Ανακοίνωση 6ου Δημοτικού Σχολείου Ηλιούπολης

 14-10-2019

Αγαπητοί γονείς,

 

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Ηλιούπολης, θα ήθελε καταρχάς να εκφράσει για μια ακόμη φορά τη θλίψη του για το τραγικό συμβάν που σημειώθηκε ακριβώς έξω από τον χώρο του σχολείου μας, καθώς και τα θερμά συλλυπητήριά μας στην οικογένεια του αδικοχαμένου εργαζομένου και πατέρα τεσσάρων παιδιών.

Σε ό,τι αφορά τώρα τη μη συμμετοχή των εκπαιδευτικών του σχολείου μας στη δράση – ειρηνική διαμαρτυρία, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων& Κηδεμόνων, ακριβώς την επόμενη ημέρα και ώρα 8.30 π.μ., στη συμβολή των οδών Αστυδάμαντος και Αγησιλάου έχουμε να σημειώσουμε τα ακόλουθα:

-                  Η ειρηνική διαμαρτυρία ορίστηκε σε ώρα λειτουργίας και μάλιστα διδακτικής του σχολείου μας, γεγονός που καθιστούσε αδύνατη την παρουσία εκπαιδευτικών σε αυτή

-                 Επιπλέον από την πλευρά της Δ/νσης του Σχολείου διατυπώθηκε η πρόταση για τη συνδιοργάνωση κοινής δράσης, εκπ/κών & γονέων του Σχολείου, κάτι που θα απαιτούσε χρόνο για την απαραίτητη προετοιμασία & οργάνωση

 

Με την ευκαιρία αυτή θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε, ότι εδώ και χρόνια το σχολείο μας είχε επισημάνει το πρόβλημα της διέλευσης βαρέων οχημάτων και έλλειψης επαρκούς οδικής σήμανσης στις περιμετρικές του σχολείου μας οδούς, με προφορικές και έγγραφες αναφορές και προτάσεις προς τις αρμόδιες αρχές και υπηρεσίες. Ενδεικτικά αναφέρουμε: την πεζοδρόμηση του τμήματος της οδού Αστυδάμαντος και Αγησιλάου, την τοποθέτηση ειδικής οδικής σήμανσης ένδειξης σχολείου-μαθητών και μείωσης ταχύτητας,όπως ορίζει η σχετική νομοθεσία & ιδιαίτερα την απαγόρευση της διέλευσης των φορτηγών τροφοδοσίας σε ώρες λειτουργίας του σχολείου. Ειδικά γι’ αυτό το τελευταίο το μόνο που εισπράτταμε ήταν υποσχέσεις και τίποτα περισσότερο.

Εμείς από την πλευρά μας, ως Σύλλογος Διδασκόντων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Ηλιούπολης, επανερχόμαστε με στόχο να αναδείξουμε το χρόνιο αυτό ζήτημα, που άπτεται άμεσα της ασφάλειας των μαθητών, των εκπαιδευτικών αλλά και όλων των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής. Προς τον σκοπό αυτό, αποφασίσαμε να οργανώσουμε  με όλους τους γονείς του Σχολείου μας, μια δράση διατρανώνοντας τα πάγια και διαχρονικά αιτήματά μας.

Σας καλούμε, λοιπόν, όλες και όλους το ερχόμενο Σάββατο,

19 Οκτωβρίου και ώρα 10 π.μ. στην συμβολή των οδών Μαρ. Αντύπα και Αστυδάμαντος, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και τη φωνή μας, πραγματοποιώντας συμβολικό ολιγόλεπτο αποκλεισμό του τμήματος: Μ.Αντύπα & Αστυδάμαντος – Αγησιλάου & Αστυδάμαντος.

 Πρέπει να δοθεί επιτέλους λύση στα αιτήματά μας, που έχουν ως βασική προτεραιότητα την ασφάλεια των μαθητών μας και όλων των κατοίκων της όμορης του σχολείου μας περιοχής.

Ζητούμε να ληφθούν άμεσα και χωρίς άλλη αναβολή όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να μη χαθεί άλλη ανθρώπινη ζωή…

 

Με εκτίμηση,

Η Διευθύντρια & ο Σύλλογος Διδασκόντων του

6ου Δημοτικού Σχολείου Ηλιούπολης