Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης

"Μιχάλης Παπαμαύρος"

Στάσεις Εργασίας για αποτροπή της αξιολόγησης – κατηγοριοποίησης

Στάσεις Εργασίας για αποτροπή της αξιολόγησης – κατηγοριοποίησης

 

      Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης «Μ. Παπαμαύρος», στα πλαίσια του αγώνα μας ενάντια στην αξιολόγηση – κατηγοριοποίηση σχολείων, εκπαιδευτικών και μαθητών κηρύσσει (με βάση και τις κηρυγμένες στάσεις εργασίας του Δ.Σ. της ΔΟΕ) από την Τετάρτη 10/5/2023 ως και την Τετάρτη 31/5/2023 από     1 έως 3 ώρες στάσεις εργασίας στο ωράριο κάθε συναδέλφου, σε όλη τη διάρκεια λειτουργίας των σχολείων και συγκεκριμένα μεταξύ 8 π.μ. και 17.30, και καλύπτει όλους τους συναδέλφους που εργάζονται στα σχολεία του Συλλόγου μας. Συγκεκριμένα οι στάσεις κηρύσσονται στο πλαίσιο της αποτροπής της υλοποίησης του ν.4823/21 και της Υ.Α. 9950/ΓΔ5 ΦΕΚ 388/27-1-2023 «Ρύθμιση ειδικότερων και λεπτομερειακών θεμάτων σχετικά με την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και των μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και τη διαδικασία διενέργειάς της».

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας καλεί τους νεοδιόριστους συναδέλφους να δηλώνουν όσες ώρες χρειάζονται (1-3) για να μην πραγματοποιηθούν όσες παρακολουθήσεις διδασκαλίας οριστούν.

Θυμίζουμε ότι όλη η διαδικασία που προηγείται της παρακολούθησης διδασκαλίας (επικοινωνία ή συνεργασία με αξιολογητή/τρια, αποστολή επιστημονικών προσόντων…) καλύπτεται από την απεργία αποχή που έχουν προκηρύξει ΔΟΕ και ΠΟΣΕΕΠΕΑ και κάθε συνάδελφος που έχει υπογράψει απεργία-αποχή δεν είναι υποχρεωμένος/η και δεν πρέπει να κάνει τίποτε από τα παραπάνω.

Η συμμετοχή των νεοδιόριστων συναδέλφων του συλλόγου μας (διορισθέντων 2020 και  2021) στον αγώνα κατά της ατομικής αξιολόγησης είναι μαζική και δυναμική.  Με τη δήλωση της απεργίας αποχής και το σχετικό κείμενο που έχουμε ορίσει ,όποτε απαιτείται, αποτρέπουν την είσοδο των αξιολογητών στα σχολεία μας.  Ίδια είναι η εικόνα της συμμετοχής  στο σύνολο των συναδέλφων του συλλόγου που έχουν υπογράψει την απεργία-αποχή.

Η  παρουσία του συλλόγου μέσα και έξω από τα σχολεία, οι παρεμβάσεις στους αξιολογητές   και η αποφασιστικότητα όλων μας  να γίνει πράξη το σύνθημα «έξω οι αξιολογητές  από τα σχολεία» έχει δημιουργήσει ένα κλίμα αγωνιστικής ανάτασης και μια ασπίδα  αλληλεγγύης και υπεράσπισης των μορφωτικών δικαιωμάτων απέναντι στο σχολείο της κατηγοριοποίησης. Αισιόδοξα  είναι τα στοιχεία που έρχονται και από τα άλλα εκπαιδευτικά σωματεία .

Σε κάθε περίπτωση, κάθε νεοδιόριστος συνάδελφος που επικοινωνεί μαζί του/της ο/η Σύμβουλος Εκπαίδευσης – αξιολογητής/τρια απευθύνεται αμέσως στο Δ.Σ. του Συλλόγου μας, για να αποτρέψουμε μαζί, Δ.Σ. και εκπαιδευτικοί του σχολείου, την εφαρμογή της αξιολόγησης-κατηγοριοποίησης.

ΣΥΣΠΕΙΡΩΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ! Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.