ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» ΓΙΑ ΚΑΤΓΓΕΛΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑΣ ΣΤΟΝ Γ.Γ. ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΟΠΤΣΗ! ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ!

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» ΓΙΑ ΚΑΤΓΓΕΛΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑΣ ΣΤΟΝ Γ.Γ. ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΟΠΤΣΗ! ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ!

 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης «Μ.Παπαμαύρος» καταγγέλλει την απαράδεκτη, αντισυναδελφική και αντισυνδικαλιστική συμπεριφορά της Διευθύντριας του 99ου Δημοτικού Σχολείου Α’ Αθήνας απέναντι στη συνάδελφο και συνδικαλίστρια του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» Ντίνα Ρέππα. Πιο συγκεκριμένα η Διευθύντρια, αφού προσπάθησε να παρεμποδίσει τη συνδικαλιστική ενημέρωση, ελευθερία και δράση, προχώρησε σε καταγγελία στο πρόσωπο της συναδέλφου, καταγγελία την οποία προώθησε στον Γενικό Γραμματέα του ΥΠΑΙΘ Κόπτση, τη Δ/νση Α’ Αθήνας και σε μαθητ(ρι)ες του δημοτικού σχολείου ζητώντας την καταδίκη της συναδέλφου για ανάρμοστη συμπεριφορά.

Πρόκειται για αυταρχική συμπεριφορά και πρακτική που πλήττει όχι μόνο το συνδικαλιστικό δικαίωμα αλλά επιδιώκει να χρησιμοποιήσει τη διευθυντική εξουσία για να εκφοβίσει  τους εκπαιδευτικούς.

Δε θα επιτρέψουμε να αμφισβητηθεί το δικαίωμα της ελεύθερης συνδικαλιστικής δράσης μέσα στα σχολεία και έξω από αυτά, δε θα ανεχτούμε αυθαιρεσίες, εκφοβισμούς και τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς μας! Όσοι θεωρούν ότι μπορούν με τα νομοθετικά εκτρώματα των τελευταίων ετών, να ποινικοποιούν τη συνδικαλιστική δράση και θέλουν να βάλουν στο χέρι το συνδικαλιστικό κίνημα, με αποκορύφωμα το νόμο Χατζηδάκη, να είναι σίγουροι ότι θα μας βρουν απέναντι !

Το εκπαιδευτικό, το μαθητικό, το γονεϊκό κίνημα  δίνουν με τους αγώνες τους απάντηση σε όλους αυτούς.  Συνεχίζουμε και θα συνεχίσουμε να  δίνουμε τη μάχη ενάντια στις αντιλαϊκές, αντιεκπαιδευτικές πολιτικές και να υπερασπιζόμαστε τις συνδικαλιστικές μας ελευθερίες που κατακτήθηκαν με σκληρούς και πολύχρονους αγώνες.

Υπερασπιζόμαστε το θεσμοθετημένο δικαίωμα της συνδικαλιστικής δράσης, στηρίζοντας τη συνάδελφο και αντιπαλεύοντας κάθε προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης και απόπειρα δίωξής της. Υπερασπίζουμε την ελευθερία κι τη συλλογική έκφραση και καλούμε όλους κι όλες τους/τις συναδέλφους σε μαζική συμμετοχή στις διαδικασίες των Συλλόγων μας!