλογος «Αγγ. Σικελιανός»