Σχετικά με καταγγελία γονέα σε διευθυντή σχολείου μας

Με αιτία τα προβλήματα της εκπαίδευσης, τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς και υλικοτεχνικές υποδομές και  τιςδυσκολίες που βιώνουμε όλοι σαν εργαζόμενοι και σαν γονείς, διαπιστώνουμε έξαρση στις καταγγελίες που στέλνονται στην  Διεύθυνση Α΄/θμιας Εκπ/σης κατά των εκπαιδευτικών.

Σχετικά με την καταγγελία γονιού προς τον  Δ/ντή του 15ουΔημοτικού Σχολείου της περιοχής μας, το ΔΣ υπενθυμίζει στους γονείς, ότι αποκλειστικά υπεύθυνοι για την ασφάλεια των παιδιών στους εσωτερικούς και αύλειους χώρους των σχολείων είναι οι εκπαιδευτικοί και μόνο αυτοί.

Καλούμε τους γονείς να συνεργάζονται με τους εκπαιδευτικούς στα σχολεία, να σέβονται τον κανονισμό του σχολείου καθώς  οι εντάσεις και οι διαξιφισμοί καταστρέφουν το παιδαγωγικό κλίμα που με τόσο κόπο προσπαθούμε να καλλιεργήσουμε.

Η αγαστή συνεργασία γονέων –εκπαιδευτικώνμέσα από τις τακτικές συνεδριάσεις συλλόγου διδασκόντων με τα συλλογικά όργανα των γονιών, την αληθινή επικοινωνία με τους εκπαιδευτικούς   έχουν κοινό στόχο :την ολόπλευρη ανάπτυξη του παιδιού μέσα σε ένα κλίμα, δημοκρατικό και ήρεμο.

 

     Για το Διοικητικό Συμβούλιο

  Η   ΠΡΟΕΔΡΟΣ                    Η  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                                            Χήρα    Αγαθή                Παπακώστα Μαργαρίτα