ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΕΡΑΣΜΕΙΟ ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ

ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΕΡΑΣΜΕΙΟ ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης «Μ. Παπαμαύρος» καταδικάζει απερίφραστα την απόλυση του εκπαιδευτικού Βασίλη Λιόση, ο οποίος εργαζόταν επί 25 έτη ως μαθηματικός στην Εράσμειο Ελληνογερμανική Σχολή. Οι ιδιοκτήτες του σχολείου κάνοντας χρήση του Ν. 4713/2020 (νόμου Κεραμέως), απέλυσαν τον συνάδελφο, ο οποίος ήταν δραστήριος συνδικαλιστικά στον χώρο εργασίας του, υπερασπιζόταν τους συναδέλφους του και ήταν σταθερά προσανατολισμένος στο παιδαγωγικό του έργο με έγνοια για τη διαπαιδαγώγηση των μαθητών. Στο πλαίσιο αυτό ανάλαβε εντός του σχολείου πρωτοβουλίες ανάδειξης και καταδίκης του φασισμού και της εγκληματικής δράσης της «Χρυσής Αυγής».  Η απόλυσή του είναι μια απαράδεκτη ενέργεια της εργοδοσίας.

Ο νόμος με τον οποίο απολύθηκε ο συνάδελφος παρέχει ακριβώς το πλαίσιο στους σχολάρχες για να συμπιέσουν το κόστος εις βάρος των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων, αλλά και των μορφωτικών αναγκών των μαθητών. Έχει χρησιμοποιηθεί για να απολυθούν 100αδες εκπαιδευτικοί στα ιδιωτικά σχολεία τα δύο τελευταία χρόνια και να περιοριστεί κάθε φωνή που διεκδικεί.

Για ακόμα μια φορά βλέπουμε ότι ασφυκτικό αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο χρησιμοποιείται διαχρονικά προκειμένου να μην κουνιέται φύλλο στους χώρους δουλειάς.

Η τρομοκρατία δε θα περάσει! Δυναμώνουμε τα σωματεία μας!

Κάνουμε υπόθεση δική μας τις συνθήκες ζωής και εργασίας!

Απαιτούμε ανάκληση της απόλυσης του συναδέλφου!