Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης

"Μιχάλης Παπαμαύρος"

Αποτελέσματα των ηλεκτρονικών εκλογών – παρωδία στη Δ.Π.Ε. Α΄ Αθήνας

Αποτελέσματα των ηλεκτρονικών εκλογών – παρωδία στη Δ.Π.Ε. Α΄ Αθήνας

 

Εγγεγραμμένοι:                      7005

Ψήφισαν για:       Π.Υ.Σ.Π.Ε.             1104    δηλ. 15,76%

                             Α.Π.Υ.Σ.Π.Ε.           1027  δηλ. 14,66%

                             Κ.Υ.Σ.Π.Ε.             1020   δηλ. 14,56%

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

με βάση τα παραπάνω στοιχεία, συντριπτική είναι η ΑΠΟΧΗ των συναδέλφων στη Διεύθυνση Π.Ε. Α΄ Αθήνας από τις ηλεκτρονικές ψευδο-εκλογές του Υπουργείου Παιδείας που έφτασε στο 85%, στην οποία είχαν καλέσει οι 6 στους 7 ΣΥΛΛΟΓΟΙ της Α΄ Αθήνας και 48 ΣΥΛΛΟΓΟΙ πανελλαδικά. Στην ουσία ψήφισε το 15%.

Θυμίζουμε ότι στις δια ζώσης εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια το 2016 στους 4979 εγγεγραμμένους είχαν ψηφίσει 4.131, δηλαδή 83%, το 2018 στους 5240 εγγεγραμμένους είχαν ψηφίσει 4.423 δηλαδή 84,4%. Το 2020, που ήταν η πρώτη απόπειρα ηλεκτρονικών εκλογών – με σύσσωμο τον κλάδο να καλεί σε αποχή – δεν είχαν ψηφίσει παρά ελάχιστοι και το ποσοστό αποχής έφτασε στην Α΄ Αθήνας 97%. Το 2022 το ποσοστό αποχής απογειώνεται πάλι στο 85% παρά το γεγονός ότι η πλειοψηφία του Δ.Σ. της ΔΟΕ, που αποτελείται από όλες τις παρατάξεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού, καλούσε σε συμμετοχή!

Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους που γύρισαν την πλάτη στις εκλογές που και στην πράξη αποδείχτηκαν παρωδία! Για τα τεκταινόμενα κατά τη διάρκεια αυτών των εκλογών θα μιλάμε σίγουρα για καιρό! Ακόμα και τώρα δεν έχουμε κατάσταση ψηφισάντων!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, το παραπάνω ποσοστό 85% ΑΠΟΧΗΣ είναι ενδεικτικό της εκκωφαντικής απάντησης που έδωσαν οι εκπαιδευτικοί, «γυρίζοντας την πλάτη» στην Κυβέρνηση, το Υπουργείο και σε όσους τους στήριξαν στις ηλεκτρονικές εκλογές παρωδία. Το ελάχιστο ποσοστό συμμετοχής αποδεικνύει ότι οι «ψευτο-αιρετοί» που θα προκύψουν δεν έχουν την νομιμοποίηση του κλάδου!      9 ΝΟΕΜΒΡΗ  ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ !!!!