Όχι στα επιμορφωτικά σεμινάρια εκτός ωραρίου

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ( ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΩΝ) ΜΕΣΩ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΕΚΤΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ

Το Δ.Σ. του συλλόγου μας, στα πλαίσια της περιφρούρησης των εργασιακών μας δικαιωμάτων, ενημερώνει τους συναδέλφους, που καλούνται να παρακολουθήσουν επιμορφωτικά σεμινάρια εκτός εργασιακού ωραρίου,  τόσο για τις αποφάσεις του, όσο και για τις αποφάσεις του Κλάδου, αλλά και για τη νομική γνωμάτευση της νομικής συμβούλου της Ομοσπονδίας. Με βάση τις αποφάσεις αυτές τα σεμινάρια εκτός εργασιακού ωραρίου είναι απαράδεκτα και παράνομα, διότι καταπατούν τα εργασιακά μας δικαιώματα και άρα δεν υποχρεούται κανείς να τα παρακολουθήσει.

Είμαστε αντίθετοι με την τακτική της Σχολικής Συμβούλου Π.Ε.08  , η οποία  προσπαθεί να πραγματοποιήσει σεμινάρια στους αναπληρωτές και μόνιμους εκπαιδευτικούς  εκτός εργασιακού ωραρίου. Τα επιμορφωτικά σεμινάρια δεν μπορούν να συνοδεύονται με την επιβολή αντεργατικών πρακτικών.

            Παράλληλα, επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά πως πρόκειται κύρια για μια ταχύρυθμη επιμόρφωση με χαρακτηριστικά πρόσκαιρης κατάρτισης, μέσω της οποίας καταστρατηγείται το εργασιακό ωράριο των εκπαιδευτικών. Είναι δηλαδή μια πρόχειρη διαδικασία που στόχο έχει να δημιουργήσει τον «εκπαιδευτικό» των πιστοποιητικών και των ημερίδων, που θα τρέχει αγκομαχώντας να γεμίσει τον ατομικό του φάκελο με βεβαιώσεις και χαρτιά.Διεκδικούμε ουσιαστική επιμόρφωση στα παιδαγωγικά τμήματα, με απόσπαση από τη δουλειά ή εντός εργασιακού ωραρίου.

            Θα είμαστε στο πλάι των συναδέλφων μας και δηλώνουμε ότι ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ!

 

     Για το Διοικητικό Συμβούλιο

  Η   ΠΡΟΕΔΡΟΣ                    Η  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                                            Χήρα    Αγαθή                Παπακώστα Μαργαρίτα