Συμπαράσταση στους απολυμένους εργαζόμενους του κέντρου Ασπίδα

Θέμα: «Συμπαράσταση στους απολυμένους εργαζόμενους του Κέντρου Ημέρας «Η Ασπίδα του Δαυ’ί’δ»

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης «ΠΑΠΑΜΑΥΡΟΣ» εκφράζει την αλληλεγγύη τους στους απολυμένους εργαζόμενους του Κέντρου Ημέρας « Η Ασπίδα του Δαυίδ», που εδρεύει στον δήμο Υμηττού.  Το εν λόγω κέντρο αποτελεί τμήμα της ομώνυμης Μ.Κ.Ο. , η οποία είναι ενταγμένη από το 2008 στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ψυχαργώ», και διαθέτει κέντρα επίσης σε Βόλο, Χανιά και Χαλκίδα.

Συγκεκριμένα, τους τελευταίους πέντε μήνες, οι εργαζόμενοι δέχονταν έντονες πιέσεις για αλλαγή των εργασιακών συμβάσεων και συρρίκνωση των εργασιακών και ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων σε κλίμα εργοδοτικής τρομοκρατίας. Η κάθετη άρνηση των εργαζομένων να αποδεχτούν τα μέτρα είχε ως αποτέλεσμα την εξώθηση ορισμένων από αυτούς σε παραίτηση και άλλων σε καταχρηστικές απολύσεις.  Η κατάσταση αυτή αποτελεί πάγια τακτική του κέντρου με εργαζόμενους να ανακυκλώνονται κάθε χρόνο. Παρόλ’  αυτά, οι εργαζόμενοι, ξεπερνώντας τον φόβο, οργανώθηκαν και απευθυνόμενοι σε σωματεία και στην επιθεώρηση εργασίας ξεκίνησαν τις κινητοποιήσεις τους.

Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζόμενων για:

  • Άμεση καταβολή δεδουλευμένων
  • Επαναπρόσληψη των απολυμένων
  • Καμιά άλλη απόλυση
  • Τερματισμό του καθεστώτος τρομοκρατίας τόσο σε γονείς για αύξηση διδάκτρων όσο και στους εργαζόμενους

Καταγγέλλουμε την κρατική πολιτική ιδιωτικοποίησης των δομών ειδικής αγωγής,  μέσα από τη δημιουργία και τη χρηματοδότηση από προγράμματα ΕΣΠΑ,  Μ.Κ.Ο. και Ν.Π.Ι.Δ., που εκμεταλλεύονται εργαζόμενους, «ωφελούμενους» μέσω voucher, απλήρωτους «εθελοντές», γονείς και παιδιά, ενώ ταυτόχρονα προσφέρουν αμφιβόλου ποιότητας θεραπευτικά προγράμματα.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

ΠΛΗΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΔΟΜΕΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ 

Το  ΔΣ