Δήλωση των εκπροσώπων των Παρεμβάσεων – Κινήσεων – Συσπειρώσεων στο Δ.Σ της ΔΟΕ Νικολάρα Λάμπρου 6974750410 Αναγνωσταρά Γιάννη 6975308409 paremvasisdoe@gmail.com, www.paremvasis.gr Τετάρτη, 7 Νοεμβρίου 2012

Δήλωση
των εκπροσώπων
των Παρεμβάσεων – Κινήσεων – Συσπειρώσεων
στο Δ.Σ της ΔΟΕ
Νικολάρα Λάμπρου 6974750410
Αναγνωσταρά Γιάννη 6975308409
paremvasisdoe@gmail.com, www.paremvasis.gr

Τετάρτη, 7 Νοεμβρίου 2012

Το αγωνιστικό ρεύμα της ανεξαρτησίας
αποκαθηλώνει τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία

Ανακοίνωση για τα αποτελέσματα των εκλογών της 5ης ΝΟΕΜΒΡΗ 2012

Χαιρετίζουμε τις χιλιάδες των συναδέλφων που στις εκλογές της 5ης Νοέμβρη για τα υπηρεσιακά συμβούλια:
• Καταδίκασαν το συνδικαλισμό της ήττας και της συνδιαλλαγής, το συνδικαλισμό των κυβερνητικών διαδρόμων και του ρουσφετιού, το γραφειοκρατικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό.
• Έστειλαν μήνυμα αγώνα – αντίστασης – ανατροπής της βάρβαρης πολιτικής Κυβέρνησης – Ε.Ε. – Δ.Ν.Τ., που επιδιώκουν την πλήρη χρεοκοπία της κοινωνίας και την οριστική αποσάθρωση κάθε κοινωνικού δικαιώματος.
• Αποκαθήλωσαν τους εκπροσώπους της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας, από τα μισά σχεδόν ΠΥΣΠΕ και ΑΠΥΣΠΕ.
• Ανέδειξαν το ρεύμα του ανεξάρτητου ταξικού συνδικαλισμού, της συλλογικότητας και της χειραφέτησης, ως τον αντίπαλο πόλο στη γενικευμένη σύγκρουση για την κοινωνία και την εκπαίδευση.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, η ΠΑΣΚ παρουσιάζει μεγάλη πτώση της τάξης του 40%, χάνοντας σχεδόν 10.000 ψήφους, ενώ και η ΔΑΚΕ έχει απώλειες της τάξης του 25%, από τα αποτελέσματα του 2010, χάνοντας 4000 ψήφους. Και οι δύο χάνουν πολλούς αιρετούς σε μια σειρά από περιοχές. Την ίδια στιγμή, οι Παρεμβάσεις – Κινήσεις – Συσπειρώσεις είναι τρίτη δύναμη στο ΚΥΣΠΕ με συνεχώς μειούμενη τη διαφορά της από τη δεύτερη ΠΑΣΚ.

Παρά την «χείρα βοηθείας» της διοίκησης στη συνδικαλιστική γραφειοκρατία (επίσπευση εκλογών, μηχανισμοί) οι εκπαιδευτικοί εξέφρασαν την οργή τους για τη βαρβαρότητα των μέτρων της συγκυβέρνησης (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ) και άνοιξαν δρόμο ελπίδας και ανατροπής με τις πολιτικές της Κυβέρνησης – Ε.Ε. – Δ.Ν.Τ.

Η εκλογή αιρετών από το ανεξάρτητο, αγωνιστικό ρεύμα με ψηφοδέλτια των Παρεμβάσεων στα ΑΠΥΣΠΕ Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και στα ΠΥΣΠΕ Α’, Β’, Γ’, Αθήνας, Πειραιά, Λασιθίου ή με ευρύτερα αγωνιστικά αριστερά ψηφοδέλτια στα ΑΠΥΣΠΕ Κρήτης, Πελοποννήσου και Ξάνθης, αλλά και στα ΠΥΣΠΕ: Α’,Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΑΝΑΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ, ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ, Δ’ ΑΘΗΝΑΣ, ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ, ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ, ΦΩΚΙΔΑΣ, ΣΑΜΟΥ, ΠΕΛΛΑΣ, ΞΑΝΘΗΣ, ΧΑΝΙΩΝ, ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, ΛΑΚΩΝΙΑΣ, αλλάζει τον εκπαιδευτικό χάρτη, φέροντας στο προσκήνιο τις ανεξάρτητες ταξικές δυνάμεις.

Χαιρετίζουμε παράλληλα όλους τους αγωνιστές που διέθεσαν όλες τους τις δυνάμεις, το προηγούμενο διάστημα, για να δυναμώσει η παρουσία της ριζοσπαστικής εκπαίδευσης στα Υπηρεσιακά Συμβούλια. Το αποτέλεσμα των εκλογών δείχνει ξεκάθαρα ότι οι παρατάξεις των διαδρόμων της εξουσίας(ΠΑΣΚ – ΔΑΚΕ) εξορίζονται από το κεντρικό σκηνικό της εκπαίδευσης.

Το επόμενο διάστημα, η μαχόμενη ριζοσπαστική εκπαίδευση, θα δώσει τη μάχη :
• Για την ενίσχυση των Σωματείων και των Συλλόγων και το άνοιγμά τους στην κοινωνία, ενάντια στο σάρωμα των εργασιακών σχέσεων, την αποδόμηση του δημόσιου σχολείου, την αξιολόγηση – χειραγώγηση και την κοινωνική εξαθλίωση.
• Για την ενίσχυση των διαδικασιών βάσης και τον ευρύτερο Συντονισμό των Συλλόγων.

Στη διάρκεια αυτής της χρονιάς και έως το Συνέδριο της ΔΟΕ, οφείλουμε να ολοκληρώσουμε το έργο της αποκαθήλωσης του κυβερνητικού συνδικαλισμού, σε όλους τους Συλλόγους και στην Ομοσπονδία.

Να στείλουμε στο σπίτι τους, τους γραφειοκράτες.
Το συνδικάτο στα χέρια των εκπαιδευτικών.

Category: Test