- Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης - https://www.sepeilioupolis.gr -

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΚΕΡΑΙΑ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ

Posted By ΔΣ On Φεβρουαρίου 17, 2020 @ 11:07 μμ In Aνακοινώσεις Δ.Σ. | No Comments

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΚΕΡΑΙΑ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ

Ενημερωθήκαμε ότι σε κτήριο, στη γωνία των οδών Δωδεκανήσου και Μακεδονίας στην Ηλιούπολη τοποθετήθηκε πρόσφατα κεραία κινητής τηλεφωνίας και μάλιστα σε μια περιοχή που είναι βεβαρημένη από τη λειτουργία του ΚΥΤ και περιμετρικά υπάρχουν  Δημοτικά σχολεία (8ο,15ο και 17ο)  κ Νηπιαγωγεία( 8ο,14ο, 15ο ,21ο), Γυμνάσιο (2ο), Λύκειο (3ο ), Παράρτημα Βρεφονηπιακών Σταθμών (1ο), παιδικές χαρές και  πλήθος χώρων που φιλοξενούν παιδιά.

Οι επιστήμονες χρόνια τώρα προειδοποιούν για τον κίνδυνο της έκθεσης του ανθρώπου στο ‘‘νέφος’’  της Ηλεκτρομαγνητικής Ακτινοβολίας και ιδιαίτερα στις ομάδες πληθυσμού των παιδιών, των  ηλικιωμένων και των ευπαθών (καρκινοπαθείς -αυτοάνοσα ). Θεωρούμε ότι αποτελεί άμεσο και σοβαρό κίνδυνο για την υγεία των παιδιών αφού σύμφωνα με έρευνες (Ι.Σ.Α)  υπάρχει η ανάγκη λήψης μέτρων προστασίας με ιδιαίτερη προσοχή στα παιδιά και μάλιστα  προτείνουν την  αλλαγή των εθνικών ορίων έκθεσης.

 Πρέπει επιτέλους να σταματήσει η τοποθέτηση κεραιών κινητής τηλεφωνίας, κοντά σε σχολεία και παιδικούς σταθμούς ,οι οποίες επηρεάζουν την υγεία των μαθητών μας. Η Δημόσια υγεία  είναι πάνω από το οικονομικό όφελος  είτε συμπολιτών είτε επιχειρηματικών ομίλων και σε αυτή την κατεύθυνση πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας  συντονισμένα.

Απαιτούμε:

  • την άμεση απομάκρυνση της συγκεκριμένης κεραίας , αλλά και όλων των άλλων  που υπάρχουν στην περιοχή μας και καλούμε όλους τους  τοπικούς συλλογικούς φορείς και κατοίκους για μαζικές αγωνιστικές δράσεις.
  • Διενέργεια μέτρησης ακτινοβολίας από τη δημοτική Αρχή και κοινοποίηση  των αποτελεσμάτων  δημόσια  .
  • Ανάκληση  παντός τύπου άδειας που τυχόν έδωσαν οι  συναρμόδιες υπηρεσίες (Πολεοδομία, Δήμος ΕΑΕΕ  ) για την τοποθέτηση της συγκεκριμένης κεραίας.
  • Διενέργεια μέτρησης για όλες τις κεραίες που βρίσκονται κοντά σε σχολεία καθώς και το σύνολο των κεραιών που λειτουργούν με άδεια  (52 κεραίες σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΕΤΤ υπεύθυνη αδειοδοτήσεων )αλλά και όλων αυτών που δε διαθέτουν άδεια  .
  • Να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο που εξυπηρετεί τα συμφέροντα και την ασυδοσία των εταιρειών τηλεφωνίας, αδιαφορώντας επιδεικτικά για τη  Δημόσια υγεία

Ζητάμε από την  κυβέρνηση να πάρει  άμεσα μέτρα για την απαγόρευση εγκατάστασης κεραιών κινητής τηλεφωνίας κοντά σε σχολεία, παιδικούς σταθμούς, δημοτικά στάδια, νοσοκομεία, πάρκα και άλλους δημόσιους χώρους συνάθροισης, προτάσσοντας την προστασία της δημόσιας υγείας.

Μόνο η συντονισμένη δράση γονιών, εκπαιδευτικών αλλά και της τοπικής κοινωνίας μπορεί πετύχει την απομάκρυνσή τους.


Article printed from Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης: https://www.sepeilioupolis.gr

URL to article: https://www.sepeilioupolis.gr/?p=9856

Copyright © 2014 Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης. All rights reserved.