Νέα παράσταση διαμαρτυρίας στο ΠΥΣΠΕ

 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Α΄ ΑΘΗΝΑΣ

ΑΠΟΤΡΕΨΑΜΕ ΩΣ ΤΩΡΑ ΝΑ ΒΓΟΥΝ «ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΟΙ»!  ΝΕΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 4-9 ΣΤΙΣ 11π.μ. !

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

ο Σύλλογός μας συμμετέχει τις τελευταίες μέρες στις συνεχείς παραστάσεις , που έγιναν από τους Συλλόγους στην Α” Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αθήνας, (Δώρου 9, Ομόνοια) με τις οποίες αποτρέψαμε ως τώρα να βγουν «υπεράριθμοι», που θα ήταν αποτέλεσμα της εφαρμογής των αντιεκπαιδευτικών ρυθμίσεων που ψηφίστηκαν πέρυσι και ιδιαίτερα της Υπουργικής Απόφασης για το νέο ωρολόγιο πρόγραμμα του «Ενιαίο Τύπο Ολοήμερου Δημοτικού» και της εγκυκλίου εφαρμογής της, που έβαζε περιορισμούς στην εγγραφή των παιδιών στα ολοήμερα δημοτικά και νηπιαγωγεία.

Θυμίζουμε ότι η θέση του Συλλόγου μας είναι ότι το σχολείο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν είναι ούτε νέο ούτε ενιαίο ούτε ολοήμερο, είναι συνέχεια του «νέου» σχολείου της Διαμαντοπούλου, προωθεί τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις, που είναι κατευθύνσεις της ΕΕ και του ΟΟΣΑ, και αποτελεί δημοσιονομικό κόφτη των δικαιωμάτων μαθητών κι εκπ/κών.

Χθες 2/9 το βράδυ απαιτήσαμε από τον Διευθυντή Εκπαίδευσης να μας δώσει ολοκληρωμένη εισήγηση για το πώς σκέφτεται να διαθέσει τους εκπαιδευτικούς της Α΄ Αθήνας, απαιτώντας αυτό να γίνει με την κάλυψη όλων των πραγματικών κενών, με βάση τις θέσεις του Συλλόγου μας και του Κλάδου (δηλ. δάσκαλος ανά τάξη, όσοι δάσκαλοι χρειάζονται στο ολοήμερο, εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων για τα αντίστοιχα αντικείμενα, ειδικοί εκπαιδευτικοί για τμήμα ένταξης και όσες παράλληλες στηρίξεις χρειάζονται και φυσικά βασική μας θέση είναι όχι 25άρια και 27άρια αλλά 15 μαθητές στο Νηπιαγωγείο, Α και Β τάξεις Δημοτικού και 20 στις υπόλοιπες). Με βάση τις θέσεις μας ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ «ΠΛΕΟΝΑΖΕΙ»!

Σας ενημερώνουμε ότι ως τώρα έχουμε αποσπάσει τη δέσμευση να τοποθετηθεί ένας δάσκαλος στο ολοήμερο, κάτι που σε πολλά σχολεία δε φτάνει και φυσικά με την επιφύλαξη της τελικής εισήγησης του Διευθυντή Εκπαίδευσης Α Αθήνας, που απαιτούμε να καλύπτει όλες τις ανάγκες των σχολείων. Παράλληλα, κάνουμε σαφές ότι δε θα επιτρέψουμε επανάληψη της τακτικής των τελευταίων χρόνων, που, για να καλυφθούν τα κενά που δημιουργούνταν στα σχολεία, διέλυαν ολοήμερα τμήματα και μετακινούσαν δασκάλους τους μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς!

Συνάδελφοι, η ολοκληρωμένη εισήγηση του Διευθυντή Εκπ/σης Α” Αθήνας θα δοθεί στους Συλλόγους  την Κυριακή 4-9-16 στις 11.00π.μ.. Είμαστε σε ετοιμότητα να την παραλάβουμε με νέα παράσταση και, αν δεν είναι με βάση τις θέσεις μας, θα μπλοκάρουμε τη διαδικασία  του Π.Υ.Σ.Π.Ε., που έχει ορισθεί για τις 12.00 την Κυριακή 4-9-16. Σας καλούμε να είστε παρόντες!

Προειδοποιούμε τον Διευθυντή Εκπαίδευσης μην τολμήσει να παραβιάσει τη δέσμευσή του προς τους Συλλόγους και στείλει απευθείας «υπεραρίθμους» στον Περιφερειακό Δ/ντή Εκπ/σης Αττικής. Αυτό δε θα περάσει! Θα μας βρει μπροστά του!

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ! ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΣΕ ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΘΕΣΗ!

Το Δ.Σ.