Συνάντηση Δ.Σ. ΔΟΕ με ΚΚΕ

Συνάντηση με το ΔΣ της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ) είχε, χτες στον Περισσό, αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Μετά τη συνάντηση, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ δήλωσε:

«Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ετοιμάζεται νέος σφαγιασμός στην Παιδεία με πάρα πολύ μεγάλες συνέπειες στο χώρο των δημοτικών σχολείων και στους εργαζόμενους δασκάλους. Πρόκειται για σφαγιασμό οικονομικό, αλλά και των κοινωνικών δικαιωμάτων της λαϊκής οικογένειας και των δασκάλων.

Εμείς είμαστε αποφασισμένοι και να συμμετάσχουμε στους αγώνες που θα γίνουν και να συμβάλλουμε, ούτως ώστε να υπάρχει μια γενικότερη συσπείρωση των εργαζομένων, της εργατικής, της λαϊκής οικογένειας για τα προβλήματα των παιδιών στα δημοτικά σχολεία – μιας και μιλάμε γι” αυτό το χώρο – και για τους δασκάλους. Αμεσα είναι το ζήτημα της θέρμανσης, της λειτουργίας των σχολείων όσο εξαρτάται από οικονομική επιχορήγηση ή από άλλες υποδομές. Οι δήμοι δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα και, επομένως, η επιχορήγηση πρέπει να γίνει από το κράτος, από το υπουργείο Παιδείας, από το υπουργείο Οικονομίας.

Εμείς δε δεχόμαστε ούτε να γίνει ένα βήμα πίσω – πολύ περισσότερο που πρέπει να γίνουν πολλά βήματα μπροστά – στο όνομα της πληρωμής του χρέους και της στρατηγικής της παραμονής της χώρας μας στο ευρώ. Κάτω από αυτή τη λογική, διατυπώνουμε και άμεσα αιτήματα πάλης, που είναι πάρα πολύ πιεστικά, αλλά και την ανάγκη για ριζική αλλαγή σε όλο το πεδίο και το φάσμα της Παιδείας».

Ο πρόεδρος του ΔΣ της ΔΟΕ, Κομνηνός Μαντάς, δήλωσε: «Στο πλαίσιο της εκστρατείας που έχουμε ξεκινήσει, προκειμένου να ενημερώσουμε την κοινή γνώμη και τα πολιτικά κόμματα, για το έγκλημα που συντελείται αυτή τη στιγμή στο χώρο της εκπαίδευσης, στην πατρίδα μας, συναντηθήκαμε σήμερα με την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Εκθέσαμε το σύνολο των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η εκπαίδευση. Αυτό που μπορώ να εκφράσω αυτή τη στιγμή είναι ότι έχουμε τη συμπαράσταση του ΚΚΕ στη διεκδίκηση όλων των εργαζομένων, για ένα καλύτερο αύριο και για μια Παιδεία που πραγματικά αξίζει και είναι αντάξια των παιδιών του ελληνικού λαού. Αυτό το δρόμο θα συνεχίσουμε. Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια ενημέρωσης. Συνεχίζουμε το δρόμο του αγώνα, ξεκινώντας με την απεργιακή κινητοποίηση στις 12 του Σεπτέμβρη ως πρώτο μήνυμα, με το πρώτο κουδούνι στα σχολεία μας».