Παράσταση διαμαρτυρίας στο ΠΥΣΠΕ την Τετάρτη 31/8

 

Συνάδφισσες-συνάδελφοι

Συνεδριάζει εκ νέου αύριο Τετάρτη 31/8  το ΠΥΣΠΕ Α΄ Αθήνας με θέμα τον  ορισμό των  »αριθμητικών υπεραριθμιών» και το «πλεονάζον» προσωπικό στα σχολεία !!  

 Είναι γνωστοί οι συσχετισμοί στα υπηρεσιακά συμβούλια και οι μέχρι τώρα αποφάσεις τους. Θεωρούν απλά «δεδομένες» όλες ανεξαιρέτως τις κυβερνητικές αποφάσεις , οι οποίες φυσικά, είναι ενταγμένες στο πλαίσιο των γενικών κατευθύνσεων – αναδιαρθρώσεων της ΕΕ, του ΟΟΣΑ, των μνημονιακών δεσμεύσεων και της γενικότερης οικονομικής πολιτικής. Αποφάσεις με τις οποίες στα σχολεία μειώθηκαν ώρες διδασκαλίας , καταργήθηκαν μαθήματα, υπονομεύθηκαν δομές , χτυπήθηκαν τα ολοήμερα δημοτικά και νηπιαγωγεία, υποβαθμίστηκε η ειδική αγωγή.

 

Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας επιδιώκουν να συγκαλύψουν τα πραγματικά κενά, να βγάλουν χιλιάδες υπεράριθμους, παραβιάζοντας τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και να μετακινήσουν το εκπαιδευτικό προσωπικό εντός και εκτός ΠΥΣΠΕ για να αποφύγουν μόνιμους διορισμούς, καταπατώντας τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών.

Κανείς εκπαιδευτικός δεν περισσεύει!!!

Να δώσουμε την μάχη για να μην εφαρμοστούν αυτές οι αντιεκπαιδευτικές αποφάσεις.

Σας καλούμε στην παράσταση διαμαρτυρίας, Τετάρτη 31/8, στις 14.30, στη Διεύθυνση Α’ Αθήνας (Δώρου 9, Ομόνοια).

ΤΟ Δ.Σ.