- Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης - https://www.sepeilioupolis.gr -

Εκδήλωση στο αναψυκτήριο για τα προβλήματα στην εκπαίδευση

Posted By ΔΣ On Σεπτεμβρίου 29, 2013 @ 7:44 μμ In Aνακοινώσεις Δ.Σ. | No Comments

ΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ

ΜΙΑ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΓΕΜΑΤΗ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΡΧΙΖΕΙ !

 

Μετά τις υπουργικές  αποφάσεις που ανακοινώθηκαν στις  9 και 16 Σεπτέμβρη που αφορούν τα ολοήμερα τμήματα, δημιουργία τμημάτων με  28 μαθητές στην πρωτοβάθμια  και άλλες υποστηρικτικές δομές του σχολείου, τμήματα ένταξης κλπ, το Υπουργείο Παιδείας τινάζει κυριολεκτικά στον αέρα τη λειτουργία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Συγκεκριμένα με την εγκύκλιο:

  • Ανοίγει ο δρόμος για να κλείσουν τα ολοήμερα τμήματα στα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία. Καταργεί όλες τις υποστηρικτικές δομές του σχολείου (τμήματα ένταξης, ενισχυτική διδασκαλία).
  • `Η κατάσταση στην ειδική αγωγή και στα τμήματα ένταξης είναι πολύ χειρότερη.
  • Το σχολικό κουδούνι χτύπησε χωρίς καθαρίστριες (και αυτές οι συμβάσεις περάσανε στους δήμους), χωρίς φύλακες, χωρίς χρήματα στις σχολικές επιτροπές και με επιφανειακές συντηρήσεις σχολείων.
  • Ο νέος νόμος για την δευτεροβάθμια εκπαίδευση που είναι βαθιά ταξικός και αντιπαιδαγωγικός, σπρώχνει τους μαθητές στην πρόωρη επαγγελματική κατάρτιση, τους εξοντώνει με πολλαπλές εξετάσεις πανελλαδικού χαρακτήρα και στέλνει ανήλικα στην εργασία για 9 €!
  • Το ολοήμερο μετατρέπεται σε παιδοφυλακτήριο, ο μαθητής δεν θα μαθαίνει τίποτα, αλλά θα κάθεται εκεί και θα τον επιβλέπουν.
  • Προχωράει η συγχώνευση τμημάτων και η δημιουργία τμημάτων με 28 μαθητές.
  • Χιλιάδες εκπαιδευτικοί δε γνωρίζουν ακόμη που θα βρεθούνε.
  • 40.000 προνήπια έμειναν και φέτος έξω από τα δημόσια νηπιαγωγεία και τα 185.000 παιδιά με ειδικές ανάγκες και πάλι έμειναν έξω από τα δημόσια ειδικά σχολεία.

Μέρος της γενικότερης αντιλαϊκής πολιτικής τα μέτρα για την παιδεία.

 

Σας καλούμε την Τετάρτη  2 Οκτώβρη 2013, ώρα 7.00 μ.μ. στο αναψυκτήριο του Δημοτικού άλσους Ηλιούπολης  «Δημήτρης Κιντής» στην εκδήλωση –συζήτηση με θέμα:

«Τα προβλήματα στην  πρωτοβάθμια εκπαίδευση, ο ρόλος του εκπαιδευτικού σήμερα, συντονισμός γονιών, εκπαιδευτικών, εργαζόμενων… » 

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


Article printed from Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης: https://www.sepeilioupolis.gr

URL to article: https://www.sepeilioupolis.gr/?p=2652

Copyright © 2014 Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης. All rights reserved.